Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredko,
Postarasz go moim przykładem...komórka u dziecka to zlooo...
Smoku, Biedna Zosia;(
Beszko, biedna Ty, ale rzeczywiście na skręcenie lekarz nie pomoże...
U nas wczoraj kicha - dziwwczyny niegrzeczne, a na grillu byłyśmy. Dziś super - ogarnęłaby chatę
Zuza z dnia na dzień coraz lepiej, terapeutka ja mega chwali. Sukcesy: kontakt wzrokowy cały czas i w ogóle kontakt;) no i dziś pokazała palcem muchę na szybie, powiedziała halo do telefonu;) jupi!!!
Aj, Toska jęczy...cdnBlondik, Ania_84, marissith, Izoleccc, MANIEK lubią tę wiadomość
-
hallo!
Zgredko wasz dom wasze zasady i tego sie trzymaj!jak dla mnie facebook dla 9 latki to za wczesnie moj starszy ma dopiero od zeszlego roku takze ten tego:/
mamy tez kolege ktorego chcemy poprosic na chrzestnego i sama nie wiem jak zaczac i co mowic:/moze cos doradzisz?a i jakbys byla zainteresowana to moge pozyczyc ubranko do chrztu po Leo;)
Beszko tutaj do gipsu czy szyny by nie dali ogolnie uwaza sie ze jesli noga zwichnieta to opaska ktora stabilizuje ale nieuruchamia nogi tak przynajmniej lekarz mojemu tlumaczyl ze odchodzi sie od gipsow gdyz rehabilitacja potem jest znacznie dluzsza
cdn
*******Gang18+*******B -
Hej!!
U nas od piątku wieczór znowu gorączka. Masakra, jeszcze tesciowa ma polpasca, a zajmowała się małym przez 3 dni zanim lekarz jej zdiagnozowal. Boje sie ze bedzie ospa
Biedro, rodzinne i 500+ to nie moja działka, ale obiady w szkołach i pomoc finans to to czym ja się zajmuje. Jakbyś miała jakieś watpliwosci czy pytania to wiesz..
Aniu, w tej dziedzinie to może ja się wypowiem co do twojej koleżanki. Niech idzie koniecznie do osrodka pomocy spolecznej w swojej miejscowosci. Form pomocy jest sporo. W zależności od tego co w danym miescie jest dostepne to np. zapis na mieszkanie socjalne-samotne matki mają pierwszenstwo, na szybko to sfinansowanie przez państwo domu samotnej matki do ktorego mogą skierować, poza tym w zaleznosci od tego jaki ma dochód to ewentualna pomoc finansowa, w zaleznosci od wieku dzieci to np. obiady dla dzieci w szkołach, pomoc prawna, psychologiczna. My też czesto pomagamy w znalezieniu stancji, zalatwianiu spraw urzędowych, wnioskach o alimenty czy fundusz alimentacyjny. W zaleznosci od potrzeb. Także przede wszystkim kierunek mops/gops/mopr w zaleznosci od tego co jest w jej miejscowosci.
Gratki kolejnych postępów u dzieciaków- ząbki, słówka i inne osiagniecia, z ktorych jestescie dumne
Zgredko, na pewno zasady wasze musi przestrzegać. Fb w tym wieku moim zdaniem też nie jest dobrym pomysłem. A co do gumek, to na durexy jestem uczulona, więc my uzywamy tych najzwyklejszych 'z gołą babą' hehe dodatkowo nawilżanie. Te nam pasują najlepiej.
Beszko, przeslodka ta twoja córciaAnia_84 lubi tę wiadomość
-
Alicja mega dziękuje
bo serio ma patową sytuacje
Mamnadzieje ze Tomuś nie podłapał
Summerka super że sa postępy
co do gumek no cóż u nas jedyny plus braku plemników ...zero zabezpieczen , zero tabletek -
Alicja wysłałam zaproszenbie jutro do ciebie napisze jak mnie klikniesz na priv
Aniu tak mops koniecznie prawnika dostanie z urzedu
Zgredzia fuc co to za zwyczaje laski i y maja racje ona sie ma dostosowac do was i waszego trybu życia tym bardziej że ma młodsze "rodzeństwo" -
Ojjjj Wrozko no i po co ci to bylo!nie ogladaj juz takich filmow denerwujesz siebie i Antka!nocki wspolczuje a mialam sie pytac jak u was z mlekiem bo u nas jak narazie sie udaje;)juz nawet nie nastawiam pidgrzewacza na noc oby dzisiejsza noc byla lepsza!
Kroko brawo dla Zuzi:)Leo to gada ale duzo po swojrmu mozna pasc ze smiechu bo przy tym tak fajnie gestykuluje rekami i robi smieszne minki:)
Lara a gdzie ty sie podziewasz?
Moj usypia Leo a ja leze i zajadam galaretke z rogalikami:/cholercia zachcianki mam straszne:/dzisiaj zrobilam zupe gulaszowa i wszyscy wcinali mialo byc na 2 dni a tu dupa blada wszystko zjedli ja nie wifm jak ja w przyszlosci dla 5 bede gotowac tzn jakie ilosci:\
Summi odstawienie tv i komorki zdzialalo cuda jak dla mnie to to bylo przyczyna slabego kontaku Zuzi miala swoj swiat teraz ja odzyskaliscie bedzie coraz lepiej zobaczysz!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 21:46
WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
tylko wiecie dziewczyny my nie mamy swoich zasad, no bo się nie wytworzyły w koncu dzieci małe, ale ja nie wyobrażam sobie całego dnia siedzenia na necie, oczywiście jak z nią gadał to potem tego w ogóle nie wyegzekwował i nonstop siedziała
szkoda gadać, jak tak dalej pójdzie to go postraszę, że po prostu nie będzie mogła przyjeżdżać ot co.
Lili: ja nie powinnam doradzać, bo chciałam powiedzieć, że z rodziny ne chcemy nikogo, a ze znajomych on jest naszym pierwszym i jedynym typem, z uwagi na wartości jakie wyznaje, też na pochodzenie, no i w związku z tym, że chcemy z nim stale utrzymywać kontakt, a tymczasem powiedziałam, że nikogo innego nie mieliśmy i to jest znak ze chcemy z nim utrzymywać kontakt..
dzięki za propo z ubrankiem, w ogóle na d tym nie myslalam..
zrobiłam dziś kolejne porty, ale jakimś cudem nogawka jedna krótsza, no cóż ćwiczenie czyni mistrza
idę z psem na noc, mój od jutra ma urlop (nie wiem jak to zniosę)
-
Ania, nie ma sprawy, mam nadzieję, że te info przyda się koleżance. Na pewno jej ciężko w tej sytuacji.
Biedro, przyjęłam zaproszenie. Jeśli będę umiała to pomogę
Właśnie, ja też miałam o Lare pytać gdzie jest. Widzialam na fb, że u niej dziś nieciekawie w kwestii pogody i jawisk meteorologicznych..Larunia, mam nadzieję, że was to ominęło.
A ja dziś po raz pierwszy chyba w calej mojej dotychczasowej karierze zawodowej ubolewam, że jutro nie idę do pracy. Odkąd wróciłam po macierzyńskim na prawdę zaczęłam bardzo lubić swoją pracę, znacznie bardziej się angażuje, jestem bardziej skuteczna niż wczesniej. Tak jak wracając do pracy marzyłam aby zostać z malym w domu, tak teraz po weekendzie nie mogę się wręcz doczekać pracy. Ale na jutro musialam wziąć wolne, bo idziemy do lekarza znowu.
-
Hej wieczorkiem.
Wróżka tak byłam w szoku, moja też w większości gada po swojemu, ale coraz więcej sensownych słów mówi. No i czemu Ania a nie mama hahah.
Współczuję nieprzespanych nocek, u mnie już 3 noce nieprzespane (ząb idzie jak mniemam).
Smoku zdrowia dla Zosi.
zgredka nie wiem co Ci poradzić z tym tel. Tu ojciec powinien się wykazać.
Ania współczuję koleżance sytuacji ale chyba nic mądrego nie napiszę na ten temat.
Zaglądaj częściej do nas.
Summi widzisz, d*pa nie diagnoza.
Lili a nie mozna po prostu zapytać: czy zostaniesz chrzestnym?
Alicja współczuję i zdrowia dla Małego!
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Moja mała dama miała dziś w kościele dwóch amantów.
I co lepsze to bracia byli, na oko dwa i cztery lata, na zmianę zrywali i wręczali jej kwiatuszki.Myślałam, że padnę ze śmiechu.
Lara?
Nena?
MłodaDama?
Katja?
O Cati i Nieukowej to już nawet nie mówię.
Serio mnie to wkurza że laski nas tak zlewają.marissith, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Kroko, no niezłe z ta Ania:))
Co do adoratorów, to nic dziwnego - Zuzka Taja ładna, to i amantów wielu...
Lili, korzystaj (zachcianki) póki masz wymówkę.
Jestem w szoku: Zuza,palcem wskazującym (to jest baardzo istotne) pokazała na mnie kolejni: oczy, nos, buzie...szok! I przytula sie do mnie.
Za to Toska staje na nogi!!! Szok!!! A do tego jest wielka, gruba i ...kochana!!! Acz wszyscy biorą ja za chłopaka.
My wczoraj poszaleliśmy w hm, bo zmarzli jesienny i musiałam obkupic moje dziewczyny;))
Ogarnęłaby dom, uspilam dzieci, idę spaac...dobranoc;)
marissith, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
czesc, doczytałam Was wczoraj ale już sił na napisanie brak..wróciliśmy o 24.30, bo mąż testował nową trasę, która jak się okazała prowadziła nas na prom.. a że była burza i lało to trochę się dygałam i musiał nawracać, co w konsekwencji sprawiło, że byliśmy niemal godzinę w plecy.. Podsumowując wyjazd było ok, bez większych spięć, pomoc teścia nieoceniona, teściowej w odciążeniu w obowiązku gotowania, no i z racji, że prałam tam na bieżąco to nie mam jakoś dużo prania..
Kroko, świetny tekst córy, widać, że rośnie charakterek
Lili, już niedługo,a zachcianki, tylko korzystać, bo niedługo już nie będziesz aż tak mogła sobie pozwolić
a wlasnie też bym po prostu zapytała o bycie chrzestnym, jeśli zapyta dlaczego to wtedy by, tłumaczyła..
piję kawę..odgrzewaną swoją droga, zaczyna sie.. tutaj nie mam czasu na ciepłą kawę.. ale teść zapowiedział ze przyjedzie na tydzien..już sie doczekać nie mogę..zajmie się PatrykiemKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejoooo u nas calkiem ok.
Spanie w lozku idzie dobrze powiem . Wczoraj maly na drzemke sam zaciagnal mnie z lozka do jego zebym go ululala I po chwili padl I ja przeszlam do siebie I spalismy fajnie dwie h. Wstal usmiechniety wskoczyk do nas . Wydaje sie fajnie. No wlasnie wydaje.... Nocki nie sa zle ,leze z nik zasypia a ja pieknie myk ale budzi mi sie w nocy po 2-3x I o ile przedwczoraj z placzem to dzisiejszej nocy bez placzu ale juz za barierke I wyciagal rece do mnie jak mu podalam to zaciagal mnie do siebie I musialam te 3x dzisiaj wstac zeby polozyc sie na kilka minut obok niego by zasnal znow ehh I tak co to za spanie ani u nas dobrze bo wiercil sie I uderzal glowa o moja ani w swoim bo budzi sie zebym go przytulila . No ale mam nadzieje ze bedzie to okres przejsciowy po prostu mu ciezko tak sie rozstac po roku spania z nami. Ehh takze srednio wyspana jestem. No I coz on tak sie wierci ze hoho dobrze musze te boki zabezpieczyc na okolo .
Ja zaczynam III trymestr. Robi sie powaznienic dla malej jeszcze nie mam haha . Dzisiaj odbiore wyniki krwi z glukozy hbs I wr I zaniose skiero do kardiologa . Jutro wizyta u gina. Nie lubie go jest taki dziwny no ale to juz chyba 5 lekarz ktory mnie nie zadowolil a tu pomalu koniec ciazy takze ehh zostalo mi zostawic jak jest.
Czekam na wrzesniowa wyplate poszaleje. Nakupuje malej co potrzebne I zaopatrze malego w jesienne ciuszki oj lubie to a jeszcze bardziej gdy nie ma 50zl na wydatek a jest 200 heheWróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej,
Jestem, jestem, podczytuje ale nie mam nic sensownego do dodania, a i tak moje posty sa zlewane.
Fakt ze cały weekend był intensywny. W sobotę pogoda dopisała,wiec byli znajomi z synem na grillu, w niedziele juz ńiestety nie. Alicjo, dzięki ze pytasz, Trąba powietrzna przeszła całkiem blisko mnie (ok 3 km w linii prostej) znajomi stracili autou mnie przeszła niesamowita ulewa ale w tym czasie Ania drxemala a ja szlam do niej dołączyć, potem pojechaliśmy do nibylandii aby dziecko coś z dnia miało. Wyszalala sie, było fajnie. Tylko dzieci mnóstwo, ale to wiadomo, weekend, pogoda do bani to i dzieci Wiecej.
Kroko, gratuluje pogadanek Zuzkowych, ja sie chyba nie doczekammowie, naśladuje dźwięki a u nas ciszaaaaaaaa jak makiem zasiał, mowić nie bedzie i tyle.
Manku, współczuje tego co przechodzisz, ale tak jak dziewczyny piszą, sa ośrodki wsparcia onko, dla chorych i rodzin, może to mamie pomoże uporać sie z choroba, Btw zdrówka dla niej!
Lili, mała niech siedzi jeszcze, im dłużej tym lepiej, tyle juz wytrzymalas to jeszcze trochę dasz rade
Smoku, super ze juz na swoim jesteście, gratulacje! Ńiech sie dobrze mieszka! Btw kiedy parapetówka?
Zgredka, szyj, szyj, może i nam co uszyjesz? Pokażesz coś?
Aniu, zaglądaj cześciejnie przebadali Cie pod kontem płci dzidziusia?
Wczoraj odebrałam z paczkomaty Ani kalosze, dzis idealna pogoda by je wypróbować. Boje sie jednak tego zakładania bo czuje ze bedzie ryyyyyyyk
Wszystkim potrzebującym życzę zdrówka, brzuchatkom spokoju i odpoczynku. Pa
WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Aaaa kalosze no wlasnie
my wczoraj wyprobowalismy , bo dostalismy od tesciowej . No na poczatku srednio chcial zakladac hehe ale jak juz wyczail na dworze po co ma te butki to o jaaaaa radosc nie z tej ziemi. Filmiki mam I fotki tu przed blokiem kaluza I szalal. Do domu nie chcial isc. Pelerynki zalozyc oczywiscie nie to trza bylo szybko sie umywac ,bo sie caly ochlapal hehe
Ja tez podczytuje ale kurde czesto po prostu nie wiem co napisac , poradzic ehh ostatnio ciagle o sobie nawalam te nudne postyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 08:54
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
witam w jakże cudowny dzien
leje zimno a miałam jechać załatwiac no cóż pojade jutro dzis tylko do sklepu wyskocze jak Lili zasnie na drzemke
Marudna na maxa idą dolne czwórki jedna juz prawie widać mam nadzieje ze już wyjda i bedzie ok
ja musze kaloszki kupic bo u tesciów zawsze mokro tereny zalewu goczałkowickiego taki urok
teraz młodej kupiłam buciki Lasocki kids ale jeszcze ciut duże bedą na jesien w sam raz a na zime musze pogrzebać po Zuzi cos chyba mam
Alicja to ide pisać -
A ja wkur od rana, bo tamta pierwsze co do komorki jeszcze.instruktaz dla mojej robila jak sie na jutub wchodzi, a potem moja wziela tel i chciala na fosher pricd wiec w pewnym momencie jak ja szykowalamja do zlobka, obie siedzialy przed telefonami. Krew mnie zalala, na wyjsciu powiedzialam mojemu, ze ma wprowadzic zasady, na co on "albo co?" Na co ja "albo bedziesz jezdzil do niej" i wyszlam. Wrocilaam to od razu zaczal sie szykowac do wyjscia i poszli, zeby nie siedziec w domu, gdzie? Uwaga.. do galerii. Ale uj mi do tego..
Tylko chamsko ze nawet nie spytal moze ja tez bym chciala... A niech spier...
Jak ja nie znosze tego czasu ..
A teraz odpisze Wam zeby o tym nie myslec
Kroko: pilnuj cory bo sie adoratorow nazlatuje
Summi: jakim cudem biora te slicznote wielkooka za chlopaka i gratulacje dla Zuzy
Biedro: oby zabki szybko wyszly, nam szly 4 na raz i bylo ciezko ale jeszcze klow nie mamy i juz sie boje
Aha co mi przypomnialo, chyba nie powinnam malej myc.pupy po kazdej kupie, bo jej uwrazliwilam skore, jakos albo w nocy walnela kupe.albo nie zauwazylam bo po butli od razu nie zasnelo a nic nie smierdzialo i mi sie budzi z krzykiem pp 23, ten ja usypia a ona nic tylko wyjeja daje pic a ta nadal, no i bafam a yam kupa, pipocha odparzona, ona wyje z bolu, sama sie prawie poryczalam..dzis jesCzllzcze zaczerwienione ale.lepiej, a w zlobku sama rece do pani wyciagnela..
Skoro jestem sama to drzemne sie z malym, w dupie ich mam
Oo a moj konczy dzis 2 miechyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 10:21
-
nick nieaktualnysiemka
Ninka zjadła wczoraj dynię, smakowałowyciągała rączki po łyżeczkę ale mąż jej nie dał... nagraliśmy filmik, a niech dziecko ma pamiątkę, chociaż na razie to my siedzimy i sikamy po nogach z jej minek
P. narobił 8 słoiczków dyni wieczorem, także na cały tydzień wystarczy, a może nawet i dłużej
My byliśmy wczoraj na pikniku, akurat zaczęła się ulewaprzenieśliśmy piknik do pubu obok, ale i tak było fajnie. Nina celebrytka świetnie się bawiła. U nas tylko padało, ale słyszałam, że było gorzej. Lara współczuję znajomym.
-
Hmmmm Zgredko, No to macie pogadankę.... Przynajmniej jeśli ona siedzi z kom to zeby tego Łucja nie widziała, a tak niech sobie robią co chca
Kalosze sa okbałam sie ze nóżka nie wejdzie
teraz Ania śpi (ja sie kładę obok bo oczy mi sie same zamykają) i pózniej pójdziemy wypróbować buciki
i kurtkę
Dobranoc -
Mari, super pamiątkę bedziecie mieli, teraz mniej, ale za 5 lat.. Tymek uwielbia jak mu puszczam filmiki, gdy był mały..
zgredko, chyba inaczej musisz z nim pogadać.. bo on mysli ze z nim też walczysz, a przecież to nie o to chodzi.. wytłumacz mu dlaczego nie chcesz aby ona tyle siedziała przy telefonie..zapytaj ile ksiązek przez wakacje przeczytała, może lepiej wyskoczyć do jakiegos parku rozrywki niż gry.. teraz jest taki wiek, że jak w to wpadnie, to ędzie im ciężko..moja siostra popełniła ten problem.. później wychodząc musiała zabierać kable ze sobą (komp-monitor).. no i dwa,dla Łucji siedzienie przy tel też nic nie daje.. jednorazowe przypadki nic nie zrobią złego, ale po przykładzie Sumi wiemy, jak to jest, gdy dziecko już nie chce i nie umie się bawić..
mój tymek ma 5 lat.. ma telefon z grą 10 min na dzień.. czasem wcale.. w takie dni jak dziś, cieżko jest, nie ma pogody nie moze się wyszaleć..już przeczytaliśmy dwie książki (encyklopedia dla dzieci - mumie i ptaki, boże czemu moje dziecko wybiera takie książki:)
Ja Patrykowi pupy nei wycieram, gdy zmieniam pampka po siku.. po kupie tylko..
Biedro oby zęby wyszły..
ja już nieco się obrobiłam, pranie własnie się wyprało, zupa ugotowana... trzeba szukac okularów młodego, bo oko jednak ucieka..a jak się nie znajdą, to z 550zł pójdzie ;/
Jakie duże macie kalosze? no nie umiem trafić.. Tymek ma buty 30 a kalosze w tym rozmiarze są za duże.. i to sporo.. a te 29 są za małe.. o co kaman..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 10:56