X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez echa ale posta czytalam :D. No wiesz, moze to sen proroczy ;). Ja bym wolala takich snow nei miec heheh

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko kiedy ja ostatnio byłam w kinie!!!
    Najchętniej pojechała bym jednak na żużel na żywo.

Lara jakiś czas temu (nie wiem, miesiąc?) miałam taki sen, że byłam w trakcie porodu bliźniaków. Ciekawe co to oznacza. :)

Rzeczy z pepco nam się nie niszczą, mam trochę po bratanicach stamtąd i też są nie zniszczone.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz normalnie z nerwow wysiedziec nei moge. Ciekawa jestem jak ten moj kurczak sobei na obiedzie poradzil. zaraz ruszam po niego !

Mam problemos. Moze BESZKo ty mi poradzisz. Szukam fotelika rwf ale 9-18kg monotwanego na pasy i kurcze nie moge znalezc bo wszystkei ktore widze sa albo na isofix albo takie ze do 13kg rwf a potem sie je obraca i jest do 18kg a ja tak nie chce. A boje sie ze 9-25 bedzie za duzy bo Domi to taki maluszek jest (9,71kg, 75cm).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to znaczy rwf?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my montowany na pasy mamy caretero turbo sport i jest fajny. tani, ale za kilka miesiecy zmieniamy auto i wtedy kupimy fotelik an isofix

Madzia :(chora

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:24

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Madzi.

Psotka pisałam juz kiedys, ale powtórzę, ze drobny ten Twoj Domi. Bardzo. Chyba ze to moja taka wyrośnięta?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, czytałam i faktycznie powinnam skomentować: oby proroczy:) a miałaś w rodzinie bliźnięta?

zdrowia dla Madzi, Patrykowi też by się przydało..

byłam w fashion hause.. kupiłam Patrykowi adidasy i sandałki (na za rok, wiem wiem.. może na wyrost, ale trudno, jak będą za małe to sprzedam :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Lara, czytałam i faktycznie powinnam skomentować: oby proroczy:) a miałaś w rodzinie bliźnięta
    Oby nie. Chyba bym sobie w łeb strzeliła. Mój ojciec ma brata bliźniaka.

Tak, dla Patryka rownież zdrówka i dla innych chorowitkow rownież.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - wiem ze Domi jest maly. Nigdy nie mial waleczkow tluszczu. Ale moj maz tez nie jest duzy i byl w klasie najnizszy. Lekarka powiedziala ze bedzie to miec na oku ale narazie miesci sie na siatce.

BLONDIK - rwf to sa foteliki ktore sa tylem do kierunku jazdy. Nei wiem co ten skrot oznacza ale tak w polsce sie je okresla.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

ja po szalenstwie porannym dzisiaj. mialam dzis wizyte u tego diabetologa, a wczoraj pomyslalam sobie, ze ja przeciez zadnych wynikow nie dostalam od mojej gin. wiec telefon do niej i dzisiaj o 8 u niej mialam byc po te wyniki. a wizyta u diabetologa o 8.30. tak wiec nie wiem jakim cudem, ale zdarzylam. i tak jak wczesniej nie czulam sie chora, to teraz czuje sie mega chora, wrecz umierajaca :/ moje wyniki jakies nietypowe podobno, w granicach normy, ale podwyzszone, wiec tak czy siak dostalam glukometr i recepte na paski do niego. no i czeka mnie codziennie 7 pomiarow o tych samych godzinach. ogarniecie tego logistycznie bedzie trudne :/ po wizycie mialam tzw. szkolenie u dietetyczki i pielegniary, ktore tak mnie zeschizowaly, ze masakra. pozniej jeszcze oddalam krew i heja do domu. generalnie czuje sie chora :/

Lara- hehe, no ciekawe by bylo jakbys razem z Kroko zaskoczyla z blizniakami :D trzymie kciuki chociaz za jedno ;)

Summerka- oj, ja z Pepco mam pare koszulek dla Malego, ale jakosciowo faktycznie sredniawo. za to lubie tam rzeczy do domu i takie pierdółki ;)

Konwi- ehh, wspolczuje nocki. ze tez Ty jeszcze o seksach pomyslalas! u mnie to by byla ostatnia mysl jaka by mi przyszla do glowy :D

Blondik- zdrowka dla Madzi! RWF to foteliki montowane tylem do kierunku jazdy. polecal bloga osiemgwiazdek.blogspot.com

Psotka- my tez chcemy RWF, wybralismy Joie I-anchor. On jest albo na pasy albo isofix, albo to i to. a z tych tylko na pasy fajny jest Britax Max-Way- mierzylismy albo juz typowo RWF Axkid Minikid np. tego tez rozwazalismy. gratki przespanej nocki!

Kroko- trzymam do 30tego ;)

nie pamietam co tam jeszcze mialam naskrobac.

aaa, wczoraj Franek mega sie bal wiercenia w scianie. a w nocy budzil sie co troche z wielkim placzem, ciezko go bylo uspokoic :( kurcze, cos ostatnio ciezkie te nocki, ale mysle, ze to kwestia przezyc w ciagu dnia. a moze jakies zle sny? bidulek moj :(

ok, ide pichcic obiadek.

trzymajta sie dzisiaj!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WROZKO ten blog jest zarabisty. Warto go przeczytac dla samej przyjemnosci czytania bo ja placze ze smiechu poprostu. Facet jest genialny, moglby jakas ksiazke wydac :D.

Problem w tym, ze wiekszosc albo nawet wszystkie rwf sa 9-18kg na isofix :/, Britax bylby wlasnie fajny ale on jest 9-25kg, niby Domi ma juz te prawie 10kg no ale jest malym kurczaczkiem i nie wiem czy to dobry pomysl.
    Moze bedziemy go do oporu wozic w MaxiCosi i jak juz glowa mu bedzie wystawac to do 9-25kg.

Chyba ze kupie taki 0-18 kg

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, co to znaczy nietypowe, masz te wyniki? Bo ja miałam wysokie przy Patryku i lekarz powiedział żeby się nie stresować. Nie spodziewałam żadnej diety a Patryk miał tylko 2600.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla wszystkich.
    MAdzia ma zapalenie uszu, gardła , no i ciagle wymiotuje (przez gardło mam nadzieje), nie chce jeść i pić tylko się tulić.
    Psotka, rzeczywiście malutki ten Wasz Domiś...chyba jest sporo poniżej skali, badaliście mu tarczycę?
    MAdzia dzisiaj ważona: 82cm i 10,670kg w pieluszcce, czyli ok 10,5 chyba
    Z tego, co się dowiadywałam nie ma fotelików tyłem do kierunku jazdy montowanych tyłem...ale może źle mi powiedziano w smyku, bo też takiego szukałam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- ojej, biedna Madzia :( oby szybko przeszlo... A co do fotelikow to naprawde bardzo rzadko sprzedawcy sie na tym znaja :/ poczytaj tego bloga. Ja z niego duzo wynioslam.

Psotka- my mierzylismy tego max waya jakies 3mce temu i byl naprawde spoko wzrostowo.

Konwi- 89, 204, 154 przy ogtt 75. Diabetolog mowil ze dwie w normie i mowi, ze dziwny wynik biorac pod uwage wywiad, wage, cisnienie i brak choroby w rodzinie. No zobaczymy co od jutra bedzie glukometr pokazywal. A jakie Ty mialas wyniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 15:44

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK nie badalismy, nie myslalam o tym no i lekarka nic nie wspominala. Nie jest ponizej skali, tzn m,iesci sie w statystykach jeszcze.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to zdroówka dla Madzi x 3, antybiotyk? czy walczycie kropelkami do uszu?

wróżko, ja miałam też "dziwny" 29, 154, 187, nie pamiętam ile miałam surowiczej, czy jak to tam się nazywa..

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko, jeśli mieści sie w skali, to na pewno wszystko okej (choć rzeczywiście mały jest, bo moja Toska jest większa;))

Kroko, bliźnięta...

Wróżko, bo właśnie, ale czego ja sie spodziewałam za taka kasę, choć powiem szczerze, ze w tamtym roku kupiłam Zuzce kurtkę w Zarze za 180 zł i juz do śmieci sie nadaje...a o dziwo, rzeczy z hm naprawdę ma długo.,,w części jeszcze Tosia chodziła i nadal do okej...

Blondik, ojej bidulka, Wszystko naraz...a to wirus jakiś czy co?

Konwi, zdrówka dla Patiego;)

Btw, Zuzka wczoraj płakała tylko 10 minut!!! Jupi!! Za to Toska nieznośna - chyba wreszcie zeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:10

konwalianka, Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka chorobowo, ja zdycham, Leo ma,katar, nocki nieprzespane przez to i mnie dopadlo gardlo, oby szybko preszlo, dzisiaj 3 dzien kataru mam nadzieje ze idzie ku lepszemu, bo pada,

Zdrowia dla wszystkich, niepoczytam nawet bo sil brak

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta zdrowka dla Was biedni :/

Blondik I dla Madziulki tez duzo zdrowka ... wspolczuje ja sie strasznie boje chorobska teraz ehh

Kupilam malemu jednak rajtki w Auchanie. Za male :/ ale beda na pozniej dla dzidziusia. Jutro pojade kupic drugie wieksze ,bo fajne moge od razu zakladac ,bo nie sa ciasne w pasie jak dla lalki.

Własnie przejrzalam nasza liste I nastepna rodzaca jestem JA przerazilam sie ale chwile po tym mysle. - Bozeee jeszcze 59 dni toz to wiecznosc... dluzy mi sie jakos. Ciezko mi. Marudzaca jestem na tej koncowce jak nie wiem. Mdlosci mam ,spac nie potrafie dobrze. Siedziec tez ,bo brzuch ciazy. Do tego ciagle zyje tym jak bede rodzic :( nie chce cesarki :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:39

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ojej :( współczuję bardzo :(
    Ja tak panicznie boję się wymiotow u dziecka. :( dzieci tak łatwo się przecież odwadniają.

U nas dzusiaj wesoły wieczór, Zuzia spędziła go z dwiema starszymi kuzynkami i kuzynem (tym starszym o 6 dni). Super takie domowe przedszkole. :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ