Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania znów śpi :/ tzn nie to ze ma nie spać, ale to chyba jednak te zebiszcza :/ co myślicie?
    Obiadu nie zdążyłam jej dac bo padła w drodze do domu, na ogródku siedzieć nie pozwoliła bo tylko mama i rączki. Walnęła koope i sie zabralysmy.
    Gorączki nie ma, ale wisi tylko na mnie, gdy widzi ze chce wyjsć np z pokoju w którym jest ze mną to od razu krzyczy :(

W niedziele idziemy do cioci na urodziny do restauracji i aż sie boje co tam bedzie :/ najwyżej małż zostanie a ja wrócę....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ale Wam zazdroszcze tych wczasow rozniastych tych wypadow. My najpredzej to moze za 3 lata ehh. Choc kto wie moze w nastepnym roku zaszalejemy maly wypad gdzies z dzieciakami oni pobyt w hotelach itd maja za feeko wiec cos mozna ogarnac jak sie hajs odlozy zalezy jak bedzie sie ukladalo...teraz jest przekiepsko :(

Wrozko tak imie wybrane , bedzie Hania :)
    Ja w tym roku przez ta zmianę domu też nigdzie się nie wybieram więc witam w klubie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze lara oby nocka też była spiaca

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal śpi.
    Młoda ja tez ńigdzie nie wyjeżdżam. Ale przynajmniej mam ogródek. Jedyne pocieszenie.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie wyjezdzam i straaasznie boleje, moze w styczniu za ostatnie oszczednosci na jaka wyspe pojade

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania z ojcem poszła na ogródek, a ja lece sie fitnessowac.
    Obiadu praktycznie nie ruszyła :/

Zgredka, na jaka wyspę? Bezludna?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się marzy jechać na Boże Narodzenie na wyspę Bożego Narodzenia a w Wielkanoc na wyspe wiekanocna niestety koszta zbyt wysokie :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyspe z plaza sloncem i drinkami z palemka

LaRa, Blondik, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Na wyspe z plaza sloncem i drinkami z palemka
    Jadę z Toba :)

Ania póki co jeszcze nie śpi heh po kąpieli, kolacji itd, bawić jej sie teraz chce Omg

zgredka lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to takie światowe :) a ja Wam powiem szczerze ze ja lubię siedzieć na dupie we wsi swojej ;) serio ja moge jechac Max na weekend jak byliśmy we Włoszech to tydzień to masakra! A dwa tyg to był dla mnie koszmar...moze to dziedziczne bo moja mama tez z tych niewyjazdowych. Tu jest moje miejsce i juz :)
    Kroko halo jak tam? Żyjesz? Konwi, jak u Was??
    Wczasowicze dojechali?
    Lara tak czytam ze Ania mało je ale rozumiem mlekiem nadrabia? Z tego co pamietam
    Ana Ty to teraz powiedziałaś...fajne marzenie :) wszystko przed Wami!
    Zoska padła, moj gdzies pojechał wiec cóż został mi kieliszek wina i isc spac jutro musze jechac do babci obym to przeżyła jakos.
    Jak widzialyscie huśtawka szał ;) tylko trzeba zaimpregnowac i ustawić w swoje miejsce na babcinym ogródku :)
    A nie sorry na Krecie było bosko! Ale
    Dlatego ze mieliśmy domek w sadzie oliwnym i to było w sumie odludzie jedna restauracja i różowa płaza...to bajka Elafonissi czy jak to sie pisze :) tam bym chciała kiedys wrócić
    Lara to Ania sie dzis wyspala ;) oby jednak sie szybko zmęczyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 21:49

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek najlepszego;)jak ten czas zapitala!

mama wykonczona pyta sie jak mam sily to wszystko ogarnac;)gdybym to ja wiedziala;)dzisiaj poszla na spacer z Leo bez wozka i wrocils po 20 min wykonczona;)mlody uciekal na kazde podworko (tu nie ma ogrodzen) a ona go gonila ona w prawo a on w lewo;)hehehe powiedzialam jej ze to norma;)widzac ze juz nie moze wzielam go na spacer a ona gotowala obiad i prasowala teraz jeszcze bardziej obawiam sie jak tescie sobie z Leo poradza podczas mojego pobytu w szpitalu:/tesciu otyly, po zawale z cukrzyca tesciowa coprawda srawna babka ale bez reki ach zobaczymy jak to bedzie w ostatecznosci zostaje niania na kilka godz by odpoczeli a popoludniu moj z pracy to beda we 3!

Lara jak Leo ostatnio przespal u niani 3,5godz to poszedl spac o 12 w nocy=:O

Kroko jak sie czujesz?

Konwi co u was?pogoda wkoncu dopisala?

spadam do wyra!dobrej nocki!

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, w ciągu dnia sporo nadrukowałyscie..

Dziękuję za zainteresowanie, u mnie już lepiej. Wróżko, tak, antybiotyk biorę, po tym rozcieciu podniebienia jest niezbedny, bo otwarta rana to wiadomo tyzyko zakażenia.
    Miałam dziś mega ciężki dzień w pracy, a antybiotyk dodatkowo mnie osłabia. Jak tylko wróciłam to padłam i spałam do 19 prawie. Jak dobrze, że jutro sobota..

Pisalyscie o paluszkach rybnych- ja jeszcze nie dawalam, ale jesli bym miała to zdecydowanie te z foletu, a nie mielone i bez panierki. Warzywa i owoce Tomek je. Zresztą on wszystko je co mu się da.

My w te wakacje też nigdzie nie jedziemy. Pierwornie był plan wyjazdu gdzieś blisko na mazury na kilka dni, ale po wyjeździe ze znajomymi na kilka godzin nad jezioro, stwierdzilismy, że jednak Tomek za mały i w te wakacje odpuszczamy. Nie ubolewam bardzo, bo ja domatorka, mąż zresztą też. Przed ślubem trochę sobie polataliśmy na zagraniczne wczasy wiec już ciśnienia nie mam. Za to jako, że nigdzie nie jedziemy, robimy sobie czesciej 'randki' na sushi czy inne dobre jedzonko.

Zgredzia, sto lat dla malucha i podziwiam za organizację. Jeszcze jak udaje ci się psa ogarnąć przy dwójce dzieci to już jesteś Mistrzu ;-)

No i nie pamietam co jeszcze... :-( Postaram się być bardziej na bieżąco, wtedy mniej się pominie, choć w pracy to nie takie proste.

A wlasnie, Lara- Tomek tyle godzin co Ania dzis to chyba jako niemowlak ostatnio przespał hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 22:00

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu: za maly? Ja bylam na pierwszych wakacjach z mala jak miala 4 miesiace, teraz nie jedziemy, bo chcemy zaoszczedzic, a jednak miesieczne dziecko to jesCze obcy, nie nauczylam sie go jeszcze, no i te problemy z brzuszkiem, oby to bylo jednorazowe (acz dzis sie prezyl na spacerze)
    Aha: bo ja na spacerze bylam, sama w wozku podwojnym poczatkowo ok, ale maly nie zasnal, a jak mala wlazla do oiaskownicy to szal, ja wiec jego do cyca w piaskownicy, lukam na mala ktora akuray chciala psuc starszej dziewczynce baby, to ja do niej z nim na rekach to go odkladam to ten wyje, to uciekam z piaskownicy to mala wyje i sie wygina, zeby jej nie wsadzac do wozka, to staje przy lawce i znowu karmie(mala spokojna, ona jakos wyczuwa, ze przy jego karmieniu trza byc spokojnym), maly uspioby, to znowu lece do piaskownicy, chwila zabawy i maly sie budzi i znowu wrzask i znowu lawka masakra, ale postanowilam zachowac zimna krew

A teraz ogladam o Monachium, co tez sie w tej europie dzieje..

Aha, mala zasnela niedawno, bo moj z corka przyjechal a ja nie zdazylam jej uspic i wiadomo szal, biegaly po calym domu, ku mojemu niezadowoleniu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, wiem ze Ty niezadowolona, ale Lucja chyba sie cieszy do siostry?

Alu, dobrze ze juz lepiej.

Lilli, moze powiedz tesciom z gory, ze spacery z wozkiem i moze jakas lista ze wskazowkami itp.

My na spacer bez wozka nie idziemy. Chyba ze na rekach zanisiemy na pobliski plac zabaw i potem na rekach draca sie i wijaca odnosimy do domu. Najczesciej jest wozek lub rowerek. Sama lazi po ogrodzie a i tak ucieka co chwile (tez ogrodzen tu nie ma).
    A jak przygotowania do powitania corci? Macie imie? Jak sie czujesz? Jak maz?

Ja juz sie troche lepiej czuje. Maz zabral dzieciaki po obiedzie, a ja sie polozylam. Draca H mnie obudzila, jak ze spaceru wrocili.
    Jutro z rana chce ogarnac dom, potem szybkie zakupy i chyba do lasu pojdziemy jagody zbierac. W nd.chcemy do muzeum pojechac. A we wt. J ma wizyte w Bergen i zapowiada sie, ze sama z 3 musze pojechac OMG

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: no cieszy sie wrrr
    A ile ma Twoj starszy syn? Z trojka to dopiero musi byc hardcore, stad moje pyt o wiek czy juz cos pomaga

A ja leze w lozku wysmarowana moim rozpalajacym balsamem, maly po kapieli i kp spi w kolysce za moja glowa, a moj z dziewczynami w drugim (to byl jego pomysl, na co ja, ze oby jego corka sobie nie wkrecila ze tak bedzie zawsze, na co on ze niedlugo dziewczyny nie beda chcialy z nim spac.. eeee ciekawe bo jego ma lat 9 i sama nie umie zasnac, a jak sie w nocy przebudzi to lezie po niego)..

Na jutro botwinkowa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, no dla mnie jednak za mały. Wyjazd przy nim nie jest dla mnie zadnym.wypoczynkiem ani atrakcją. Jak bylismy nad tym jeziorem to wiadomo, jako że nie chodzi musielismy go wszędzie nosić, nawet na czterech nie chciał, bo piasek za goracy. Było fajnie, ale na kkilka godzin, na dluzej mi się nie chce.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, jesteś we Wro?
    Jak sytuacja w DE?
    Niebezpieczne czasy nastały, biedne te nasze dzieciaczki ;(
    Mam nadzieje, ze SDM bedą bezpieczne, choc sie obawiam :(

Zgredko, jestem pełna podziwu, ze ogarniasz i masz tyle cierpliwości :)
    Beszko, tez dasz rade z trojka, trzymam kciuki!
    Alicja, jak małż daje sobie rade z Tomciem?

Ania usnęła po walce o 22:30. Uciekam spać bo nie wiem o której księżniczka postanowi wstać. Dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, wiek mych pociech: 7, 5, 1 ;)

Z pomoca srednio :/ mlodszy wiecej bawi sei z H,a le starszak jak ja pilnuje to wiem, ze nic jej nie grozi (tylko on z nia kilka kin.i jeczy). On generalnie bardziej kolegami zajty a o nas przypomina sobie wieczorem. Od nowego roku szkolnego ma sprzatac swoj pokij. Jak to igarnie, to salon obok jego pokiju tez ma sprzatac i za to dostanie kieszonkowe ;) wiadomo podo cos jak potrzebuja pomocy czy przyniesie, zerknie na mala, sam w domu zostaje i czasem na godz. L z nim zostaje. Nei trzeba go juz karmic i orzewijac, ale znosik humory, pyskowki i wozic na zajecia plus lekcje odrabiac, ale generalnei jest duuuuuzo latwiej niz gdy L sie urodzil a J mial tylko dwa lata - to byl najtrudnijeszy okres w mym zyciu.

Alu, jesli czekasz na takie wakacje jakie mialas zanim dziecko sie pojawilo,mto sobie poczekasz ;) wakacje, gdy sie ma dzieci to uuz inny wymiar hahaha my czekamy az H podrosnie i po wakacjach z nimi chcemy wyjezdzac sami na 2-3 dni ;)

Lara, a no. Dam rade z 3 sama, ale to daleka podroz, bo i promem 45 min,i autem z godz. Tam najpierw wizyta J, potem pobieranie krwi L plus obiad gdzies ze wszystkimi. A wiesz...kazde w swoja strone i kazde swoje i zawsze cos nieprzewidzianego sie wydarzy ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja od rana wkurw
    Moj wczoraj pyta czy moze na grzyby jechac, bo wie, ze sie o to wkurzam, na co ja ze moze to wziac dzieci i jechac (hehe)

Dzis sie zbiera na te grzyby, ja patrze, a z nim idzie jego dzieciak, a pare dni temu mu sie zalilam, jak to, kiedy ona przyjezdza, to on z nia spedza czas i wtedy tylko z naszymi dziecmi jak to on spedza czas "ze swoja" rodzina ktora nie jest rownoznaczna z "moja" rodzina, na co w odpowiedzi oczywiscie zarzucil mi, ze to moja postawa, ale ja nie widze nic zlego w tym, ze ja chce zeby spedzal czas z "nami" aktywnie, a nie tylko, gdy ona jest (ja wtedy sie wycofuje wiec nie biore w tym udzialu)..
    Wiec powracajac powiedzialam mu, ze widze ze jada we dwojke i ze tak myslalam, ze ona by mi pomogla a tam mu grzybow nie pomoze szukac i moj koronny argument, ze dobrze, ze spedza czas z rodzina swoja.. na co on, ze powie mi dlaczego jak wroci.. ja oczywiscie juz zakladam co mi powie, ze dlatego z nim pojechala, bo ja jestem dla niej taka okropna i nie chce ze mna zostawac pfff, ja mam tak, ze sobie zakladam co kto powie, mam juz kontrargumenty i zanim ktos powie to co ja mysle, ze powie, to ja juz go zaatakuje i po rozmowie (swiadoma tego, dzis powiem, zeby mi nic nie mowil, choc.to tez glupie rozwiazanie), bo mam juz duzo chamskich odp, lacznie z taka, ze wobec tego, ja w ten weekend tez spedze czas ze swoja rodzina i wyjde z dziecmi..
    A swoja droga ja bym siebie zabila na miejscu jej matki,

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Niezle Zgredka :/ powodzenia w rozwiązywaniu konfliktu. Mogłaś sie nie zgodzić na jego wyjazd na grzyby???? Czy by posłuchał? H,mm,m

Beszko, No to rzeczywiście masz ciężka wyprawe przed sobą. Ale starszak juz na tyle duży, ze może bedzie pomocny przy pilnowaniu rodzeństwa? Oby!

Nie uwierzycie, Anna jeszcze piunia :) jej stope mam na uchu i nie chce sie ruszać, a powinnam (wc).

Kroko, jak tam szyja?

My dzis w planach mamy cały dzien w ogródku. Ja będę sie relaksować strzygąc żywopłot i tuje oraz zrywając porzeczki. Btw macie jakieś sprawdzone przepisy (i łatwe) na dżemy lub soki z porzeczki???

Miłej soboty

Edit. Juz sie obudziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 08:22

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ