X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku bardzo to przykre:(zwlaszcza ze powinniscie sie w tej syt wspierac a nie atakowac!moze rozmowa ze szwagierka?choc nie wiem jaki kontakt z nia masz...,

my mamy audi A4 i bardzo zadowoleni jestesmy jak narazie 3 lata i nic sie nie dzieje (nic nie dolozylismy)moj jesli chodzi o auta ma bzika i sam wszystko robi oleje hamulce itd moze dlatego ze sam dla siebie robi wie co ma

Lara fajna lazienka mi sie podoba seria villeroy-boch ocean memoire i chyba w takiej stylizacji bedzie 2 lazienka:)

moj usypia Leo mala spi boje sie nocki bo cale popoludnie spala:(nie moglam jej dobudzic nemo totalne
    ogladam masterchefa i glodna sie zrobilam;)apetyt mam wiekszy niz w ciazy a o pochlanianych slodyczach niewspomne:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 21:26

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy u mnie śpią od godziny a ja siedzę i pije kieliszek chorwackiego trunku :)

Maniek, no nie dziwie się że się wkurzylas, Twój brat to chyba coś ostatnio mocno przegina, zresztą mama też ma niezłe jazdy. Współczuję bardzo, może akurat obrazenie coś pomoże.. Oby. Zdrówka dla Jagody, wzmocnij na może, Wit c, sok z malin, czystek. Będzie dobrze. A co u Ciebie?

Lara, ciężko tak powiedzieć.. Na pewno inaczej bym zlokalizowala i zaprojektowała prysznic z wanną, nadal uważam że ta wanna jest świetna ale bym nie kupowla żadnych hydromasaży itd. W innym stylu bym ją zrobiła.. Inne płytki itd.. Pominę fakt, że nadal nie mam w niej mebli na wymiar, tylko od 6 lat stoją takie kupne "na chwilę".. Dobija mnie to, ale jak sprzedamy auto to kupuje ta suszarkę i biorę tego stolarza.. Chcę mieć zabudowany kosz na bieliznę, półki na ręczniki, kosmetyki. Nie chcę aby noc stało na wierzchu.. Dużo szafek na chemie i inne rzeczy.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Konwi mam to samo cis kupie " na chwile " a potem kilka lat używam i sie wkurzam. Tak podaje wit C. Dzis jej pierwszy raz dałam kołderkę i podusie i tak słodko wyglada:) leży na boczku pochrapuje:)
    U mnie ogólnie ok tylko mnie dzis ten palant z równowagi wyprowadził i matka, która siedzi z nami w salonie i sie nie odzywa ku** a mowię wam mam dość. Poprosiłam męża zeby w tym tyg wziął dzień wolny i zabrał mnie do kina bo jeszcze trochę i wyladuje u psychiatry.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

Jak zwykle nie nadrobię;( ale mauz wrócił do pracy i ogarniam bąble sama, w tym przedszkole, a Zuza nadal sie nie zaaklimatyzowala;( no i ta dieta, wiec gotowanie;( na nic czasu nie mam. Ale noże uda mi sie wpaść jutro. Trzymam za wszystkie kciukasy. Buziaki

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ale masz jazdy z rodzinką. Masz rację obraź się, idź do kina i s*aj na wszystko.
    Niech teraz oni troszkę pomyślą o Tobie.

Lara tak, mężu dotarł, akurat na usypianie Zuzy. ;)
    Na jakim etapie teraz u Was starania?

Sorki że nie odpiszę wszystkim ale padam na ryj, idę spać.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Home sweet home... ogarniam mieszkanie po remoncie. Mam już prawie kuchnie w budowanym domu!!! Jest cudowna !!
    Maniek współczuję. ..ah...rodzina...
    Summerka, trzymaj się. Jak postępy? Robicie kolejna diagnozę?

Krokodylica lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, pokaz kuchnie, łazienkę i co tam jeszcze masz :)

Manku, teść nie przeprosił, ale tego sie nie spodziewam bo on nie potrafi przeprosić, głownie milczący jest.

Kroko, No działamy, działamy. Dzis 12 dc, jestem przed ovu. Robimy co możemy :)
    Póki co popijamy szampana z okazji kupna mieszkania. Mieliśmy w piątek ale sie nie udało, wczoraj tez nie, wiec super schłodzony właśnie sączę :)

PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara na fb:)
    Łazienki już nie mam zdj :) ale w podobnym stylu jak ci się podoba :)

Ps. Mamy zielone światło od gina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 22:21

LaRa, WróżkaZielona, konwalianka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: w zoo bardzo sie podobaly zyrafy i lwy i tygrysy..
    A jak konikowi dawala marchewke i klapnal zebami to sie splakala, ale.krotko

Maniek: bardzo wspolczuje, nie wiem co radzic

Co do aura to moze moje sprzedam za 40tys i ze 20.wloze to bym kupila cos dwuletniego i moze jakoes raty ja lubie crossovery, moze nawet rav4 by sie marzylo, bo combi supet.dla rodziny, ale ilez my jezdzimy, a troche to emeryckie jak dla mnie :-)
    A z drugiej str myslimy nad domem w perspektywie 5-10 lat, wiec moze nie ma co ladowac pieniedzy w samochod..
    U mnie lazienka chcialabym z wolna stojaca wanna prysznic jesli to taki rowno z podloga generalnie plytki a la drewni i styl skandynawski zachowany..
    Laro: wciaz trzymam kciuki

Sorry za chaos wypowiedzi, ale stale was doczytuje

Lili: moj na poczatku przesypial ale tez noc,.nie wiem co Ci radzic bo moj mega dobrze spi w nocy, na brzuszek dawalam espumisan i dobrze przechodzilo

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Zgredko ponieważ mój jes z branży samochodowej to powiem Ci ( bo tez teraz rozglądam sie za autem) ze toyota z ceny nie spada i nie spadnie bo to dobre mechanicznie auta i b zadko sie psują. Ja jeżdzę audii a6 i nerwicy dostaje bo ciagle cos sie dzieje, mój tato ma mercedesa od dwóch lat i chce go sprzedać bo tez ciagle cos sie psuje takze niby marka premium a g*** o to warte.

My mamy Toyote, ma 18 lat :) a mamy ja od chyba 4ech. Jazdzi i sie nie psuje narazie, jakies pierdoly tylko a zrobilismy na niej 90tys w tym dojechalismy do Gruzji i spowortem :). Teraz czaimy sie na Toyote Siena.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 23:13

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aut, to niestety, dzisiejsze auta, choć dobre marki, nie bedą tak solidne, jak te produkowane w latach "90;( u nas chwilowo o zmianie nie ma mowy (z racji finansów - teraz jeździmy starym C-maxem i nowszym citrienem c5), ale jak juz spłacę 1 kredyt (jeszcze 6 lat...), to rozglądam sie za x3 lub cayenne;))

Blondik, co do postępów, to sa, ale do rediagnozy jeszcze daleko (nie ma to wg mnie teraz sensu, bo ten rok i tak bedzie chodzić do przedszkola, a potem zobaczymy;))
    Co do kuchni, moja wyglada baardzo podobnie - tylko ja mam jeszcze czerwone akcenty. Z tym, ze, moja mi sie juz znudziła i w ogóle teraz zmieniłabym wystrój, na bardziej przytulny (nie chodzi o kuchnie, a cały "dół").

Kroko, wcziraj na mszy było 5 chrztów, w tym 2 Franków i pomysłami o Tobie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 07:34

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa, Wrozka, Młoda, Smoku, Ari? Gdzie jesteście?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my sie karmimy a Leo siedzi w koszyku psa i patrzy jak wcina kostke;)
    zaraz zbieramy sie na spacer

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lili, wspolczuje nocek.
    Tak jak Konwi radzi, budzic mala za dnia. Masowac raczke, rozbierac w trakcie karmienia. Ajka to ne daje rady to pod kran, aby sie obudzila.
    Hanke mocno brzuch bolal, jak pozostale nasze dzieci problemy z brzuszkiem mialy, to ich duzo nosilimsy (najbardziej im oimagalo trzymanie poziomo i podskakiwanie na lozku ;) ) a nie nauczyli sie spania na rekach. Gdy chlopcom przestal brzuch dokuczac zasypiali sami. Odkladalimsy do lozeczka, buzi, papapa i wychodzilismy. Hanka milaa jolki b.dlugo i szczerze, to mielismy nadzieje ze zacznue usypiac bujana na rekach, ale nie...tylko cyc przez co ja bylam uwiazana.

Lara, nie wiem czy gratulowalam...jeli nie, to gratuluje zakupu :)

Maniek, wspolczuje syt.zbratem. Moj mnie tez wkurzyl w czerwcu i nie gadamy ze siba, tzn.niezbedny min.przy mamie tylko. Bardziej od niego wkurza mnei jego zna i wiem, ze to ina jest problelem.... zdrowka dla J.

U nas noc tragicznq...mlodszy syn najpierw mial koszmar, potem bolalo go: gardlo, brzuch i glowa. Mial stan podgaroczkowy. Zasnal dopiero o 2.30 a wtedy H sie rozplakala i tak sie budzila co chwile. Maz. Znia spal na gorze, ale ja i tak sluszalam i zasnac nie moglam, zastanawiajac sie co sie dzieje. Usnelma gdzies kolo 3.30-4 a o 5.30 pobudka :/

Dzis w przedszkolu ma byc fotograf, ale maly w domu. A szkoda. W sumie jest w dobrej formie, tylko gardlo go ciut boli, a,e poobserwuje go dzisiaj i zobacze jutro jak bedzie

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka zyjemy, noc masakra, niby nie ma goraczki a caly mokry i jakies dreszcze, a u nas w lozku przespal potem ladnie, W dzien szaleje jak zawsze tylko te nocki takie dziwne, nic nie kumam, albo jaaies leki, zeby albo przeziebiony, moze mu sie cos sni, juz nic nie wiem

Lara gratki mieszkanka, super powierzchnia zazdro ;-) my myslimy nad mniejszym jak dostaniemy kredyt ofcors

Beszka wspolczuje nocy, no masakra to jest

Maniek z ta rodzinka ah szkoda gadac

Kroko to mialas dzien ;-)

Lozeczko pomalowane wyglada jak nowe, zamowilam wstazki i potem pokaze jak wyglada ;-) a i ciagle zastanawiam sie sie nad spacerowka nowa teraz na tapecie quiny zapp no sama nie wiem, moze zbedny wydatek tylko

A moja siostra juz niedlugo rodzi, brzuszek opadl moze sie pospieszy Mania termin ma na 25 października, trzymajcie kciuki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc na brzuszek i kolki bardzp pomaga siedzenie z dzieckiem na tej duzej pilce..
    Moja tez sie dzis co chwila budzila z placzem, o trzeciej to juz w ogole uznala ze koniec spania, trzeba bylo przy niej lezec (oboje)..
    Mala w zlobku, (sama machala mi na papa "spadaj matka ja tu mam zabawe") maly w lezaczku, a ja powinnam sie walnac, zeby te noc odespac, ale oczywiscie mi sie nie chce, a chce teraz zeby jeszcze porobic cos przed pojsciem do zlobka..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

sie odzywam sie. moj polozyl Malego na drzemke jakies 20 minut temu i ten zasnal! no szok, bo najczesciej go kladlam kolo 11-12. ciekawe ile pospi. nocka z kilkoma pobudkami, na szczescie smoczek dal rade. chyba kolejne zeby w natarciu. poza tym jestem taka dumna, bo widze jak kazdego dnia Franek coraz bardziej kumaty sie robi :) jak probuje "rozmawiac", kombinuje jakies sztuczki z przechodzeniem miedzy nogami itp. :D chodzi juz calkiem ladnie, na prostych nozkach, nie jak zaba :D a roznice delikatna widac tylko jak ma gołe nogi, lewa jest troche dluzsza od prawej- no ale ma sie niby wyrownac. musze go niedlugo na ta ostatnia szczepionka zapisac, coby przed zlobem zdarzyc. a w ogole, slyszalyscie cos o bezplatnej szczepionce na ospe dla dzieci zlobkowych?

Lara- oj, cos czuje, ze z tego szampana moga byc dzieciory :D trzymam kciuki! a ta lazienka, co pokazalas- marzenie!

Kroko- mam trzymac kciuki za te blizniaki, czy nie? ;)

Maniek- no ładnie, to sie braciszek popisal :/ bardzo dobrze zrobilas z tym kinem. musisz sie rozerwac kobieto, bo naprawde zeschizujesz totalnie z ta rodzina.

Beszka- wspolczuje nocki :/ ehh, zaczyna sie ciekawy sezon :/

Kotka- ja mam teraz Audi a3 z 2006r. i choc do wielkoludow nie nalezy to pokochalam to autko :) tym bardziej ze automat i jezdzi sie bosko :) a marze kiedys o Nissanie Tiguan, choc pewnie sie nie doczekam bo drogie cholerstwo.

Lili- a malutka nie ma czasami zoltaczki? u nas jak Franek mial przez pierwszy miesiac, to trzeba go bylo wlasnie dosc brutalnie wybudzac na jedzenie. co prawda moje mleko mu nie sluzylo i dopiero jak przeszlismy na karmienie mieszane, od razu inne dziecko.

Summerka- olaboga, Franek to faktycznie popularne imie ostatnio. a jak Zuzia radzi sobie w przedszkolu?

Blondik- piekna ta Twoja kuchnia :) i powodzenia w staraniu!

Konwi- jak nocka u Was?

Ania- hop hop! gdzie zaginelas zapracowana kobieto?

edit: Maly wlasnie wstal. noo, cale 20 minut spania. poloze go kolo 12 i tak.

wlasnie mysle nad obiadem. masakra z ta dieta, kazdemu co innego trzeba teraz. Chyba zrobie fasolke, ziemniory i salatke z pomidora... a dla Franka mam mielonego od babci.

milego dnia wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, tak, jeśli dziecko chodzi do żłobka, przedszkola, etc. szczepionka na ospę jest za free.

Zuza w przedszkolu, jak narazie płacze;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko: bierzesz zasw ze zlobka i dostajesz :-)
    Moja tez lubi przechodzi miedzy nogamo ale juz ledwo sie miesci

Summi: biedna Zu, juz jakis czas tam chodzi prawda?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania drzemkuje a ja obok, bo sprawdza, wogole to jest jakaś nerwowa, chce być tylko na rękach a jak coś nie po jej myśli to tak sie drze ze szok. Wczoraj kupiłam nowe książeczki Brzechwy i gdy widzimisie biorę je w ręce to krzyczy, zabiera i wyrzuca. Diabeł mały.
    Mam gore prasowania, ale pogoda mnie dobija i spać mi sie chce. Do tego od paru śni boli mnie brzuch :/ sama juz nie wiem co to....jelita czy coś?

Wróżko, tak jak dziewczyny piszą....jeśli dziecko chodzi do żłobka to z zaświadczeniem do lekarza i szczepionka free.
    Ostatnio mówiłam do małża ze jak A przyprowadzi chłopaka to stawiam ze bedzie to Franek lub Antek. No albo Filip.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ