X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczor!

ja po krotce, bo padam. dzis bylismy na dniu otwartym zlobka, do ktorego Franek bedzie chodzil. noo, calkiem fajnie bylo :) sporo dzieciakow w wieku Franka, duzo zabawek, wiec bylo milo :) aa pytanko do Was- ile placicie za zlobek? w tym naszym podobno maja wprowadzic opcje 5h i chyba na taka bym sie zdecydowala... w ogole mam mieszane uczucia. nie wiem, moze to moje schizy jakies. poza tym moja mama zamiast mnie wspierac w tej decyzji jak zwykle maluje wszystko w czarnych barwach i moze ten jej pesymizm mi sie udziela :/ ehh.

Kroko- noo, to widze ze blizniaki sie szykuja :D skoro tyle czasu nie wychodzilo, to teraz poszalalas i poszlas po bandzie. dwoch Frankow bedzie jak nic :D

Lara- o matko, wscieku bym dostala na tego brata :/ mega neifajnie. a podpisywanie papierkow- no coz. my juz od 2012 jestesmy uziemieni, ale co swoje to swoje. trzeba sie cieszyc, ze poszliscie do przodu :) a obaw domyslam sie, w koncu to duze zobowiazanie. ale pewnie splacicie szybciej i chatka bedzie juz Wasza :) glowa do gory!

Alicja- jak teraz Tomcio radzi sobie w zlobku?

Maniek- gratki dziewczyny! :)

Lili- ojej, wspolczuje tych nocek :/ jak pomysle, ze niedlugo znow mnie to czeka... brr. a Franek akurat zaczal calkiem niezle spac. life is brutal.

Psotka- my mamy Sola City od Mamas&Papas i jestem bardzo zadowolona. nie jest ciezki, tylne kola pompowane, duza budka- to na czym mi zalezalo. teraz czaje sie jeszcze na Armadillo dodatkowo ;)

Konwi- a jak z tym chorobskiem? poszlo juz?

Beszka- halo, halo! jak tam u Was?

Ana- mimo wszystko jak znajdziesz chwilke to skrobnij co u Was! albo na fb sie pokaz ;)

ok, ide spac juz, bo ledwo widze. dobrej nocy!

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: wielkie zazdro wyjscia i oby sie udalo regularnie.
    Wrozko: ja placilam w niepubl (dofinansowany przez.gmine (490zl za 6h, 690 za full), teraz w pbl place 320 z jedzeniem.

Ja sie klade ale nie wiem czy zasne.
    Moj przyjechal bez corki, bo jednak nie chciala i ja wiem, ze to moja wina. Unikalam caly wieczor konfrontacji, choc on wcale jej nie chcial, ale na wszelki wypadek. Potem spytal mnie kiedy stracilismy ogien i smutno sie zrobilo bo to prawda, a jak po zastanowieniu sie nad odp, czyli powiedzeniu szczerze jak sie czuje zaczelam wreszcie wynurzenia to zasnal, wiec pozostanie to w mojej glowie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weźcie przestańcie, przeraża mnie wizja bliźniaków jak nie wiem co. Oooo maaajjj nie nie.

Zgredka a czemu niby nie betę?

Wróżka fajnie że Franek dobrze sypia. Moja coraz wcześniej wstaje rano, dziś o 5 :40 no masakra.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, Lili współczuję bólu.

Wróżka będzie dobrze z tym zlobkiem. Zobacz Ali Tomek jak polubil a na początku płakał.
    A mama jak ma coś przeciwko to niech pomoc zaoferuje...
    To tak jak moja teściowa jak zatrudnilam nianię "ja bym z obcą osobą dziecka nie zostawiła!" A chęci pomocy do tej pory nie widzę... w mijającym tygodniu miała przyjechać do Zuzi oczywiście z tamtą wnusią i jakoś nie dotarła.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Kroko, moze w końcu doczekamy sie tych bliźniaków gangowych :)

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia, tak wiem, ze jeśli sami sobie nie pomożemy to nikt nam nic nie da.... Tylko przeraża mnie gdy usłyszałam dzis ze wzięliśmy ślub z kredytem do 2046 R. To brzmi jak matrix.

Usnęłam......
    Haha teraz patrzę ze post nie dodany Omg

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: sikaniec daje wiecej emocji :-) a nie bedzie zastanawiania jaki przyrost czy taki czy siaki, jedno jest pewne rzyganie Cie nie ominie :p

Lara: a ja nawet nie wiem do kiedy ale chyba gdzies do 41, ale ja to mysle ze i tak bedzie jakas wojna w ciagu najblizszycj 5 lat..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA ale za wynajem mieszkania tez bys musiala do konca zycia placic.

A Domi nadal spi...
    Co za lipna pogoda. Caly Weekend ma lac :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam zgredka sikaniec oszukaniec, ja tam wolę betę, wszystko jasne i nie mam zamiaru w razie czego powtarzać żeby sprawdzać przyrost.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko a dlaczego mama odradza?przeciez to tylko na 5 godz i wcale nie jest powiedziane ze musisz Frania codziennie posylac jak np bedziecie chcieli sobie w domku pisiedziec z Antosiem to zrobicie sobie wagary a co;)jedyne co to lepiej poslac Frania przed urodzeniem Antka bo moze to zle skojarzyc!Leo juz od kilku dni nie opuszcza mnie na krok malej coprawda nic nie robi ale kto wie co mu do tej glowki wpadnie:/

Kroko no to teraz czekamy i odliczamy:)
    cdn

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po basenie :) mimo takiej przerwy A spisała sie swietnie :) nawet z zanurzeniem dała rade :) jestem dumna :)

Tak, Psotko, wiem, ze za wynajem musimy tak czy Siak płacić i to nas zmotywowało do takiego kroku. Juz luzzzz juz sie nie nakręcam.
    Zgredzia o jakim wojnie mówisz? myślisz, ze ciapate zdominują Europę? My sie nie damy, nie z naszymi kibolami hehe

Pogoda do bani. Co w taka pogodę robić z maluchem? Gry, zabawy, książeczki.....

Lili zmień suwaczek, No chyba ze chcesz jeszcze rodzic hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 11:01

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!

u nas dzis piekne sloneczko i nie tak goraco jak ostatnio, wiec w koncu moge odetchnac. nocka ok, choc raz sie zdarzyl placz, ale smok uspokoil. pewnie przez nadmiar wrazen wczoraj. teraz drzemka, a ja zastanawiam sie co na obiad. pewnie zrobie zupe z soczewica i kalafiorem, ehh ta dieta.

Lili- mama mowi, ze jak to w zlobku, co chwile bedzie jakas zaraze znosil. a dla maluszka to niebezpieczne. i w sumie ten argument mnie od poczatku powstrzymywal przed wczesniejszym daniem malego do zlobka. boje sie chorobsk strasznie. ale odwlekam zlobek do listopada coby choc troche zminimalizowac mozliwosc zachorowania. wiem, ze tak czy siak bez tego sie nie obedzie, a posylanie Franka do zlobka pare miesiecy po narodzinach Antosia moze byc przez niego zle odebrane. wiec i tak zle i tak niedobrze :/ a jak Ty sobie radzisz z dwojka na chacie? nie chcesz Malego tez do zloba dac?

Lara- dobrze, ze Ania fajnie sie bawila na basenie :) u nas tez by sie przydal, ale moj kompletnie na to nie ma teraz czasu, no a ja- wiadomo.

Zgredka- oj, moj mi co troche mowi o wojnie, ze przydalo by sie zapasy jakies robic itd. Podobno w Niemczech wszyscy rezerwisci dostali bron i kaza ludziom zapasy wody i zywnosci robic. w sumie prawda taka, ze jakby wybuchla wojna to jestesmy w dupie. momentalnie zamkna albo ograbia sklepy, pozamykaja granice, a nasze pozal sie wojsko tak nas obroni, ze padniemy wszyscy w pare dni :/ boje sie tego.

Psotka- co do tego incydentu- wierze, ze masz wyrzuty sumienia. ile razy ja z nerwow przycisnelam malego do siebie. wstyd mi za to, bo to jest moj problem tak naprawde. ale kazdy jest tylko czlowiekiem i czasami zmeczenie, czy frustracja bierze gore. trzeba sobie zdawac sprawe tylko z tego, ze to zle i nauczyc nad soba panowac. ja np. w trudnej sytuacji albo wychodze z pokoju, albo licze do 10 gleboko oddychajac. ogolnie jestem bardzo opanowana osoba i baardzo rzadko zdarza mi sie krzyczec. najczesciej po prostu rycze ze zlosci albo bezsilnosci :/

Kroko- w takim razie dzialajcie! macie podwojna szanse na sukces :D

aa tak mi przyszlo na mysl, wie ktos czemu Malenq wypisala sie z grupy gangowej na fb?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Lara super ze Ania plywa, my nie mamy czasu niestety

A u nas jakas masakra ze spaniem, zeby czy co, no ciagle sie rzuca i poplakuje, temp 36,6- 37 czyli cos go meczy, albo za goraco jest, marudny bardzo

Czemu Malenqa odeszla nie wiem

Wkoncu deszcz bedzie chlodniej, uffff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 13:20

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wypisała się z grupy na fb po kłótni ze mną (jak napisałam, że wkurza mnie, że poucza Zgredkę jak ma Łucję ubierać).

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi napisała, ze usuwa grupy na których sie nie udziela bo nie ma czasu. A jaka prawda? Tego nikt nie wie, moze ta co w jej imieniu sie wypowiadała wie lepiej?

My po drzemce. Za oknem mokro :(
    Posadziłam Anie na nakładkę na wc i było siku, oł jeeeeee :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakie macie spacerowki/parasolki?

LARa masz jakies triki jak dobrze koszule wyprasowac?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, parasolkę mam Maclarena a spacerówkę expander Mondo. Nie wyobrażam sobie jeździć w śniegu czym innym niż expanderem.

Jak prasuje koszule? Zmiękczać woda i jadę. Generalnie koszul nie lubię prasować. Ja mam tak, ze zaczynam od przodu prawej, przez plecy, lewa przednia, rękawy i kołnierz. A niby słyszałam ze zaczyna sie od kołnierza. Ale mi tak wygodniej

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmoczyc jak? para czy mokra szmata?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pryskam woda do prasowania z aromatem, ale jeśli nie masz takiej to zwykłym spryskiwaczem do kwiatów
    280ead7e90eee843med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 15:27

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Malenqunie ma juz na FB....

Psotko, my mamy starego mclarena czy jak to sie nazywa. Tego duzego. Po starszaku i super sie jezdzi. Zabieramy ze soba do Pl do samolotu i zawsze mam w bagazniku. Ale jakby nie to, ze rzadko ego wozka uzywam, to bym zainwestowala w bugaboo bee, tyle ze ten sie az tak mocno nei sklada. Jeszce jest ten babyżen yoyo..ten to malusi jest po zlozeniu.

Ogarnelam prawie cala chate, tzn.jeszcze lazienki i kuchnia zostaly, ale poki co zaleglam na kanapie ;)

Worko, tobie na pewno bedzie latwiej jak mlody bedzie w zlobku, ale chorob faktycznie moze byc duzo wiecej....możesz sie orzeciez umowic z Paniami, ze jkaby byla epidemia czegos b.zarazliwego, aby daly Ci znac, to przetrzymasz malego w domu na wszelki wypadek.

Justta, wspolczuje nocek..

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi spali ponad 3h, teraz pogoda sie zepsula, a mielismy jecjac do zoo

Laro: nie boje sie imigrantow, ale wzrostu postaw rasistowskich i wykorzystywania tego przez politykow, podobnie jak w niemczech w latach 30..

Kotko: ja nie mam nic tylko spacerowke do 3w1

Izoleccc lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ