X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.. ha! a co ja mam powiedzieć.. 3 dni mnie na orum nie było i tylko wróżka (ukłony) zapytała co słychać.. no a przecież, ja z tych udzielających sie często..no i co? nikt nie jest niezastąpiony ..niestety, widocznie nie brakowało Wam mojej obecności tutaj.. hehe

witaj Ala

Maniek, dziś będzie lepiej w żłobku, trzymam kciuki, zdaj relacje po

gratuluję Ari sukcesu.. ja też na diecie 2 tygodnie - 2,5kg mniej..ale słodyczy brak, co to za życie..ech

ach Wróżko, zazdroszczę tych kopnięć.. co do jedzenia Franka to oby to było przejściowe

Kroko i jak? Mąż dojechał? spisał się?:)

smoku, głowa do góry.. niestety.. wszyscy wpadają, jak po ogień..

Młoda, super że jest poprawa, oby się utrzymało

ja nie mogę narzekać na jedzenie patryka.. ostatnio też się poprawił i je sporo.. rano 50g oiwsianki na mleku krowim, później omlet z jajka z papryką i oliwkami, pozniej kilka paluszków, zupę, II danie - karść makarony, 250g fasolki szparagowej! i mięso, kolacja - kaszka mleczna i pozniej jeszcze kanapka z szynką i serem lub coś innego.. do tego je owoca, roznie, raz jabłko, brzoskwinie, co tam mam.. ogolnie jest kazdego dnia podobnie..zmieniają się tylko obiady i II sniadania..

ide się pakować, jutro wyjeżdzamy

WróżkaZielona, Krokodylica, AlicjaaA lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    witam nowa kolezanke

AlicjaaA lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tęsknię za tym gmeraniem w brzuszku <3

Właśnie dostałam @ może wreszcie nastrój mi wróci

Rano było tak pięknie że tiago zaprowadzilam na pieszo do szkoły a teraz leje.... Gdzie to lato ja się pytam :/

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka wow twój syn je więcej niż mój osmiolatek, podrzuć trochę tego apetytu dla mojego tiago, och jak ja bym chciała aby mój jadł bez problemów.

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, a ktoś Ty?
    :P :P :P
    O mój borze zielony! Ile to Twoje dziecię wsuwa!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej no burzy nie chciałam wywołać :) wróżka wlasnie o nic nie pytałam tylko zdawałam relacje co w domu i zagrodzie ;)
    Konwi a ja wlasnie pamietam ze pytałaś co u nas ;) brawo ze Twój chłopak taki żarty ;)
    Wróżka gratuluje kopniaczkow i powodzenia z jedzeniem Frania! To pewnie przejściowe ja to sie boje wlasnie ze moja taka chętna na jedzenie zawsze i prawie wszystko! Czasami to jem w ukryciu ;) a Konwi udanego wyjazdu!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja też idę...bo nie zniosę już dłużej tej ignorancji!

picgifs-angry-sad-upset-8188.gif

Arienna, Izoleccc, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no Smoku, on wlasnie jadl zawsze bardzo ladnie, co mnie bardzo cieszylo. a teraz kiszka. no nic, trzeba przeczekac chyba... nadal zazdraszczam domku. ahh, domek, ogrodek, jak mi sie marzy...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena głupio zes ;)
    Wróżka ogródka póki co nie mam sam piach ;) za to moja mama to fiu fiu na wypasie ;) ale ze mieszkamy na jednej działce to Zoska robi tam swoje porządki jak babcia nie widzi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, no nie rób już scen :) hehe

Ana, on je więcej niż mój Tymek.. zresztą waży 12 kg.. Tymek 4 lata starszy 19kg.. tyfus do jedzenia okropny, za to i tak je lepiej niż jego kuzyn.. ten to masakra - 8 latek a je dosłownie kilka rzeczy na krzyż. współczuję mojej siostrze bardzo..bo to masakra miec takiego niejadka.. mam nadzieję, że Patrykowi to zostanie..choć już widzę, że niektóre rzeczy mu nie smakują..np. nie lubi pomidorowej, pomidorów..

smoku i prawidłowo! porządek musi byc :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam :) ale się rozpisałyście ciężko zapamiętać co komu...
    Konwalio wybacz, niekulturalna jestem....mam podobnie do Zgredki często zdaję relację co u nas albo wyrzucam żale bo w domu nie mam do kogo (chyba że pies mi został)
    Wróżko a Ty jednak nie kupujesz ogródka?
    co do rozwoju mowy itd to ja jestem ma luzie, dajcie spokój dzieci dopiero skończyły roczek dajcie im dzieciństwo...wszystko w swoim czasie, samo przyjdzie...nas rodzice chyba tak nie pilnowali jak my swoje dzieci i jakiś każdy z nas mówić umie:)
    Jagoda już po żłobku. Dziś trochę lepiej. była 2 godz. Pani mówi że znów się do którejś przytuliła i zasnęła na 10 min bo odłożona do łóżeczka natychmiast otworzyła oczy...potem chciała siedzieć tylko w "karmniku" i zjadła chleb z masłem ktory dałam i chrupki gryczane które też dałam...także mało się pobawiła dziś ale zdecydowanie lepiej wyglądała...zobaczymy co przyniesie jutro...ja to przeżywam bardzo ( nie sądziłam że będzie to dla mnie takie trudne) od wczoraj czuje silne kłócia w dole brzucha:( piłam już melise...teraz jestem w pracy i próbuje nadrabiać zaległości....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja was czytam na bieżąco ale tylko na tyle wystarcza mi czasu. Z resztą u nas praktycznie każdy dzień taki sam. Ja od rana do 20 sama z młodym. On nadal cyckozwis. Obraca się na brzuch i zdarza mu się na plecy. Na spacerach lepiej od kiedy jeździ na brzuchu z otwartą buda i może wszystko oglądać. Ostatnio zaczął mi głowę ciągnąć w lezaku i pcha się do siedzenia więc muszę go pacyfikowac. Wczoraj przeniosłam skierowanie na rehabilitacje do innej przychodni i zamiast kolejnych 3 miesięcy będziemy czekać tylko miesiąc.
    Noce bez zmian pobudki od 2 do 10000000.

Pozdrawiam wszystkie :)

MANIEK lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nasladuje wszystkie mozliwe zwierzeta. Wszystkie ktore ja mu zaprezentowalam bo na przyklad nei wiem jak robi zyrafa albo fenek ;). Niektore zwierzatka pokazuje np goryla (uderza sie w piersi i robi uuuu, uuuu), slimaka (pokazuje rozki :P), motylka, ptaszka, kraba, dzieciola
    Nie tluke mu tego w takim sensie ze nie zmuszam. Poprostu powtarzalam setki razy te odglosy to sie nauczyl :P.

Ze slow to : mama, tata, lampa, ma (ze czegos nie ma), kot, ciocia, dziadzia, dziadek, baba.

Po niemiecku jeszcze nie mowi nic hihihi. Chociaz przypuszczam ze drugim dziadkom pewnie troche smutno z tego powodu. Ale on sie nauczy tego jeszyka tak czy siak wiec grunt to zeby polski znal!

Nie mowi "co to?", mowi natomiast cos czego nei potrafie okreslic, cos w stylu "gakun"

A stresuje mnei ze nei mowi "daj" bo tylko ciagle yyyyyyyyy,yyyyyyyyyyyyyy. Ehhhh nauczyl by sie w koncu :P

Ale jest diabol. Wczoraj walnal na PZ jakas dziewczynke w glowe plastikowym wiaderkiem :/.

SMOKU no faktycznei zajebista tesciowa :/, na wino....

zgredka lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA - ja komorka nei robie praktycznei zadnych zdjec. Mam moze 4 Dominika tam. A aparat zwykly jest spory to z wiadomych wzgledow go nie biore wszedzie.
    Ja tez uwazam ze momenty nalezy przezywac a nei tylko fotki cyckac. Nie znosze na wakacjach tylko foto foto foto zamiasat rozkoszowac sie widokiem i atmosfera :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jaka ja jestem śpiąca! Co za fatalna pogoda? Byliśmy w Castoramie, Ania wyspala mi sie na rękach ok 40 min, teraz lata po mieszkaniu za psami i ziewa, ale spać nie chce, fuck, a tak przekimalybysmy razem.
    Mam mnóstwo siniaków na nogach i za cholerę ńie wiem skąd sie wzięły????

No, Maniek, czyli bedzie juz tylko lepiej :) oby tak dalej!

Który dzieciaczek ma 4 zeby i nie wiecej? Zaraz bedzie ze od 3 miesięcy żaden sie nie przebił, bo ostatnie dwa w roczek :/ chyba to długi odstęp czasu, co? Wróżko? Nasza forumowa sadystko?

Ala, a jak Tomus daje rade gdy jesteś w pracy? Jest z babcia? (Babcie sa najlepsze!!!!) moja mama sie dzis popłakała gdy widziała jak Ania grzecznie śpi (hahah)!!!!

Ja robię dużo zdjeć, choćby nawet dlatego, ze mojej mamy nie ma na codzień, wiec musze uwieczniać chwile aby potem jej pokazać, No i dla Ani na pamiątkę rownież, nie widzę nic w tym złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 13:12

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA robienie zdjec to jeszcze pol biedy ;) gorzej jak sie nimi potem ludzi zamecza :D.

Czesto mi sie zdazalo ze ktos chcial mi pokazac jedno zdjecie swojego dziecka w komorce i zaczynal przerzucac po kolei a koncu wreczaja cmi komorke zeby sobie sama ogladala te dziesiatki zdjec....maaasakra

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kochana moja ma 4 zęby i ani jednego więcej :)
    Kotka moja mówi po niemiecku " ja" hahaha
    ale mama nie umie powiedzieć...tak się czasem stara ale wychodzi jej papa albo baba i muuuu nie umie ...więc jestem papa - bo tak woła gdy mnie widzi.
    Iza wiem co czujesz też wieczniej sama siedzę....Lara ma racje babcie są najlepsze...co ja zrobie jak mojej zabraknie ...nie chcę o tym nawet myśleć...wczoraj moja mama płakała po oddaniu Jagody do żłobka...ja dopiero później wieczorem jak nikt nie widział...bo przy niej to ja muszę być twarda w każdym temacie...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam wieczorem.

Konwi tak mąż dojechał, faaaajnieee było. ;)

My już w domu, Zuzia jeszcze śpi. Udało się dojechać na śpiocha ufff

Jak się obudzi zakupy i wieczorem urodziny Zozowej kuzynki. :)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, przepraszam, faktycznie D mowi po niemiekcu jedno slowo : Papa :D - i faktycznei oznacza to tatusia a nie dowidzenia ;)

Spadam na masaz twarzy do spa :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Spadam na masaz twarzy do spa :D
    fak a ja nie mam kiedy się umówić na rzęsy :/ chyba jestem niezorganizowana :(

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1920 1921 1922 1923 1924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ