Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też używam endomondo, zwłaszcza gdy jadę na rowerze.
Patryk usypia, c teraz już na jednej drzemce spi od 10,45 do 12,45 i jest ok. Normalnie wcześniej go kładę, ale nie chce mi się chłopaków na raty myć, więc czekam na Tymka a ten aż się pingwiny skończą..
Wzięłam się dziś i nawet dywan wypralam, byliśmy znowu na wycieczce i później sama do pepco skoczylam 10km, trening zrobiłam, więc nieźle...
U nas dziś niezła pogoda, ale jutro już pewnie będzie padać.
Lara, co z tą noga?
Jak tam Zgredko i Laro ze spaniem dziewczyn?
Smok coś się nie odzywa..
AA dziś tymek przytrzasl drzwiami patrykowi palce a ten z kolei fiknal z kanapy, czasem mam dość.. Z jednej strony cieszę się że tymek pójdzie już do przedszkola ale z drugiej szkoda mi Patryka, bo widzę jak jest za bratem, czasem fajnie się razem bawiąKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejo Lili tak dziekuje przydało sie z tym ze ja placilabym wysokie składki od początku działalności to wtedy tez średnia z roku?
Cały dzień Was czytam i nie mam kiedy odpisać... Zabijcie mnie
Zgredko super ze Teoj nie zareagował a jsk ta łaska brzydka była to tylko dowód ze sie ten koleś chciał poprostu pobić z kimś... Ale wiadomo ze nerwy popsuł .
Ala Tomek przesłodko wygląda z tym misiem.
Smoku jak sie czujesz?
Kroko Ty jak KorzeniowskiLara , Ari kciukam za dietę i fity:) podziwiam i zazdroszczę
... Przepraszam tyle zapamiętałam
Mama w koncu jutro idzie umówić radioterapię okazało sie ze bedzie rozszerzona. W międzyczasie tzn w sobotę Jagoda zaczęła gorączkować tak 39 ... Płacz zero apetytu i od wczoraj wysypka... Przed 9:00 dzis ( wizytę u dr miałam na 9:15) zadzwoniła pani ze żłobka ze mieli tel od jednej mamy ktorej syn ma grypę bostońska ... No takze tego... Mam stres jak cholera bo dla ciężarnych to niebezpieczne, nie ma na to leku podaje sie tylko różności na objawy czyli syrop na gorączkępłakać mi sie chce ... Jakbym miała mało kłopotów ku**** a
Maniek
-
Heloł
j jak zwykle pod wieczór ale cóż badane trzeba bylo zrobic poznieij kawka z tata i mama
nasttępnie teściowa która definitywnie tweirdz że za mało jjem . czyli pzza tesciowej i zalewajka .. noo a jak przyszłam stwierdziłam ze zjadłabym sałatki warzywnej :d oczywiście jako że nie umiem robić na raz to zrobiłam jak dla wojska
Krkoko u nas pogrzmiało i tyle nawet Kajtka wpusciłam do nas bo on zawsze się boi ale nie chce juz siedziecco do pki to jak uzywam endomondo bo często sa akcje oddawania km na dzieciaczki itp
Nena ale zrobiłas fortece z piasku
Ari trzymam kciki za te -5 kg
LaRa jak patrze na Twoja Anie na zdjęciach to ciągle mysle jakie ona ma długeee nogi :d
Biedrneczka az tydzien przed wow
Wrózka jak Franek ?? wszytsko ok po tym złamaniu ?? a Ty jak tm odpoczywasz czy próbujesz jak ja
co do mnie ja ogólne czuje się superjedyne co mi doskwwera to biodro które mailam peknięte mam od tego momentu krzywe a tak to ok wizyta w czwartek
jedyne co mi dokucza to to niskie ciśniene i zawroty głowy
co do spacerów mojego M to oczywiście sa to spacery tylko na wózku bo do chodzenia to jeszcze szmat czasu rehabiltant powiedział że on pod koniec wrzesnia to widzi go spionizowanego a o kulach pazdziernik/lstopad bedzie chodzi przy dobrych wiatach .niestety ale przykurcz mięsni w kolanie zrobił sie duzy
Konwalianka to miałaś dziś przejscia z chłopakami
Manek dobrze że mama ma juz rozpisanaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 20:43
-
siemka siemka
oglądam projekt lady i nadrabiam.
Zuzka nie chciała usnąć i budziła się z płaczem.
26 stopni w sypialni, gorąco jej.
Maniek mąż póki co nawet drugiego nie chce, a co dopiero trzecie.
Mówisz że Jagoda już randkuje?Moja też co rusz jakiegoś adoratora znajdzie hehe. I też lubi starszych.
Wróżka wołaj dziadków do Franka ile się da.
justta też oczywiście w sobotę napadłam lidla. Lidl powinien mi płacić odszkodowanie.
Lili fajnie że teściowa zadzwoniła wyjaśnić sytuację, ale ja bym chyba nie była nastawiona na zasadzie "nic się nie stało".
Blondik ja za ręce nie prowadzałam, ponoć się nie powinno, ale Zuzia za rączki chodzić w ogóle nie chciała, ona cały czas wszystko "siama".
cdn.justta lubi tę wiadomość
-
Hejo hejo!
Jestem hak nowadzis normalny obiad zjadłam
tzn zoskowy czyli taki lajtowy
Powiem wam szczerze pierwszy raz miałam jelitówke i serio myslalam ze umrę nikomu nie zycze!!!! Jeszcze żołądek jelita czy co tam boli ale bez porównania
Pózniej postaram sie odpisać na wasze posty ale wybaczcie czytałam ale nie pamietam wszystkiego...pamietam ze Blondik pytała o prowadzanie ja zoske prowadziłam jak juz robiła kilka kroków sama bo wyciąga ręce i sama chciała nie uważam ze cos w tym złego oczywiscie w umiarkowanej ilości ale każdy robi jak uważa
Zgredzia brawa dla Twojego za opanowanie moj zaraz by sie pluł nawet przy dziecku!
Zoska dopiero zasnęła! A dzis była mega trudna jak na nia ciagle jej cos nie pasowało ale myśle ze to ostatnie trzonowe wychodzą czy jak one sie zwą ...a w ogole chyba cos tam zlapala ode mnie (tydzień temu tez miała biegunkę i mega odparzona pupę) kolejny weekend wyjety z życiorysu! Raz robi normalna kupe taz wodnista ale pilnuje i póki co jest dobrze. Nawet do kaszki sie przekonała. A mama moja nie ułatwia tyle razy mowie zeby nie dawała owoców czy soku a ona swoje! Boszzzz
Kroko a jak z niania???? Juz wyjasnilyscie sobie niedomowienia?kroko u mnie tez 26,5 stopnia i wiatrak pracuje
Ala Zoska tez ma swojego kotabez niego ani rusz!
Postaram sie pózniej cos naskrobac jeszcze jak jeszcze raz was poczytamale nie obiecuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 21:59
-
Izolec gratuluję czołgisty Tomka hehe.
Arienna kupiłam dzisiaj w lidlu super regał na drobnostki, poukładałam tam Zuzi książki, teraz nie musi jej ktoś ściągać, tylko sama sobie dosięga.
Alicja śliczny ten miś! Naprawdę, podoba mi się!
Ania jak tam mężowa noga?
Nena natychmiast odkopuj syna!
Summi ahahaha no ba, pewnie że mam własną aplikację.
Konwi jeszcze chwilę i Patryk też pójdzie do przedszkola.
Maniek kurczezdrówka.
Arienna lubi tę wiadomość
-
Moja nie spi
Maly ledwo zasnal, a nie spal od 14 ma katar, a odciagacz odkirzaczowy nie dziala.z tym odkurzaczem tutaj, znaczy cos dziwnego sie z odkurzaczem dzieje.. biedny sie mega meczy, ja zaraz biore prysznic i ide spac
(W ogole post pisalam z godzine temu ale sie zesralo) pamietam tylko ze do Kroko pisalam, ze endomondo pokazuje tempo co lubie i ile.kalorii (oczywiscie zalozenia to sa) a nawet nachylenie powierzchni..Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Biedny Kostek
trza odkurzać naprawić! Ostatecznie nasivin dla niemowląt Zgredzia
Pytam Kroko bo pamietam ze nie pytała czy moze mieć wolne tylko Cie informowała ze jej nie bedzie...a ze Zuz sie z nia dogaduje to pamietamKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Wrocilismy. Tym razem tylko 4,5h z czego D spal 3h
Nadrabiam was.
Dwoje ludzi nad morzem wzielo D za dziewczynke... -raz byl ubrany caly na niebiesko a czapka z autkiem a drugi raz nago....-moze pani nie spojzala w dol
Btw. Jak wasze dzieci sa ubrane nad woda? Moj lata nago ale jest prawie ze jedyny bo wszystkie dzieciaki maja majty lub pieluchy (ciezkie juz d wody, bleeee). Dziwi mnie to troche, hmmmm.
-
Moje dziecko postanowiło ńie spać.
Kurde nie sądziłam, ze kiedykolwiek bede narzekać na spanie do 8. Ale wolałam gdy wstawała o 6:00-6:30-7:00 bo przynajmniej po 11 miała drzemkę i najpóźniej o 21:30 juz spała. A ta tu wariuje.
Chce Was nadrobić bo po ficie sie wykąpał i postanowiłam posprzątać kuchnie. Widzę,ze mam cała stronę do nadrobienia ale musze szoguna uspac póki co. -
nick nieaktualny
-
Matko i córko, w końcu A śpi. Teraz powinnam poobcinać jej paznokcie, ale czy mi sie chce? Jutro rano jeśli sie przed nia obudzę to bede sie strala delikatnie ja wybudzać, bo juz mam dosyć tych nocnych szaleństw.
Mari, co tam? Jakieś przygody?
Smoku, witaj wsród (jeszcze) żywych
Aniu, podrzucilabys trochę tej sałatki, och jak ja uwielbiam sałatkę jarzynowaniech teściowa o Ciebie dobrze dba
A co do mojej Ani, to rzeczywiście jakaś taka dlugasna jest. Ostatnio przeglądałam fotki jak miała 3-6 mscy, jakie maleństwo to to było, a teraz juz zaczyna pyskować (po swojemu).
Sorry, ze wiecej juz nie napisze ale ledwo widzę na oczy, do jutra! -
Smoku, dobrze, że lepiej.
Manku, wspołczuje, a co to ta bostońska grypa?
Kotko, moja nad wodę w kostiumie, jakoś tak nie lubie dzieci nago, nawet takie małe jakoś mi się to z czasami PRL-u kojarzy:) (wiem, głupia).
U nas też gorąco...Zuzia zaczyna w czwartek przedszkole i mam stresa:( A Tośka już podnosi się, stojąc przy kanapie i noga do przodu (normalnie chodzić będzie...).
Dobra, mykam spać.
Buziaki -
Bry, królowa spi ja leżę obok i czekam pies chrapie.
Małż mój własny prywatny ma dzis urodziny a ja nic dla niego nie mamnie miałam kiedy kupić prezentu buuu, najbliższe wyjście mam w środę lub czwartek bo muszę do gin po receptę jechać
no trudno bedzie spóźniony.
Summi bostonka to wirus wiec leków na to niw ma. Jest gorączka, wysypka u Jagody na całym ciele najwiecej na raczkach i nóżkach czasem sa tez w buzi dlatego dzieci nie chcą jesc. Nie swędzi poprostu jest widoczna. Podobno dla takich dzieci nie jest groźna ale dla dorosłych owszem.
Kroko tez używałam endomondo (za czasow gdy biegałam ) tesknie za sportem, a z trybem pracy mojego to najbliższy termin na moje hobby to gdy druga dziecko pójdzie do żłobka
Nena powinnaś opatentować pomysł usidlenia dziecka na plaży:)Maniek
-
hej, u nas ranek chłodny ale deszczu nie widac..
sumi bedzie dobrze, niepotrzebnie sie denerwujesz, choc wiem, ze to nieuniknione:)
mari, co za przejscia?
Kotka Patryk smiga w pampersach do pływania bo jakos niebardzo mi odpowiada zbieranie kupy z piasku czy trawy, a niestety się zdarzało..zwłaszcza na wyjazdach Patryk robi po 6-8 kup..
oo zgredka współczuję.. aby udrożnić nosek to nakrop kilka kropelek oil bas, ja nadal stosuje, gdy nosek zapchany
smoku, witaj w świecie żywych
Maniek może upiec mu małe ciasto? będzie zadowolony? bo mój słodyczy nie lubi, ale gdybym mu stek upiekła, to byłby szczęsliwy. Jak teraz Jagoda? A Ty się nie martw, na pewno bedzie dobrze i nic nie złapiesz.. Ja sie w ciąży panicznie bałam cytomegali bo nie chorowałam a to choroba przedszkolaków niebezpieczna w ciąży, ale było ok.
a u nas noc masakra..no pochlastam się.. Tymek znowu wołał mnie 3 razy, kładłam się z nim na łóżku (łóżko ma 1.40), on usypiał a ja często z nim, później sie budziłam i szłam do nas, u nas Patryk się wiercił i też popłakiwał i tak całą noc.. nie wiem, jak będę funkcjonować, bo sił brak..
kawę spijam..a i od wczoraj nie jem słodyczy, bo znowu urlop odbił się na wadze i źle mi z tym..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 07:39
-
Dzien dobry
Zgredko, mam nadz.ze mlodemu katar szybko przejdzie. Udanego pobytu i rodzicow.
Summi, powodzenia w przedszkolu.
Manku, a te krostki to jak wygladaja? Takie krostki jakby z woda? My mielismy wirusa bostonskiego i najwiecej ktost w buzi i dloniach plus stopach. Dlonie strasznie wygladaly. Po jakims czasie (kilka mies.po) zeszla mu lekko skora z dloni i paznokcie zaczely schodzinam nic nie bylo.
Mama jedzie sie umowic na radio - mam nadz.ze wszystko sprawnie pojdzie.
Konwi, lacze sie w bolu niewyspania. Chociaz H spala z mezem a ja poszlam do goscinnego, to co chwile budzil mnie jej placz.
Katar ma. Wszyscy tu z lekka przeziebieni a najbardziej maz i ona. Chcoiaz maz powiedzial dzis, ze jest duzo lpiej.
Jutro rano maz ma zabiegna poczatku sie bal a teraz doczekac sie nie moze hahahaha
A ja od nd.juz w domku. Zal bylo mame zostawiackiepsko sie czuje i kiepsko wyglada. Wczoraj miala dopplera i niga nadal ma b.duuuuzo skrzepow. W plucahc tez na pewno jeszcze sa. Slabiutka jest. A tata niedlugo wyJedza i ona tam smaa bo brat i bratowa maja wszystko w dupie i wrecz nieprzyjemni sa.....szczegolnie bratowa, np.ogranicza kontakt z wnuczka. Nawet na rece mama je zabrac nie moze a mame to wszystko doluje
Moja kostka lepiej, ale nadal boli.
Mlodszy syn zaczal znow do przedszkola chodzic..teraz sie rzyganie zacznie....
Milego dnia
Aaaa a maz na obiedzie u tesciow sszystko im wygarnal ijest afera;)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Cześć, musiałam budzić Anie po 7 aby nie troliła za długo, tzn maz przyszedł z mlekiem a ja poprostu wstałam, i takim sposobem dziecko sie obudziło
czyli tzw "miękka" pobudka.
Teraz planuje położyć ja ok 11:30-12:00 na drzemkę, wtedy powinna juz normalnie wieczorem isc spać.
Choc dzisiaj mam wszystko gdzieś i (o ile przyjdą moje lakiery-Btw wczoraj tam dzwoniłam i powiedzieli ze paczka "ponownie" wysłanai ze dzis ma być) zrobię sobie hybrydy.
Konwi, współczuje nocy. Pytałam juz kiedys, ale co sie dzieje, ze Tymek tak czesto sie budzi? Boi sie ? Boli coś? Może warto mu melisę na noc podawać?
Maniek, Konwi ma racje, upiecz ciasto wsadź świeczkę i juzprezent nadrobisz kiedy indziej. Wszystkiego naj dla małża.
Psotka, Ania na ogródku biega w stroju kąpielowym, bądź w pieluszce do pływania, lub czasami biega bez, No ale to ogródek, na plazy raczej biegałaby w stroju.
Zgredka, pobiegłas juz?
A wiecie, śmiać mi sie chce, bo Ania kilka razy dziennie sie wazy. Przed jedzeniem, po jedzeńiu, przed kąpielą itd. Śmiejemy sie,ze ma fioła na punkcie figury i może dlatego obiadów jesc nie chce?
Wczoraj np zamiast obiadu zjadła arbuza. Można? Mozna..... Haha
Miłego mamuśki