X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas 4 i cisza
    ja kocham robic zdjecia mam to po tacie on nawet kiedys wysyływał sam :)
    marzy mi sie super sprzet i jakis kurs foto :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczesciej czuytam na tel, wiec przewijanie, zeby przypomniec sobie, co kto powiedzial..
    Kotka: a niedawno pisalas zmartwiona, ze maly malo umie, a tu widze naprawde sporo..

Konwi: no juz nie przesadzaj :-) udzielasz sie czesto, wiec jestesmy z info of Ciebie w miare na biezaco.

Masaz? Spa? Ja bym chciala hybrydy zrobic, ale kiedy :/ w sumie jak mala w zlobku, ale dzis polecialam do us, gdzie sie dowiedzialam, ze ju nie trzeba do becikowego zasw o dochodach bo oni sami sobie to organizuja..
    Za to kupilam malej maly dywanik kwiatka (bylysmy w komforcie szuac dla nas do duzego, ale jedyne co mi sie podobaja odpadaja, bo maja duzo bialego), no i w sklepie dla dzieci, zakupilam nowego smoczka (stary sie zgubil a jest ju oblesny, a wlasciwie powinnam ze.smoka zrezygnowac), lovi niekapka (jak najmniejszy bo moja nie umie tak przechylic mocno), butelke dla malego z mam (bo inne maja wielkie smoki w domu i on wypyca, a chce zeby umial pic z butli), emulinke do kapieli i ponad 100 zl nie.oje :/
    A potem, jako ze maly zasnal, polecialysmy do ccc, bo mama.przyjechala w jednych sandalkach w ktorych chodzi przydepnietych i mama nam kupila takie same sandalki z fredzlami na stopie ja braz ona granat (oczywiscie ja ja przymusilam, bo ona chciala jakies paskudne, jak dla Niemki emerytki - sorry Kotko)..

Manku: w tym wieku moja tez miala 4 zeby, ja sie zabije jak moja mama pojedzitaka syt dzis, mama w sklepie, bo mala zasnela (ale na krotko jak sie okazalo), maly zachcial mleka, mala biega i co tu robic, chyba bede go glodzic i za nia latac..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ja się stresuję tym, że Twoja mama jedzie, Zgredko ;) Serio. Ale dasz radę, nie masz innej opcji :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło rety, rety..nie nadążam za wami. Co zajrzę raz na jakiś czas w przerwach od pracy, to tu kolejne strony!! :-) Wieczorkiem na spokojnie poczytam i napiszę :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu: dzis jakos wyjatkoeo, ostatnio mialam wrazenie ze tylko ja siedze na necie, jak nieudacznik jakis..
    Aha: kupilam sobie serum na beben wyszczuplajace a co! Termoaktywne. Wiedzialam, ze bedzie efekt ocieplenia, ale nie ku%$# az tak, myslalam przez 5:10 min, ze mi skore wypala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:44

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drodze na działkę, niech moc bedzie ze mną. Małż musiał wsadzić Anie do auta i przejechać kilka metrów i usnela, ja przeniosłam ja do domu do łóżka i została z babcia. Inaczej nie mogłam jej uśpić :/

Aaaa i zapomniałam Wam przedstawić Alicje, jako autorkę/pomysłodawczynie/wykonawczynie cudnego płaszczyka dla Ani :) pamiętacie? Cud, miód :)

zgredka, Arienna, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przywiozłam małą od dziadków już śpiącą i ze szczęścia nie wiem za co mam się najpierw łapać, za podłogi, prasowanie, kuchnię, łazienkę?? chyba zrobię sobie kawe :P

edi: moja dzicko dalej śpi, już ponad godzinę....hm.... pomyłam podłogi.... ciekawe co ona będzie robić w nocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 18:38

zgredka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larunia, zawstydziłas mnie hehe ;-)
    A co do twojego pytania, to Tomek radzi sobie świetnie :-) od dwoch tygodni codziennie rano zaprowadzam go do mojej mamy, tam są obecnie na wakacjach moja siostrzenica 8 lat i siostrzeniec 14 lat. Tomek ich uwielbia. Rano już leci do drzwi, robi mi papa i krzyczy 'Uti' bo tak nazywa siostrzenice Polę. Tam jest w swietnym nastroju, dobrze je, śpi i mąż odbiera go, bo pierwszy kończy pracę.

Wybaczcie mi, że jeszcze nie odnoszę się do większości postów, ale na tel piszę i czytam i ciężko mi narazie zapamiętać co u kogo, jeszcze chwilę potrzebuję na rozpoznanie 'w terenie' ;-P

Maniek, cieszę się, że w żłobku dziś już lepiej. Dajesz mi nadzieję, że i u nas stopniowo będzie się Tomek oswajał jak już przyjdzie czas.

Zgredzia, z mamą czasem ciężko ci się było dogadać, ale na pewno odczujesz jak już wyjedzie niestety, korzystaj z jej pomocy na maxa puki jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 20:11

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza wieczorna.. Młody usypia, mąż na siłowni, ja kończę pakowanie.. Mówiłam, że nienawidzę się pakować..

Jeszcze szwagier focha zarzucił i chyba nie pojadą z nami na wakacje.. Ech

Ari, dobry wybór :)

Ala Patryk uwielbia starsze dzieci, teraz, gdy y tymek jest u babci widzę że taki nieswoj chodzi, bo ale już tylko do jutra..

A nota bene, zz jednym dzieckiem to jednak lajcik jest.. Niby Tymek już starszy, ale jednak też wymaga uwagi..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kotka: a niedawno pisalas zmartwiona, ze maly malo umie, a tu widze naprawde sporo...

Wydawalo mi sie, ze Domi nie potrafi wskazac w ksiazeczce o co pytam i ze co gorsza nie pokazuje paluszkiem na rozne rzeczy badz nie podaza za moim palcem. Mylilam sie. Jednak to robi :P

Rety Domi to sie chyba dziewczynek boi...Dzisiaj kolezanka (22 miesiace) poglaskala go najpierw po glowce, potem przytulila i jeszcze pocalowala :D. A ten w bek....I za kazdym razem gdy ona sie za bardzo zblizala to mina byla taka jakby zaraz mial sie poplakac. ehhhhh co z akurczak no :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak.... Co sie okazało....

Babcia, podczas snu Ani, myła podłogę, No i na końcowym etapie mop sie przewrócił z hukiem, czego następstwem była pobudka i podobno straszny krzyk, mama nie mogła jej opanować, No ale po czasie juz ok, babcia w nerwach.
    Poszły na plac zabaw, No i babcia. Ma odwieczny problem z odpieciem pasów, czego efektem mega ryk, krzyk, maruderstwo poziom hard, wiec zebraliśmy sie z ogródka do domu, jutro juz nie rozwale jej dnia wypadem do sklepów, choc mam nadzieje ze do 13 pospi bo o 13:30 mam notariusza.

Konwi, a co szwagrowi? Gdzie jedziecie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka co to za serum???? Ze takie fest!
    No to nie wiedziałam ze ta Alicja taka zdolna bestia :) gratuluje zdolności :)
    Kotka moze po prostu sie wstydzi
    Konwi wlasnie gdzie jedziecie ?
    Lara to Ci sie trafiła aparatka ;).
    My wróciliśmy z Poznania o 17 i Zoska spała tylko mała godzinkę w samochodzie. Ale kupiłam jej buty powiedzmy przejściówki no i papcie do domu ;) aaaaa teściowa wpadła o 19 no genialna pora na odwiedziny do małego dziecka ;) ale wina nie dałam ino kawe i ciasto ;) o ja niedobra!
    Dom a szczegolnie kuchnie skomentowała "no ładnie" :)
    Zoska wlasnie padła ja sączę chłodne wino i sie relaksuje :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejol!

co to za zale i lamenty;)ja caly czas was czytam codziennie sledze co was (Zgredko szczegolnie ciebie)hahaha;)ale humor mam do d... to co bede wam smecic i wam glowe zawracac:/tez po calych dniach sama siedze:(dzisiaj namowilam mame by chociaz na 4 dni wpadla bo oszaleje sama!powiedzialam jej ze duzo sprzatania mam i nie ma kto pomoc;)inaczej by nie przyjechala:/oczywiscie sama porobie zeby wykorzystac ten czas z nia a nie na sprzataniu!ale o tym nie musi wiedziec;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca, dziękuję, dziękuję..taki tam talencik odkryty dzięki macierzyńskiemu ;-)
    Aj, no i wina dziś zazdroszczę..uwielbiam, szczególnie białe.

Konwalianka ja też nie lubię pakowania, ale jednak rozpakowywanie po powrocie jest chyba gorsze ;-) A gdzie się wybieracie? Na pewno już wcześniej pytałaś, ale ja nie na bierząco ;-)

Psotka, u mnie Tomek lubi dzieci, ale nie gdy są nachalne- czyli właśnie głaszczą, czy chcą go całować. Wtedy też się wkurza i marudzi. Ale właśnie tak jak pisze Konwalianka, właśnie starsze dzieci większą przykuwają uwagę. W moją siostrzenicę to jest dosłownie jak w obraz wpatrzony.

LaRa, tego mopa jak huknął to się na pewno porządnie wystraszyła, nie ma co się dziwić jak ze snu taki hałas wybudzi. A potem pewnie już jako, że niedospana to ogólnie marudna. Tomek tak ma, jak niewyspany to zły.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala witaj :)
    Wypila mi pół żubra i zaliczam zgon roku ulala :)
    Czytałam was, ale niewiele pamiętam :)

AlicjaaA, Izoleccc lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Blondik :-D No to dziś alkoholowo- tu piwko, tam winko..aj smaka robicie ;-) Nie wiem jak u was, ale mi po długiej przerwie od alkoholu- ciąży i karmieniu- to już niewiele trzeba aby w głowce zaszumiało :-)

Arienka, zajrzałam do Anuśkowych kosmetyków :-) No te mydełka to normalnie do schrupania, kilka mi się podoba szczególnie, kremiki też. Ale tak jak pisałaś od piątku urlop, więc raczej poczekam, żeby na spokojnie coś zamówić.

Arienna lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wrocilam do formy. Przedwczoraj bylo piwko, dwa kieloszki wina i dwa drinki :P i jeszcze do domu rowerem jechalam ;) (o 2giej w nocy-dzielnica willowa wiec nie stwarzalam zagrozenia dla ruchu;). GOrzej bylo wstac rano, choc Domislaw litosciwie obudzil sie o 6tej :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na Węgry, do Hajduszoboszlo, stwierdziliśmy, że daleko się nie wybieramy, bo urlop z 17miesieczniakiem jest.. Aktywny :) wiec będziemy moczyc dupsko w basenie..

Lili, jak dach?

Smoku, jak smiesz spijac wino teściowej! To nie przystoi

Blondik, ulala, pol butelki to nie mało :)

Kto tam piwko pije? Też bym się napila, ale trzeba poczekać jeszcze dwa dni :)

Lecę spać, pazury u stóp pomalowane

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja, i ja popijam desperadoska :) uhmmmmmm lubię to!

Blondik, No to zes sie sciulała hahhaha tez tak miałam, gdy pierwszy raz po dluuuuugim czasie napiłam sie Desperadosa, istny spirol hahah a teraz juz przywykłam, ale mam nadzieje, ze niedługo odwykne :)

Konwi, Wow, Hajduszoboszlo :) zazdrocha!!!! Wymocz pupencje za mnie, baw sie dobrze i odpoczywaj w miarę możliwości :) No i szczęśliwej drogi! Co z tym szwagrem?

Smoku, teściowa poprostu przyjęła taka taktykę, ze jakby nie patrzeć to wpadła do wnuczki, a to ze na chwile to szczegół :) czepiasz sie :P

Matko, jaka ja mam histeryczkę, jak tak dalej bedzie to dostanę na łeb. Dobrze ze śpi, ale czaszka zaczęła mnie bolec, chyba czas spać. Dobranoc

Blondik lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walcie sie z tym piciem alkoholu:/
    Ja karmilam malego chyba ze dwie h.. a jak juz zasnal teraz, to zamiast sie klasc obok, to go odlozylam do kolyski przed chwila, a ten sie juz budzi, spaaaaaacccc

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ