X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka my juz jutro do domu. Koniec laby. ;)

Lara no kurka, fajnie było. :P
    A tak konkretniej cos wiesz jak u Yasmin?

Kur*a zła jestem gorąco jak szlag a okna nie otworze bo w domku na przeciwko impreza. Kur*a w domkach letniskowych nie obowiązuje cisza nocna? ???

A gdzie się Ania i Summerka podziały?

Powiem Wam że strasznie dużo lasek z wątku już nas zlało.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dietetyczka mi ustaliła jadłospis taki pode mnie- ale jest to dieta nie przekraczająca 1500 kalorii dziennie,m
    Kurcze nie wiedziałam że owoców wieczorem też nie wolno

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: najwazniejsze, ze my sie trzymamy :-), a co do tycj, co olaly, mam niesmak ale trudno
    Otworzylam dzis forum i czytam post i mysle, kurcze ale sie ludzie powtarzaja, patrze na date, a mam 4lipca, aha..

Moja zasnela po 22, ale mimo to pobudka po 5, odkad jest babcia codziennie budzi soe o 5tej :/..
    W domu duchota, klimy nie wlaczam, bo maly ma katar (choc teraz spi w drugim pokoju), noc mialam ciezka, bo mala sie budzila, a i maly dlugo ciumkal

Widze wawe zalalo, ale tam akurat niewiele.trzeba..

Co do Summi: to pisala na fb, ze cos musi sobie poukladac i nie ma teraz glowy do forum..

Kotko: wspolczuje, ludzie robia tysoace fot, dobrze ze w ogole je ogladaja, ale najlepiej by bylo, jakby ten czas spedzali z dzieckiem aktywnie, to robienie fot to teraz jakas plaga, ludzie nonstop w komorkach, a mogliby parzec na cos oczami, a nie przez aparat..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 07:19

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zeby nie było to ja jestem i czytam tylko jakos tak siedzę cicho bo miałam wrażenie ze większość Was olała moje posty...absolutnie nie mam pretensji widocznie nic ciekawego nie pisałam ;) wiec stwierdziłam po prostu ze dam od siebie odpocząć :)
    Manku i Beszko cały czas myśle o Waszych mamach! Bezustannie sił i zdrówka zycze!
    Manku i kciukam za Jagodke no i za Ciebie :)
    Kroko Teściowe sa po prostu zajebiste! Moja miała do Zośki wczoraj wpaść ja sie nasprzatalam itd a ona powoedziala ze nie przyjedzie bo noe ma jej kto przywieść (ma prawo jazdy i samochód) ale sama nieborzyjedzie bo sobie nie wypije ani nic. Brawo dla niej chciała na wino wpaść a nie do wnuczki :)
    Witaj Alu :) miło ze jest o nas miło na forum :)
    Ari gratki spadku :) brawo Ty :)
    U nas nic nowego...nadal na wyro czekamy Zoska lata jak mały motorek i robi bałagan .
    Miłego dnia zycze WsYstkim :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Smoku, mam takie samo wrażenie, ale pózniej stwierdzam , ze to jest "tylko" forum, każdy ma swoje problemy i tyle, ale jednak czasem fajnie coś napisać :)
    Namawiam, wróć! Nie namawiam, tylko poprosiłam Yas, zeby sie odezwała na forum. Aby sama napisała co u nich, No tego ze Kinga zasuwa z rozwojem jak mały motorek to pisać nie musze, aż sie zastanawiam czy to inne dzieci sa do przodu czy moja do tylu?

Cdn

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nie przejmuj sie, ja sie nie dziwie, ze moja jest moze mniej rozwinieta jezykowo niz inne, bo wiem, ze to jest konsekwencja mojego wobec niej dzialania. Jesli dziecko umie pokazywac zwierzeta w ksiazce zapytane o konkretne czy kolor pokazac, to jest oczywiste, ze ma to co chwila powtarzane, zeby nie powiedziec "tluczone", moja umie juz pokazac pare zwierzat, jej ulubiony to dzik, proboju wtedy powiedziec dzi dzi..
    Ale generalnie u niej lepiej ruchowo, a i kobita w zlobku powiedziala, ze od paru lat obserwuje, ze dzieci lepiej ruchowo sie rozwijaja niz kiedys a gorzej co do mowienia..

Smoku: ja sie przyznaje, ze ja rzadko w ogole komukolwiek odpowiadam, koncentrujac sie na zdaniu relacji co u mnie, taka potrzeba wypowiedzenia sie, skoro w domu nie m do kogo geby otworzyc..

Moja jako, ze sie obudzila pp 5, to teraz padla, nie chcialam jej do zlobka dawac na drzemke, aly tez spi, wiec i ja sie klade, bo padam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:32

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe przyjęcie :-)

Lara i Zgredzia, jeestem!! Wcześniej nie wiedziałam, że wy się tu się zadomowilyscie, bo w sumie raczej nie zaglądałam na inne wątki niż kwietniowki i przez moment rodzicielstwo bliskości ;-)

Arienna, czy stosujesz też jakieś kremy czy olejki na skórę brzucha? Ja miałam w ciąży ogromny i nawet jak chudnę to skóra jednak jest dość luźna. Kupilam olejek busajna, bo sporo dobrych opinii o nim czytałam, ale jestem kiepska w systematyczności i może ze 4 razy go użyłam dotychczas..:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:37

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry - noc fatalna (mała się obudziła z płaczem i musiałam ją wziąć do swojego wyrka- w rezultacie dziecko się wyspało a ja nie i jeszcze zaspałam do pracy :P )
    Anastazjaaa wrote:
    Kurcze nie wiedziałam że owoców wieczorem też nie wolno
    ja też i to mnie gubiło bo nie jadłam dużo ale za rzadko i do tego w nieodpowiedniej kolejności bo wieczorem objadałąm się owocami bo przecież to lekkie :/
    AlicjaaA wrote:
    Arienna, czy stosujesz też jakieś kremy czy olejki na skórę brzucha?

tak Anuśkowy krem :D i zamówiłam już też w necie masło shea a do tej poty tylko balsam z nivea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:02

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Lara: nie przejmuj sie, ja sie nie dziwie, ze moja jest moze mniej rozwinieta jezykowo niz inne, bo wiem, ze to jest konsekwencja mojego wobec niej dzialania. Jesli dziecko umie pokazywac zwierzeta w ksiazce zapytane o konkretne czy kolor pokazac, to jest oczywiste, ze ma to co chwila powtarzane, zeby nie powiedziec "tluczone"

O wypraszam sobie! Nie powtarzam wciąż i nie tłukę Młodemu :P Szybko łapie i wsio.
    Lara, nawet się nie obejrzysz jak Ania zacznie nawijać ;)
    Smoku, całuję smileys-kisses-067969.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:56

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ani tez zdecydowanie rozwiniecie ruchowe jest meeega, a z gadka zupełna kapa :/ani pieska, ani kotka, ani nawet dzika :(
    Teraz biega za psem wokół stołu. Śniadania nie ruszyła, a miała jajecznice :/ tylko mlesio...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    U Ani tez zdecydowanie rozwiniecie ruchowe jest meeega, a z gadka zupełna kapa :/ani pieska, ani kotka, ani nawet dzika :(
    Teraz biega za psem wokół stołu. Śniadania nie ruszyła, a miała jajecznice :/ tylko mlesio...

To u nas akurat na odwrót. Nie chodzi sam, ale nawija na okrągło. Kotka i pieska dźwięków akurat nie umie, ale kaczkę, kurke, węża, konika naśladuje. Sporo słówek też powtarza.

Arienna, a co to za Anuśkowy krem?? :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:

Arienna, a co to za Anuśkowy krem?? :-)

https://www.facebook.com/anuskowecudenka/?fref=ts

kremik naszej Anuśki, rewelacja- olej kokosowy, masło shea olejki - wszystko naturalne , bez konserwantów- cudności :D

AlicjaaA lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas nocka ok dzis.

Alicja witaj my sie znamy juz z Kwietniowek jesli mnie kojarzysz :)

U nas mala poprawa z jedzeniem ale tak czy siak roznie to znowu moze byc.

Co do mowy czy rozumowania ja sie absolutnie nie martwie hehe uwazam ze to co potrafi jest w sam raz na jego wiek hehe jest kilka slow ,nasladuje kilka zwierzatek . Widac ze probuje sie uczyc jak mu cos nowego pokazujemy I dajemy odglos ostatnio sowy go uczylam to raz dwa zalapal I chodzi po domu z figurka sowy I chucha xd :D wiele rozumie co sie do niego mowie ale czasem jest jeszcze glupiutki hehe malutki jest. Ja mam do tego na razie luuuuz :)

AlicjaaA, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mówi tylko: mama, czasami tata ale to w formie zabawy bo tylko do mnie zwraca się osobowo, czasami baba, dada, hej, a jak coś chce to woła yyyyyyyyyyyyyyy i pokazuje palcem

co do rozumowania to rozumie dużo, płacze na słowa: niewolno,
    wie, że w lusterku jest Zuzia, zna imiona swoich zabawek (Matylda- małpa i Julian - lemur :P ) wie gdzie jest tatuś, Nikoś(pies), babcia i dziadek, mówi: kich , jak zapytam jak robi dziadek Janek :P, na słowa nie,nie,nie kiwa w boki głową :P, robi : moja moja (przytula) wszystkim, zabawkom , mnie, babci, robi : papa, daje cześć, puszcza buziaki (wczoraj się nauczyła i na wszystkich cmoka :P ) tanczy z Julianem,raczej głownie motorycznie, naukę mowy zrzuciła sobie na dalszy plan a ja też to olałam, przyjdzie i na to czas, potrafi z nami się porozumieć wiec luz :), jest bardzo komunikatywna pomimo że nie mówi bo wszystko pokazuje :)
    dużo wie - czasami mnie to przeraża :P ile ona już rozumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:34

ewebii4.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda Damo jasne, że się znamy :-)

Arienna, dzięki za link, po pracy zajrzę i zaopatrzę się w kremik. Żeby on tak jeszcze chciał się sam wsmarować..hehe bo z moją systematycznoscia w tej kwestii to cienko.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ma też mydełka :D też ręcznie robione :) i ile pamiętam to teraz ma przerwę w produkcji bo wyjechali na wakacje, ale pooglądaj :) warto :)

ewebii4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mowilam ze czytam wiec nie uciekłam i nie mam pretensji tylko tak głupio jakos gdy pisząc co jakiś czas zero odzewu. I ja doskonale rozumiem ze to forum ale jednak miło byłoby nie byc pomijana :)
    No to tyle w temacie :)
    Spadamy do lekarza. Milego

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

ej, ej Smoku, a czemu pomijana? ja wychodze z zalozenia, ze jak pytam o cos i nie ma odzewu to pytam do skutku :D a czasami jak pojawiaja sie jakies pytania np. o kp to sie nie odzywam, bom glupia w tym temacie ;) jak tam chatka? jak remonty? Zosia szaleje?

Kroko- ojj, szkoda, ze juz koniec. ale i tak mam zazdro 1500, ze my sie nigdzie nie mozemy ruszyc :/ eh. trzymam kciuki za owocne staranka ;)

Lara- nic nie mow o jajecznicy niezjedzonej. u nas z rana pare gryzkow banana i finito. nie chce mi sie przez to obiadu robic i mam schize. kurdee, a tak ladnie jadl :/ dupa. nie przejmuj sie, ze Anulka jeszcze malo gadatliwa. kazde dziecko inne! moj wlasciwie od paru dni doslownie mowi wyraznie "mama". tak to tylko tata, papa, baba i jakies tam dziwne jego wyrazy. no ale moja radosc z "mama" tym bardziej ogromna :) w ksiazeczkach czasami cos pokaze, czasem nie, dzwiekow nasladowac nie umie. ale i tak widze, ze mega kumaty i w tej jego malej glowce duzo sie dzieje :D

Ari- gratki straty kg ;) idziesz jak burza :D

u nas zasypianie na drzemke cieeeezkie. od godziny probuje i kiszka. moj wlasnie wstal (!!!), a ja niedlugo wybywam do fryzjera. niech sie meczy.

Bobek naparza w brzuchu juz niezle, juz czuje jak poloze reke ;)

milego dzionka kochane!

Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie kobity rozgadaly, to lubie..
    Ja odwiozlam mala do zlobka dopiero, mala juz dwa dania zdazyla zezrec..
    Moja bardzo duzo rozumie, przynosi wszystko co jej sie powie, ale gadac to tylko mama tata baba dada bam bam

Teraz bedziemy z mama jechaly do skarbowki po zasw do becikowego

Co do skory brzucha moim zdaniem nic poza cwiczeniami, no i jakas operacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:48

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróżka- zazdrocha z czucia bobka... jak ja za tym tęsknię :D

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

ewebii4.png
‹‹ 1919 1920 1921 1922 1923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ