Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek, nie posyłaj małej do żłobka przez tydzien. Moja szwagierka miała ten wirus. płatami schodzila jej skóra z dłoni i stop, cała w krostach, gorączka 40 stopni przez tydzień. Lepiej nie ryzykuj.
U nas pierwsze posiedzenia nocnikoweMadzi się podoba, rano nawet zrobiła siku
Po nocy pielucha jest zawsze sucha...także może to już ten czas
My na spanie nie narzekamy. Madzia zasypia między 19:30 a 20 i śpi do 6:30 (o ile nie boli ja brzuch i nie wyłażą zęby)
Zdrówka dla wszystkich!WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Ratunku
Maly ma.furkoczacy katar, odciagacz z odkurzaczem nie pomaga. Chyba jest za daleko, mam ppwtarzac z woda morska do skutku?
U nas bostonski byl ze 3 tyg temu a i mala cos miala wtedy.
Kroko: ja tez mierze pomoc kilometrami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 10:34
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
no kurde popisałam do was rano z tel i nie wysłałao tylko pierwsze zdanie fuc
Zgredzia u nas tez katar młoda juz nie daje sobie odciagac wyrywa siesól fizjologiczna albo woda morska w aspiratorze powinno zejśc żeby mu nie spłyneło na oskrzela zdrówka dla Kostka
Co do bostona ja miałam jak Zuza poszła do przedszkola ona nie łapała za to ja tak hmm oprócz wkurzającej wysypki na dłoniach i stopach nie miałam nic rok temu mąż miał akurat był chory na antybiotyku i mu wyszła hmm myslelismy ze to alergia ale okazało sie ze boston tez bez gorączki fakt potem sie to łuszczy ale nie było żle
Blondik brawo dla Madzija zamierzam zacząć nocnikowac od przyszłego tyg jak Zuza bedzie już w szkole
ok ide drukować wnioski -
nick nieaktualnyDzień dobry
U nas pierwsza drzemka. Młody od 2 sypia w swoim łóżeczku. Tzn. Zasypia przy cycu a potem go przekładamdużo rzadziej się budzi chociaż i tak lekko nie jest bo idą dolne jedynki. Poranek spędziliśmy na łapaniu sików. Przez infekcje mamy kontrolować co miesiąc. Nie wiem czy przyjmą do badania bo mały sabotażysta najpierw przesikal pieluchę aż na łóżko a potem już do kubeczka nie chciał.
Beszko dobrze że mąż wygarnął rodzicom co nieco. Obrazili się?
Biedro biedna Lilka. Kostek też. My na katar mamy takie krople Mucofluid one właśnie rozrzedzają taką gęstą głęboką wydzielinę.
Bostonka paskudztwo. Słyszałam że nie tylko skóra ale czasem i paznokcie schodząa ponoć bezboleśnie.
-
hejol!
Manku moja mama nie miala takiego przypadku bo to wieksza firma i wszyscy sa zatrudnieni ale wydaje jej sie ze bedzie srednia z calego roku mozesz ew zadzwonic do zus i spytac poprostu jak to bedzie liczone ale nie wspomindj o wyzszych skladkach;)co do wirusa to wspolczuje rzeczywiscie co chwile cos u was sie dzieje:/duzo zdrowka!
Alu fajny misiiu tutaj daje sie dzieciom tzw doudou (ponizej link
http://www.cdiscount.com/pret-a-porter/bebe-puericulture/doudou-paco-noukie-s/f-113172501-nou5413042281187.html
np.jak Leo lezal w szpitalu to kazali kupic i przespac z nim noc a potem przyniesc dziecku zeby czulo zapach mamy sa rozne wzory, kolory ....
Nena szkoda ze piachu u nas na podworku nie ma;)zawsze to jakies rozwiazcnie!
Lara lacze sie z toba w bolu poznego chodzeniu spac:/u nas ma tez wplyw ile przespi w dzien jak idzie do niani i przespi ponad 2 godz to mamy przechlapane niezaleznie o ktorej wstanie:/ciekawe jak bedzie u was
Zgredka fajnie ze tak do rodzicow mozesz wpadac zazdroszcze niesamowicie a z kielbasa to padlam jestes the best:)
Smoku mialam jelitowke w 4 miesiacu ciazy bez komentarza:/dobrze ze juz lepiej sie czujesz!a twoj przezyl?
cos mialam jeszcze ale zapomnialam:/
do mnie wczoraj lekarz zadzwonil i pyta sie jak sie czuje?czy dziecko sie rusza?a ja w szoku jeszcze takiej syt nie mialam w zyciu:/powiedzial zebym dzisiaj na 20 na ktg podjechala z tego wszystkiego nie zapytalam go dlatego skoro wizyte mam na sobote:/dopytal wieczorem ale i tak dziwnie
*******Gang18+*******B -
nick nieaktualny
-
Udało mi sie uspac A po 12. Jeszcze śpi. Obiad prawie ogarnięty, jak sie obudzi to wyjdziemy z psem a potem dokończę, bedzie miała czas na zglodnienie.
Lili, a myślałam dzis czy juz na porodówce jesteś? Co do lekarza to świetne podejście, serio, super, sama bym tak chciała zeby moja gin zadzwoniła i zapytała.
Psotka, No raczej to normalne ze sie zakłada pieluchy bądź strój/kąpielówki. Przynajmniej w miejscach publicznych. Nie wiesz czy jakiś pedofil nie leży za parawanem obok? A No i kwestia higieny tzn piasek.... Ale to tylko moje zdanie.
Blondik, u nas tez Pielucha sucha z rana, po chwili od wstania mokra, ale co ja zrobię jak A sie wygina przy chęci jej posadzenia na nocnik? Powodzenia z Madzia.
Zgredka, tak, woda morska i odciągać, woda i odciągać. Współczuje
Manku, zdrowia dla Jagody, co to za dziadostwo cholerne? Byłaś z mama u psycho?
Mari, świetny widokczym Coe dziad zdenerwował?
Izo, hahah to wesołe poranki maciełapanie siuskow
wiem, ze sa jakieś folie do łapania siuskow, do kupieńia w aptece.
Beszko, opowiadaj, co tam z teściami? Aż jestem ciekawa co sie działo. Mam nadzieje, ze maz stanął na wysokości zadania i dał im popalić. No i trzymam kciuki za małżowy zabieg.
Biedro, ty sie nadrukujesz.....
Aaaa dzis przyszła długo oczekiwana paczka, mam plan ze malz zabierze A na plac zabaw a ja machnę paznokietkiBlondik, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hejoo,
Beszko i jak zareagowali teściowie? Współczucie z powodu stanu mamy;( ale trzymam kciuki
Konwi, współczuje pobudek- u nas tez to standard.
Mari, co Ci chłop zrobił?
Blondik, we wszystkich książkach piszą, ze próba odpieluchowywanua dziecka w tym wieku (podobno najwcześniej około 18 mcy) nie ma sensu, bo dziecko naturalnie nie potrafi kontrolować jeszcze mięśni Kegla i choćby chciało, nie jest w stanie sie powstrzymać.
Kotko, a nad wodę sa specjalne pieluchy, które nie nasiąkają i dziecko nie wyglada jak z odwłokiem;)
Lili, a to już Twój czas??
My dziś na terapii, ale Zuza niegrzeczna ze mna (z terapeutka spoko), gdyż sie nie wyspala, a ja w kiepskiej formie ostatnio
-
u nas po podworku to na golasa:)a w miejscach publicznych majtorki;)
Summ termin mam na 16 wrzesnia ale chcialabym juz:/acz nic nie robie by porod przyspieszyc wiem ze dla dziecka lepiej im dluzej posiedzi ale juz jestem zmeczona najbardziej fizycznie wieczorami mam takie bole kregoslupa ze nawet nie wiedzialsm ze tak moze bolec (jak dawniej ktos mi mowil ze go kregoslup boli to myslalam ok no tak zle byc nie moze a jednak moze)miotam sie po domu i sama nie wiem co ze soba zrobic:(spac nie moge co chwila mam skurcze ale ustepuja dzisiaj w nocy myslslsm ze umieram tak zle sie czulam dotego zawroty i bol glowy:/serio myslalam ze odkorkuje
ogarnelam troche w domu mialam jeszcze umyc podloge i lazienke ale skapitulowalam no nie mam sily:(
okazalo sie ze moja szwagiegka jest juz w 8 tyg =teraz bedzie zaczynac 3 miesiac omg to zaszla po 4 m po porodzie:/to jeszcze szybciej niz ty Zgredka?nie?
Beszko a nie mozesz mamy do siebie zabrac?kurcze tak sama zostanie:/a dlaczego szwagierka nie pozwala nosic malej?mojeja znajoma miala tak przy 2 dziecku nie pozwolila nikomu nosic przytulac z lozeczka brala tylko na karmienie i od razu odkladala dla mnie to straszne takie dziecko pottzebuje czulosci millosci bliskosci:/
*******Gang18+*******B -
Summerka, z tym uczeniem nocnika to teraz takie wymyslanie. Nas mamy oduczaly po roku żeby tetry nie prac i prawie każdej z nas mięśnie kegla działały heh
Lili, daj znać jak po wizycie. Może gin pogmera i się zacznieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:15
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Beszka ooo aferka. Super że mąż wygarnął! Opowiadaj co i jak.
Ode mnie już dwie marcowki odpieluchowaly dzieci także da się.
U nas jeszcze daleka droga. Pewnie na wiosnę spróbuję, jak się zrobi znowu ciepło.
Summi a do przedszkola nie wymagają braku pieluchy? -
Hej kochane ja troche posiedziałam przy kompie późnej przysnełam , następne uczyłam meża jak obsługiwać moje programy żeby później umial wpisywać
w przedszkolu mojej siostrze kazali do 1 września małego oduczyć pieluchmimo iż młody ma 2,5 roku i jest najmłodszy
Beszka aferka ulala .. mam nadzieje że mam dojdzie do zdrówka szybko .. u nas na szczęście zakrzepy powoli schodzą dosyć ładne i jednak dużo daje bandażowanie z rana .. opuchlizna pięknie schodzi ..od 6 września będzie miał podkolanówka/ pończoch e uciskowa wiec git ..aa Beszko mojemu jeszcze naczyniowiec kazała brac oprócz jego leku Dobenox Forte on pomaga właśnie na obrzęki , i tez wspomaga rozpuszczanie skrzepów może niech mama się swojego lekarza podpyta co by mogła dodatkowo robić nam kazała bandażować plus zwiększyć wysiłek tzn zacząć ruchowe ćwiczenia ??
Kroko nogi coraz lepiejw sandałach nawet stanie choć mus się podpierać ..do chodzenia jeszcze kawał drogi
no ale powoli efekty sa nawet ostatnio wózku podjechał do kuchni i z rana umył gary
gdyby nie to ze mamy wąskie drzwi i mały ibelek na dole to by pewnie juz sam się załatwiał
A dla Cebie moc wirusków
Tak samo dla LaRyapsik
Manku współczuje niech mała dochodzi szybko do siebie
Lily wow to już niedługo
a pewnie lekarz chce dodatkowo sprawdzać ..lepiej niech sprawdzawidać jest ostrożny i dobrze już na tym etapie
cdn.....
Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Hejo odpoczywam maz kapie jagodę. Ona dzis wiele lepiej biega piszczy wymusza przytula sie i znowu biega itd ja nie wiem jsk wytrwam do poniedziałku padam dosłownie.
Rano mezowi pojechałam kupić tort z najlepszej wg mnie cukierni i jest pycha:) do tego kupiłam mu fajny bezrękawnik bo nie miał i dwa t-sherty ... Wiem wiem bez szału ale mój maz jest specyficzny jego hobby to praca a ja obiecałam sobie ze mu jyz nic do pracy nie kupie o!
Beszko super ze maz sie ładnie zachował i pokazał rodzicom ze jest z Toba i nie pozwoli na tskie Ciebie traktowanie. Zdrowka dla mamy.
Ania brawo dla męża za postępy:) brzusio widziałam rośnie a z tylu to Ty dosłownie kardaszianka
Lili współczuje wiem jsk ciezko na końcówce oby szybko ten czas minął i cały ten bol przeszedł.
Mnie juz boli gardło i słabo sie ogólnie czuje:( nie wiem czy nie załapałam od Jagody czegoś buuu:(Maniek
-
BLoNDIK kiedyś też używano chodzikow, albo sadzono, ze palenie nie szkodzi. Wiele rzeczy poptostu wychodzi po czasie i dobre statystyki to pokazują. Wiadomo, ze nie każdy palacz umrze na raka płuc, ba napewno wielu dozyje nawy sędziwego wieku z kiepem w ustach ale statystyka pokazuje, ze jednak prawdopodobieństwo ze palacz zapadnie z tego powodu na zdrowiu jest o wiele większe niż u niepalących. Tak samo wczesne zmuszanie do nocnika. Najwyraźniej badania pokazują, ze wiąże się to często z jakimiś problemami.
Summerka lubi tę wiadomość
-
Wiecie jak to jest, dzieci są różne, jedne dają się odpieluchowac w wieku 18m inne 24 a jeszcze inne 36m.. Nie ma reguły, może akurat Madzia zalapie wcześniej, życzę powodzenia w każdym razie. Mój tymek odpieluchowal się w wieku 22m, a jego 4 m starszy sąsiad 30m