X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith kciuki za nowego lekarza zaciśnięte

Justta rety co godzinę? Współczuję, człowiek nie zdąży zasnąć a tu już trzeba wstawać. Oby dzisiejszą noc była lepsza

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, mały rozwija się w swoim tempie, więc jest ok.

zgredko, moze faktycznie odpoczynek by Wam się przydał.. najwyzej mama przyjedzie znowu.. nie dziwie sie ze źle się czuje.. robić robi, ale powiedzieć nic już nie moze.. trzeba ją zrozumieć.. choć wiem że to jest mega wkurzajace.. no ale to Wasze życie..ona musi to przetrawić w czasie, gdy jest u Was, z drugiej strony Ty też powinnaś zrobić wszystko aby mama sie dobrze czuła..

dziś młody znowu nie mógł usnąć, gdy przebudził się o 24..

no i wystawili nas teście.. mieli przyjechac po Tymka i zabrać go na tydzień a tu dupa.. nie przyjada.. no i teraz tak.. młody nastawiony że wyjeżdza.. przedszkole mam tylko do dziś.. musimy go zawieź i to dopiero jutro, wieczorem.. bo jeszcze koles ma przyjechać oglądać auto..zła jestem jak osa..

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie fajnie a teście chociaż sensownie wytlumaczyli nagła zmianę planów?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Kurcze nie fajnie a teście chociaż sensownie wytlumaczyli nagła zmianę planów?
    teść jest na zastrzykach, mimo, że teściowa sama mu je daje (jest pielęgniarką), to nie przyjadą, bo nie.. kij im w oko

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien bry!

ehh, widze, ze nie tylko moj ostatnio zyc nie daje. dzisiaj od 3 w nocy jakis diaboł w niego wstapil. pobudki co godzine albo i mniej, bo stracilam rachube. nie wiem, obstawiam zeby, bo nie mam pomyslu co innego. jesc nie chce, teraz go polozylam na drzemke to ni huhuu. no i jeczy i marudzi non stop. jak wytrzymam ten dzien to jestem mistrz. wczoraj pierwszy raz od jakiegos miesiaca wyszlismy na spacer nowym wozkiem. kobyla straszna, ale rozkladany na plasko i jedzie fajnie, bo pompowaniec. maly troche zmienil klimat. no i caly dzien siostra ze szwagrem i coreczka, wiec bylo fajnie. dzis przychodzi kasa z Zusu, ale powiem Wam, ze jakos entuzjazm do wydawania kasy mnie opuscil i nie chce mi sie nawet zagladac na strony sklepow :/ no ale Frankowi chce kupic odkryczy domek, podobno bardzo fajna zabawka na lata. no zobaczymy. ma ktoras?

Kroko- ojoj, strasznie wspolczuje tych przejsc chorobowych :( no ale jesli trzydniowka to juz bedzie spokoj. daj znac jak dojechaliscie. i gdzie! choc bez meza to i tak fajnie zmienic troche otoczenie...

Konwi- kurcze, to Was dziadki wystawily :/ niemilo...

Maniek- jak tam u Was? jak mama psychicznie? no i jak Ty sie trzymasz?

ehh, cos jeszcze mialam, ale zapomnialam :/ kuzwa, moj dalej nie spi i nie wiem co mam z nim poczac, bo wszedzie zle i niedobrze. a mozliwosci ograniczone :/ kuzwa.

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja dziś się wyspałam? Nie zazdroszczę takich waszych nocek choć pewnie i ja jeszcze nie jedna taka będę miała.

Konwalianka masz rację kij im w oko ;) czasem z rodzinkom tak to już jest, wiem coś o tym.
    Chrzestna Kiano miała na komunie upiec ciasto, przyszła do kosciola i mówi że nie miała czasu.... Rety dobrze ze kokezanki wywiazaly się z obietnicy bo zostalabym na lodzie.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się prawie wyspałam bo zasnęłam po pierwszej potem jakaś mglista pobudka po 3, a potem po 8 mnie już zrzucili z łóżka..
    nie jest więc źle..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko- a jak Łucka spi w nocy? Kostek jej nie budzi jak placze?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko: ona śpi w innym pokoju, poza tym mały nie obudziłby jej pewnie, bo on nie placze, ja się wybudzam jak on tylko stęknie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WROZKO ja nie mam takiego domku ale jesli mnie bys pytala to bym ci powiedziala, ze nigdy bym tego nie kupila.
    " Każda z funkcji domu to kreatywna zabawa, która pobudzi twórczość dziecka."
    Kreatywna?Gdzie? I niby jak ma jego tworczosc pobudzac?

Zabawka wspomaga naukę codziennych czynności domowych, jak również uczy logicznego myślenia oraz pobudza wyobraźnię.

Pobudza wyobraznie?jak? uczy logicznego myslenia? hmm moze nei wiem jak dziala ta zabawka ale jakos w to watpie. No i sory ale codziennych cyznnosci to sie dziecko uczy ale patrzac na to jak dorosli to robia lub samo to wykonujac.
    No ale jako zjadacz czasu napewno sie przyda, przynajmniej na jakis czas ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kotka, wiem, ze moze faktycznie nie jest to jakies nie wiadomo co, ale w tym momencie tylko takie rzeczy zajmuja Franka na chwile :/ wiadomo, ze najlepsze zabawki to najbardziej niebezpieczne sprzety domowego uzytku i odkrywaniu samemu jak dziala wlacznik swiatla, czy gdzie mozna wetknac kabelek. no ale poki co najlepsze zabawki to te grajaco- swiecace stacjonarne :/ moze w przyszlosci bedzie sie tez bawil, moze nie. jesli nie to jakies inne dziecko dostanie w prezencie ;) poki co musze mojego galgankowi jakos zorganizowac zabawe w miejscu na dluzej...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak wiesz od kogos ze to faktycznei na dluzej starcza. Ja bym sie bala ze teraz to on sie pobawi 10min i sie znudzi.

U nas najlepsza zabawa to ogrodek. Tam sie zawsze cos znajdzie. Patyki do wkladnia, orzechy do wrzucania do wody, wisnie do zgniatania ;), piasek, pomidory do obrywania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:10

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka buziaki dla Frania i Ciebie super sobie radzicie. My mamy odkrywczy domek dostał na roczek od dziadków polecamy faktycznie zajmuje dziecko a ja stara baba mam radoche się tym bawić z dzieckiem, możemy jeszcze polecić statek piracki z tej samej serii również super zabawka.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kroko biedne Wy zdrowia i oby było juz lepiej.
    Jagoda ma katar, ja mam katar i boli mnie gardło :( cdn

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik- dziekuje kochana :)

kurcze, Franek nie chce w ogole jesc obiadkow :/ zrobilam dzisiaj pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z makaronem i wielka kiszka :/ nie tknal. a dzisiaj jadl o 4 mleko i o 10 mleko. i nadal nie chce jesc. ja juz nie wiem... non stop marudzi. mam juz dosc czasami :(

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko,witaj w klubie, Leos dzisiaj zjadl kaszke na obiad bo obiad byl beee i sie zlitowalam i dalam mu kaszke to zje

Leos zasnal dopiero o 17 o majgad ;-) co to bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 17:04

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: u mnie tez ja i dzieci katar, kupilismy dzis aspirator do odkurzacza, bo mialam ustny, ale slabo dzialal..
    Dzis byla u nas pani fotograf na sesje malego, wybieralam stylizacje i wskazalam 4, a panj ze 4 to robi przy albumie (ja wybralam ubozsza wersje), ale maly byl taki "grzeczny" (spal), ze mu zrobila 5, a i mala sie na pare fot w dwoch opcjach zalapala :-) efekty zobaczymy za miesiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 17:25

marissith, Blondik, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj, co tu taka cisza?

polozylam malego spac. ciekawe ile mu zajmie zasniecie... ehh jedzenie dzis do d... ale pod wieczor dalam dwa musy w torebkach i zjadl- na szczescie. nie chcialam juz ryzykowac z mlekiem, bo od paru dni wylewam, bo nie chce. zaraz bede ogladac harrego pottera- nie smiejcie sie ;) jakos tak mi sie wakacyjnie kojarzy.

dzis zrobilam jednak internetowe zakupy w h&m (darmowa przesylka do 10.07) i kupilam ten odkrywczy domek, no zobaczymy.

od dzis odliczam 10 dni do zdjecia gipsu. Franek dzisiaj jakos przewrocil sie na brzuch i tak sie smiesznie czolgal. ehh, widac, ze juz mu ta lezaca pozycja mocno nie pasi. no nic, byle do 18tego.

milego wieczorku Wam zycze!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, kupiłaś w h&m?

Zgredko ile płacisz za sesję?

My w drodze

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szerokiej drogi :)

Mi sie bardzo podobają te "odkrywcze domki", fajna jest też "arka noego" widziałam w smyku :)

ooo, zaraz wbije na stronkę hm :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1913 1914 1915 1916 1917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ