Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:Biedra, no proszę Cię.. znaczy spoko, robicie co chcecie, ale wiesz, że stosunek przerywany, to żadna forma zabezpieczenia? hehe
justa, to miło, że śpi do 7, też bym tak chciała..
wiem wiemdlatego unikam meza w srodku cyklu
-
Wiatm. Jestem jeszcze bardziej spuchnieta, pediatra MAdzi posłala mnie bez kolejki do dentysty, to niby przez wyrzynające się od 12 lat ósemki...mam je pilnie wyrwać...
ratunku:(
Madzia nadal ma czerwone ucho i gardło
Ten cykl na straty chyba muszę zapisać..
biedroneczko, do dzieła -
Blondk, no nie liczac sytuacji, ze nie masz siły, to kto wie.. ciąza lubi się "przyplątać" w najmniej odpowiednim czasie:) zdrowia dla Was.. a Madzia mimo antybiotyku ma uszy czarwone? Może to są infekcyjne tylko uszy? może wysraczą krople? BO chyba nie drugi antybiotyk? Tymek tak został "załatwiony" przez lekarzy.. dostał 3 antybiotyki a później wylądowaliśmy w szpitalu z powodu niewydolności nerek..najgorszy okres w jego życiu.. boję się antybiotyków jak ognia..
-
Antybiotyku nie dostała, ma brac zyrtec w kroplach i psikac do nosa jakims nowym sprejem. Ja mam drugi antybiotyk
Dziś też lekarka stwierdziła, ze Madzia ma asymetryczną główkę? I nci wiecej nie dopowiedziała, Madzia się zaczela drzec i zapomniałam dopytac...to coś groźnego?
Miała któraś wyrywane ósemki? BArdzo boli? -
O moja od dermatologa.dostala ten zyrtec na alergiw, troche dziwne, ze Twoja tez, bo to chyba co innego ja gnebi..
Blondik wyrywaj te 8 nie ma co, ja sie nad gornymi waham, bo mam tam tak zeby scisniete ze nitkowac musze a i tak mam tam syf pomiedzy..
Przeciez znieczulenie dostaniesz to jak ma bolec? Ja mialam dwie dolne wyrywane a nadto wszystkie 4 wiec znam sie na rzeczuale do 8 musisz zrobic rentgen bo moga byc korzenie powykrecane i moze ci pol szczeki wyrwac jak sa takie, to sie to kwalifikuje raczej do chirurgii ale to Wrozka sie wypowie
-
Dokładnie tak jak Zgredzia mowi, po pierwsze zdjęcie panoramiczne szczęki, bo korzenie 8-semek mogą być zakręcone z 7-mkami. Sam zabieg nie jest straszny, najgorzej wspominam tylko zastrzyk bo to uczucie kiedy igła przechodzi przez tkanki, tfu! Ale zaraz znieczulenie działa i juz jest ok, ciach i po zębie. Ja miałam straszne szczekosciski i dolne 8 musiałam wyautować mimo, ze były zdrowiutkie. No i miałam to robione u chirurga szczekowego.
Ania nie ma ochoty spać, kuzwa! Zaraz nie położę jej wcale bo bede miała jazdę jak wczoraj.
Blondik, zdrówka dla Was dziewczyny. Strasznie długo sie to utrzymuje u Madzi. Nie wiem o co chodzi z ta główka Madzi. Nie pomogę.
Widzialyscke ten śnieg? Omg dobrze, ze znalazłam kurki zimowe Ani. Rozm 92 i jest ok. Lekko za duża, ale gdy ubiorę jej bluzkę, sweterek to bedzie ok. -
zyrtek daj się też przy katarze/ sapce.. ale nie dłużej niż 3 dni.. skoro lekarz nie dał antybiotyku to uznał ze to uszy infekcyjne i nie ma co się stresować.. Możesz na własną ręke podawać nurofen, bo działa p.zapalnie..
co do tej asymetryczności to w tym wieku nie wiem co oznacza..jak Patryk był mały i miał, to kazali mi kupic tą poduszkę motylek i układać główkę w drugą stronę..
Lara, gdzie śnieg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 12:50
-
Hi!
Blondik chyba chodzi o to ze glowka jest nierowna czy Madzia ma/miala ulubiona str na ktorrj lezala?wtedy glowka jest zazwyczaj bardziej plaska u Sary mamy ten problem odwraca gl caly czas na prawo przez co ma te strone bardziej wylezana
Zgredka wyslalam maila
u nas tez roznie ze spaniem:/wczoraj nie bylo drzemki i ciezko bylo a jak drzemka jest to obojetnie o ktorej wstanie chodzi spac o 22,23 a ja padam:(
Lara przez pierwsze 3 miesiace mialam sluz zabarwiony w dniu spodziewanej@ moj gin mowil ze to nic niepokojacego;)
Beszko hop hop co z toba?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 13:04
*******Gang18+*******B -
Wlasnie gdzie jest Beszka?
Ja probuje zmienic igle w maszynie ale ta sruba nie chce sie krecic, a nie wiem gdzie mam obcegi (wielkie nozyce nie spisuja sie jako obcegi)..
Lili widzialam, ale nie mialam czasu zeby obejrzec, postaram sie na pewno dzis -
Moja padła, ale nie pozwolę jej długo spać, o nie!
Zastanawiam sie czy isc dzis na fit, taki hardcore. Hmmmmm
Konwi, w górach! W górach spadł śnieg.... Brrrrrrr
A jak pomyśle ze ńie mamy jeszcze spuszczonego basenu to mnie telepie. W sobotę musimy to zrobic. Ale mył go bedzie malz. Ja musze poprzecinał krzewy, jabłoń, skosić trawę itd. Chyba ostatni juz raz w tym roku.
Idę robić obiad. -
Hej!
Lara super krechy!!! Zdrówka zdrówka zycze
Blondik strasznie współczujeWam tez zdrówka! Ja mam 8 odpukać póki co
Biedro powodzenia co tam sophie zaplanujesz
Justa witam w klubie zoska wstaje koło 8 wiec tez idzie na drzemkę koło 14 po obiedzie a zasypia zazwyczaj ok 21:30. Wlasnie chrapie
A wlasnie misze do doktora z nia jutro bo jakas wysypkaa i myslalam ze z pępkiem cos sie dzieje ale musiała sobie tam dłubać bo miała czerwony dzis juz lepiej ale dla spokoju sie przejadę
A i jeszcze rano zawożę psa na zabieg czyszczenia zębówjuz mam stresa...jestem przewrażliwiona bede płakać jak nic! Ale trzeba bo juz ma takie brzydkie zeby ze masakra nie wspominając jak mu śmierdzi z paszczy :
Śnieg widziAlam ale u mnie cały dzień pada!!!! Masakra byłyśmy troche na dworze ale z parasolem to pizdzi ze szok misze jakas pelerynę kupic przeciwdeszczowa
Ide se poleżećmiłego
A lili zoska tez wolała jedna strone ale juz nie pamietam która ale pamietam ze podkładałem zwinięte tetrowki a jak kładłam spac to raz na jede bok raz na drugiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 15:08
-
A mnie glowaq napieprza od rana. Wzielam juz 3ci ibprom i probowalam spac.
to od pogody i od tego pewnie ze kawy rano nie pilam.
LARA moj spi 12/12:30-15:30, zaraz ide go budzic. Terapeutka od snu mowila mi, ze w tym wieku przerwa mniedzy drzemka a spaniem na noc ma byc ok 5h. U mnie sie to zgadza. Nie za pozno kladziesz spac Anie? Dzieci nie musza wygladac na zmeczone, ba nawet nie powinny bo to sygnal ze juz jest za pozno. Moj wieczorem tez lata jak z duracelem i nikt by mi nie uwierzyl, ze to dziecko zaraz spac pojdzie. A jednak. ogladamy chwile ksiazeczki, spiewam, przytulam, odkladam do lozka, on sie troche tam kokosi, powiedzmy 5-10min i i zasypia bez zadnego marudzenia. Spruboj. Oczywiscie to wymaga moze paru dni przyzwyczajania ale uwierz mi ze sie oplaca, no chyba ze wieczor z maluchem ci nie przeszkadza
, choc ja mysle ze to poprosutu niezdrowo dla dzieci tak dlugo siedziec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 15:19
-
LARA na kiedy masz termin
?
Kurcze no przegapilam szanse na wiosenny porod. A to takie praktyczne bylo. Wtedy dni i noce stawaly sie dluzsze i cieplejsze wiec si elatiej wstawalo a teraz bedzie coraz gorzej
. No ale nei bede wybrzydzac
. Bylebym zaszla!
Teraz ja otwieram sezon w pelni za otwarty:P. Wylaserowalam sie i moge dzialac -
hej hej dziewuszki!
odzywam sie, choc niezywa jestem od paru dni. ta pogoda dziala na mnie mega depresyjnie, wszystkie drzemki, wstawania sie teraz poprzestawialy i zupelnie nie wiem jak dni planowac. no a z wiesci pozytywnych- mam juz wozeczek spacerowy dla Franka- dzis objezdzilismy dzielnie- super jest! no i ma piekny kolor, wiec rozweselil ten bury dzien. poza tym przyszla juz gondola i fotelik dla Antosia, wiec stara spacerowke Franka musze ogarnac, wyczyscic gondole i schowac wozior dla pimpka. wczoraj mielismy dzien pelen wrazen- 30 urodziny mega mezatort wyszedl przepyszasty, byla tesciowa z wizyta urodzinowa, a pozniej moi rodzice. no i na sam wieczor rodzice zaproponowali, ze posiedza z Malym, poloza go spac, a my do kina
tak wiec spontanicznie wybralismy sie do kina na "Ostatnia rodzine", wiem, malo pozytywnie
do tego skusilam sie na kebaba, co odbilo sie pozniej na moim cukrze, no ale kij z tym.
co ja tam Wam mialam...
smarkulkom wszystkim zdrowka zycze! ja dzis kupilam tran dla malego, troche pozno, ale mam nadzieje, ze cos pomoze...
Biedro- oj, odwazna jestes, ze tak wspolzyjesz bez zabezpieczenia. dla mnie te Wasze metody to nie metody. chyba lalabym po gaciach przed kazda miesiaczka, ze zaszlam. tym bardziej, ze nie chcecie juz. choc prawde mowiac, mysle, ze Twje gadanie sobie, a i tak widac, ze niespecjalnie sie staracie dziecka "nie miec"wiec pewnie kwestia czasu kiedy dwie krechy sie pokaza. tak czy siak- powodzenia!
Konwi- gratki dla Tymka! dzielny chlopaka z ta "wrozka" to w ogole nie planowane bylo
Lara- my mamy jeszcze maly basenik na balkonie i lezaki rozlozonetakze ten- czekamy na upaly
no i oczywiscie gratki jeszcze raz testu
a plamienia moga byc. ja sie raz tylko przestraszylam w drugim trymestrze jak byla krew po stosunku. no ale mysle, ze wtedy po prostu szyjka sie podraznila i stad. mysl pozytywnie
niech grochol sie zagniezdza!
Lili- no u nas dni bez drzemki coraz czesciejciezka sprawa, bo to moj jedyny czas na odsapniecie. a jak Malutka ze spaniem w nocy? polepszylo sie cos?
Blondik- moj mial niedawno usuwana osemke. no ale to byl ciezki zabieg. u Ciebie gorne, czy dolne?
Manku- jak brzuchol?
Kroko- jak Ty sie czujesz? lepiej juz?
Beszko- halo halo!
Mari- o matko, upadek na glowe? ałćgratki dla Malej za postepy!
ok, chyba pojde sie polozyc, poki Maly spi. najchetniej caly dzien bym w lozku przelezala. ehh.
spokojnego popoludnia wszystkim!
LaRa, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
A wczoraj bylismy u naszych nowych sasiadow z Syrii. Mala Sara ma 8 tygodni i jest sliczna, takei czarne wloski ma
. Jejku jak fajnie sie trzyma takeigo bobaska malego, nic nei wazy
. Bardzo mili sa oboje, szkoda tylko ze ciezko z nimi sie dogadac no i najgorsze: gosciu pali w mieszkaniu
-
Sory ze tak zawalam postami.
O mieszkaniu znowu.
Wyprowadzilybyscie sie do domu pod miasto? Mamy moze okazje kupic dzialke 15km od miasta (jedzie sie jakies 20min) w miasteczku gdzie tesciowie mieszkaja. Maisteczko jest rozwiniete w miare bo jest tam wielka klinika wiec sa tez pensjonaty, hotele, restauracyjki i nawet markety jakies, przedszkole, szkola no i jest bardzo ladnie. No ale to jednak nie duze miasto...Sama nei wiem....Niby piekna okolica i tak sielsko ale codziennie jednak trzeba dojezdzac.