X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Wrocilismy z weekendu u znajomych, bylo super, dzieciaki szalaly ;-)

Leo szczoteczke do zebow uwielbia ale musi myc zeby sam, zreszta wszystko sam mysi robic, bo inaczej pisk

Lili duza dzieciaczka ;-) juz niedlugo

Mialam cos jeszcze napisac, ale jestem nieprzytomna to tym weekendzie, buziaki milego dnia dla wszystkich

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello girls!

dzis nocka suuuper! Maly obudzil sie tylko kolo 5, wlozylam mu smoka i spal dalej do 6.30- dostal mleko i pociagnal do 7.30! :D i uwaga, uwaga, wlasnie znow spi!! nosz cud nad Wisla! moj dzis w domu, wiec pewnie cos porobimy. Antek szaleje w brzuchu, w przyszlym tygodniu ide na morfologie i mam wizyte. bez usg niestety :/ zastanawiam sie nad USG 4d. w sumie prawdopodobnie nie bedzie mi juz dane ogladac dzidziaka w brzuchu. ale z drugiej strony maly usadowil sie na samym dole, wiec nie wiem czy cokolwiek bedzie widac :/

Justa- fajnie, ze wizyta u znajomych udana :)

Kroko- tez juz od dawna mysle, zeby wprowadzic juz stala kolacje. ale chyba z wygody mleko nadal robie :/

Alicja- super spodenki! ahh, jak ja bym chciala umiec szyc. ale u mnie slomiany zapal i nawet moje druty juz dawno w kacie leza :/ butki bardzo ladne :)

Nena- ojoj, to Cie Diego uraczyl slodkoscia :) tez uwielbiam te chwile kiedy Franek sie do mnie przytula :)

Lara- jak tam psiak sie czuje?

Zgredka- jak tam, udane seksy? :D

buu, wlasnie rozlalam kawe na podloge. szit szit szit.

milego dnia dziewczynki!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko: jak najbardziej, ale dzis czas spedzony z moim moze zniweczyc dobre wspomnienie. Bo wymyslil ze pojdzie na grzyby, a my z nim w sensie ja z dziecmi poczekam w miejscowosci, z ktorej on startuje. Siedze wiec na lawce mala spi malt zaczyna jeslczec, a w pedzie wyszlismy i nie mam ani pieluszek ani chusteczek, nawet jedzenia dla malej nie spakowalam, choc juz kupilam banana..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, dzięki ze pytasz, doczytaliśmy, ze to skutek uboczny nowych leków jakie dostał. Antybiotyk ten przerywamy.co jakiś czas wymiotuje piana, biedak mój ;(

Wróciliśmy z Kościoła, Ania latała jak szogun a my na zmianę za nia. Teraz padła.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara w Rudzie Śląskiej jest fantastyczny weterynarz dr kocot. Może do niego się wybierz z psiakiem?
    U nas też armagedon zebowy, idą dolne czwórki. ..
    Buziaki. Czytam, ale zawsze jak się zabieram za pisanie zaczyna się lament

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Kroko zdolniacha ta Twoja Zuzinka:) przepis na kotleciki juz spisalam jutro zrobię bo moja tez anty- jajowa.
    Ala śliczne gacie buty tez choc faktoza drogie.
    Wróżka moze Franio jakiś skok miał i nie spał.. No ważne ze juz jest ok :)
    Dzieki dziewczyny za wsparcie, co do pani w żłobku to jakos skupiłam sie na jagodzie i nie pomyslałam ze faktycznie trochę ja poniosło.
    U nas rożnie raz lepiej ta gorzej. Dzis po drzemce byliśmy na runku na spacerze ( lodach), chciałam zeby mama trochę odsapniesz bo ciagle w domu siedzi. Jest osłabiona i ledwo przejdzie pare metrów i cała spocona. Schudła ale niestety wciąż pali. Zrobiła dzis pyszny obiad : wołowina z fasolka szparagowa ... Pyszne to było. Dusi sie wołowinkę powoli (prege) w jednym rondlu a w drugim fasolkę zielona dusi - nie gotuje! Gdy mięsko bedzie miękkie dodaje sie trochę ziół bazylia oregano carry kurkuma sól i pieprz i ta fasolkę ... Pyyyyszne polecam

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aania dopiero usnęła :/ a ja padammmmmmmm, ponad godzinę próbowałam ja uśpić, nosiłam, śpiewałam, lulalam.....

Manku, dobrze że mama wyszła, musi wychodzić!

Blondik, dzięki za namiar na dr ale na razie zostajemy przy obecnym.

Gdzie reszta?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja padla po 19 mlody po 20. Ja testowalam nowa maszyne, ktora kupil mi chlop :-) szal. Ale poki co stara jest dla mnie bardziej intuicyjna, znaczy lepiej mi z nia idzie. Za duzo sciegow i nic nie kumam.

Maly zasnal sam, teraz sie rozbudza..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka melduje ze ogarniam chalupe ;-) dzisiaj ladna pogoda trzeba korzystac, a moj w robicie niestety

Zaraz bede ogladac kosze mojzesza, moze jakis wpadnie mi w oko, aha Zgredzia dawaj zdjecia ubranek, poogladamy ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się znowu pakuję, jutro jedziemy do Zubrzycy koło Zawoi. Prasowałam wczoraj 6 godzin ....Madzia wstała mega marudna o 6...ah...jak żyć hehe;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile prasowalas? :o
    U nas spali do 8 tylko maly na zarelko sie obudzil mowir Wam jaki on wielki, rosnie w oczach

Kotka kiedys pytala jak to jest miec drugie. To teraz mam odp: przy malej uczylam sie matkowac, byla troche obca, teraz jak jest kumata to zupelnie inaczej, co chwila.okazuje jej milosc czulosc, no i malego tez co chwila caluje i z nim gadam..

WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam sie w druga roczńice wysikania dwóch tłustych kresek :) ech jak to zleciało :) dzis te dwie krechy biega obok i mi tu swoje humorku pokazuje :)

Blondik, czyli z nad morza juz wróciłaś? Jak Madzia znosi takie podróże? Jak sobie radzicie? U nas Max 300 km a końcówka juz jest marudna. Nie wyobrażam sobie jeździć dalej.

Zgredko, jaki Kostek duży? Ania sie urodziła mając juz 57 cm, wiec wiesz....

U nas dzis odpust, w kościele szoguna oczywiście nie wysiedziała na pupie, po mszy kupiliśmy Ani balonika odpustowego, bo na pierścionki (hihihi) jest za mała :)

Miłego dnia!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!

ja melduje calkiem niezla nocke. o 5 mleko i spanie do 9!! teraz probuje zasnac, zobaczymy co z tego wyniknie. poza tym wlasnie zamowilam sobie balerinki na slub mojej przyjaciolki- nie wiem czy wspominalam, ale 27ego ide na slub i wesele- sama, bo moj pracuje oczywiscie. no i jestem przeszczesliwa, bo wczoraj juz mialam zamawiac sukienke ciazowa, a dzis z rana przebralam swoje sukienki i okazalo sie, ze sukienka, w ktorej bylam na chrzcie Franka jest teraz tez idealna :D jest z takiego fajnie rozciagliwego grubszego materialu, pudrowy roz. no i nie musze kupowac nowej, a prezentuje sie mega! i zamowilam sobie balerinki eleganckie ze skorki cielistej, bo tak to same szpile :/ a w nich przeca nie wystapie. mam zapewniony tam nocleg, wiec bede musiala pierszy taz zostawic Franka na noc z babcia. ciekawe jak sobie poradza.

Zgredka- jak tam czytam co piszesz, to naprawde sie uspokajam :) super z Ciebie mamuska!

Lara- i jak tam Ania spala?

Blondik- 6 godzin prasowania??? Boj sie Boga!! a jak oczka Madzi? milego wyjazdu :)

Justa- tez co troche patrze te kosze Mojzesza, a wybor jest calkiem niezly. ale zostawiam kupno na sam koniec, zeby mi sie nie kurzyl przez ten czas. no i coraz blizej jestem decyzji, ze jednak kupie ta dostawke do wozka. sa jeszcze takie z "siodelkiem" i tez fajna sprawa, bo dziecko moze usiasc jak sie zmeczy.

Maniek- zapisuje przepis! a ja wczoraj zrobilam Banofee Pie- mega dobre mi wyszlo :D polecam ;)

Kroko- jak tam z ta owulka u Ciebie? serduszka u Ciebie calkiem zacne ;)

no dobra, a gdzie Summerka, Nieukowa, Misia, Arienna i Yasmin?

milego swiatecznego dzionka!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: ale Twoja wysoka a moj spaslak geba ulana; nogi juz nabieraja faldow..
    Oczywiscie najpierw skumalam ze dzis dwie kreski, a moja sikanie bylo w rocznice slubu rodzicow jeszcze z 10 dni. My wlasnie jedziemy do rodzicow mojego w zw z imieninami jego mamy..

A w ogole to moj mi w prezencie kupil maszyne do szycia w lidlu, bo byly..i zapomnialam Wam napisac, ze to seksowanie przez net pokazalo mojemu, ze nadal mi sie podoba, bo myslal, ze nie i jakby nowe zycie w niego, w konsekwencji w nas wstapilo, bo ja tez sadzilam ze rozmemlana po dwoch ciazach nie jestem obiektem jego zainteresowan. Fajnie jest..

LaRa, AlicjaaA, Blondik, MANIEK, WróżkaZielona, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po weekendzie u tesciów dochodzimy do siebie dziś rodos :)

mamy 8,5 zeba :)
    miłego dnia dziewczynki
    a srona dzis to mój rocznik :P

Blondik lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, my też dziś wracamy z odpustu w Leżajsku, całkiem sympatycznie było.. Wczoraj byliśmy na 18- nastce.. Bosz,, ale stara jestem..

Maniek ale to musi być pyszne, daj trochę..

Wrozko super ze nic udana. Co do wyjścia, to Fanem sobie poradzi a ty odpoczniesz i się pobawisz..

Zgredko super ze odnaleźliscie siebie, oby to trwało jak najdłużej.. A nigdy nie pisałaś jak ciebie odbiera rodzina twojego?

Blondik udanej podróży

Lara, śliczna Ania

Sumi ale tu wysoka jesteś i Chudzinka, zazdroszczę

Biedro, gratuluję zębów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 12:47

LaRa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, Franek da rade, babcia tez :) baw sie dobrze :) No i fajnie, ze sukienka pasuje, super :)

Ania dzis spała super, bo do 7:50. Bez nocnych pobudek, na picie czy na co innego. Teraz tez juz śpi,narzekam jak sie obudzi i lecimy na Rodos, na grilla, a potem na chwilkę na festyn.

Konwi, w Lezajsku to sie piwo pije nie kawę hehe :)

Zgredko, fajnie, ze Wam sie układa, No i ta maszyna, świetny prezent, pokaz przy okazji co tam naprodukowalas :)

Biedra, bo miałam wcześniej pytać, co z tym trzecim? Działacie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 13:00

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy w sobote na koncercie Ctery pory roku Vivaldieko. Zajebiscie bylo. Ah az gesia skorke mialam, cudo! Szkoda tylko, ze taka ladna pogoda byla na zewnatrz. A potem bylismy zjesc :). Domi byl u dziadkow i swietnie sobie poradzili.

A wczoraj bylismy na wedrowce po skalach i w lesie Domi spory kawal przewedrowal. Tylko strach z tymi pieprzonymi kleszczami bo moj maz 3 zlapal lazace po nim!

Masakra BLONDIK, powiedz ze ty sie przy tym prasowaniu relaksujesz to zrozumiem ;). Serio ci sie chce :D?

ZGREDKA - to fajnie, ze tak teraz to odczuwasz. Wczoraj nawet o tobie myslalam, ze jakby to bylo miec teraz drugie dziecko juz. Chyle czola jak ty to ogarniasz. Jak na przyklad tlumaczysz Lucji, ze teraz musi byc cichutko bo usypiasz braciszka itd?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, tyle godz prasowania?! To chyba szafę calej rodziny zprasowałaś ;-)
    Milego wyjazdu, choć dla mnie nazwy tych miejscowosci to totalnie nic nie mówią hehe, widocznie inna część Polski :-)

Lara, u mnie pierwszy test hcg był 12 sierpnia, także przegapilam rocznicę ;-)

Zgredzia, super, że się układa z chlopem i powodzenia w odkrywaniu szyciowego świata ;-) Pochwal się pierwszymi dziełami.

Wróżko, świetnie, że noc udana. Zazdro wesela, nas już od wielu lat nie ma kto zaprosić ;-(

A u nas lipa. Od wczoraj Tomek ma gorączkę i zbijana nurofenem po 8 godz wraca. Jutro pójdę z nim do przychodni. Nie ma innych objawów, więc może zęby albo wirus jakiś.

A ja mam teraz dylemat. Dziś tesciowa po raz pierwszy poprosiła, zebym nie oddawala Tomka do żłobka, że razem z moją mamą sobie jeszcze z rok poradzą. Tylko moja mama nie koniecznie się kwapi na te wymiany. Dla niej żłobek to normalka, bo i ja i moje siostry chodziły. Jak poproszę to z nim będzie siedzieć, ale się naezdycha i na marudzi jak to ona źle się czuje, że uziemiona a jeszcze dziadek od czasu do czasu do opieki. No i jestem w kropce..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA ja bym na takie cos nie szla. Ja rozumiem poniekad twoja mame. Moja jest taka sama i ja sie jej wcale nie dziwie ;). choc niekotre babcie robia to chetnie i troche mi smutno z tego powodu ale trzeba zaakceptowac potrzeby innych. Wiec albo twoja tesciowa bedzie sie Tomkiem sama opiekowac albo zlowek. No chcyna, ze podzial bylby taki, ze np tylko raz lub dwa razy w tyg twoja mama, to mysle ze dala by rade ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ