Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja najczesciej czuytam na tel, wiec przewijanie, zeby przypomniec sobie, co kto powiedzial..
Kotka: a niedawno pisalas zmartwiona, ze maly malo umie, a tu widze naprawde sporo..
Konwi: no juz nie przesadzajudzielasz sie czesto, wiec jestesmy z info of Ciebie w miare na biezaco.
Masaz? Spa? Ja bym chciala hybrydy zrobic, ale kiedyw sumie jak mala w zlobku, ale dzis polecialam do us, gdzie sie dowiedzialam, ze ju nie trzeba do becikowego zasw o dochodach bo oni sami sobie to organizuja..
Za to kupilam malej maly dywanik kwiatka (bylysmy w komforcie szuac dla nas do duzego, ale jedyne co mi sie podobaja odpadaja, bo maja duzo bialego), no i w sklepie dla dzieci, zakupilam nowego smoczka (stary sie zgubil a jest ju oblesny, a wlasciwie powinnam ze.smoka zrezygnowac), lovi niekapka (jak najmniejszy bo moja nie umie tak przechylic mocno), butelke dla malego z mam (bo inne maja wielkie smoki w domu i on wypyca, a chce zeby umial pic z butli), emulinke do kapieli i ponad 100 zl nie.oje
A potem, jako ze maly zasnal, polecialysmy do ccc, bo mama.przyjechala w jednych sandalkach w ktorych chodzi przydepnietych i mama nam kupila takie same sandalki z fredzlami na stopie ja braz ona granat (oczywiscie ja ja przymusilam, bo ona chciala jakies paskudne, jak dla Niemki emerytki - sorry Kotko)..
Manku: w tym wieku moja tez miala 4 zeby, ja sie zabije jak moja mama pojedzitaka syt dzis, mama w sklepie, bo mala zasnela (ale na krotko jak sie okazalo), maly zachcial mleka, mala biega i co tu robic, chyba bede go glodzic i za nia latac.. -
Alu: dzis jakos wyjatkoeo, ostatnio mialam wrazenie ze tylko ja siedze na necie, jak nieudacznik jakis..
Aha: kupilam sobie serum na beben wyszczuplajace a co! Termoaktywne. Wiedzialam, ze bedzie efekt ocieplenia, ale nie ku%$# az tak, myslalam przez 5:10 min, ze mi skore wypala..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:44
-
Ja w drodze na działkę, niech moc bedzie ze mną. Małż musiał wsadzić Anie do auta i przejechać kilka metrów i usnela, ja przeniosłam ja do domu do łóżka i została z babcia. Inaczej nie mogłam jej uśpić
Aaaa i zapomniałam Wam przedstawić Alicje, jako autorkę/pomysłodawczynie/wykonawczynie cudnego płaszczyka dla Anipamiętacie? Cud, miód
zgredka, Arienna, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
a ja przywiozłam małą od dziadków już śpiącą i ze szczęścia nie wiem za co mam się najpierw łapać, za podłogi, prasowanie, kuchnię, łazienkę?? chyba zrobię sobie kawe
edi: moja dzicko dalej śpi, już ponad godzinę....hm.... pomyłam podłogi.... ciekawe co ona będzie robić w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 18:38
zgredka lubi tę wiadomość
-
Larunia, zawstydziłas mnie hehe
A co do twojego pytania, to Tomek radzi sobie świetnieod dwoch tygodni codziennie rano zaprowadzam go do mojej mamy, tam są obecnie na wakacjach moja siostrzenica 8 lat i siostrzeniec 14 lat. Tomek ich uwielbia. Rano już leci do drzwi, robi mi papa i krzyczy 'Uti' bo tak nazywa siostrzenice Polę. Tam jest w swietnym nastroju, dobrze je, śpi i mąż odbiera go, bo pierwszy kończy pracę.
Wybaczcie mi, że jeszcze nie odnoszę się do większości postów, ale na tel piszę i czytam i ciężko mi narazie zapamiętać co u kogo, jeszcze chwilę potrzebuję na rozpoznanie 'w terenie' ;-P
Maniek, cieszę się, że w żłobku dziś już lepiej. Dajesz mi nadzieję, że i u nas stopniowo będzie się Tomek oswajał jak już przyjdzie czas.
Zgredzia, z mamą czasem ciężko ci się było dogadać, ale na pewno odczujesz jak już wyjedzie niestety, korzystaj z jej pomocy na maxa puki jest..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 20:11
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ale cisza wieczorna.. Młody usypia, mąż na siłowni, ja kończę pakowanie.. Mówiłam, że nienawidzę się pakować..
Jeszcze szwagier focha zarzucił i chyba nie pojadą z nami na wakacje.. Ech
Ari, dobry wybór
Ala Patryk uwielbia starsze dzieci, teraz, gdy y tymek jest u babci widzę że taki nieswoj chodzi, bo ale już tylko do jutra..
A nota bene, zz jednym dzieckiem to jednak lajcik jest.. Niby Tymek już starszy, ale jednak też wymaga uwagi..
-
zgredka wrote:Kotka: a niedawno pisalas zmartwiona, ze maly malo umie, a tu widze naprawde sporo...
Wydawalo mi sie, ze Domi nie potrafi wskazac w ksiazeczce o co pytam i ze co gorsza nie pokazuje paluszkiem na rozne rzeczy badz nie podaza za moim palcem. Mylilam sie. Jednak to robi
Rety Domi to sie chyba dziewczynek boi...Dzisiaj kolezanka (22 miesiace) poglaskala go najpierw po glowce, potem przytulila i jeszcze pocalowala. A ten w bek....I za kazdym razem gdy ona sie za bardzo zblizala to mina byla taka jakby zaraz mial sie poplakac. ehhhhh co z akurczak no
-
U mnie tak.... Co sie okazało....
Babcia, podczas snu Ani, myła podłogę, No i na końcowym etapie mop sie przewrócił z hukiem, czego następstwem była pobudka i podobno straszny krzyk, mama nie mogła jej opanować, No ale po czasie juz ok, babcia w nerwach.
Poszły na plac zabaw, No i babcia. Ma odwieczny problem z odpieciem pasów, czego efektem mega ryk, krzyk, maruderstwo poziom hard, wiec zebraliśmy sie z ogródka do domu, jutro juz nie rozwale jej dnia wypadem do sklepów, choc mam nadzieje ze do 13 pospi bo o 13:30 mam notariusza.
Konwi, a co szwagrowi? Gdzie jedziecie? -
Zgredka co to za serum???? Ze takie fest!
No to nie wiedziałam ze ta Alicja taka zdolna bestiagratuluje zdolności
Kotka moze po prostu sie wstydzi
Konwi wlasnie gdzie jedziecie ?
Lara to Ci sie trafiła aparatka.
My wróciliśmy z Poznania o 17 i Zoska spała tylko mała godzinkę w samochodzie. Ale kupiłam jej buty powiedzmy przejściówki no i papcie do domuaaaaa teściowa wpadła o 19 no genialna pora na odwiedziny do małego dziecka
ale wina nie dałam ino kawe i ciasto
o ja niedobra!
Dom a szczegolnie kuchnie skomentowała "no ładnie"
Zoska wlasnie padła ja sączę chłodne wino i sie relaksujeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
hejol!
co to za zale i lamenty;)ja caly czas was czytam codziennie sledze co was (Zgredko szczegolnie ciebie)hahaha;)ale humor mam do d... to co bede wam smecic i wam glowe zawracac:/tez po calych dniach sama siedze:(dzisiaj namowilam mame by chociaz na 4 dni wpadla bo oszaleje sama!powiedzialam jej ze duzo sprzatania mam i nie ma kto pomoc;)inaczej by nie przyjechala:/oczywiscie sama porobie zeby wykorzystac ten czas z nia a nie na sprzataniu!ale o tym nie musi wiedziec;)
*******Gang18+*******B -
Smoczyca, dziękuję, dziękuję..taki tam talencik odkryty dzięki macierzyńskiemu
Aj, no i wina dziś zazdroszczę..uwielbiam, szczególnie białe.
Konwalianka ja też nie lubię pakowania, ale jednak rozpakowywanie po powrocie jest chyba gorszeA gdzie się wybieracie? Na pewno już wcześniej pytałaś, ale ja nie na bierząco
Psotka, u mnie Tomek lubi dzieci, ale nie gdy są nachalne- czyli właśnie głaszczą, czy chcą go całować. Wtedy też się wkurza i marudzi. Ale właśnie tak jak pisze Konwalianka, właśnie starsze dzieci większą przykuwają uwagę. W moją siostrzenicę to jest dosłownie jak w obraz wpatrzony.
LaRa, tego mopa jak huknął to się na pewno porządnie wystraszyła, nie ma co się dziwić jak ze snu taki hałas wybudzi. A potem pewnie już jako, że niedospana to ogólnie marudna. Tomek tak ma, jak niewyspany to zły. -
Hej Blondik
No to dziś alkoholowo- tu piwko, tam winko..aj smaka robicie
Nie wiem jak u was, ale mi po długiej przerwie od alkoholu- ciąży i karmieniu- to już niewiele trzeba aby w głowce zaszumiało
Arienka, zajrzałam do Anuśkowych kosmetykówNo te mydełka to normalnie do schrupania, kilka mi się podoba szczególnie, kremiki też. Ale tak jak pisałaś od piątku urlop, więc raczej poczekam, żeby na spokojnie coś zamówić.
Arienna lubi tę wiadomość
-
Ja tam wrocilam do formy. Przedwczoraj bylo piwko, dwa kieloszki wina i dwa drinki
i jeszcze do domu rowerem jechalam
(o 2giej w nocy-dzielnica willowa wiec nie stwarzalam zagrozenia dla ruchu;). GOrzej bylo wstac rano, choc Domislaw litosciwie obudzil sie o 6tej
-
My jedziemy na Węgry, do Hajduszoboszlo, stwierdziliśmy, że daleko się nie wybieramy, bo urlop z 17miesieczniakiem jest.. Aktywny
wiec będziemy moczyc dupsko w basenie..
Lili, jak dach?
Smoku, jak smiesz spijac wino teściowej! To nie przystoi
Blondik, ulala, pol butelki to nie mało
Kto tam piwko pije? Też bym się napila, ale trzeba poczekać jeszcze dwa dni
Lecę spać, pazury u stóp pomalowane -
I ja, i ja popijam desperadoska
uhmmmmmm lubię to!
Blondik, No to zes sie sciulała hahhaha tez tak miałam, gdy pierwszy raz po dluuuuugim czasie napiłam sie Desperadosa, istny spirol hahah a teraz juz przywykłam, ale mam nadzieje, ze niedługo odwykne
Konwi, Wow, Hajduszoboszlozazdrocha!!!! Wymocz pupencje za mnie, baw sie dobrze i odpoczywaj w miarę możliwości
No i szczęśliwej drogi! Co z tym szwagrem?
Smoku, teściowa poprostu przyjęła taka taktykę, ze jakby nie patrzeć to wpadła do wnuczki, a to ze na chwile to szczegółczepiasz sie
Matko, jaka ja mam histeryczkę, jak tak dalej bedzie to dostanę na łeb. Dobrze ze śpi, ale czaszka zaczęła mnie bolec, chyba czas spać. DobranocBlondik lubi tę wiadomość