X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobilam Energiekugel - kulki energentyczne :P. Pycha sa ale w cholere kalorii maja. Do podjadania miedzy glownymi posilkami. W sklepie sa za euro jedna! A moje sa lepsze ;)

ZGREDZIA co do gumek to nic nie poradze. Sama nie wiem jakie, nie znam sie bo nie lubie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 22:39

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia u nas tylko Durexy bo ja hormonów nie mogę brać. Odpukać przez 7 lat wpadki nie było.
    My w trasie z nad morza. Dzidzia na szczęście śpi. Teściowa marudziła że musiała wstać o 4 rano - jakby jej wyspanie miało jakiekolwiek znaczenie- teraz śpi. Autostrada póki co pusta więc jedzie się w miarę sprawnie.

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola,
    Dzien zaczelam od bieganka, alw bylo ciezko, bo.. powinnam isc w domu do ubikacji a nie poszlam i bieglo mi sie ..oj ciezko...

Teraz moj jest na spacerze z corkami, a ja kp..

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Izo, bezpiecznej drogi.

Zgredko, zazdro bieania.

Co do gumek my norweskich uzywamy ;)

Psotka, kulki mocy Lewandowskiej ;) ?

Znajomi siedzieli do 3 a przed 7 pobudka. Padam.

Noge skrecilam 4 dni temu. Mniej boli, chociaz musze b.n ania uwazac i nadal mam ograniczona ruchomosc stawu. A od wczoraj nocy noga moooocno spuchnieta. Cala stopa. Kurcze nie wiem czy to normalne....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko podziwiam za to bieganie. Mi ciągle czasu brakuje.

Beszko mogłaś uszkodzić torebkę stawową. Spróbuj zrobić prześwietlenie tej nogi.
    Jeszcze 70 km. Gorąco i duszno. Nawet Klima słabo pomaga.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolecc, szcęśliwej drogi.
    Beszko, idź z tą nogą do lekarza, bo się coś gorszego może rozbabrać

Wróżko, widzę, że juz na grudniowym wątku poznałyście się na Pol***si, która pozjadała wszystkie rozumy. Znam ją z pażdziernikowych. Nie jeden raz siała ferment, jej poglądy na życie i zwyczaje w domu są straszne...teraz jeszcze została laktoterrorystką...Nie dajcie się jej tam!

Gdzie kupowałyście kreacje na roczek? Strój musi być biały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 10:14

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc oby droga szybko wam minęła :)

A my normalnie mamy zęba! Nina przywiozła sobie z wakacji :D
    Czym myć, jaką pastę, szczoteczkę do zębów polecacie?

Dzisiaj po raz pierwszy rozszerzamy Nince dietę, zaczynamy od dyni. Ech mój duży niemowlak ma już zęba i będzie jadł "dorosłe" jedzenie...

Krokodylica, WróżkaZielona, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolec szczęśliwej podróży.
    Teściowa dobry tekst dała hah.

Beszka z nogą do lekarza marsz!

Oooo a co to za zadymiara Blondik? Aż sobie wieczorem poczytam ;)

Mari gratki zęba! I smacznego. ;)

marissith lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka mnie dzisiaj zagięła na maksa. Wstała rano a ja jeszcze leżałam i ona po chwili do mnie "halo Ania chodź" a hahaha :)

WróżkaZielona, beszka, marissith, Lili83, Izoleccc, Summerka, Blondik, MANIEK lubią tę wiadomość

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

Boszz, u nas powrot do pobudek o 4 :/ i najgorsze, ze do 6.30 nie spal. pozniej zasnal do 9, no ale chodzenie do niego co chwile to byl koszmar. co prawda wiekszosc chodzenia wzial na siebie moj, ale czuje sie i tak zdewastowana. teraz Malego na drzemke polozylam, bo juz marudny i chyba z braku zyciowego "bycia potrzebna" zrobilam ciasto cytrynowe. chwile mi zajelo, a czuje sie psychicznie lepiej.
    wczoraj natrafilam na yt na filmik o porodzie w 24tyg.- nie pytajcie czemu go ogladalam. jestem glupia- wiem. ryczalam pozniej jak nienormalna. no ale postanowilam, ze do 7 wrzesnia nie ruszam sie z chaty. przykro mi mega, ze nie bede na slubie, ale nie darowalabym sobie, gdyby taki wyjazd odbil sie na moim/ naszym zdrowiu. poza tym moj sie bardzo martwi i na pewno nie bylby spokojny puszczajac mnie sama. szkoda, bo wszystko juz zorganizowane, caly stroj kupiony, no ale sila wyzsza :(

Izolec- tekst tesciowej wymiata. hahaha! spokojnej drogi!

Beszka- oj takie objawy to ja mialam przy zerwanej torebce :/ najpierw zupelnie nic, a na nastepny dzien mega opuchniecie. ja bym jednak poszla to sprawdzic...

Kroko- zabilas mnie tym tekstem Zuzi! :D musialas byc w niezlym szoku, co? moj rozgadal sie ostatnio na maxa, ale gada najczesciej po swojemu ;)

Mari- gratki zebola! a myc albo szczoteczka silikonowa na palec, albo normalna dla malych dzieciaczkow no i pasta od pierwszego zabka.

Blondik- hehe, no wiem o kim mowisz ;) mialam z nia mala dyskusje odnosnie kp. nie lubie radykalizmu w zadnej kwestii, a ironiczny ton w tak waznych sprawach mierzi mnie niesamowicie :) na roczek nie kupowalam nic szczegolnego, ale pytasz o stroj dla dziecka? ;) kupilam po prostu bardziej elegancki stroj i tyle. sliczna Madzia goralka!

Psotka- daj przepis na te kulki ;)

Zgredka- podziwiam za poranne bieganie!! tez bym sie poruszala :(

Moj jeczy w lozeczku, ehh. znow dzien rozwalony.

trzymajcie sie cieplo!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!!!
    Kroko gratuluje Zuziowego tekstu!!!! :D mega jest!
    Iza szczęśliwej i bezpiecznej podróży. A jak wczasy sie udały?
    Beszko wlasnie idz do lekarza!!!!
    Zgredka Ty masz moc ;) ja teraz mając te 100metrow powinnam tylko sprzątać...ale nie narzekam zeby nie było ;)
    Wróżko! Trzymaj sie! Wiem co to znaczy bo ja z młoda w ciąży tez leżałam bo szyjka sie skracała. To masakra ale trzeba przeżyć tylko z młodym teraz Ci trudno :( dobrze ze chłop pomaga.
    Blondik Zoka miała odświętna sukienkę czarno-biała ale moim zdaniem kolor nie ma znaczenia :)
    Dobra a u nad katastrofa...młoda ma biegunkę od piątku wieczór...chyba jakiś wirus bo nic nowego nie jadła dupka odparzona jak nigdy wczesniej ale juz dzis jest super wczoraj była tragedia. Jutro spadamy do lekarza.
    Zoska poszła spac ja biorę sie za łazienkę.
    Miłego popołudnia zycze :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi sie nie chcialo, ale wystarczy wyjsc z domu.

Beszko: dziewczyny dobrze radza, sprawdzco z noga

Wrozko: sama widzisz, lez i sie nie ruszaj moja tez gada pp swojemu,.swiadomie mowi mama tata lola (pies) baban (balon) a po imieniu u mnie nigdy nie powie, bo do m ie sie po imieniu w domu nie zwraca, chyba ze sie klocimy..

Mari: graty zeba
    Kroko: super i zazdro

Smoku: oby szybko przeszlo, ale skad wirus? Z placu zabaw?

U nas byl kolega poprosilismy go na chrzestnego, ja soe balam ze odowi, wiec totalnie nieudolnie gadalam i wyszlo ze mu z lachy to proponujw

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka cholera wie skąd!!! Dałam smecte pyry marchew i robi mniej ale to nie sa "dobre" kupy wiec doktor jak nic jutro! Jedyny plus ze te odparzenia juz nie sa zaognione bo było tragicznie wczoraj w nocy.
    A z chrzestnym zaraz tam z łachy na bank sie nie obraził i zrozumiał twoja krepacje ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nielateksowe uzywamy bom uczulona na lateks i są ok cienkie nieodczuwalne

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Biedro, a co tam w tym mopsie zalatwialas? Ja pracuje w gopsie, jestem pracownikiem socjalnym. Może coś podpowiedzieć jesli potrzebujesz?
    Hej załatwia rodzinne na podstawie 500plus na sierpuen wrzesien październik potem musze nowe dok złożyć ale boje sie ze nie lapnie bo miałam macierzyński plus stypendium socjalne dla Zuzi i obiady zeby szkolne placili

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz sie dowiedzial, ze tutaj nie ma sensu ze skreceniem isc do lekarza, bo i tak nic nie zrobia. Nie wsadzaja nogi ani w gips ani w szyne ze wzgl.na ryzyko zakrzepicy (mi to z jednej str.,patrzac na historie rodzinna ;) odpowiada).

Smoczku, a jak sie mala zachowywala poza ta biegunka? Ile tych kup bylo w ciagu dnia! Jakas goraczka, marudzenie, bol brzucha!

Hanka jak miala biegunke ze wzgl.na wirka, to miala jakby skurcze w jelitkach i strasznie plakala. Teraz ma biegunke (taka mala bo ze 4-5 kup mega kwasnych) i mzoe ciut mniejszy apetyt, ale brzuch jej nie boli, jak kupe robi no i zeby ida. Dolna 2 juz prawie prawie i chyba 4 w natarciu.

Ja bym sie bala zabrac dziecko do lek.jutro, gdyby juz ok bylo. Jednak w poczekalni moze jeszce cos gorszego zlapac.

Wrzko, wspolczuje nocki :( a decyzje co do wyjazdu, to mysle ze dobra podjelas....

Leze z okladem z wody i octu na nodze. Oby pomoglo.
    Maz pojechal po starszaka. Ten byl na urodzinach. Wkrzaja mnie urodziny w nd. A szczegolnie w godzinach 14-16 jak wszysycy obiad jedza. Orzez to J bedzie jadl sam, bo my juz po :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ci weekend czas sie poskarzyc. Prosba o rade
    Znow u nas corka mojego, sluchajcie, ina ma 9 lat a matka jej konto na fb zrobila i teraz kanal na jutubie, zeby jakiea filmiki wrzucala, to jszcze by przeszlo,bo to sa typowo dzieciece filmiki, jak tu jest dzis caly dzien, to moze na 2h oderwala sie od komorki, ze.spaceru wrocila sama po 20 min pod pretekstemze sie zmeczyla i glowa ja boli. (Na marginesie warto wspomniwc, ze z wizyty na wizyte ma coraz wiekszy brzuch). To nie moja.sprawa jak oni ja wychowuja ((znaczy matka, bo moj to se moze tak rzadko), ale to ma wplyw na moja. Widzi, ze stale tamta w tel sie gapi..
    Co radzicie
    Bo ja juz powiedzialam mojemu ze ona przyjezdza do drugiego domu i to my mamy pokazac jej nasze zasady i ona ma sie dostosowac a nie my, zeby np.powiedzial jej,ze moze max 2h siedziec (choc to i tak jest za duzo, z tego co zalecaja)...
    Dobra spadam, bo teraz ja daje zly przyklad (acz jestem teraz tylko z malym)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja bym pogadala z mezem, zeby on pogadal z corka,mze jak jest u was, to ma sie dostosowac do zasad panujacych w waszym domu. Inaczej L i K beda zdezorientowani, moze nawet beda mieli pretensje, ze tamta jest traktowana inaczej.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie uwazam Beszko, juz mu sygnalizowalam i mowil jej ze za duzo elektroniki w ogole to powinien z ta matka ppgadac i zeby sport uprawiala, bo slabo to widze (sama ma nadwage spora)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dawno mnie tu nie było ale podczytje was :)

Manku współzuje hisorii zmama mam nadzieje ze sie dogadacie i wcale sie nie dziwie że pekłas :/

Wróżko lez i odpoczywaj na pewno szyjka się wydłuzy :)

Zgredka jak dla mnie bedac wu Was powinna przestrzegac waszego rytuału dnia ..i waszych reguł

Kroko Twoja córci ma gadane :)

u nas ok :) po kilk dniach w szpitlu jest lepiej choc cigle odczuwam gdzies cieżkosć :/

wpadam do was nie ukrywam że też z prośbą szukam pomocy dlamojej koleżanki
    która potrzebuje pomocy ..moze akurat na sali bedzie jakas kobietka ktora miała stycznaosc z taka sytuacja - kolezanka sie rozwodzi zostanie bez dachu nad glowa z dwiema pociechami mieszkali u rodziców meza :( na jaka pomoc moze liczyc od państwa ?? ewentualnie gdzie mozna jakąs dostac ?
    niestety ona spłaca długi meza nie ma stałej pracy a raczej ma własna działanosc ale jest to działanosc raczej sezonowa i wielkich dochodów nie ma.. nawet nie stać ją nwynajem :/
    może któraś bedzie mi umiała podpowiedieć jak jej pomóc

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ