Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dobry wieczor!
ja po krotce, bo padam. dzis bylismy na dniu otwartym zlobka, do ktorego Franek bedzie chodzil. noo, calkiem fajnie bylosporo dzieciakow w wieku Franka, duzo zabawek, wiec bylo milo
aa pytanko do Was- ile placicie za zlobek? w tym naszym podobno maja wprowadzic opcje 5h i chyba na taka bym sie zdecydowala... w ogole mam mieszane uczucia. nie wiem, moze to moje schizy jakies. poza tym moja mama zamiast mnie wspierac w tej decyzji jak zwykle maluje wszystko w czarnych barwach i moze ten jej pesymizm mi sie udziela
ehh.
Kroko- noo, to widze ze blizniaki sie szykujaskoro tyle czasu nie wychodzilo, to teraz poszalalas i poszlas po bandzie. dwoch Frankow bedzie jak nic
Lara- o matko, wscieku bym dostala na tego bratamega neifajnie. a podpisywanie papierkow- no coz. my juz od 2012 jestesmy uziemieni, ale co swoje to swoje. trzeba sie cieszyc, ze poszliscie do przodu
a obaw domyslam sie, w koncu to duze zobowiazanie. ale pewnie splacicie szybciej i chatka bedzie juz Wasza
glowa do gory!
Alicja- jak teraz Tomcio radzi sobie w zlobku?
Maniek- gratki dziewczyny!
Lili- ojej, wspolczuje tych nocekjak pomysle, ze niedlugo znow mnie to czeka... brr. a Franek akurat zaczal calkiem niezle spac. life is brutal.
Psotka- my mamy Sola City od Mamas&Papas i jestem bardzo zadowolona. nie jest ciezki, tylne kola pompowane, duza budka- to na czym mi zalezalo. teraz czaje sie jeszcze na Armadillo dodatkowo
Konwi- a jak z tym chorobskiem? poszlo juz?
Beszka- halo, halo! jak tam u Was?
Ana- mimo wszystko jak znajdziesz chwilke to skrobnij co u Was! albo na fb sie pokaz
ok, ide spac juz, bo ledwo widze. dobrej nocy!
Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość
-
Beszko: wielkie zazdro wyjscia i oby sie udalo regularnie.
Wrozko: ja placilam w niepubl (dofinansowany przez.gmine (490zl za 6h, 690 za full), teraz w pbl place 320 z jedzeniem.
Ja sie klade ale nie wiem czy zasne.
Moj przyjechal bez corki, bo jednak nie chciala i ja wiem, ze to moja wina. Unikalam caly wieczor konfrontacji, choc on wcale jej nie chcial, ale na wszelki wypadek. Potem spytal mnie kiedy stracilismy ogien i smutno sie zrobilo bo to prawda, a jak po zastanowieniu sie nad odp, czyli powiedzeniu szczerze jak sie czuje zaczelam wreszcie wynurzenia to zasnal, wiec pozostanie to w mojej glowie -
Konwi, Lili współczuję bólu.
Wróżka będzie dobrze z tym zlobkiem. Zobacz Ali Tomek jak polubil a na początku płakał.
A mama jak ma coś przeciwko to niech pomoc zaoferuje...
To tak jak moja teściowa jak zatrudnilam nianię "ja bym z obcą osobą dziecka nie zostawiła!" A chęci pomocy do tej pory nie widzę... w mijającym tygodniu miała przyjechać do Zuzi oczywiście z tamtą wnusią i jakoś nie dotarła. -
Hihi Kroko, moze w końcu doczekamy sie tych bliźniaków gangowych
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, tak wiem, ze jeśli sami sobie nie pomożemy to nikt nam nic nie da.... Tylko przeraża mnie gdy usłyszałam dzis ze wzięliśmy ślub z kredytem do 2046 R. To brzmi jak matrix.
Usnęłam......
Haha teraz patrzę ze post nie dodany OmgKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Kroko: sikaniec daje wiecej emocji
a nie bedzie zastanawiania jaki przyrost czy taki czy siaki, jedno jest pewne rzyganie Cie nie ominie :p
Lara: a ja nawet nie wiem do kiedy ale chyba gdzies do 41, ale ja to mysle ze i tak bedzie jakas wojna w ciagu najblizszycj 5 lat.. -
Wrozko a dlaczego mama odradza?przeciez to tylko na 5 godz i wcale nie jest powiedziane ze musisz Frania codziennie posylac jak np bedziecie chcieli sobie w domku pisiedziec z Antosiem to zrobicie sobie wagary a co;)jedyne co to lepiej poslac Frania przed urodzeniem Antka bo moze to zle skojarzyc!Leo juz od kilku dni nie opuszcza mnie na krok malej coprawda nic nie robi ale kto wie co mu do tej glowki wpadnie:/
Kroko no to teraz czekamy i odliczamy:)
cdnKrokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
My po basenie
mimo takiej przerwy A spisała sie swietnie
nawet z zanurzeniem dała rade
jestem dumna
Tak, Psotko, wiem, ze za wynajem musimy tak czy Siak płacić i to nas zmotywowało do takiego kroku. Juz luzzzz juz sie nie nakręcam.
Zgredzia o jakim wojnie mówisz? myślisz, ze ciapate zdominują Europę? My sie nie damy, nie z naszymi kibolami hehe
Pogoda do bani. Co w taka pogodę robić z maluchem? Gry, zabawy, książeczki.....
Lili zmień suwaczek, No chyba ze chcesz jeszcze rodzic hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 11:01
-
dzien dobry!
u nas dzis piekne sloneczko i nie tak goraco jak ostatnio, wiec w koncu moge odetchnac. nocka ok, choc raz sie zdarzyl placz, ale smok uspokoil. pewnie przez nadmiar wrazen wczoraj. teraz drzemka, a ja zastanawiam sie co na obiad. pewnie zrobie zupe z soczewica i kalafiorem, ehh ta dieta.
Lili- mama mowi, ze jak to w zlobku, co chwile bedzie jakas zaraze znosil. a dla maluszka to niebezpieczne. i w sumie ten argument mnie od poczatku powstrzymywal przed wczesniejszym daniem malego do zlobka. boje sie chorobsk strasznie. ale odwlekam zlobek do listopada coby choc troche zminimalizowac mozliwosc zachorowania. wiem, ze tak czy siak bez tego sie nie obedzie, a posylanie Franka do zlobka pare miesiecy po narodzinach Antosia moze byc przez niego zle odebrane. wiec i tak zle i tak niedobrzea jak Ty sobie radzisz z dwojka na chacie? nie chcesz Malego tez do zloba dac?
Lara- dobrze, ze Ania fajnie sie bawila na basenieu nas tez by sie przydal, ale moj kompletnie na to nie ma teraz czasu, no a ja- wiadomo.
Zgredka- oj, moj mi co troche mowi o wojnie, ze przydalo by sie zapasy jakies robic itd. Podobno w Niemczech wszyscy rezerwisci dostali bron i kaza ludziom zapasy wody i zywnosci robic. w sumie prawda taka, ze jakby wybuchla wojna to jestesmy w dupie. momentalnie zamkna albo ograbia sklepy, pozamykaja granice, a nasze pozal sie wojsko tak nas obroni, ze padniemy wszyscy w pare dniboje sie tego.
Psotka- co do tego incydentu- wierze, ze masz wyrzuty sumienia. ile razy ja z nerwow przycisnelam malego do siebie. wstyd mi za to, bo to jest moj problem tak naprawde. ale kazdy jest tylko czlowiekiem i czasami zmeczenie, czy frustracja bierze gore. trzeba sobie zdawac sprawe tylko z tego, ze to zle i nauczyc nad soba panowac. ja np. w trudnej sytuacji albo wychodze z pokoju, albo licze do 10 gleboko oddychajac. ogolnie jestem bardzo opanowana osoba i baardzo rzadko zdarza mi sie krzyczec. najczesciej po prostu rycze ze zlosci albo bezsilnosci
Kroko- w takim razie dzialajcie! macie podwojna szanse na sukces
aa tak mi przyszlo na mysl, wie ktos czemu Malenq wypisala sie z grupy gangowej na fb?
-
Hejka
Lara super ze Ania plywa, my nie mamy czasu niestety
A u nas jakas masakra ze spaniem, zeby czy co, no ciagle sie rzuca i poplakuje, temp 36,6- 37 czyli cos go meczy, albo za goraco jest, marudny bardzo
Czemu Malenqa odeszla nie wiem
Wkoncu deszcz bedzie chlodniej, uffffWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 13:20
-
Mi napisała, ze usuwa grupy na których sie nie udziela bo nie ma czasu. A jaka prawda? Tego nikt nie wie, moze ta co w jej imieniu sie wypowiadała wie lepiej?
My po drzemce. Za oknem mokro
Posadziłam Anie na nakładkę na wc i było siku, oł jeeeeee -
Kotka, parasolkę mam Maclarena a spacerówkę expander Mondo. Nie wyobrażam sobie jeździć w śniegu czym innym niż expanderem.
Jak prasuje koszule? Zmiękczać woda i jadę. Generalnie koszul nie lubię prasować. Ja mam tak, ze zaczynam od przodu prawej, przez plecy, lewa przednia, rękawy i kołnierz. A niby słyszałam ze zaczyna sie od kołnierza. Ale mi tak wygodniej -
A to Malenqunie ma juz na FB....
Psotko, my mamy starego mclarena czy jak to sie nazywa. Tego duzego. Po starszaku i super sie jezdzi. Zabieramy ze soba do Pl do samolotu i zawsze mam w bagazniku. Ale jakby nie to, ze rzadko ego wozka uzywam, to bym zainwestowala w bugaboo bee, tyle ze ten sie az tak mocno nei sklada. Jeszce jest ten babyżen yoyo..ten to malusi jest po zlozeniu.
Ogarnelam prawie cala chate, tzn.jeszcze lazienki i kuchnia zostaly, ale poki co zaleglam na kanapie
Worko, tobie na pewno bedzie latwiej jak mlody bedzie w zlobku, ale chorob faktycznie moze byc duzo wiecej....możesz sie orzeciez umowic z Paniami, ze jkaby byla epidemia czegos b.zarazliwego, aby daly Ci znac, to przetrzymasz malego w domu na wszelki wypadek.
Justta, wspolczuje nocek.. -
Moi spali ponad 3h, teraz pogoda sie zepsula, a mielismy jecjac do zoo
Laro: nie boje sie imigrantow, ale wzrostu postaw rasistowskich i wykorzystywania tego przez politykow, podobnie jak w niemczech w latach 30..
Kotko: ja nie mam nic tylko spacerowke do 3w1Izoleccc lubi tę wiadomość