X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

tez nie prasuje. chyba, ze cos jest mega pomiete, ale to wtedy przed zalozeniem. wiadomo, ze wyprasowane fajniejsze, ale jesli dobrze rozlozone na suszarce sie wysuszy to bardzo pomiete nie jest. z nocnikiem odpuscilismy poki co z wiadomych wzgledow, ale chyba sama uleglam presji tego nocnikowania. tesciowa i moi rodzice tylko non stop powtarzali, zeby go uczyc. a ja jakos nigdy specjalnie przekonania nie mialam. mysle, ze faktycznie kolo 2rz. dziecko zaczyna kumac o co w tym wszystkim chodzi. wczesniejsze "przyzwyczajanie" przynajmniej u mnie bylo jakims takim "usprawiedliwianiem sie", ze przeciez probuje. no ale Franek z predkoscia swiatla zmykal z nocnika, wiec kiszka z tego byla. no coz, kiedys sie nauczy ;)

wczoraj (uwaga, uwaga!) udalo sie poseksic z moim. co prawda rewelacji nie bylo, bo po takim czasie czulam sie jak dziewica, no ale zawsze to juz cos. ale przestraszylam sie, bo po wszystkim pojawilo sie troche krwi, a dzisiaj delikatne plamienie na brazowo. myslicie, ze to kwestia uszkodzenia nablonka? nic mnie nie boli i ogolnie jest ok, tylko to plamienie...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyt."Plamienie w ciąży po stosunku najczęściej nie jest powodem do niepokoju. Zdarza się u wielu ciężarnych kobiet i wiąże się z faktem, że w czasie ciąży ilość krwi w organizmie matki się zwiększa, przez co naczynia krwionośne są bardziej „obciążone” i podatne na pęknięcia".
    Wrózia, to pewnikiem dlatemu :)
    Ale ja się nie znam i tak ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenek- ano wlasnie wiem i tak sobie tlumacze ;) alez zazdraszczam tego morza... wezcie mnie tez!! bede grzeczna :D bede chodzic po konserwy i pilnowac domku, coby nikt nie ukradl ;) Diego tez popilnuje. zupe ugotuje!! pliss!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    Nenek- ano wlasnie wiem i tak sobie tlumacze ;) alez zazdraszczam tego morza... wezcie mnie tez!! bede grzeczna :D bede chodzic po konserwy i pilnowac domku, coby nikt nie ukradl ;) Diego tez popilnuje. zupe ugotuje!! pliss!
    Biere Cię! Tfu, wróć! Bierę Was. Zmieścisz się do podręcznego, szczypiorek żeś :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nadrobię, ni dy ry dy....

u nas spoko, Zuza ząbkuje i zaczyna wymuszać rykiem wszystko- mama nadzieję ze to tylko skok rozwojowy bo jak nie to ja skoczę- przez okno :P

w poniedziałek mam kolejną wizytę u dietetyka- ciekawa jestem ile znów dół (i czy w ogóle) ale mam wrażenie że płaszczy mi się brzuch ( fałda skórna na dole większa :P )
    kupiliśmy autko ( dziś odbieramy) ford focus w kombi :D i wreszcie moja Ibizka pójdzie do mechanika i do prania - bo woła o pomstę do mechanicznego nieba :P
    dziś albo jutro przyjdą mi Anuśkowe mydełka i kremy - napaliłam się jak szczerbaty na suchary :D nie mogę się doczekać - szczególnie kremu :D

o i Zuzka zaczęła pokazywać na nocnik palcem i mówić shiiiiiiiiiii... :D wtedy ją wysadzam a potem nawet jak nic nie ma w nocniku bije sobie brawo :P małpica jedna :D- skromna jak tatuś :P

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowieść z nfztowej przychodni chirurgicznej:
    Qrwa, godzinę czekałam na zdjęcie jednego durnego szwu! Myślałam ze te baby tam rozniose, bo po cholerę sa godziny umówione skoro i tak przyjmują wg kolejności przyjścia? Końiec końcem pół godziny przedemna weszła baba która miała godzinę 20 min po mnie, do tego wrabala sie w kolejkę jakaś schizofreniczka z mężem, który zjadł stare śledzie i rzygal, a ona sie bała ze on umrze i ze lepiej bedzie mu w szpitalu niż w domu, i ze ma wiecej nie rzygac bo pani pielęgniarka umyła juz miskę (!) a ona brudnej do domu nie weźmie, i inne cuda wianki, a ja w gabinecie lekarza byłam 1 minutę! Myślałam ze mnie rozdupi na miejscu, Ania marudząca bo śpiąca (padła w aucie) R wyrwał sie na chwile z roboty po czym nie było go dwie godziny..... Nasza służba zdrowia ! A na dodatek pani stojąca przy recepcji zachwalająca jak pięknie wszystko zorganizowane, nie trzeba czekać itd (szła do innego lekarza do którego nie było kolejki) No myślałam ze pogryze, aaaa i jeszcze jedna, która przyszła z ulicy (nie zapisana) bo ja biodro boli, po czym pyta lekarza czy ja przyjmie i trzyma sie za kręgosłup, lekarz jej mowi, ze pani sie za kręgosłup trzyma, przyjmę panią proszę zabrać kartotekę, i wchodzi do gabinetu (lekarz) a ona za nim.... Bo ja boli.... Kurwa, dobrze ze lekarz ogarnięty i mowi ze musi czekać na swoja kolejkę po czym weszłam ja (brawo ja!!) ale ona prosiła wszystkich przed nia zeby mogła wejść bubahuahauaha a ja wyleciałam z tego gabinetu jak z procy! te stare baby nie maja co ze sobą robić, i siedzą od rana i w taki sposób psują ludziom dzien!
    A ta z mężem rzygajacym i brudna miska bo maz rzyga, wychodząc z uśmiechem życzyła wszystkim miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 13:02

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - masakra

ewebii4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    No co ty, czułabym sie conajmniej "brudna", taka wymietolona, oczywiście 3/4 ubrań to Ani, potem ręczniki, koszulki małża i jeszcze jakieś pierdołki. Nawet majtki prasuje, moje, małża, kiedys skarpetki prasowałam ale teraz juz odpuściłam,mchociaz tyle hihihi
    Wooooow ja lubię prasowac, więc większość rzeczy prasuje ale w życiu nie przyszło mi do głowy aby prasowas gatki czy skarpetki, ręczników też nie prasuje.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:

wczoraj (uwaga, uwaga!) udalo sie poseksic z moim.
    Mi mówili że po można trochę plamic

U nas z tymi rzeczami coraz lepiej, libido wróciło tylko że.... Ja się wstydzę swojego obwislego brzucha, więc mimo iż mąż nalega ja obstaje przy swoim i seksimy po ciemku :/

Brrrr lara ależ przejscia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 13:29

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK - tak, mam suszarke, rzeczy wychodza z niej mieciutkie i troche mniej pogiete niz ze zwyklej suszarki stojacej. No ale zeby prasowac jeszcze rzeczy dziecka to byl nie wpadla :D. Nie lepiej sobei usiasc i wypiac kawke ;D?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale masakra ale tak już jest w tym naszym nfzem, brak słów

Leoś w końcu padł, chyba zabki dokuczaja bo smoka gryzie niemilosiernie i tak jak u Konwi caly dzien by tylko,go ciumkal to ciumka biedaczek, a taki humorzasty ze padam, ide spac

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka - lepiej - ja prasuję małej tylko sukienki z falbankami, dla siebie nic a mężowi koszule, koszulki - żeby chłopaki w pracy się z niego nie śmiali- ale przypomniałyście mi o mega górze prasowania w domu i relaks w pracy został zmącony :P

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    BLONDIK - tak, mam suszarke, rzeczy wychodza z niej mieciutkie i troche mniej pogiete niz ze zwyklej suszarki stojacej. No ale zeby prasowac jeszcze rzeczy dziecka to byl nie wpadla :D. Nie lepiej sobei usiasc i wypiac kawke ;D?
    Prasowanie rzeczy dziecka to u mnie podstawa, U MNIE! Nie neguje nikogo kto nie prasuje, ja lubię i prasuje :)
    A właśnie w taki sposób sie relaksuje, kaw nie pijam wiec zostało żelazko :)

Co do nocnika, kończąc temat, to skoro Ania siadała bez problemu na nocniku od 8 mż (zapewne nie wiedziała o co kaman) ale zawsze po chwili nocnik był pełny, wiec dlatego dziwi mnie teraz ze siadać nie chce, ale może taki etap, nic na sile. Co nie znaczy ze będę czekać do ukończenia 2 rż z nocnikowaniem bo tak gdzieś ktoś napisał. No ale wiadomo, każdy robi jak uważa.

Obiad ugotowany, księżniczka pomału sie budzi, wiec uciekam pa

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to inne kobity mogą se sadzać na nocniku nawet niemowlę, albo pięciolatka, wali mnie to. I nie musi mnie nikt instruować, większość można wydedukować...

No, i w ogóle...duży wiatr.
    U nas też zębowo.
    Młody wcina pierogi.
    Potargało nami na spacerze to zgłodniał chłopok.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sadzalam malego na nocnika I do dzisiaj na nim nie usiadzie ale powiedzialam sobie nie bede patrzec na nikogo I tam sie porownywac czy dostosowywac . Przyjdzie czas ,nauczymy go :) mysle zaczac tak wlasnie pod koniec roku na spokojne na razie nie mysle o tym. Nie placze jak inne dzieciaki mlodsze od malego robia w nocnik hehe

Nie prasuje kompletnie nic chyba ,ze idziemy na impreze czy tam urodziny jakies wyjatkowe to koszula meza czy moja I dziecka uprasuje a tak to oj nie nie nie znosze hehe tak samo myc okien. Moj myje :) I nie narzeka nawet co niektorym np mojej szwagierce I mezowi w glowie sie nie miesci tosz to damskie zajecie ! Dooopa :)

My po ciezkiej nocy maly se urzadzil pogawedke z rzucaniem sie na nas na zmiane gdzies z godzine w nocy wariowal masakra ale za to w dzien zrobil 3h drzemke :D poki co po szczepieniu nic kompletnie sie nie dzieje . Zeby wychodza jak szalone. W czerwcu wyszly trzy zeby gorne czworki I jedna dolna hehe

Dzisiaj na obiados zeberka w coli umcumc hehe pachnie ahhh a jutro domowa pizza :D mam smaki hehe

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba dobrze rozwieszac jie umiem albo mam kiepską pralkę bo nie wyobrażam sobie takich ubrań ubrać heh.
    Uwaga, Madzia ma dziś dobry dzień. Ostatni raz cyc był o 6 rano. Wypila dwie flachy, odbiło jej się jak ja przytulilam.a potem odlozona do łóżeczka mruczy do swojej lalki i sama zasypia w 2 minutki. Z głupoty sprobowalam.o rety rety
    A tak wygląda po drzemce z ukochana lala; )
    e34aa90042b2bdcemed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 16:24

LaRa, Nenaaa, Anastazjaaa, PsotkaKotka, Smoczyca1, Krokodylica, Lili83, Arienna lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko: ja po kazdym zblizeniu w ciazy mialam plamienie, chodzilo o szyjke poza tym ok

Mialam tu ladna notke z rana, ale sie nie kliknelo.
    Co do nocnika to ja uwazam, ze mozna. Moja np jak jest glodna to ciagnie krzeselko w ktorym.je, a wczoraj przyniosla nocnik, tylko, ze mama ja posadzila a ta nic chciala zejsc i zaraz walnela kupe obok (w pieluche), smiala sie, wiec ona tam dobrze wie do czego to sluzy, ale u nas konsekwencji brak..
    Po zlobku wymylam lodowke i poukladalam jakos wg systemu, potem zasnelam z malym na ponad 2h i chcialam dalej, ale trzeba bylo isc po mala do zlobka, a mama tam jeszcze sama nie byla, to by jej nie wydali (mam nadzieje).

Ide Was poczytac

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow, Madzia zupełnie inaczej wygląda bez okularów.. super, ze takie dni się zdarzają, oby częsciej!

byliśmy na spacerze..niby ciepło a piździ niemiłosiernie..buu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ale Madziaaaa rosnie oj rosnie :) sliczna panienka :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie prasuje ubranka dzieci bo sa miekkie wtedy, a bez prasowania sa szorstkie, to samo do recznikow, ale to jak.mi sie chce

Blondik: Twoja to duza dziewczyna, a moja nie ma zabawki ulubionej, moglam jej cos do lozka wkladac zeby ja uspokajalo, ale jakos nie chcialam jej nic tam pchac i teraz nie ma nic :/

Laro: moja tez siadala, a co do zebow wczoraj kupilam nowa szczoteczke bardziej ciekawa w ksztalcie i paste (w rossmanie), no i dalan malej, ale nie pchalam do buzi, a ta sie zainteresowala i zaczela gryzc, pokalazam paste i tak sie wkrecila, ze cala kapiel to musialam dokladac pasty (udawalam).. ciekawe jak bedzie dzis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 17:20

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1911 1912 1913 1914 1915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ