Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie zmażę jabłuszka z cynamonem, dostalismy dużo jabłek to żeby się nie zmarnowały usmaże i zapakuję do słoiczków, przydadzą się. Aaaaleee pięknie pachnie w całym mieszkaniu.
Kuzynka mi się na wieczór wprosiła w odwiedziny, a ja akurat marzę tylko o odrobinie spokoju.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Szczuple ? patyczki ! z piłeczkami xD
mi stuknela 54 kg / 160cm szkoda tylko ze to nie waga miesni tylko tluszczu oponka sie powieksza...
tak mysle czy nie zaczac delikatnie cwiczyc takie rozciaganie itd. z 30 min dziennie plus spacery bo sie z domu nie ruszamNieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
cati wrote:tak mysle czy nie zaczac delikatnie cwiczyc takie rozciaganie itd. z 30 min dziennie plus spacery bo sie z domu nie ruszam
cati lubi tę wiadomość
-
Yasmin wrote:oooooo rozciąganie jest jest dobre. W szkole rodzenia też ćwiczyliśmy. Przydaje się do porodu. Powiekszysz sobie kąt
tez mysle nad zapisaniem sie do szkoly rodzenia . Jedyny minus to to ze beda zajecia w obcym jezyku ktorego nie znam... ale moze jakos sie dogadam po angl -
Hejo,
my właśnie szukamy dyżuru okulistycznego, bo mojego wpadły opiłki metalu albo jakieś inne dziadostwa i od dwóch dni się męczy, a nie chciał iść wcześniej oczywiście..
z jednego oka coś wylazło, ale w drugim siedzi centralnie na tęczówce i nie chce zleźć (a już różnych metod próbowaliśmy).. -
A z moją toxo to tak:
w czwartek dostałam pilne skierowanie do kliniki chorób zakaźnych od l;ekarza poz - pani doktor (też w ciąży) powiedziała zę w sierpniu miałam pewnie toxo ale że jest nie przeleczona to ne pewno trzeba antybiotyk włączyć do końca ciąży i że mam natychmiast iść do kliniki, w klinice przyjęli mnie od ręki (godznia w kolejce do rejstracji i 2 godziny czekania) pan doktor najpierw sie zdziwił po co robiłam 2 raz badania skoro już w sierpniu miałam wysoką awidność i że teraz to już nie mam sie czym przejmować i że tego sie nie leczy, bo już jestem odporana, a wogóle jak to możliwe że nigdy wcześniej nie badałam toxo jak to już 4 ciązą...
zgłupiałam
jeden lekarz mówi że trzeba przeleczyć antybiotykiem a drugi że nie ma takiej potrzeby i nawet nie musiałam badań robić
w środę idę do mojej ginki to na spokojnie z nią pogadam bo ja już nie wiem co o tym myśleć]
a awidność teraz wyszła mi taka sama jak w sierpniu - czyli wysoka, pozostałę IgG i IgM też na podobnym poziomie...
i bądz tu mądry człowieku
a tak wogóle to u nas w tej klinice na kopernika to lekarze i personel może ok ale warunki jak w XViw. jedna kolejka - wszyscy - borelioza, toxoplazmoza, różyczka, cytomegalia, i mam nadzieję że bez eboli choc to też tam się leczy...
poczekalnia - jedna - ale dla kobiet w ciąży (przyjmowanych w pierwszej kolejności) oddzielna "poczekalnia" - pani pójdzie tam za tamte drzwi żeby razem z innymi nie siedzieć
a za tymi drzwiami - korytarz, zimno, przeciąg, tuż koło drzwi na zewnątrz, jacyś robotnicy z taczkami jeździli, panie sprzątaczki z worami śmieci... no i 1 krzesło na nas 3 brzuchatki no rewelka po prostu siedziałam w kurtce i rękawiczkach, a i tak do gabinetu jak szłam po 2 h to byłam fioletowa, odpukać chyba sie nie przeziebiłam -
Freja: uratowałaś nas, zadzwoniłam tam, podała babka parę nr pojechalismy oczywiście prywatnie (przy okazji lekarz nie omieszkała powiedzieć "przez państwa wypadki nie mogę zrealizować planów rodzinnych").. i 200 zł poszło..
ale oko żyje -
hej kochane. my już po wycieczce..
Freja..ale przejścia - dajcie spokój..a człowiek nadal nie wie co robić..dziwna sytuacja, na pewno należy to skonsultować..
milej niedzieli..ale wymarzliśmy..szok
a tu
dzisiejsza zdjęcie.. i mój wielgachny brzuch
EDIT:
nie umiem go obrócić, ten durny program sam tak przestawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 13:51
cati, Lili83, marissith, Krokodylica, Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość
-
Hej hej
konwalianko, sliczny brzuszek
Freja, ja jak juz pisalam, rowneiz nie bralam antybiotyku, gdy drugi raz mialam dodatnie wyniki na toxo. lekarz uznal, ze drugie zakazenie nie jest ¨szkodliwe¨...ale moze w Twoim przypadku, gdy stracilas jedno dziecko prawdopodobnie przez toxo, warto skonsultowac sie z trzecim lekarzem i w razie czego zaczac lykac antybiotyk...
Zgredka, u nas tez akcja oczy trwa od piatku. Mlody ma chyba zapalenie spojowek....co dziwne jedynie w nocy i rano, go boli....wiec od pt. prwie w ogole nie spimy. dzis juz na pogotowie chcielismy pojechac...ale poki co sol fizjologiczna daje rade. maly sie boi, ze oczu nie moze otworzyc.
pamietam, ze starszak tez to mial pare lat temu....ale jakos spokojniej przeszedl mimo, ze ropki duuuuzo wiecej bylo.