X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matulu, Nena, dobrze ze tylko tak to sie skonczylo! masakra.

Lara- to moze teraz bedzie spokojniej. u nas czworka dolna razem z gornymi trojkami ida. bleeeh.

kurcze, Pepco mi nigdy nie po drodze :/ najchetniej teraz przez internet zamawiam siedzac na swojej dupce.

Kroko- w takim razie trzymam, nie odpuszczam :D ale by sie Twoj zdzwili jakby jeszcze dwojeczka doszla, co? ;)

tez uwazam, ze "niegrzecznosc" pojawia sie pozniej. na razie dzieci badaja na ile moga sobie pozwolic, a to normalny etap rozwoju. mysle, ze kolo 5rz dopiero mozna powiedziec, ze dziecko jest "niegrzeczne".

Mloda Dama- halo halo! jak sie czujesz?

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Leo tez przychodzi z lozeczka nad ranem i lubimy to ;-) jak mu cos dolega to przychodzi w nocy i z nami potem lepiej mu sie spi, nam niekoniecznie, ale co tam wiecznie ttrwac ne bedzie

A zauwazylam dolna 4 masakra nawet ne widzialam ze szla, dkupilam sie na gornych 3, juz sa, biedaczek, teraz cos zaczyna harczec, katar jakis sie przyplatal, trzymajcie kciuki za noc bo nie bylo dzemki wogole, a dopiero zasnal

Nena o masakra, biedna ty, kuruj sie jakos, jakies oklady czy co

Kroko zaciskam za dzidzie, Lara za was tez ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 20:10

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam powiem to Wam powiem, ale kawałek opuszka palca odciętego nożykiem od melaksera boli jak sto pieronów.
    Tak do kompletu ;)

No dobra juz dobra, wiem, że ta "niegrzeczność" małolatów naszych to taki etap i w ogóle, że one takie niewinne kruszynki ;)...no ale aż ciężko uwierzyć w skalę tego łobuzerstwa ( u niektórych z nich ), a jeszcze trudniej to znosić bez uszczerbku na układzie nerwowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 20:48

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko tak jak na różowej tak i tu trzymam mega mocno kciuki :) Lara za Ciebie tez :)

Nena moze jakies kompresy ?? zeby opuchlizna zeszla..na takie nadwyręzenia bardzo dobry jest olej z żywokostu ..sprawdzone na moim M ... mega rozluzniło mu mięsnie ;) a jak cudownie wpływa na bolacy kregosłup ..łooo :D

co do autka my zaraz po ślubie kupilismy 2 letnia daćke sandero i jestesmy mega zadowoleni ..to nie jest klasa audi itp :) ale dla nas mega wygodne i co najwazniejsze nie drogie autko nooo i jedyne co nam przez 4 lata sie zepsulo choc nie mozna tego nawać awaria po prostu po 50 tys km frncuzy maja tak zaprogramowane ze przestał nam jezdzic na gaz :P musielismy kobninowac oprogrmowanie :D

Matko jak czytam o tym wszytskim.. o czym piszecie to sie zastanwiam czy dam rade :P

LaRa łazienka super :) kreytem sie nie przejmuj tylko korzystaj :) niestety teraz bez kredytu est trudo kupic mieszkanie/dom..ja marze o tym zeby sę wyprowadzic z tego domu co mieszkamy ale juz mam plan działania tylko musze się dowiedziec czy jest jeszcze szansa wziaść dofinansowanie na firme M mamy pekna działke ze starszymi budynkami .. któe da sie przerobic na mieszkanie i hale produkcyjna :) wiec zobaczymy :)

Mój maz dziś pierwszy raz usłyszał bicie serduszka malucha na detektorze :D słuchał z niedowierzaniem :D

Nenaaa, WróżkaZielona, Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena jakies fatum nad toba czy co? a kysz ;-)

Ania dasz rade zobaczysz a super ze uslyszal serdszko, to wtedy wydaje sie bardziej realne ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena no wiesz co :P dopeiro czytałam o spuchnetej ręce a teraz ze przedłuzyłas obcinanie paznokci do opuszka :P masakra ..

dziewczyny czy faktyczne w ciazy nie powinno się iedziec po turecku ?? bo ja uwielbiam ak siedziec wtedy przestaje mnie bolec kręgosłup .. a koleżanka mi nagadała że tak nie pownnosie siedziec ze jej lekarz zabronił ...

Justa dokładnie własnie tak to określił że teraz stało się to bardziej realne szczególnie ze do tej pory nie miał jak isc ze man na usg :)

justta lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dzięki za radę :) stawy mi siadły jak nic w łapie, już jest odrobinę lepiej, myślę, że do jutra poprawa będzie znaczna.
    Serduszko, mąż...<3

Justa, fatum no, tfu tfu. Powinni mnie odizolować ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 19 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena- wez no Ty sie zamknij w klatce kobito! kto to widzial tak nastawac na swe zycie?? uwazaj na siebie, no!

Ania- ojej, to musialo byc dla niego cudowne uczucie :) ahh :) ja pamietam jak z Frankiem zobaczylam pulsujacy punkcik... ah ahh :) ja nie slyszalam, ze nie mozna po turecku i tak czesto siedze, bo inaczej mi brzuch przeszkadza, a i faktycznie kregoslup mniej boli.

Justa- noo, takie niespodzianki sie zdarzaja :D oby troche lepiej spal maly w nocy.

ja po kanapeczkach z twarozkiem. i dzisiaj zjadlam na podwieczorek kanapeczke cieniutko posmarowana dzemem niskoslodzonym. o masakra. jakie to bylo dobre!! poza tym powiedzialam mojemu co chce pod choinke. wielki wor slodyczy, oł jes! :D

milego wieczoru wszystkim!!

Nenaaa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się zastanawiamy kto pierwszy poleci do wc najedkismy się suszonych śliwek i jelita pracują że hoho ;-)

Wróżka właśnie aż się zapytaj mojej gin w czwartek bo aż mnie to zaciekawiło byłam u tej koleżanki w szpitalu bo miała zakładany krążek i taki przekaz dostała ...
    A jak ci idzie wogole ta dieta ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj poszedl na pilke a dzieci wczesniej nie chcialy sie uspic l
    Szczescie, ze maly przed chwila zasnal, mala.szaleje dzis. A to biega po kanapie, a to wlazi na jezdzik stopami i stoi a to piszczy jak wariatka. Wiem, ze dla Was to pewnie chleb powszedni

Jussta: zmienisz zdanie jak bedziesz karmic jednego a drugi bedzie chcial mu na glowe wlezc :-)

Nena: urazy palcow jak dla mbie najgorsze, w koncu stale rak uzywamy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, trzymam kciuki za nockę. Będzie pewnie temat do przemyślenia. U nas w rodzinie (dziecko szwagra ) jest malutka, która nie płacze. Już kiedyś o tym mówiłam. Dla mnie klaps i nie reagowanie płacz dziecka, gdy wola o pomoc są na równi źle. Wszystko ma wpływ na rozwój tych naszych małych lobuzow. Dobranoc

beszka, Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Zgredka, prawda, zranione paluchy bardziej wkurzają i doskwierają aniżeli inne członki ;)

Ło matko, pamiętam opowieści mamy o tym jak brat właził na nią gdy mnie karmiła, próbował mnie zrzucić, no była masakra ponoć :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas nudy nic nowego...

Wrozko ja czuje sie nawet dobrze choc ciagle bym spala nic mi sie nie chce hehe . Do wizyty jeszcze troche zostalo ,bo dopiero 30 wrzesnia. Jestem ciekawa czy dzidzius fiknal ,bo inaczej troszke ja czuje I czkawke juz nie po lewej a po prawej. Mam nadzieje ,ze odwroci sie do porodu odpowiednio.
    Czekam tez na pazdziernikowa wyplate zeby ruszyc z zakupami ,bo na razie mam kilka drobiazgow a gdzie tu lozko I materac ,kombinezony ,fotelik bede zamawiac potem kocyk minky na zamowienie ojej troche tego jest.

Z malym wsio okej chociaz od kilku dni ma meva napady zlosci jak cos nie wyjdzie po jego mysli cos sie mu zabrania jest taki szal ze hoho . No I dalej mocny lek separacyjny na tate... auto z okna idealnie rozpoznaje jak maz wraca z pracy. Ostatnio bylo tylko pisk hamulcow slyszec a ten wstal z autka do okna I tatata . Tylko drzwi sie otworza I matka moze nie istniec biedny nawet na kibelek nie moze isc...
    Pogoda sie spaprala ,zimno I szaro takze lenimy sie w domu. Poki co zdrowi I oby tak zostalo.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena o matko!!! Dobrze że nic sobie nie połamałaś i że z Młodym ok!
    Zostaw malakser!

Summi co za sytuacja. Naprawdę niektórzy rodzice zamiast mózgów mają jakąś sieczkę.

Rzeczy z Pepco lubię i kupuję, bo mają spoko ceny a ciuszki bardzo ładne, wcale nie są złej jakości. Dobrze, że pepco mam pod domem. :P
    Najbardziej to jednak lubię ciuszki z lidla. :) Dobrze, że lidla też mam pod domem. :P

Wróżka mój to by chyba uciekł gdzie pieprz rośnie. :)

Ania jasne że dasz radę, nie masz wyjścia. :P
    Nic nie wiem na temat siedzenia po turecku.

Nenaaa lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nerw na palantowego brata mi nie przeszedł.

Nena kobito miej dla siebie litość !
    Ania ja tez nie słyszałam ze nie wolno tak siedzieć.
    Psotka ja mam tez takie zdanie jak Beszka, z tym tel to popatrz najpierw mu zakazałas i zabrałaś i następnie oddałaś wiec wzbudziłas jego ciekawość pewnie i rzucił znów. Ja to tak widzę, moja jagoda gryzie tel często i jsk milionowy raz mowię ze nie wolno i zabiorę a ona znów gryzie to zabieram i juz nie oddaje, ona protestuje ale krótko i za chwile zapomina. Wydaje mi sie ze Domi poprostu typ obserwatora i badacza sprawdza co sie stanie gdy .... I jaka bedzie Twoja reakcja. A jaki jest w żłobku gdy Ciebie nie ma?
    Wrozko przypomniałaś mi jak byłam na diecie " nic nie jem bo jagoda ma kolki" a potem jaki smak mała bułka z masłem i miechem :)
    A mnie dzis brzuch boli, chyba po tych nerwach z wczoraj. Idę po śliwkę w czekoladzie ;)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Psotka, trzymam kciuki za nockę. Będzie pewnie temat do przemyślenia. U nas w rodzinie (dziecko szwagra ) jest malutka, która nie płacze. Już kiedyś o tym mówiłam. Dla mnie klaps i nie reagowanie płacz dziecka, gdy wola o pomoc są na równi źle. Wszystko ma wpływ na rozwój tych naszych małych lobuzow. Dobranoc

no teraz to juz po ptokach bo skoro sie nauczyl lezec rano w lozeczku nawet jak sie obudzi to nie bede go teraz wybudzac o 6tej rano.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 19 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- wiesz co? a idz Ty z ta sliwka :P

niech no tylko urodze to nazre sie jak dzika swinia. taki mam plan, o!

Ania- noo dieta idzie nienajgorzej, na razie na czuja, bo glukometru nie mam. po drugim sniadaniu jestem zazwyczaj glodna to sie zapycham slonecznikiem az obiadu nie zjem. plus jest taki, ze jem 2 a nawet 3 kolacje :D ciekawe jak to sie na mojej wadze odbije...

Mloda Dama- fajnie, ze sie odezwalas :) Frankowe zachowanie teraz identyko. szał ciał jak cos idzie nie po jego mysli. wyjscie z lazienki- histeria, jak widzi, ze ktos sie zbiera do wyjscia- histeria, jak odjezdzamy wozkiem od kotka ktorego spotkalismy na drodze- histeria, wyjscie z placu zabaw- masakra. a taki anioł był.

ok ludziska, ide zaraz spac. musze sie ogarnac z tym spaniem w koncu.

dobranoc!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    no teraz to juz po ptokach bo skoro sie nauczyl lezec rano w lozeczku nawet jak sie obudzi to nie bede go teraz wybudzac o 6tej rano.

Psotka, nie chodzi o wybudzanie ;) ale jesli on faktycznie budzi sie wczesniej i kezy cicho, bo wie ze nie ma sensu plakac, bo i tak nikt mu nie pomoze (w pewnym sensie stracil zaufanie do rodzicow), to mozesz tam rano byc, pokazac mu, ze moze na Ciebie liczyc. No nie wiem. Twoja decyzja...twoj syn. Sama wiesz najlepiej jak chcesz go wuchowac. Czy wtoja wygoda jest ponad jego potrzeby (tak tak...to dylematy, chociaz nie uzylabym raczej tego slowa, kazdego rodzica).

Co maz po targach powiedzial? Znalazl cos fajnego?
    Nena, auuuuAaaa wspolczuje upadku! Dobrze, ze malemunic sie nie stalo.

Maniek, a dowiedzialas sie czegos od mamy, tzn.co sie stalo, ze taka zla?

Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko nic a nic sie nie dowiedziałam.
    Muszę kupić fotelik doradźcie czy taki 9-18 kg czy od razu ten 9-36 ? Chciałam tyłem ale cena mnie do ziemi przybiła wiec bedzie przodem . Polecicie jakiś?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: 9-15 bo tamten deugi ma prosty kat i jest gorszy dla pleckow

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ