X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dziś się tak serkiem utytłała, że myślałam, że odwalę kitę, ale postanowiłam się nie stresować

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka!!! :D

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cooo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKA, nie kuś losu, hehe ;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Wy, wyścigi ??
    dajcie coś wreszcie wygrać

ooo juz wygrałam, ale ja sobie powiedziałam w głowie jaka będzie nagroda moja, to tak jak przy spadającej gwieździe, jak chcecie wygrać to skasujcie post ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 22:16

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygrałaś, cionżunię :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiliśmy Ninie bidon, taki
    http://www.smyk.com/skip-hop-zoo-jednorozec-bidon.html
    jak ją nauczyć z tego pić? bo jak dostaje już dynie to powinnam dawać jej wodę, a nie dawałam jeszcze

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari chodziło o to, że Psotka napisała że myła okna dwa lata temu. :)

Lara ściągnęłam se którąś tą apkę kolejny raz, testuję od rana, na pewno niejest to ta Twoja (nie wiem która to :/ ), pokazuje 4,7km ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, piąteczka, u nas raz w roku mycie okien :P i to nie ja myje

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Psotka, nie gadaj, że Domiś jeszcze w nosidełku jeżdził...

Tak bo nasze siedzonko jest od 9kg a Domi malutki jest.

No to jak z mim pytakiem? Jak spia wasze dzieci w takich normalnych siedzonkach?b

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 miesieczna nauczyc pic z bidonu? Troche hardcore.. ale firma ponoc dobra..
    To ile domi wazy? Moja 9900 a ma jiz drugi fotel i hmm spi normalnie i na pochylonym

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, no u nas nie myte rok, wiec..,co do fotelika, to Zuzka w tym większym tez śpi;)

A moja Toska, to godzilla...ubrania 86/92, staje na nogi (podciąga sie przy meblach), raczkuje, etc. jest mega zmotywowana, bo naśladuje Zuu:) a i wazy 9 kg, a Zuu 13,,,

Mari, moja Toska dziś zaczęła pic z bidony - podpełza do Zuzki bidony i patrzę, a oba pije, wiec dałam jej pic, a ona ciągnie;) Zuzka jakoś tez sama wyczaila...

Blondik, tak prywatnie - generalnie terapeutka super, Zuzia robi postępy. Co do upośledzenia, to często u dzieci z taka diagnoza występuje, ale zuzki nie podejrzewałam o to, co potwierdził wcześniej lekarz psychiatra. A diagnoze upośledzenia dwulatkowi można wstępnie postawić, bo i w poradni, w której wydają orzeczenia tez tak diagnozują...

Ala, diagnoza niestety wciąż "w mocy", ale widząc zmiany, sama mam watpliwości, bo po 7 godz terapii chyba efekty nie byłyby spektakularne, gdyby było cos poważnego i nie chodzi o mówienie, pokazywanie, ale odzyskałam dziecko, które uczestniczy w zabawie, ciągnie mnie ze sobą, wygłupia sie z nami, przynosi znaleziska, zaczepia Toske, przytula sie i generalnie jest z nami..,

Kroko, bo to w ogóle dziwne - ludzie w kółko pytają, kiedy drugie...a może trzecie, czwarte i dziesiąte? Mnie wkurza, gdy ktoś pytał, czy chłopiec, a jak nie, to szkoda? Skąd pomysł, ze każdy człowiek pragnie mieć parke? Nie cierpię stereotypów!

Zgredko, Toska pije z bidonu;)

A i kupiłam se Tule;) szarpnelam sie na niw...jest śliczna i wygodna, Toska zadowolona, a ja mam ręce wolne;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 23:12

marissith lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka! Cholera! To ja chciałam ciunże wygrać, a nie bzykać sie Naokraglo. Uważaj na siebie teraz :)

O matko, ja bym nie przeżyła z 2-letnim, a nawet i rocznym czy półrocznym brudem na oknach, chyba by mnie rozszadzilo od wewnątrz! Juz sobie wyobrażam siebie w naszym ńowym M. Olaboga....
    Widzisz Psotka, może i ciebie prasowanie wciągnie :)
    Co do fotelika to Ańia juz dawno jeździ w "dorosłym" fotelu, przodem do kierunku jazdy. Fotel ma opcje rozsuwania na czas drzemki. Ania wazy 11,5 kg, wazy sie codziennie rano-sama. Mimo średniego apetytu to i tak niezle :)

Sum, tez sadze ze was na kase naciągają, a wystarczyło tylko ograniczyć elektrońike i dziecko wróciło. No ale skoro wg nich to zasługa terapii, to ok. Wiadomo, rodzic wszystkiego spróbuje. Wg mnie diagnoza przesadzona. A Toska to kawał baby. Ania nosi teraz 80-86 o.O

Mari, raczej kupiłabym kubek niekapek, Nina chyba za mała na ciągniecie z bilonu, raczej nie zakuma. Choc spróbować możesz, ale postawiłabym na niekapek.

Kroko, apka jest na iPhone chyba, wysłałam na priv jak ona wyglada. U mnie dzis 6,5 km. Póki co od pon 25,5 km.

Nie wiem czy wszystkim odp

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wazy teraz ok 10 kg.
    W ogóle nie wiem czy go juz przesadzać bo w sumi mc jest do 13kg wiec mógłby tam jeszcze pare miesięcy jeździć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 23:48

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Przeczytalam i juz nie wszystko pamietam :/

Psotka, gratki nowego fotelika. A co o spanie chodzi...my mamy jakis nowy model tylem montowany i suoer sie do spania rozklada.

Zgredko, a wiesz w zmiane fotelika to i na kg i na wzrost trzeba oatrzec, H dooiero teraz wazy 9 kg a maxi cosi ten perwszy jest do 12 czt 13 wiec spoko jeszcze moglaby jezdzic, ale glowa jej wystawala, bo ona wysoka. Za to w PL bedzie jezdzila w tym foteliku nosidle z cybex bo ib wyzszy jest i ina sie miesci ;)

Witamy sie po tej str. Baltyku ;)

Lot ok. Za to na lotnisku jakis koszmar, tzn.nie mozna w tym kraju zamowic taxi z fotelikami. No koszmar p. Argument taxowkarzy, ze wg prawa dziec w taxi nei musi byc w foteliku. No sorry a co bezpieczenstwem. W koncu w jednej korporacji pow.,ze maja jedno auto z fotelikiem i bedzie za 40 min. Oczywiscie wyjasnilam o jaki fotelik mi chodzi a tu podjechalo auto z tym wbudowanym fotelikiem. O losie. I zapierdalaj w sumei bez fotelika na obwodnicy, gdzie co chwile wypadki sa.

Mam do was pytanie, meza rodzina traktuje mnie jak gowno. Wczoraj awantura z tesciowa. A maz dzis idzie do ich na obiad, ja wyjezdzam a ci go zaraz zapraszaja. W sumie spedza czas z 2 os.z MOJEJ rodziny, an ktorym im jako tako zalezy, bo starszaka toleruja jako jedynego z moich dzieci. Ten wie ze mi sie to srednio podoba, ze idzie zaraz jak ja wyjechalam i jeszcze oo awanturze...ale idzie. Chcoiaz ja tym razem nei komentuje, bo po co..ale on zna moje zdanie na ten temat. Uwazacie, ze przesadzam?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mąż mi dziecko obudził, fuck

No nastukalyscie tych postów wczoraj i nie wiem czy wszystko spamietalam co komu..

Zgredko gratuluję rozbicia strony :P

Beszko, nieładne zachowanie męża.. Dla zasady nie powinien od razu lecieć do mamy, zgadzam się z Tobą.. Dane im znak, że może i nie pochwala ich zachowania ale toleruje i przyzwala .. Mój by jednak stał za mną, zresztą to zrobił gdy byliśmy narzeczenstwem i oni zażądali abysmy nie mieszkali przed ślubem, że go wydziedzicza.. Powiedział im że wobec tego nie chcą jego szczęścia i on woli się odciąć od takiej rodziny, zaprzestał kontaktu.. Odezwali się po 3m-cach..

Psotka, Patryk jeździ w maxi cosi tobi, ma funkcję odchylania do snu

Mari, ja na początek spróbowałabym z niekapkiem z miękkim ustnikiem.

Ala pokaż tego misia

Justa u nad już trochę minęły krzyki ale było ciężko..

Sumi kupiłaś nowa tule?

Lara, korzystaj póki możesz z tego bzykanka, a nie narzekasz :) hehe

Ja mam inną apke licząca kroki, mi fit się nazywa. U mnie dziennie wychodzi 12 tyś kroków..

Zupa się gotuje, galaretka zrobiona.. Nie mam pomysłu na drugie danie.. Co macie dziś?

Jak się czują nasze ciążowe brzuszki? Bo u naszych staraczek to wiem co słychać.. Lara już nie chce się bzykac :P, Kroko cykl ostatniej szansy przed tabletkach, blondik bada i rusza z jajnikami..

A właśnie blondik, pierwsze cykle po odstawieniu od cyca są różne, nie masz się co martwić, bo to wszystko jest świeże.. Unormuje się

A tak wogole to zadziwia mnie fakt że wszyscy pytają o drugie dziecko, jak mam chłopców to mówią że może trzecie - dziewczynę. Mówię że chętnie ale gwarancji nie mam, . Pewnie jakbym miała trzecie to by gadali że spróbowała, jakby się nie udało to by się rozwodzili że ja biedna trzech synów mam. A jakby się przytrafiło czwarte to by było że jak patologiczne rodzina.. Haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:12

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoooo ja sie poddaje z nauka spania. Pierdziele nie dam rady. Luda ja sie nigdy nie wyspie a teraz strasznie tego potrzebuje. Maly budzi sie 4x zebym usiadla obok niego I to nie sa zeby czy brzuch. Dzisiaj wzidlam go po 3 pobudce do nas I spal jak zabity . Kurde mala sie urodzi znowu nie bede spac przez kilka miesiecy . Dajcie zyc dzieci nooooo

Okna? U mnie myje maz I sa myte hmm raz w roku chyba bodajze na wiosne na Wielkanoc hahahaha ja nie znosze myc I nie bede myc za to maz potrafi to zrobic I nie marudzi. Czy bylam w ciazy czy nie on po prostu je myl I myc bedzie :P szwagierka I jej maz mnie wysmiali jak powiedzialam ze moj myje. Ze sobie tego nie wyobraza ,bo to babskie zajecie xd dooopa ja im dam babskie kurde

A I musze sie wyzalic xd moje dziecko mowi KURDE potwierdzila to siostra ,moj maz I dwie sasiadki wczoraj jak bylismy na placu przed blokiem.

Teraz tez ciagle kudeee kuddeeee krzyczy ale siaaara :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:18

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, babskie...pfi, u mnie tez myje maź i gotuje tez on...

Tak, Konwi, bo tajni sie jeden wzór spodobał, ze nabyłam;) a Toska właśnie zjadła od niej paragon;)

Beszko, powiedziałabym mu , ze jest Ci przykro, alechyba nie zabranialabym, bo to w końcu jego rodzice (unas to samo, ale ja ich olewam, rzadko tam jeździmy i tyle), ale nie zabraniałem kontaktu - najwyżej ja nie jeździłam i widzę poprawę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:36

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

A Konwi ludzie zawsze gadaja i maja plany na cudze zycie, smieszne to jest ;-) no zeczywiscie strasznie bys byla biedna jakbys miala 3 synow no porazka normalnie ;-) bo to trzeba Zawsze miec parke co nie ;-)

Ja okna praktycznie codziennie myje, Leo wlazi na parapety i same lapki poodbijane, aha i bierze mokre chusteczki i sam myje tr okna to wiecie jak to wyglada potem, ale pomaga ze hej w sprzataniu

Ktora teraz testuje? Kroko ? Lara?

Zgredzia gratki rozbicia strony ;-) twoje zyczenie sie spelni ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 08:51

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, moim zdaniem mąż i zona powinni stać po jednej stronie frontu. Jak teściowa takie akcje odwala mąż owszem moż eiśc ale powinien jej zwrócić uwagę. Milczenie oznacza poparcie i przyzwolenie w tym przypadku.

Psotka, waga wagą, ale głowa mu nie wystawała z tego nosidełka? Chcial w nim jeszcze leżeć? Madzia od miesiąca jeździ w foteliku a nie nosidle, ma funkcje półleżącą i normalnie w nim śpi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1998 1999 2000 2001 2002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ