X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA skasowalas na fb post ze zdjeciem testu? A kurcze chcialam zobaczyc jaka czulosc to byla :P Jaka?
    Nic ńie kasowalam, posta nadal jest :) test 10.

My po lekarzu, Ańia śpi. Silne przeziębienie. Byłam w dwóch aptekach wykupić leki, ale nigdzie nie maja, robią oczy. Malz teraz przyjechał i pojechał szukać lekarstw.

Na 14 idziemy do mieszkania bo przyjeżdża facet od szafy i kuchni i będziemy projektować :) ach jestem podekscytowana :)
    Moze wstępnie nam wyceni temat :)
    Projekt łazienki juz tez mam, teraz tylko kwestia zakupienia towaru i czekamy na zielone światło i wchodzenie z ekipa (klucze mamy dostać 30.12)
    Projekt mojej mamie tez sie bardzo podoba, co mnie rownież cieszy, bo liczę sie z jej zdaniem.

Ok idę posprzątać bo pózniej musimy przyjechać do domu z tym facetem a póki co mam sajgon.

Kotka, bierz co ci los daje.

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, biedna Ania, te paskudne choróbska.
    Psotka, łap okazję i spełniaj marzenie :) Dasz radę :)

Ja nadal puchnę, dziś byłam u innej dentystki i ona twierdzi, ze to niekoniecznie od ósemek,ale lepiej wyrwać... Z listy 12 dentystów w okolicy tylko jedna babka miała termin na "już"...Inni na przyszły rok, rekord listopad2017 (prywatnie). Nie wiem czy do niej iśc, może jest jakaś nienormalna i źle cos robi skoro ma wolny termin...masakra

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Madzi :)

Lara zdrówka dla Anulki :), ale fajnie z tym mieszkaniem lubie urzadzać :) teraz mam pla na nasza wstretą ściane w pokoju hehehe potrzebuje dwie rolki tapety i czas zeby połozyc hehehe

Psocia hmm moze warto sie zastanowić tylko co jak sie ciąża pojawi :)

Lilka spi my zaraz zupe zjemy potem jade do mamy i z Zuzą na judo na zajęcia organizacyjne :)

ok ide cwiczyc

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIEDRO jak sie ciaza pojawi to mysle ze akurat w tym wypadku moge do oporu kontynuowac i szybko wrocci do pracy. I to jest plus bo jesli bym na przyklad znalzla prace badawcza to ciaza zwykle wyklucza od razu prace w labie tak samo jak okres karmienia....

Ehhh ciezka sprawa. Mysle ze sie zgodze i poprostu dalej bede szukac jakiejs fajnej pracy bo ten "kurs" zaczyna sie dopeiro w lutym. No i fajnie ze mialabym jakis punkt zaczpienia poprostu juz.

BLINDIK moze jej poprostu ktos z loitsy wypadl i dlatego ma termin wolny. Moze na necie opiniii poszukaj.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia no i super to kciuki trzymamy :) zawsze to już jakiś punkt zaczepienia na przyszłość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Dziś jestem zagoniona strasznie.

Kotko, to chyba znak. Co prawda ja (z wykształcenia nauczyciel), nigdy nie chciałabym pracować w szkole (tez miałam propozycje), ale może Tobie sie spodoba? Zreszta tak, jak Konwi nowi - możesz spróbować, zreszta noże w DE nauczyciel to bardziej prestiżowy zawid i ma większy szacunek...

Szczepienia - na ospę nie szczepilam (bałam sie, ze wirus ze szczepionki zarazi Toske - niby to radkie przypadki, ale...) , teraz Zuza do przedszkola chodzi i sie zastanawiam (niby ona tam głownie zajęcia indywidualne, a i nie jest taka mała, gdyby zachorowała, to dzięki szczepieniu może przejść łagodniej, ale Toske i tak może zarazić...zreszta z ospa jest tak, ze jeśli bedzie miał kontakt z chorym, to w ciagu 72h może wziąć szczepionkę i jest duża szansa, ze tez przejdzie łagodnie), na razie gluty po pas...co do meningokoków...a na jakie szczepu? Ja szczepilam na A,C,W-135 i Y, Toske tez tak zaszczepie, ale główne zachorowania do od gr B - miałam juz zamówione szczepionki, ale nie dojechały i dobrze, bo cyjan sie - to nowa szczepionka (w UE od 2014 r), niby bezpieczna, ale to trochę eksperyment na własnym dziecku. Znajoma szczepiła i okej, waham sie...zreszta u Zuzy to szczególna sytuacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:49

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: alez zazdroszcze meblowania projektowania :-) i zdrowka dla Ani

Ja kurczaka dzis pierwszy raz w zyciu upieklam, bo moj kupil prawie przeterminowanego, a nie obral wrrr
    Jeszcze tylko fryty zrobi i gotowe

Po zlobku pospacerowalysmy, bo szczesliwie mlodszy zasnal. Dzis tylko portki zrobilam do kompletu i kolezance czape wycielam
    Aha musze sie pochwalic, ze pani w zlpbki zapytala skad mala ma takie ciekawe ubrania :-)

LaRa, Summerka, konwalianka, Blondik, Lili83, Izoleccc lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Wymarzlam sie tam strasznie, właśnie robię gorąca herbatę bo sie boje ze mnie rozłoży ;(
    Wstępnie jakiś tam projekt mamy, ale póki nie bedzie wylewek na podłodze i zakończonych przebudów nie mamy co projektować. A wiec obgadalismy wszystkie tematy, ktore musimy przerobić, i spotykamy sie znów na początku grudnia aby dopiąć wszystkiego i mógł wykonywać meble.
    A teraz musze wygrać w totka.

Ryba robi sie w piekarniku a jestem juz taaaaaka głodna ze szok.
    Potem Was doczytam

Szczepilam na ospe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 16:08

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze jechać do deichmana kupić nowy rozmiar butów, ktore kupiłam ostatnio bo te okazały sie juz za małe, i był taki cyrk przy zakładaniu ze szok. Ale zeby w ciagu miesiąca tak urosła stopa? Albo ja jestem ńienormalna. Jadę....

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my dalej chorujemy I wcale nie jest lepiej maly malo je I duzo spi nie chce dac sobie gilow sciagac. Dostalismy syrop na ten omropny kaszel I musze mu strzykawka na chamca dawac.

Ja wczoraj zrobilam duzo zakupow na allegro dla malej I dzisiaj tez o apteke zahaczylam rajtki mlodemu zamowilam takze teraz musze byc dostepna w domu ,bo ciagle cos bedzie przychodzic haha I tak tysiaczek juz nie moj a gdzie reszta ehh

Powiedzcie mi macie cos juz przygotowane na ta zime dla maluchow. Co bedzie najlepsze? Ja myslalam o cieplych spodniach na szelkach I do tego ciepla kurtka w zestawie. Taki kombinezon dwuczesciowy. Myslicie sprawdzi sie??? Co wy macie w planach kupic ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:51

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda ja mam kombinezon taki jak mowisz dwuczesciowy na 92 rozmiarowka, na sanki albo na spacery jak bedzie mega zimno sie sprawdzi, a mam jeszcze softshele kurteczki z 3 z polarem w srodku jak by bylo cieplej to bluza pod to i tak chodzil praktycznie cala poprzednia zime no i dzinsiaki ocieplane albo sztruksy, zalezy czy zima bedzie ciepla czy nie bardzo, ale mam takie zestawy ;-) a i zdrowia dla was

Lara nogi tak szybko rosna widze po Leo, nawet w niektorych butach niepochodzil bo noga wieksza ;-) teraz ma 23 ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda zdrowia. Ja też mam kurtkę i spodnie. Mam też kilka par spodni na polarze, lub podszewce. Zeszła zima była słaba więc moi chodzili bez Rajtuz tylko takie spodnie.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy pierwszy NOP.
    Domi pare godzin po szczepionce zaczal plakac z bolu. Boli go nozka bardzo. nie moze chodzic bo nie moze na niej stanac. Goraczka.
    Dostal paracetamol i teraz spi ale ja z nerwow raczej nie zasne.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo padam Jagoda cały dzień w złym humorze, choroba mnie wykończy cały dzień na tekach buuu.
    Lara jak robisz ta rybę?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, z Nopem to się chyba do lekarza jedzie, co nie. To musi być wpisane w książeczkę

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Psotka, z Nopem to się chyba do lekarza jedzie, co nie. To musi być wpisane w książeczkę
    tylko ze jest piatek wieczor :/.w poniedzialek Tan zadzwonie i powiem o tym.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, dorsz.... Myje, osuszam, obsypuje (z jednej strony) przyprawa do łososia (kamis), rozkładam na papierze do pieczenia na blaszce z piekarnika i pieke w 180 st z termoobiegiem 20-25 min. (Dzis przeciąglam i był strasznie suchy)

Buty kupione, dodatkowo kupiłam śniegowce.

Kotka, zgłoś to. Oby D szybko przeszło.

Manku, zdrowia dla Jagody. Jak z mama?

Młoda, ja kupiłam kombinezon w całości. Teraz pewnie bym kupiła osobno, ale kupowałam w zeszłym roku za 50 % taniej.

A jaki krem polecacie? Do twarzy of kors. Bo sadze, ze Ostane przy Musteli Cold.

Idę spać bo ziewam juz od 18:30. Dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu sniegowce :-)
    W taka pogode jak dlugie spacery robicie?

Laro: ja mam avonu i na noc i dzien, ale testowalam ostatnio cos z sephory cholera.. i teraz wchodze na net w poszukiwaniu firmy, bo zapomnialam, na necie tez nie znalzlam, ale w lazience probke, e.lauder na noc o tak tak

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu, kochana, wiem ze pytanie nie było na tyle zrozumiałe, ale w moim lebku kręciła sie mysl o kremie dla dzieci do twarzy.

Dzien dobry, u mnie deszczowo, a mieliśmy dzis wykonać kilka prac ogrodowych, nie wiem co teraz.

Jedziemy dzis pooglądać łóżka, wczoraj jedno wpadło mi w oko i juz raczej cieżko bedzie, abym zdecydowała sie na inne. Pasuje mi do wszystkiego. Temat łazienki juz mamy rownież dograny, wiec teraz tylko kwestia wyliczenia materiału i kupno. Yeach

Wczoraj byłyśmy na spacerze dwa razy (licząc drogę do lekarza, ogródek, apteki, dom) i pózniej znów ogródek. łącznie ok 5 km zrobiłyśmy. A ze dzis juz leje, Ania przeziębiona to odpada nam basen (mam zwolnienie) i spacer. Ale wstrętna pogodę chce wykorzystać na objazd po sklepach.

Beszko, gdzie jesteś? Co sie dzieje?

Miłego dnia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ja w ogolw zapominam o kremowaniu, ale mamy dzidzius na kazda pogode, takie tluste biale ohydztwo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ