X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dziś się tak serkiem utytłała, że myślałam, że odwalę kitę, ale postanowiłam się nie stresować

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka!!! :D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cooo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKA, nie kuś losu, hehe ;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Wy, wyścigi ??
    dajcie coś wreszcie wygrać

ooo juz wygrałam, ale ja sobie powiedziałam w głowie jaka będzie nagroda moja, to tak jak przy spadającej gwieździe, jak chcecie wygrać to skasujcie post ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 22:16

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygrałaś, cionżunię :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiliśmy Ninie bidon, taki
    http://www.smyk.com/skip-hop-zoo-jednorozec-bidon.html
    jak ją nauczyć z tego pić? bo jak dostaje już dynie to powinnam dawać jej wodę, a nie dawałam jeszcze

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari chodziło o to, że Psotka napisała że myła okna dwa lata temu. :)

Lara ściągnęłam se którąś tą apkę kolejny raz, testuję od rana, na pewno niejest to ta Twoja (nie wiem która to :/ ), pokazuje 4,7km ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, piąteczka, u nas raz w roku mycie okien :P i to nie ja myje

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Psotka, nie gadaj, że Domiś jeszcze w nosidełku jeżdził...

Tak bo nasze siedzonko jest od 9kg a Domi malutki jest.

No to jak z mim pytakiem? Jak spia wasze dzieci w takich normalnych siedzonkach?b

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 miesieczna nauczyc pic z bidonu? Troche hardcore.. ale firma ponoc dobra..
    To ile domi wazy? Moja 9900 a ma jiz drugi fotel i hmm spi normalnie i na pochylonym

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, no u nas nie myte rok, wiec..,co do fotelika, to Zuzka w tym większym tez śpi;)

A moja Toska, to godzilla...ubrania 86/92, staje na nogi (podciąga sie przy meblach), raczkuje, etc. jest mega zmotywowana, bo naśladuje Zuu:) a i wazy 9 kg, a Zuu 13,,,

Mari, moja Toska dziś zaczęła pic z bidony - podpełza do Zuzki bidony i patrzę, a oba pije, wiec dałam jej pic, a ona ciągnie;) Zuzka jakoś tez sama wyczaila...

Blondik, tak prywatnie - generalnie terapeutka super, Zuzia robi postępy. Co do upośledzenia, to często u dzieci z taka diagnoza występuje, ale zuzki nie podejrzewałam o to, co potwierdził wcześniej lekarz psychiatra. A diagnoze upośledzenia dwulatkowi można wstępnie postawić, bo i w poradni, w której wydają orzeczenia tez tak diagnozują...

Ala, diagnoza niestety wciąż "w mocy", ale widząc zmiany, sama mam watpliwości, bo po 7 godz terapii chyba efekty nie byłyby spektakularne, gdyby było cos poważnego i nie chodzi o mówienie, pokazywanie, ale odzyskałam dziecko, które uczestniczy w zabawie, ciągnie mnie ze sobą, wygłupia sie z nami, przynosi znaleziska, zaczepia Toske, przytula sie i generalnie jest z nami..,

Kroko, bo to w ogóle dziwne - ludzie w kółko pytają, kiedy drugie...a może trzecie, czwarte i dziesiąte? Mnie wkurza, gdy ktoś pytał, czy chłopiec, a jak nie, to szkoda? Skąd pomysł, ze każdy człowiek pragnie mieć parke? Nie cierpię stereotypów!

Zgredko, Toska pije z bidonu;)

A i kupiłam se Tule;) szarpnelam sie na niw...jest śliczna i wygodna, Toska zadowolona, a ja mam ręce wolne;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 23:12

marissith lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka! Cholera! To ja chciałam ciunże wygrać, a nie bzykać sie Naokraglo. Uważaj na siebie teraz :)

O matko, ja bym nie przeżyła z 2-letnim, a nawet i rocznym czy półrocznym brudem na oknach, chyba by mnie rozszadzilo od wewnątrz! Juz sobie wyobrażam siebie w naszym ńowym M. Olaboga....
    Widzisz Psotka, może i ciebie prasowanie wciągnie :)
    Co do fotelika to Ańia juz dawno jeździ w "dorosłym" fotelu, przodem do kierunku jazdy. Fotel ma opcje rozsuwania na czas drzemki. Ania wazy 11,5 kg, wazy sie codziennie rano-sama. Mimo średniego apetytu to i tak niezle :)

Sum, tez sadze ze was na kase naciągają, a wystarczyło tylko ograniczyć elektrońike i dziecko wróciło. No ale skoro wg nich to zasługa terapii, to ok. Wiadomo, rodzic wszystkiego spróbuje. Wg mnie diagnoza przesadzona. A Toska to kawał baby. Ania nosi teraz 80-86 o.O

Mari, raczej kupiłabym kubek niekapek, Nina chyba za mała na ciągniecie z bilonu, raczej nie zakuma. Choc spróbować możesz, ale postawiłabym na niekapek.

Kroko, apka jest na iPhone chyba, wysłałam na priv jak ona wyglada. U mnie dzis 6,5 km. Póki co od pon 25,5 km.

Nie wiem czy wszystkim odp

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wazy teraz ok 10 kg.
    W ogóle nie wiem czy go juz przesadzać bo w sumi mc jest do 13kg wiec mógłby tam jeszcze pare miesięcy jeździć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 23:48

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Przeczytalam i juz nie wszystko pamietam :/

Psotka, gratki nowego fotelika. A co o spanie chodzi...my mamy jakis nowy model tylem montowany i suoer sie do spania rozklada.

Zgredko, a wiesz w zmiane fotelika to i na kg i na wzrost trzeba oatrzec, H dooiero teraz wazy 9 kg a maxi cosi ten perwszy jest do 12 czt 13 wiec spoko jeszcze moglaby jezdzic, ale glowa jej wystawala, bo ona wysoka. Za to w PL bedzie jezdzila w tym foteliku nosidle z cybex bo ib wyzszy jest i ina sie miesci ;)

Witamy sie po tej str. Baltyku ;)

Lot ok. Za to na lotnisku jakis koszmar, tzn.nie mozna w tym kraju zamowic taxi z fotelikami. No koszmar p. Argument taxowkarzy, ze wg prawa dziec w taxi nei musi byc w foteliku. No sorry a co bezpieczenstwem. W koncu w jednej korporacji pow.,ze maja jedno auto z fotelikiem i bedzie za 40 min. Oczywiscie wyjasnilam o jaki fotelik mi chodzi a tu podjechalo auto z tym wbudowanym fotelikiem. O losie. I zapierdalaj w sumei bez fotelika na obwodnicy, gdzie co chwile wypadki sa.

Mam do was pytanie, meza rodzina traktuje mnie jak gowno. Wczoraj awantura z tesciowa. A maz dzis idzie do ich na obiad, ja wyjezdzam a ci go zaraz zapraszaja. W sumie spedza czas z 2 os.z MOJEJ rodziny, an ktorym im jako tako zalezy, bo starszaka toleruja jako jedynego z moich dzieci. Ten wie ze mi sie to srednio podoba, ze idzie zaraz jak ja wyjechalam i jeszcze oo awanturze...ale idzie. Chcoiaz ja tym razem nei komentuje, bo po co..ale on zna moje zdanie na ten temat. Uwazacie, ze przesadzam?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mąż mi dziecko obudził, fuck

No nastukalyscie tych postów wczoraj i nie wiem czy wszystko spamietalam co komu..

Zgredko gratuluję rozbicia strony :P

Beszko, nieładne zachowanie męża.. Dla zasady nie powinien od razu lecieć do mamy, zgadzam się z Tobą.. Dane im znak, że może i nie pochwala ich zachowania ale toleruje i przyzwala .. Mój by jednak stał za mną, zresztą to zrobił gdy byliśmy narzeczenstwem i oni zażądali abysmy nie mieszkali przed ślubem, że go wydziedzicza.. Powiedział im że wobec tego nie chcą jego szczęścia i on woli się odciąć od takiej rodziny, zaprzestał kontaktu.. Odezwali się po 3m-cach..

Psotka, Patryk jeździ w maxi cosi tobi, ma funkcję odchylania do snu

Mari, ja na początek spróbowałabym z niekapkiem z miękkim ustnikiem.

Ala pokaż tego misia

Justa u nad już trochę minęły krzyki ale było ciężko..

Sumi kupiłaś nowa tule?

Lara, korzystaj póki możesz z tego bzykanka, a nie narzekasz :) hehe

Ja mam inną apke licząca kroki, mi fit się nazywa. U mnie dziennie wychodzi 12 tyś kroków..

Zupa się gotuje, galaretka zrobiona.. Nie mam pomysłu na drugie danie.. Co macie dziś?

Jak się czują nasze ciążowe brzuszki? Bo u naszych staraczek to wiem co słychać.. Lara już nie chce się bzykac :P, Kroko cykl ostatniej szansy przed tabletkach, blondik bada i rusza z jajnikami..

A właśnie blondik, pierwsze cykle po odstawieniu od cyca są różne, nie masz się co martwić, bo to wszystko jest świeże.. Unormuje się

A tak wogole to zadziwia mnie fakt że wszyscy pytają o drugie dziecko, jak mam chłopców to mówią że może trzecie - dziewczynę. Mówię że chętnie ale gwarancji nie mam, . Pewnie jakbym miała trzecie to by gadali że spróbowała, jakby się nie udało to by się rozwodzili że ja biedna trzech synów mam. A jakby się przytrafiło czwarte to by było że jak patologiczne rodzina.. Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:12

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo ja sie poddaje z nauka spania. Pierdziele nie dam rady. Luda ja sie nigdy nie wyspie a teraz strasznie tego potrzebuje. Maly budzi sie 4x zebym usiadla obok niego I to nie sa zeby czy brzuch. Dzisiaj wzidlam go po 3 pobudce do nas I spal jak zabity . Kurde mala sie urodzi znowu nie bede spac przez kilka miesiecy . Dajcie zyc dzieci nooooo

Okna? U mnie myje maz I sa myte hmm raz w roku chyba bodajze na wiosne na Wielkanoc hahahaha ja nie znosze myc I nie bede myc za to maz potrafi to zrobic I nie marudzi. Czy bylam w ciazy czy nie on po prostu je myl I myc bedzie :P szwagierka I jej maz mnie wysmiali jak powiedzialam ze moj myje. Ze sobie tego nie wyobraza ,bo to babskie zajecie xd dooopa ja im dam babskie kurde

A I musze sie wyzalic xd moje dziecko mowi KURDE potwierdzila to siostra ,moj maz I dwie sasiadki wczoraj jak bylismy na placu przed blokiem.

Teraz tez ciagle kudeee kuddeeee krzyczy ale siaaara :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:18

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, babskie...pfi, u mnie tez myje maź i gotuje tez on...

Tak, Konwi, bo tajni sie jeden wzór spodobał, ze nabyłam;) a Toska właśnie zjadła od niej paragon;)

Beszko, powiedziałabym mu , ze jest Ci przykro, alechyba nie zabranialabym, bo to w końcu jego rodzice (unas to samo, ale ja ich olewam, rzadko tam jeździmy i tyle), ale nie zabraniałem kontaktu - najwyżej ja nie jeździłam i widzę poprawę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:36

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

A Konwi ludzie zawsze gadaja i maja plany na cudze zycie, smieszne to jest ;-) no zeczywiscie strasznie bys byla biedna jakbys miala 3 synow no porazka normalnie ;-) bo to trzeba Zawsze miec parke co nie ;-)

Ja okna praktycznie codziennie myje, Leo wlazi na parapety i same lapki poodbijane, aha i bierze mokre chusteczki i sam myje tr okna to wiecie jak to wyglada potem, ale pomaga ze hej w sprzataniu

Ktora teraz testuje? Kroko ? Lara?

Zgredzia gratki rozbicia strony ;-) twoje zyczenie sie spelni ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:51

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, moim zdaniem mąż i zona powinni stać po jednej stronie frontu. Jak teściowa takie akcje odwala mąż owszem moż eiśc ale powinien jej zwrócić uwagę. Milczenie oznacza poparcie i przyzwolenie w tym przypadku.

Psotka, waga wagą, ale głowa mu nie wystawała z tego nosidełka? Chcial w nim jeszcze leżeć? Madzia od miesiąca jeździ w foteliku a nie nosidle, ma funkcje półleżącą i normalnie w nim śpi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ