X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Tak, ale to było zderzenie czołowe..,

No i wlasnie wbrew pozorom tyl jest nawet przy czolowc emniej bezpieczny od przodu w wielu autach bo na przyklad nie ma poduszek powietrznych a przod ma a do tego tez boczne i lepsze pasy.
    Crash testy nawet chyba nei sprawdzaja co sie dzieje z tylu :/ juz nei mowiac o tym ze robi sie je glownie tylko od przodu, ewentualnie boku ale nei od tylu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no super wynik bety :) omg ale sie ciesze i po cichu zazdaszczam hehe pozytywnie :) bedzie czerwcowy maluszek :)

ide ćwiczyć :0)

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas ok, wkoncu pala w kaloryferach bo,mozna bylo zamarznac, teraz ciepelko

Lara nie czytaj internetow, wiem ze fajnie sie tak mowi, ale tam same bzdury pisza, wszytsko bedzie ok, kiedy planujesz pierwsza wizyte?

Ja na weekend posegreguje ubranka zobacze co sie nada po Leonidasie, a co trzeba sprzedac i dokupic ewentualnie ;-) moze ktora bedzie chetna na jakies ciuszki, musze, najpierw sama oblukac co ja tam mam

Biedro brawo za cwiczenia ;-)

Milego dnia laseczki u nas deszcz i wichura to siedzimy w domu

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie rozmiary poscieli dla dzieci? Musze kupic do zloba ale nei wiem jaki zeby potem nie miec problemu z poszewkami, Jest jakis standard?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 5 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do łóżeczka 80x120 a poszewka 40x80 Zuza ma standardową już

Justta ja tylko sie boje jednego do tej pory jak brałam sie za siebie to potem wynikała ciąża hehehe jak zaczełam 6 weidera byłam w połowie i dwie krechy potem dwa lata temu to samo :P i jest Lila hmmm a wczoraj mój zadziwiający mnie chłop nie wiem czy to witaminki dak na niego działają mówi popatrz jakbyśmy strzelili dzidzie to miało by date 7.7.2017 a ja w szoku skąd wiesz na co on znalazłem taki kalendarz co liczy date porodu na necie hahaha kurtyna :P

Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zastanawiam sie czy chodzić jeszcze na te hardcorowe treningi czy isc na pilates, spokojniejsze ćwiczenia. Pytałam ostatnio czy nie planuja otworzyć sekcji ciężarnych, ale chyba jednak tego ńie zrobią. Jestem trzecia laska z fitu, która jest w ciąży. A mysle, ze zeby im sie opłaciło to min 5 musiałoby nas być.

Biedra, dajesz trzecia dziewczynkę, malz napalony to korzystaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 11:03

Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA pilates no nie wiem....to sa ciezkie cwiczenia i cala sila skupia sie wlasnie na napianiu brzucha wiec nie wiem czy to dobre dla ciezarnych. Yoga raczej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wszystko zależy od przebiegu ciąży.. moja koleżanka z crosa chodziła do końca i dźwigała ciężary po 25kg na 3 dni przed porodem..trener jej po prostu mówił, aby np. tego nie ćwiczyła.. ogólnie ćwiczenia na spięcia brzucha nie są wskazane..

może kotka lepiej śpiworek? są takie nawet na 140cm..

pogoda dziś naprawdę słaba.. aż Patryk uciekał do domu, co jest niespotykane w jego przypadku..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, gratki bety, progesteron lepiej skonsultować, lepiej brać np duphaston.

Ja zaczęłam dzień od lekarza. Mam zapalenie węzłów chłonnych. Mam dosłownie oponę na szyi tak spuchłam :( Noście szaliki

U nas 6,5 stopnia...Masakra

EDIT:. Lara, a ty w poprzedniej ciąży brałaś euthyrox? Zbadaj tez tsh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:25

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI spiworek tez ma ale w zlobie kaza cienki spiworek plus koldra bo pani dokrywa jesli uzna ze jest za zimno.

Problem taki ze te lozeczka tam maja 120x60 wiec ni emoge koldry 135x100 kupic bo bedzie za duza sporo :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 5 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nie gadaj propozycja kuszaca a odkad testosteron bierze to napalony mega hehe za jakies 5-6 dni owulka hehe a juz wczoraj mnie dopadł wieczorem

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Lara nie gadaj propozycja kuszaca a odkad testosteron bierze to napalony mega hehe za jakies 5-6 dni owulka hehe a juz wczoraj mnie dopadł wieczorem
    Tylko sie nie opieraj.

Nie Blondik, badań żadnych nie robię do pierwszej wizyty u gin.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 5 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara hehehe :P nie ja sie ie opieram :P znalazłam testy owu w domu :P a se sprawdze czy owu mam bo kurde zero zabezpieczenia odkąd Lilka skonczyła pół roku czyli juz 8 miesięcy hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta moze jakas wymianka? Moj bedxie mial teraz 68 (smieszne, bo mala wychodzi z 74 jeszcze)..
    Maly spal do teraz od... 11 :o
    Sama z nim ze 3h spalam, wiec nic nie poszylam, a mam pomysl jakistam..zdazylam po mala do zlobka skoczyc, z sasiadka kawe zrobic i "zupe ze wszystkiego" nastawic..
    Teraz sie zbudzil, a jesc nie chce, nie to nie, wazne ze humor dopisuje (jak zwykle zreszta, smiechulek maly)

Ja robie niby wyzwanie z fitmum, ale powiem Wam, ze ledwo dycham, mam slaba kondycje

Biedro: a Twoj czemu bierze testosteron? I rozumiem, ze trzecia ciaza jest planowana poniekad?

Kotko: my w ogole nie mamy poscieli, tersz bede sie rozgladac i kupie taki rozmiar, fo ktorego najlatwiej kupic posciel, acz pare sama uszyje, bo materialy sa super na necie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:31

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, tak mysle o Tobie - nie martw sie, norma, to norma, a beta piękna. Jak zadałam w ciąże Zuza, to zrobiłam betę i juz, jak z Toska (byłam na forum tutejszym, gdzie większość starających sie nakręcała panuje, etc) i latałam non stop sprawdzać przyrost bety, progesteron, etc., co u Zuzy do głowy mi nie przyszło...nie mowię, ze zawsze wiecej badań jest zły (bo zaraz cześć napisze, ze w przypadku problemów, etc. trzeba i z tym sie zgadzam), ale nie stresuj sie niepotrzebnie i cies sie, ze sie udało!!

Co do douphastonu, to mam wrażenie, ze to ma byc panaceum na wszystko i lekarze non stop przepisują (a sa badania, ktore mówią o możliwych skutkach ubocznych, tak, jak w przypadku "niegroźnej" noszy), ja tez brałam dupka, ale...ja miałam plamienia, a jak rozumiem u Ciebie wszystko Ok.

Konwi, brawo super mamo!!! Dzielna Ty.

Kotko, doczytałam, ze dzieci w volvo były zapięte pasami bez fotelików, w fordzie 3 w fotelikach i przeżyły. Babka z colvo (matka), tylko drobne obrażenia, a ojciec- kierowca- stan b. ciężki. Masakra, powiem Wam, ze zmobilizowało mnie to do bezpieczniejszej jazdy, choć akurat tu, człowiek jechał zgodnie z przepisami, a zginęły jego dzieci, bo ktoś inny popełnił błąd...

Cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 16:45

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Summerko, nic sie nie dzieje i nie zamierzam sie juz nakręcać. Dzis bede dzwonić aby umówić sie na wizytę i tyle.
    Żadnych dodatkowych badań póki co robić nie bede.
    I tak, masz racje, cholernie sie Cie ze sie udało choc jeszcze nie do końca to do mnie dociera. :*

justta, zgredka lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja nareszcie.
    Lara jeszcze raz gratuluje ( dobrze ze napisałaś ze przestajesz z tymi internetami i badaniami na własna rękę, bo bym grzmiała)
    Ciesz die ciąża a resztę zostaw lekarzom.
    Blondik po Twoim poście mam stres bo my jutro do okulisty idziemy.
    Konwi ale fajnie ze Tymek tak zareagował, ale dzielny i co najważniejsze extra ze maz tez potraktował sprawę poważnie.
    Jussta gratuluje córeczki :)
    ...
    czytałam z przerwami i cos miałam odpisać ale nie moge sobie przypomnieć aaaa. U nas trochę kicha. Dzis pani ze żłobka dzwoniła ze kaczuszka ma gorączkę pojechałam i faktycznie usta spieczone i humor umiarkowany, apetyt słaby i śmierdzi z buzi czyli ząb w natarciu... oczywiście gile do kolan. Zobaczymy jak bedzie w nocy i rano bo moze jej nie dam do żłobka.
    Poza tym moja mama dzis po pierwszych naświetlaniach ... lekarz prowadzący bbbb opiekuńczy to ja trochę widzę podbudowało bo zawołał ja na oddział po tych lampach ona wystraszona poszła a on zapytał czy wszystko ok, czy godz odpowiada bo ma jeździć codziennie i ze jskby miała pytania to ma dzwonić na kom kiedy potrzebuje!!! Takze super dr.
    Mój bol brzucha raz jest raz nie ma chyba nerwy juz mi wychodzą .. brzuchem. Szukam lokalu na kancelarie, i myślałam ze szybciej mi to pójdzie a tu nie tak prosto.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu taki wysyp wizyt u okulisty?
    Ja uspilam malego, a moj walczy z mala, wrzeszczy, wyje, gada, ale jest wytrwaly..

Manku: dasz rade, trzymam kciuki za znalezienie dobregi lokum i zeby mala szybko usnela i spala bez budzenia, pewnie tak jak mowisz nerwobolowo ten brzuch..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 20:43

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

u nas dupa blada ukradli nam przyczepe spod domu:(maz zalamany niedosc ze droga, nieubezpieczona to jeszcze na gwalt przy remoncie potrzebna:(brak mi slow moj byl przekonany ze w Belgii go nic takiego nie spotka a tu klops:(sasiedzi wystraszeni co to sie dzieje bo spokojna okolica policja byla zeznania spisane ale watpie ze sie znajdzie:(

Lara dobrze ze zmadrzalas;)co do fachowcow to szczerze wspolczuje i rozumiem nerwy mamy:/

Konwi usmialam sie Tymek dzielny zuch:)super sobie poradzilas!

Manku fajny lekarz a myslalam ze w Polsce juz takich nie ma:)

mam tez ciuszki po Leo jesli ktos cos chce pozyczyc moze na oddanie moze na zatrzymsnie zalezy co u mojego brata tym razem bedzie(bardzo chcialby synka;)))moge podac ciuszki przez tesciow jada w sobote do Polski:)

Blondik zdrowka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 21:06

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratulacje <3
    Pozdrawiamy Ciocie!

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

‹‹ 2069 2070 2071 2072 2073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ