X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: a co ja tam robię, z dzieciakami w podwójnym wózku na spacer wyjdę i ot mi wielkie szaleństwo, myślę sobie, że taka fajna jestem, że daję radę, ale każda z nas by to ogarnęła pewnie.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. :)

Wróżko ja jeszcze nie zamówiłam tego fotelika, bo tato przywiózł mi stary po bratanicach, na chwilę obecną wystarczy, jak będziemy jeździć więcej to zakupię. Na razie jeździłyśmy dwa razy.
    Myślę że będziemy jeździć przynajmniej dwa razy w tygodniu.
    Na razie tylko krótkie odcinki, bo Zuzi za długo siedzieć się nudzi haha.
    Szyja od wczoraj jakoś sama cudownie się wyleczyła.

Katja to poczucie minie jak urodzisz, nagle poczujesz się tu jak w domku hihi. :)

Lili o matko, ale okropny sen!
    Traktorzysta super!

Maniek nie chodzi o wyrzucenie ich z domu, ale tupnięcie nogą w sensie: nie tylko brać ale trochę dać od siebie.

Wybaczcie że nie odniosę się do wszystkich ale już padam na ryj.
    Kisiłam ogórki dzisiaj, dopiero skończyłam.
    I uwaga, chwalę męża swego. ;) Sam z siebie, nie proszony, po pracy zajął się Zuzą, bo widział że mam ogórki, więc "pewnie chcę je robić", wziął ją na spacer, i nawet sam bez przypominania pamiętał o kapeluszu na słońce. (!)

Dobranoc. :)

Lili83, Anastazjaaa, marissith, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS 1. Dziś znowu Zuzia miała obcinaną grzywkę u fryzjera, bo zdziera spinki z włosów i leciały jej do oczu.

PS 2. U nas już druga noc z wyciągniętymi szczebelkami z łóżeczka. Wcześniej próbowałam ją nauczyć zasypiać w łóżeczku i zawsze kończyło się to wrzaskiem, płaczem aż się zachodziła. A teraz te dwa wieczory z wyciągniętymi szczebelkami zasnęła w łóżeczku bez problemu, co ciekawe tamtą noc przespała całą w łóżeczku, do tej 6 rano, kiedy z niego wyszła i przyszła do mnie. A zawsze w środku nocy była awaria i trzeba było brać do siebie. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

PS 3. Dziewczyny których dzieci mają swoje pokoiki, jakie macie w nich mebelki? Może coś mi wpadnie w oko, tak żeby cena mnie nie zabiła.
    Myślałam o ML model BEST z kolorem zielonym bo Zuzia go lubi, ale może coś jeszcze podpowiecie.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4,5h probuje uspac Dominika. Zaraz strzele sobie w leb.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko mam nadzieje, ze maly jednak usnal i ze spi wciaz.
    Ja wlasnie trzymam malego na brzuchu, a mala bawi sie myszka, jakkolwiek to brzmi, chodzi o myszke komputerowa, ktora wyciagnela z szuflady
    Kupe nagrzmocila dzis ostra.
    Kotko pytalas o jedzenie i wczoraj chlopiec mial banana, na co moja "baban" i patrzy wielkimi oczamo, ale kiedy tam ruszyla ja wyjelam jej banana z torby (uff).

Kiedy jest pierwsze badanie usg bioderek? Ponoc znowu maja byc upaly (git bo mam duzo pieknych ubranek letnich jesCze). Wiem dziwna motywacja.

Kroko: nawet ja zapominam kapeluta na slonce, moj jest bardziej ogarniety jesli idzie o pakowanie torby. Ale jak to szczebelki na sen wplywaja? Moze i ja bym sprobowala bo u nas piski jeki co jakis czas a po 24 to juz trzeba wsadzic do lozka dzis akurat spala ze mna, bo moj sie nie obudzil jak krzyczala..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dzięki dziewuszki <3 trochę odetchnelam z ulgą ze jest ok! Teraz czekam w przychodni na pobranie krwi związanej z PAAP-A i wolnej jednostki Bhcg... nie wiem co to ale brzmi strasznie :)
    Może macie rację ze bardziej się wkrece jak urodze bo będę miała więcej tematu... :)

Krokodylica, Izoleccc, justta lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Kurde drugi juz raz pisze posta....
    Małż mnie dzis uszczęśliwił kurkami do śniadania, ale przez godzinę walczyłam aby je oczyścić, No szał ciał, ale w końcu zjadłam :)

Katjaa, przecież i tu sa świeże brzuchatki, wiec tematy ciążowe tez sa :) pozatym nie tylko piszemy o maluchach ale tez na tematy osobiste.

Ja tez ńie zawsze zakładam Ani na główkę okrycie. Chyba ze meeeega swieci, wiec wtedy chustkę, bo kapelusikiem to bym dostała szybciej niż mysle, Btw nie lubię kapelusików.

Moja tez lubi zabawy myszka od lapka :) i najlepiej wtedy jak lapek jest włączony bo sie cuda dzieją :)

Kotka, jak tam??

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry mało mnie wiec pisze :)

Lara kurcze trza było dzwonić wpadłabym na takie sniadanko

Kroko brawo dla męża :)

dziewczyny moja wogóle nie chce w skarpetach chodzić :( teraz było chłodno w domu i bach zdejmuje i boso az sie boje co bedzie jesienią :(

Zgredzia patrząc na twoje fotki az miło super sobie radzisz i masz czas na książke odpoczynek zazdroszcze a bo ty taka poukładana jesteś :) dzieciaki Boskie a Lusia to ma fantastyczne te rzeski
    Kurcze mówisz ze spacer to nic trudnego ja bym miała hehe bo 10p i taki wózek do windy by nie wszedł :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia USG bioderek ok 6tyg po narodzinach chyba ze było cus nie tak to po 2-3

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro dzięki za zauważenie starań mego męża. ;)

Katja otóż to, tutaj tematy nie tylko dzieciowe. :)

Zgredka jak widać mają wpływ szczebelki bo drugą noc przespala całą w łóżeczku i rano sobie wyszla. :) nie chciała siedzieć jak w więzieniu. ;)
    Wczoraj przy usypianiu wyszła, przytulila się do mnie, ja jej mowie idź się przytul do podusi bo jesteś zmęczona. Weszła sama i się położyła :)

Nikt nie ma do polecenia mebelkow?

Biedroneczka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnal dopeiro kolo 3ciej :/. Ja nie wiem co to bylo.
    Wczoraj przyszlam po jodze ok 22 do domu i Domi spal. Weszlam sprawdzic i wydawalo mi sie ze ma goraczke. Maz powiedzial, ze tez mu sie tak wydawalo jak go kladl spac a od tego ze mial sraczke. Probowalam mu zmierzyc bezdotykowym ale pomiar do dupy a od pipkania sie obudzil. Postanowialam wiec ze sprawdze pieluche i temperature. Pielucha znowu pelna byla i temp 38,2°C wiec dalam tylko na uspokojenie. No i sie zaczelo. Nie mogl usnac, bardzo szybko oddychal i gryzl palce, co chwile sie budzil i sprawdzal czy jestem. Znowu walnal kupe. O polnocy dalam mu paracetamol w nadzieji ze pomoze ale nic to nie dalo. Po 2giej wyjelam go ze spiworka i zaczelam sie z nim poprostu bawic....a o 3ciej udalo mi sie w koncu go polozyc spac...wstal niestety o 7:30 juz.

Mam 3 typy:

- zeby (luzna kupa, raczki do buzi, goraczka, brak innych objawow)
    - rozbudzil sie po zmianie pieluchy i myslal ze to byla tylko drzemka
    - zaszkodzil mu tudziez pobudzil sernik (zjadl spory kawal kolo 18tej) z zielona herbata. (na to wskazywalby przyspieszony puls - bardzo szybko oddychal)

Taka akcja mi sie pierwszy raz zdarzyla. Okropnosc. No ale, w sumie nei bylo tak zle pomijajac ze nie chcial spac, w sensie ze zadna choroba raczej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

po trzech godzinach dzwonienia wreszcie znalazłam termin na rzęsy na przyszły tydzień - niestety muszę zaangażować teściową bo to pora ranna , ale mam termin- będę piękna nad morzem :D

kurcze obawiam się tego wyjazdu, a raczej samej jazdy- zakwaterowanie mamy od 15 więc wyjeżdżamy tak o 4 nad ranem , bo jak będziemy rano to do 15 ani położyć dzieci na drzemkę, ani się odświeżyć, ani zrobić cś do jedzenia dla dzieci więc decyzja ogólna wyjeżdżamy nad ranem- tylko ze kuźwa ostatnio nasza Zuza jak nie spałą w aucie to się przez ten czas darła bo jej się nudziło i nie chciała siedzieć bez ruchu.... normalnie m=boję się tej drogi

byłyśmy przed chwilką w pepco- masakra tam już rzeczy jesienno - zimowe :/ a ja chciałam na przeceny letnie iść :/

a u nas dziś na obiad pomimo mojej diety leczo :D a ja mam już -6 kg i - 7 cm w pasie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 12:55

Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo helo!

u nas dzis dzien spiocha. Maly w nocy poszalal znow od 2 do 4, z rana dostal mleko o 7 i spal do 9.30 (!!!). teraz znow go polozylam, bo wygladal na spiacego. ale cos mu sie spanie chyba nie klei. pogoda dzis znow smętna, moze z tata wyjdzie Maly na chwile sie przewietrzyc.

Zgredko- tak jak Biedronka pisze- 6tyg. po urodzeniu.

Biedronka- ale wlasnie chodzenie bez skarpet jest najzdrowsze, zwlaszcza teraz- latem. jesli nie masz mega zimno na chacie, to ja bym nie zakladala skarpet. zreszta ja juz mam uraz, bo Franek ten upadek mial z zalozonymi skarpetkami, z abs, a mimo to sie poslizgnal. a w ogole moj ciagle lata w koszulce i w pampie tylko, moze powinnam mu spodenki zakladac, ale nozki ma cieple, kark tez... no nie wiem.

Lara- kurki! zazdro 600. u nas czapka z daszkiem i to tylko na sloncu. czasami tylko jak Malemu sie odwidzi, to wyrzuca z wozka. w cieniu nie zakladam niczego, niech sie wietrzy :D

Katja- super, ze wszystko dobrze :) a powiedz, czemu Pappa robisz? zapraszamy czesciej :)

Kroko- brawo dla Twojego! ogarnal sie w koncu chyba, co? :D

aaa, koncze posta 3h pozniej. spox.

Moj wlasnie zabral Franka, a ja powinnam ruszyc na Biedre, ale tak pada, ze nie chce mi sie tylka ruszac :/ bleeeh.

milego dnia wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania spała 3 h, a ja jedna godzinę musiałam być obok.
    Pies tez chrapie a musze wyjsć z nimi na szybki spacer do sklepu. Bo obiadu nie bedzie :)

Wróżko, u mnie nawet czapka z daszkiem nie jest dłużej niż 2 sekundy :/ jedynie ta chustka wytrzymuje dłużej, ale musze ciagle zwracać uwagę. Bo chwila i potrafi ja wyrzucić np jadąc wózkiem.

Ari, gratki :) ja poszłam z dieta bokiem i doopa :/ mimo ćwiczeń nadrobiłam kg :/ feeeeee musze znów ścisnąć poslady
    No i tez sie boje takiej długiej wyprawy nad morze wiec nawet nam to nie w głowie, może za kilka lat.....powodzenia w podróży

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko ja wiem wiem tak ona biega tak samo ubrana bodziak tylko albo koszulka i pampek ciepło jest co do stópek ja lubie boso ona tez mnie to nie przeszkadza tylko widze jaka jest reakcja jak np buty zakładamy sarpetki do sandałków czasem to odrazu zdejmuje :( w domu tez widze najlepiej i najstabilniej czuje sie boso :) ale jak różne jest rodzenstwo Zuza nie nawidział chodzenia boso :P musiały byc skarpety po trawie i paichu chodzić nie chciała :P a teraz moge prosic błagac kapci nie założy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedro - i dobrze moja też boso, nawet jak mi zimno to ona zdejmuje skarpety, nogi mają być bose i tyle :P

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!
    Kotka co za okcja...współczuje tej nocki ale moze to faktycznie ten sernik. No albo zeby
    Zoske meczy ostatnia trojka juz wyszła a ta ciagle gryzie i gryzie. Wczoraj najadła sie malin a dzis takie kupy wali ze fuuuuuj
    U nas zoska chodzi w papciach czy jak one sie zwą ;) bo zimno
    Moja jakas chyba spokojna bo ona i opaski i czapki i kapelusze czasami zdejmuje ale ogólnie nosi
    Kroko brawo dla męża musze tez sprobowac z tymi szczebelkami moze to taki patent ;)
    A wiecie co sie okazało z łóżkiem? Ze nikt sie nie zajął zamówieniem!!!! Czekamy 8 tyg dzis dzwonię a babka mowi ze tego łóżka juz nie produkują bo wyprzedają i podzwonicpo magazynach!!!!! Masakra niby najpóźniej w pon ma byc
    Wróżka zazdroszczę spania do tej godziny!!!! A jak sie ogólnie czujesz??
    Konwi a u Was? Chłopaki zdrowe?
    Kat odmelduję sie chociaz, albo co na obiad jadłaś napisz :)
    Cos jeszcze miałam....acha któraś z Was moze polecić kalosze jakieś????
    My juz po obiedzie i zaraz idziemy spac! Obydwie ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my zjemy szaszłyki bo zupa zjedzona i dychniemy ok 16 idziemy na spacerek po męża na przstanek :) takim szybkim krokiem ok 20 min :) w jedną strone

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wraozko, super ze z nozka malego juz dobrze. Akcji kupa wspolczuje ;) dodam, ze H kupe tez juz posmakowala. Jeszcze przed wakacjami , bleee

Lili, wspolczuje atrakcji ciazowych. U mnie rowniez 3 trymestr jak pierwszy....ale jeszcze troche i orzytulisz corcie. Na tym etapie ciazy, to Leo byl juz z wami. A Leo sliczny chlopak !!! I jaki duzy :)

Kroko, jakie meble chcesz? Ja wlasnei zamowilam Hance polke do pokoju na zabawki i ksiazki...z ikea ;)

Psotko, a nie sadzisz ze moze jakiegos wirka zlapal lub wlasnei zeby. Przyspieszony oddech chyba czesto przy mdlosciach wystepuje? W ogole jak sie dziec boi no i przy goraczce. Gdyby to bylo ciacho, to chyba bez goraczki tylko sama kupa by bula i bol brzucha?
    A nie boisz sie, ze jak bedziesz sie z nim bawic w srodku nocy, to on sobie pomysli ze tak kozna i zanczie ci sie na zabawe budzic?
    My najczesciej nosimy dziecia, kolyszac czy tam spiewajac no i siwtael nie zapalamy an maxa tylo taka mala lampke. Zeby dziec wiedzial,z e to noc i soac trzeba a to ze nosimy i nucimy, to dlatego bo syt.wyjatkowa. Poki co sprawdza sie od 7 lat ;)

Leb mi peka i spac :( juz coraz bardziej na meza naciskam,a by poprosic taka jedna dziewczyne, czy by dzieci w ktoras sob.nei wziela z rana a my sobie pospimy....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez boso najlepiej, a jak ma skarpetki to ściąga, ale co jakiś czas sprawdzam stopy i sa ciepłe :)

Czy któraś z was ma zestaw do hybryd i jest w stanie polecić???

Smoku, ale jaja z tym łóżkiem, No normalnie komedia :/ i na czym stanęło? Ze Ty masz sobie sama dzwonić? Omg.

Moje dziecko to nerwus, jak sie jej coś nie spodoba to zaciska zeby i robi o takkkkkkk (pokazuje minę) i tupie nogami :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 15:01

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ