Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czas leci ajaj sto lat Kostkowi :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: a ja nie mowie, ze Ty mowisz ze zmyslilam :), to pisanie w necie uniemozliwia widzenie twarzy mimiki, a ja nie lubie usmieszkow stosowac stad takie nieporozumienia,.. jak sie ludzie w listach dogadywali to ja nie wiem (moze jezyk byl bogatszy).. ale sama zaczelam sie zastanawiac czy mi sie to nie przysnilo, bo.przydalaby mi sie rada od Summi

Z warzyw daje: marchew pietruszka pomidor (kocha) bob brokul kalafior batat ziemniak (kocha) kalarepa, fasolka szparagowa i generalnie to co my jemy..

Pralka leci, ja pije inke i moze cos poczytam, jeszcze z malym na spacer musze skoczyc i zakupy porobic

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hejo!

u nas ok. przedwczoraj bylismy spontanicznie nad morzem po poludniu i bylo suuuper! Franek pierwszy raz bawil sie w piasku, oszalal z radosci :D nie mowiac juz o morzu... ludzi bylo jak mrowkow, ale i tak bylo fajowo :) trzeba bedzie czesciej jezdzic. Poza tym zarezerwowalam urlop nad morzem (juppi!!) na cale 5 dni :D w pieknych domkach drewnianych w takim osrodku dla rodzin z dziecmi. juz sie nie moge doczekac :) dzis przyjezdza tesciowa w odwiedziny, ale spacer w godzinach poludniowych to teraz masakra, wiec pewnie bedzie siedziec na chacie :/ Maly super sobie radzi, czolga sie, raczkuje z jedna noga wyprostowana, chyba jeszcze zginanie go boli. juz niedlugo kolejna kontrola i w koncu moze zaczniemy wstawac powoli :)

Kroko- o matko, wspolczuje bolu. tez pare razy w zyciu mialam, no masakra! i jeszcze przy dziecko. biedna Ty :(

Zgredka- no ja nie moge jak Ty ogarniasz kobieto! super sobie radzisz :) no i sto lat dla Kostka!

Mloda Dama- sliczny brzusio :) imie juz macie wybrane, czy gdzies przeoczylam?

Lara- ja mojemu dawalam paliszki rybne, ale bez panierki- zdejmowalam ja. noo lubi calkiem. Franek tez punkt 5 sie budzi, ale najczesciej daje mleko i spi dalej do 7-8. zastanawia mnie jak zrobic, zeby sie nie budzil... hmm.

Alicja- ojej, wspolczuje problemow zebowych :( ale dobrze, ze Ci ulzyli w koncu. bierzesz jakis antybiotyk? pewnie jakies ropne zapalenie sie przyplatalo. oby niedlugo rozwiazali problem.

Maniek- kochana, karteczka dla Jagódki przyjdzie z opoznieniem :( nie mam teraz auta coby pojechac po kartke, ale obiecuje, ze kartka przyjdzie! jeszcze raz sto latek dla naszej jubilatki i duzo, duzo radosci w zyciu! trzymam kciuki za weekend! a jak Ty sie czujesz?

Nenek- trzymam kciuki za pogode nad morzem ;)

nie wiem co jeszcze mialam pisac...

wlasnie robie brownie z cukinii, ale cos rzadkie, chyba za malo maki dalam :(

milego dzionka wszystkim!

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz bedzie 3 h jak Ania śpi. A ja może zdarze wyprasować wszystko :)

Właśnie Ała, mam nadzieje, ze juz bedzie ok, i współczuje zabiegu. Od razu mi sie przypomniały moje wizyty na chirurgii szczękowej tfuuuuu

Nenaa, bawcie sie dobrze na morzem :) Aha, miałam pytać, bo Diego tak ładnie po polsku mowi, a po hiszpańsku tez go uczycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 10:16

Nenaaa lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara zazdro spania Ani! moj od dwoch godzin probuje zasnac i kiszka :/ a niedlugo tesciowa przyjdzie i go swoim dzwonieniem do domofonu wybudzi. noszzz, juz mnie wkurw lapie.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziła sie po 3h 20 min ale dochodzi do siebie jeszcze a ja kończę prasowanie.
    Rozumiem wqrw :/

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam wyjsc z malym, ale jak mu pieluche zmienialam sie obudzil i jesc chcial, najleppsze, ze i mi sie spac zachcialo, a teraz ma czkawke a ja gotowa :/ a pic nie umie jak ma czkawke

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, a moze wyslij smsa do tesciowej zeby nie dzwonila domofonem a do ciebie na kom.jak bedzie, bo maly zasypia/spi?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nena, bawcie sie dobrze na morzem :) Aha, miałam pytać, bo Diego tak ładnie po polsku mowi, a po hiszpańsku tez go uczycie?
    Tak Lara, po hiszpańsku też dużo do niego mówimy ( szczególnie ojciec ) i też powtarza słowa i szybko łapie ;) Teraz w Pl tylko po polsku, wiadomo :) On i tak momentalnie zakuma hiszp. bo szkoła, podwórko..., dlatego będąc tam muszę pilnować coby porządnie ojczystym językiem władał ;)

Byłam właśnie po picie w Biedrze i kupiłam przy okazji całkiem fajne połśpiochy za 8 zeta!, szał :D Chyba pójdę po więcej ;) Przydadzą się do spania, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:16

Smoczyca1, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...wreszcie ciepło :)
    My juz poprasowalysmy z zoska z rana wlasciwie to prasuje co drugi dzień zeby nie mieć góry ciuchów.
    Kroko współczuje...ja tak miałam jakos na początku roku nie pocieszę Cie ale miesiąc mnie trzymało...koszmar! Ale nic mnie nie pomogło :(
    Alu Tobie tez oczywiscie :( nie wyobrażam sobie tego
    Wróżka gratuluje wypadu :) i troche zazdroszczę ;)
    Nenek udanego :) i pakowania tez ;)
    Sto lat dla Kostka!!!!
    Justa udanego wypoczynku i zdrówka dla Leo
    Lara Zoska nie jadła paluszków rybnych bo u mnie nikt nie je rybę duszona np w pomidorach uwielbia a warzywa w zasadzie wszystkie ale kocha pyrki i fasolkę szparagowa jadła brokuły kalafiora bob pietruche pomidory marchew szpinak seler nie wiem co tam jeszcze. My juz po spacerze obiad sie robi i dopiero po obiedzie pójdziemy spac :)
    A dzis przywiozą nam huśtawkę dla Zośki to bedzie szał...pradziadek wreszcie zrobił
    Milegooooo

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wróżka daj namiary na te domki??? :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena: kupuj :), moja teraz sypia w półśpiochach, bo nie da się przykryć, ja już po szybkim spacerze z małym, ten śpi, a i ja powinnam mam na to niecałą godzinę, bo potem lecę po małą..
    a w ogóle nie wiedziałam, że jesteś z Kielc, mój były facio stamtąd, ty scyzoryżko

Nenaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca konoecznie wstaw fotki z pierwszego hustawkowego szału ;)

Taaak nie ma się co martwić o inny język dzieci tak szybko łapią. Tiago po czterech miesiącach w szkole podstawowej potrafił już się z dziećmi dogadać, co prawda miał jeszcze problemy z konstrukcja zdań bo w Polsce zupełnie inna gramatyka ale dawał radę. Teraz śmiga bez problemu nawet akcent holenderski już ma.

Ja dziś na obiad robię gotowanego kurczaka z gotowana marchewka i groszkiem inie jest to obiad dla kijanki tylko dla mnie :/
    A co uwas na obiad?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych wczasow rozniastych tych wypadow. My najpredzej to moze za 3 lata ehh. Choc kto wie moze w nastepnym roku zaszalejemy maly wypad gdzies z dzieciakami oni pobyt w hotelach itd maja za feeko wiec cos mozna ogarnac jak sie hajs odlozy zalezy jak bedzie sie ukladalo...teraz jest przekiepsko :(

Wrozko tak imie wybrane , bedzie Hania :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Ana ale bede musiała jeszcze ja pomalować ;)
    U nas dzis udka pieczone w rekawie pyry fasolka i ogoras kiszony ;) ale my juz po obiedzie wiec smacznego Wam :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo już dawno fasolki nie jadłam chyba jutro będzie fasolka gotowana

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku- http://domkinadmorzem.pl/domki/ :) ale fajowo z ta hustawka! Zosia oszaleje z radosci :D

Nena- dobre podejscie z tym jezykiem!

Beszka- tylko u nas tak lipny ten domofon, ze bez zadzwonienia nie ma opcji zeby otworzyc :/ wiec tak czy siak zadzwonic musi. na szczescie maly sie nie obudzil, a teraz sa na spacerze. uff! a jak Twoja mama sie czuje?

Mloda- ano, do 3rz. najczesciej dla dziecka za darmoszke. my akurat na pare dni tylko jedziemy i nie placimy bardzo duzo. poza sezonem duzo taniej mozna wyhaczyc oferty.

wlasnie zjadlam pol blaszki brownie z cukinii, zabijcie mnie!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko u mnie podobnie z domofonem, ale jest kod u Was kodu nie ma? Odebralam mala ze zlobka, na szczescie od samochodu do klatki chciala isc za reke.. bo by.mi lapy odpadly, a maly akurat sie obudzil i cala droge sie darl. Ja karmie a mala urzadzila piaskownice na parkiecie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz spakowani, tobolkow masa ;-) Leos teraz spi oby dlugo, ja musze jeszcze sie na bostwo zrobic

Nena bywaj tam ;-)

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Worzko, mama lepiej iz bylo, ale srednio nadal :( i do tego uparta jak....

Dzieciaki szybko lapia drugi jezyk. U nas niestety w domu glownie norweski i angielski. Do dzieci staram sie mowic po polsku, ale czesto sie zapominam, bo oni do mnie mowiapo norwesku i z automatu odpowiadam im po norwesku. Staram sie pilnowac. Jan kiedys pieknei po PL mowil, ale teraz jak zaczal do szkoly chodzic, to coraz gorzej :/ Leo od poczatku gadal srednio :/ ale on sie stara duzo bardziej od J i czesto mnie zaskakiwal podczas naszego pobytu w PL. Z moja rodz.na face time czy skype rozmawiaja tylko po PL. Czasem L sie zapomina, to J tlumaczy ;)
    Rodzina mowi, ze mowia calkiem dobrze,a le gramatyka moim zdaniem lezy no i akcent :/ tescie zabrali ich na 2 dni do Leby, to ponoc super sie sprawdzili jako tlumacze hahahaha

My zjedlismy lunch o 11 i wyruszylismy na spacer. Dzieciaki , lacznie z H , pomoczyly nogi w morzu (lodowata woda). Nazbieralismy troche malin. Teraz je umyjemy, osuszymy i zamrozimy ;) h spi a ja ja bujam na dworze i czekam na meza.
    Zla jestem, bo zapomnialam zabrac kanapki, wiec H glodna zasnela :/

A na obiad mamy taco. Taka nasza piatkowa tradycja. W sobote robimy z resztek po taco pizze na kolacje ;)

Okres dostalam i marzy mi sie kanapa, koc i wino. Wina brak....moze meza wysle do sklepu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 15:07

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1943 1944 1945 1946 1947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ