Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry! No nie śpimy
U nas dzisiaj pochmurno i chłodno niby dobrze ale jednak mogłoby buc troche cieplej!
Co do wina...stary otworzył i mi przyniósła przeciez mogl wczoraj postawić...ale to było półwytrawne a mamuśka lubi słodkie wiec sorry
Moze i to taka taktyka ważne ze juz zaliczone na jakiś tydzień dwa mam luz
Konwi zazdroszczę!! Miłego wypoczynku zycze i bezpiecznej podróży
Nena helol ranny ptaszku
Jaki rozmiar bita noszą wasze maluchy? Zoska nosi sandały 21 a przejściówki kupiłam 22 niby maja byc dobre bo 6mm zapasu Boszzz ale mnie takie duze sie wydają.
A zoska teraz zrobiła sie przytulas przychodzi i sie wiesza mi na szyi a nawet ta mala sąsiadkę chce przytulać ale tamta nie ma ochoty na czułości
Milegooooo
-
Mmmm winko
Hejka my juz od godziny nie spimy. Sniadanie sie robi ,pranie wstawione ,kudly umyte mam I coz zaraz poszamamy I do wyra ,bo nie wyspani oboje jestesmy .
U nas deszczowo I brzydko ulala .
Prosze o kciukasy na 18:40 mam prenatalne w koncu. Mam nadzieje ze dzidziol sie ujawniKrokodylica lubi tę wiadomość
-
To kciuki będą, powodzenia Młoda
A ja już od 20 min w pracy kwitnę buuu.. puki co kawusia, bo żyć się nie da przy tak sennej deszczowej pogodzie.
U mnie Tomek nosi rozmiar buta 22. Ale puki co nie mam stresa, czy rozmiar na pewno ok, bo i tak mu służą tylko do wózka na spacery. -
Hej hej
Witam sie nieprzytomna.
Od poworotu z PL wrocilam tez na noc do sypialni i do tej por maz mnie ciagle w nocy budzia ostatniej nocy H budzila sie co minute albo dwie. Serio! O 1 maz kazal mi pojsc spac do goscinnego, zeby chcoiaz jedno sie wyspalo w miare (jak zostaje z H w nocy to ina chce cyca). No ale na dole i tak zasnac nie moglam, bo slyszalam jeki i steki mlodej. W koncu maz zabral ja do siebie do lozka i tak zasnela. Pobudka o 5 z tempka. Teraz spi w wozku. Ah zal mi zaby.
Manku, ja tez bym sie wkurzyla tym zlobkiem. Skoro mala zanosila sie olaczem, to musiala jz plakac jakis czas. Panie mogky dac znac. Ale moze byla zbyt zajeta uspakajaniem Jagody, aby akurat w danym momencie leciec po telefon, a wiadomo inne panie zajete pozostalymi dziecmi. W kazdym razie rozumiem, ze sie zezloscilas. Adobrze ze ostatnio byl lepiej. A opcji, abys tam przez pierwszy tydz.byla z mala (na poczatku tuz obok, a pitem w pokoju obok, ale blisko) nie jest mozliwa?
Jagoda na pewno sie neidlugo rozkreci. Zobaczysz
Jak patrze teraz na moja H to zaluje, ze jednego dnia w przeedszkolu nie jest, bo coraz bardziej ciagnie jando dzieci.... Niestety po zlych doswiadczeniach z L zrezygnowalismy z mijesca.
A jak mama! Macie wyniki rezonansu?
Ja nadal biletow do PL nie kupilam. Majatek zaplace. Probowalam wypytac dyskretnie meza czy mialb ochote leciec ze mna i chyba by mial, tylko jaki sens? Ja tam bede mama zajeta a on by dzieci pilnowal. Zostalo na tym, ze bedzie z chlopakami w domu. Mieli pojsc na basen, ale basen nieczynny. W srodku lata, gdy pogody brak a ludzie w koncu maja wiecej czasu by z basenu na naszej wsi skorzytsac.
Wczoraj kupilismy 2 skrzynie truskawek. Pomorozilam na zime a 3 koszyczki zostawilam do zjedzenia na deser i chce zrobic makaron z truskawkami. Tylko ja lubie...dla mnie to wspomnienie dziecinstwa.
Ostatnio moj mlodszy syn wypytuje sie o porod? Czy mnie bolalo jak mi brzuch otworzyli, by mloda wyjac.mto przeprowadzilismy z nim ta sama rozmowe, co ze starszym 2 czy 3 lata temu. Pytal sie tez czy H siusiaka ucieli i innym idzewczynkom, skoro tylk 2 dupk mamyi dlaczego nie moze byc para z H jak beda duzi. Przeicez on ja tak kocha
Zgredko, dasz sobie rade. Zabezpiecz mieszkanie tak, aby mala nic sobie nie zrobila, gdy ty bedziesz zajtea kp a on abedzie biegala po mieszkaniu. Tak robilam jak sama z chlopakami bylam. No i kp w salonie kolo placyku zabaw starszaka. Zagadywalam go wtedy itp. Czasem kp siedzac na podlodze i bawiac sie z nim. Najgorzej wspominam wyjscia z domu. Szczegolnie zima. Ubieralam siebie, potem ich. Schodzilam na dol i wyciagalam wozek, wracalam po mlodego i jego torbe, potem po starszaka i jego torbe i jak juz wszysyc byli gotowi do wyjscia, to ktorys sie zesral i tzreba bylo ze wszystkim na gore wrocic ( mieszkalismy wtedy w mieszkaniu w stavanger....bez windy). Skoordniwanie posilkow przed wyjsciem tez bylo wyzwaniem, bo dlugo na cycu wisial i niestety czesto butle dostawal, aby miec pewnosc, ze sie najsdl i bedziemy dluzej sie szlajac po parku niz 15 minut.
U nas leje i chlodno. Gdzie to lato.... -
No i my tez ńie śpimy, tzn juz Hihi bo Ania łaskawie trolowała do 8
teraz szaleje, tu lata za psami, a zaraz "porządek" w wózku robi
Ze spaceru dzis nici, bo leje. Z ogródka chyba tez.... ;(
gdzie nasze ciężarówki sie podziały?
Ania, Katjaa i inne brzuchatki?
Młoda, powodzenia, dawaj od razu znać!
Ania nosi rozm 20-21. Zalezy od buta, teraz kupiłam w wyprzedaży buty rozm 22 na jesień. A takie papucie po domu 23, bo 22 były za ciasne. Btw polecam te z Pepco. W smyku sandały rozm 20 i jeszcze ma luz. Wiec numeracja "rozstrzelona".
Miłego. -
Smoku (zapomnialam odp, a potem przypomnialam sobie, ze pisalas, ze cie olewamy) - ten krem to Perfecta kupiony w rossmanie w promo "efekt sauny" dzis posmarowalam dupsko tez i zaraz mi odpadnie
Smoczyca1 lubi tę wiadomość
-
No to ok zoska emelowe sandały ma 21 a teraz kupiłam 22 ale pan fachowo dobrał buty przynajmniej na mnie zrobił wrażenie a po domu kupiłam takie skórzane tuptusie.
Ale jeszcze jedno zauważyłam ze czasami zoska chodzi do środka stopkami i nie wiem czy powinnam cos z tym robic czy poczekać? Ja pamietam ze chodziłam do środka ale byłam starsza bo to pamietam ze na złość mamie specjalnie robiłam jodełkę
U nas tez juz leje ! Zoska do bawi a ja prasuje -
U mnie pada, ale wciaz duszno. Moj dzis zabral samochod,wiec nie mogr malej wozkiem do zlobka odwiezc bo to kawal..
Moze niedlugo przestanie padac..
Maly po karmieniu zasnal..
Beszko: dzieki za rady i slowa otuchy, wlasnie najbardziej obawiam sie wyjscia do zlobka, o tyle lepiej, ze zlobek ten nowy jest 9min piechota, a autem to w ogole chwila, wiec jak sie zesra.to trudno oddam usranego
Ja wczoraj ogladalam emela, jakie piekne, na jesien, mysle kupic malej granatowe, zeby potem maly mial.. byly.oczywiscie piekne jakies mieniace sie, czy rozowe..
Mialam cos jeszcze ale nie wiem...korzystac ze jedno spi a drugie sie bawi..kawa (inka) -
hej hej!
u nas tez dzis mega deszczowo i ziiiimno! Maly wlasnie drzemke zalicza, cos dzisiaj latwiej zasnal, choc i tak meczyl sie jakies 20 min. a ja wczoraj kupilam nowy zasilacz do kompa i sie spalilprzegrzal sie, bo moj poduszki na nim polozyl, a ja nie skontrolowalam. no i dupa. ehh. wczoraj bylam u tego fryzjera i powiem Wam, ze mega zadowolona jestem
mam krotkiego boba i kolorem sporo jasniejszy, choc nie jakis mega blond. ale mowia, ze ladnie wyszlo
dzis odbieram odkrywczy domek z poczty, zobaczymy co za cudo.
Smoku- o kurcze, podziwiam za prasowanie z dzieckiemmoj jakby zobaczyl kabel od zelazka to juz by bylo po prasowaniu. zreszta ze wszystkim tak jest. cokolwiek robie, on zaraz przy mnie i kombinuje. na razie, poki jest unieruchomiony to jestem w stanie jeszcze zmywarke zaladowac, bo jak on lata, to nie ma szans. a buty przed wypadkiem nosil 21, ale teraz juz chyba 22 kupie. i nie wiem czy sandalki kupowac. chyba sobie odpuszcze, bo jak on znow zacznie chodzic to juz pewnie koniec lata nas zastanie. zaluje, ze nie mamy stacjonarnego Emela u siebie
tez mi sie mega podobaja te butki, a nie mam jak zmierzyc...
Beszka- oj, to rozmowy mialas powaznea do mamy w takim razie sama bedziesz leciec? kurcze, ciezka sytuacja
Mloda Dama- kciuki za wizyte! dawaj znac pozniej kto tam u Ciebie rezyduje
Manieczku- pytalas czy kupujemy ta dzialke... no coz, przez ten wypadek Franka stwierdzilam, ze nie ma juz sensu. bo wlasciwie chcialam dzialke dla niego, zeby polatal po trawce, bawil sie calymi dniami. a teraz pewnie jeszcze rehabilitacja nas czeka, nie wiem jak dluga, zanim postawimy go na nogi. wiec niestety dzialka odpadlano ale na przyszly rok juz koniecznie. byc moze przed sezonem uda nam sie taniej kupic. na olx obczajam jedna ladna, choc bez altanki i przez miesiac jej cena spadla o 2tys
wiec jesli jest ona nam pisana, to ja kupimy. sie zobaczy
i wlasnie, jak tam rezonans mamy?
Nena- kobito, wakacje, a Ty o 7 wstajesz? (hehe, taki zarcik)
Konwi- spokojnej drogi! przeczytalam, ze jedziesz do Hulajduszatak wiec milego hulania zycze!
Kroko- jak tam powrot do szarej rzeczywistosci?
Ari- jak zazdro kopniakow, to bierz sie do roboty i bedziesz miec
Alicja- gdzie mozna zobaczyc Twoje prace? dla chlopcow tez szyjesz?
mysle wlasnie nad obiadem, a tak mi sie nie chce robic... kurde, pogoda taka, ze tylko spac
-
No jakos jej prasowanie nie interesuje...albo siedzi i sie bawi albo lata albo stoi przy drzwiach wejściowych i gapi sie przez szybę na samochody
wiecie plus taki ze u nas w domu wszystko jest zabudowane żadnych szklanych gablotek komod stoliczków nic wiec nie ma czego zbroić
Wlasnie młoda powodzenia na prenatalnych
Kroko żyjesz???
Wróżka powodzenia z ta działka!! Niech bedzie wam przeznaczona
Za namowa ponawiam pytanie z tymi stopkami do środka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:19
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
napisłam już 3 posty i kazdy mi się skasował.. nie dlatego ze coś kliknęłam..po prostu w laptopie, który mamy z 4 m-ce pieprzy sie dotyk i sam czasem robi rózne rzeczy..szlag mnie trafia..liczę, że jak będę u rodziców to mąz coś z tym zrobi..
młoda, trzymam kciuki za usg i szybciutko daj znac
Kroko, jak tak w domku?
zgredko, dasz radę.. teraz nie możesz sobie nic ułożyć bo jest mama, ale jak będziesz sama to wypracujesz sobie swój rytm i plan i będzie git.
smoku, Patryk miał buty 20 a dwa dni temu kupiłam sandałki 23, reeboki ma 21.
Ala, gdy pisałam post nr. 1, to napisałam ze Ci towarzyszę w piciu kawy.. aktualne to to już nie jest, ale chyba zrobię jeszcze jedną
oo beszko ale temat na tapecie.. rozczulają mnie te dzieci..a co znowu H że nie chce spać? zęby? wydaje mi się, że jak ją już zupełnie odstawisz od cyca, to będzie Wam dużo łatwiej..
chlebek rośnie, jak jeszcze pakuję..boziu..
Maniek, jak dzis nastrój?
Blondik, co u Was
Lili, jak dach?
Nena, doczekasz sie, zobaczysz..masz mega zdolne dziecko, takie nie usiedzą
wrózko, trzymam kciuki za działeczke..Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Smoku- moj Franek jak chodzil jeszcze niepewnie to tak jedna stope na zewnatrz stawial. ale pozniej mu sie to wyrownalo. mysle, ze na kolejnej wizycie u ortopedy mozesz powiedziec, ze Cie to niepokoi. a Zosia chodzi na boso czy w skarpetkach? jesli masz cieplo w domu to zawsze lepiej zeby dziecko na bosaka smigalo. wlasnie mi przypomnialas o ortopedzie. na ostatniej wizycie z bioderkami ortopeda nam kazal przyjsc jak Maly bedzie juz chodzil. no a teraz to sie pewnie przeciagnie... zreszta tak samo jak szczepienie. eh.
-
Hejo siedzę i czekam bo mama ma tomograf jezusie ile tu ludzi! Jagoda dzis lekko płakała ale krótko bo stałam pod drzwiami i słyszałam teraz dzwoniłam pani mówi ze spi:) duzo wrażen ... III wczoraj płakała i wiła sie do 22:30 ! Masakra, chyba to przezywa mocno.
Kurde moja to ma łabaje, kupiliśmy sandały elegantek rozm 21 !
Konwalio udanego wypoczynku i szczęśliwej podróży.
Dama daj znaka kto rezyduje w brzuchalu.
Beszko zwizualiwowalas mi moja przyszłość z 2 maluchów ... Az sie boje bo tez windy nie mam. Wyniki rezonansu dopiero dzis odbieramy. A jak Twoja mama sie czuje? Jejku współczuje bardzo ze to wszystko dzieje sie na odległość.
Kotka moja tez nie lubi nachalnych dzieci, od razu zaczyna dawać znać ze nie lubi.
Wróżko oby ta nóżka szybko sie dorównała do drugiej i Franio bedzie znów szalał ... A działka moze faktycznie lepiej poczekac az sezon minie bedzie taniej.
Alicjo no wlasnie gdzie można zobaczyć efekty Twojej pracy poza nasza modelka Ania Lary ?
Smoku skad wy to łóżko macie ze tyle czekacie?
O teściowych sie nie wypowiadam. Wiadomo.
Kroko Wy juz w domku?
Ja mam ciche dni z moim... Tak mnie wkurzył kilka dni temu ze nerwy mnie ponoszą tylko, a tym ze ja muszę jagodę do żłobka oddawać choc umawialiśmy sie inaczej to juz w ogóle przegiął ... I jeszcze oczyeiscie nie rozumie czemu mam focha !Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Smoku, nie wiem z tymi stopami, Młody chyba ok je stawia, za to Nena koślawi okrutnie. Może się Zosia do ciotki wrodziła
Tfu! Oby nie, pod żadnym względem.
Konwi, owocnego pakowania i wypoczynku
Wróżko, szybkiego ogarnięcia obiadu
Beszko, dobrze śpiącej Hani życzę!
Młoda, kciuki!
Ala, owocnej pracy
Lara, pogody życzę dobrej na spacer
Zgredko, długiego delektowania się kawą
Maniuś, zgody z mężem!
O! Odpisałam wszystkim dzisiejszym. Nikogo nie olewamWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:41
-
Manku- kurde, bo oni chyba jeszcze nie zdaja sobie sprawy, ze jestesmy w ciazy i kuzwa, nam jest ciezej wszystko robic! tez sie zastanawiam jak bedzie z dwojka maluchow, bo moj wychodzi chyba z zalozenia, ze bedzie jak dotychczas, czyli ja ogarniam dzieci i chate, a on prace. no niedoczekanie jego.
-
wlaczylam sobie Citematic Orchestra i czuje jesien. a z drugiej strony mysle sobie jakie beda Świeta z dwojka dzieciaczkow
fajne jest tylko to, ze juz bedzie mniej stresu, zastanawiania sie, czy dobrze robie i w ogole takiej paniki, ze noworodek w domu!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
WróżkaZielona wrote:wlaczylam sobie Citematic Orchestra i czuje jesien. a z drugiej strony mysle sobie jakie beda Świeta z dwojka dzieciaczkow
fajne jest tylko to, ze juz bedzie mniej stresu, zastanawiania sie, czy dobrze robie i w ogole takiej paniki, ze noworodek w domu!
Ja nie dałabym rady. Wiem to i przyznaję się bez bicia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 10:47
-
nick nieaktualny