Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, szybko streszcze dzien i ide Was czytav
Oboje wstali przed 9 :o szybkie sniadanie i drugie uferzenir na dermatologa, deszzcz padal, ale juz chcialam miec to z glowy, ledwo zdazylismy, ale dzieki temu wszyscy z nfz juz zalatwieni i nic nie czekalismy
To przy uszach od razu stwierdzila atopie, a na brzuchu i nogach to pytala o kuszczyce w rodzinie, alergie, astme, mala dostala zyrtec i do kapieli cos "mimi" (48zl za 200 ml)
I jeszcze cos, ale nie bylo w aptece
-
My byłyśmy na chwile ale zoska sie chowała przed wiatrem...haha pierwszy raz widziałam wlazła do garażu
Lara ne pomogę z czapkamizoska nie ściąga i nie marudzi ale sąsiadka zawsze zakłada małej wiązana
I czekamy na wynikiale przeciez to jasne
-
Nie zdążyłam wyedytować a tu już Smok napisał, więc tworzę kolejnego posta:
Smoku: fajnie, że mała mimo, że jest z Tobą głównie , ma kontakt z dziećmi, zazdroszczę tego, choć moja niby żłobkowa
Lili: kombinezon super pomysł na poprawiny, a ja na wesele bym założyła prostą przy ciele (znaczy gdybym była szczupła) a taką wizytową, a nie typowo balową
no i doczytałam, że tamta sukienka zła, na allegro to ja nie kupuje takich ubrań, bo to może być syf z cChin, w sensie, że okrutny jakiś materiał, przymierzyć trza jak nic.
Alu: akcja była w dzień, mały akurat nie płakała, mała dostała baję ale co chwila ją wyłączała więc oc chwila do niej biegałam, i może od tego się pękło..
Lara: wiązana może być dobrych rozwiązaniem
ja bym od razu powiedziała mamie, i ja też jak Lili ukrywałam, wiadomo why.
i oczywiście gratuluję bardzo
i to już ostatni edit:
Laro: trzymam kciuki za córeczkę, ale mówię Ci synusia jeszcze bardziej pokochasztaki królewicze będzie
nco mi przypomiało, że jak wczoraj mała była chętna do mówienia i mój mówi, "powiedz brat" to ta z drugiego końca pokoju przybiegła do małego i na niego pokazała, a nie jakoś często mówię do niej, że to brat
aha i co do smoczka, to ja czekam, aż 3 wyjdą, bo u nas głównie przy zębach się przydajeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:51
LaRa, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Justa, gratuluję Ninki
śliczne imię
Lara, jak jeszcze przed terminem taka ładna krecha to może bliźniaki?
Ja musze odespać wizytę u okulisty (na szczęście wada u Madzi nie postępuje), MAdzia darła się, kopała, wrzeszczała, pielegniarka ja trzymała tak mocno, że myślałam, że ją udusi...jak wyszłam to płakałam razem z nią. Wiem, że to dla jej dobra i to była jedyna metoda (mocno przytrzymać), żeby zbadać, ale serce boli...
Zgredka, Wy już pogodzeni? Nie nadążamLaRa lubi tę wiadomość
-
Zgredko cutishelp mini? Jeśli tak, to polecalam co te kosmetyki, w necie są tańsze.. Kiedyś były po 26 zł, teraz oszaleli..
Mnie się wydaje że wiązana czapka nie pomoże, będzie dziecię ciaglo i tak a krzywdę sobie zrobi..
U nas brak prądu, zastrzele się.. -
Nie No, Blondik, niby dzis 28 dc, 12 dpo. Chyba bym sobie w łeb strzeliła gdyby były bliźniaki, noł łej. Nie ogarnę....
Współczuje wizyty
Konwi, to co polecasz na niechęć do czapki, kaptura? Przecież mowie spokojnie, tłumacze....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 13:03
-
no to tyle by bylo odsmoczkowywania
takiego placzu i histerii jeszcze nigdy nie widzialam. dostal smoka i momentalnie cisza. zlamalam sie, ale plakal mocno jakies 15 min.
nie wiem, moze faktycznie zeby i ten smoczek mu jakos pomaga... ehh, chyba bede jednak probowala stopniowo, przed nocnym spaniem mu nie dawac. mialam byc konsekwentna i dupa. poplakalam sie z tego wszystkiego i nie mam juz ochoty na nic
-
PsotkaKotka wrote:Ja bym wiazana na twoim miejscu kupila, innej metody chyba nei ma.
ale przymiarka skończyła sie wrzaskiem.
Wróżko, daj spokój Franiowi ze smokiem, jeśli tak reaguje to widocznie bardzo go potrzebuje, tak jak Ania butelki. W końcu kiedys z tego wyrosną.WróżkaZielona, justta lubią tę wiadomość
-
Hejo
Przede wszystkim ogromne gratulacje dla LaRy
Wrozko wspolczuje histeri przy odsmokowaniu oby jednak sie udalo w koncu moze czyms tego smoka zastapic . Moj zaczal namietnie tulic przy zasypianiu misiaka gdzie wczesniej nie wykazywal zainteresowania nim.
Ja dzis po wizycie u gina. Szyjka zachowana ,pobral cytologie. Badania okej
Mala dobrze wazy 2 kg +-100 gram. Wychodzi na to ze tez bedzie drobna jak maly ,bo w tym tyg waza tyle samo taki sam przyrost wychodzi nawet ja wagowo tyje tak samo. 10kg na plusie poki co. Niestety polozenie dalej miednicowe. Za 3 tyg wizyta to bedzie 36 tydz I wtedy sie okaze ostatecznie co I jak. Sram w gacie na te cc ehh. Ale w sumie moze to po prostu mi pisane. Po sn dlugo dochodzilam do siebie dlugo bylam obolala moze Bog pisze mi to cc bym mniej cierpiala ? Oby.
Maly przeziebiony zaczelo sie w niedziele wieczorem. Lejacy katar a rano jak wstal koszmarwygladal tragicznie I do wieczora ciagle lezal I spal dopiero kolo 18 odzyl jak zjadl kisielek I troche rosolku I bawil sie juz do spania. Kapiel z olejkiem czyszczenie noska I zasnal. Dzis rano juz szalenstwo I radosc juz tak sie nie leje z nosa ale kaszel suchy sie nasila wiec raczej w czwartwk odwiedzimy lekarza.
No wlasnie czy jest jakis sposob domowy czy apteczny na suchy kaszelek dla takiego malucha? Czy ttlko lekarz I ewentualne inhalacje z nebbudu itd ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 13:51
WróżkaZielona, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Wrozko u mnie to samo ze smoczkiem wiec nie jestes sama, probowalam nie dawac, to taki placz i zal i wrzask, ze nie ma szans, no szkoda mi go po co ma sie tak meczyc, widocznie teraz potrzebuje nie wazne jaka przyczyna, a dalam smoka i tak jak u ciebie w jednej chwili spi, wiec poczekam z tym jeszcze, nie jego czas tak mysle ze bedzie najlepiej, zwlaszcza ze jak maluszek zawita to bedzie kolejny smok i co beda sobie wyrywac, ja czekam jak nadejdzie jego czas, jak z wszystkim
Zgredzia biedna Lucja moze te kosmetyki do kapieli pomoga, no i madra dziewczynka wiadomo
Lara kciuki za wyniki ale oczywiste sano i zycze spelnienia marzen co do plci
Mloda super ze wszystko ok, a i zdrowka dla młodego u nas tez byl ostatnio katar ale szybko przeszlo, a kaszel suszy od razu przeszedl w mokry i po sprawie, nawilzanie inhalacje miodek cytrynka mleczko i poduszka klin pod materacyk i przeszlo, oby u was tak szybko tezWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 14:07
-
Konwi: tak to te. Czyli mam szukav w necie? Ok
Aha no i posciel antyalegiczna ma miec i nie spac z nami (ta ciekawe jak to powiem mojemu)
Mloda: moze masz racje z tym cc
Moja lazi dzis bez smoka bo schowalam, ale jak zacznie sie drzec i nie bede wiedziec dlaczego, to bedzie znak na smoka..
Maly spi, a my sie bawimy na macie -
Wrozko nie wiem co doradzic u nas smok w dzien chowany daje tylko do spania ale teraz nie ma szans na odwyk:\za duzo sie u nas dzieje bede probowala na 2 latka moze bardziej rozumny bedzie tutaj w Belgii oduczaja pozniej uwazasie ze dziecko starsze rozumie i samo rezygnuje swiadomie:/
Lara ten sam problem mamy dzisiaj wialo a Leo bez czapy kaptur:/pewnie ludzie mysla ze wyrodna matka ze mnie bo inne dzieci ladnie w czapach chodza:(mam jedna wiazana to sprobuje a noz sie uda;)jeszcze raz gratuluje 2 krech no i zycze wymarzonej cory!
Pelna szafa sukienek u mnie a do zadnej sie nie mieszcze:(cyce jak donice!umowilamsie na nastepny tydz z kolezanka to zobaczymy Sare zabiore a Leo do niani dam bo z 2 to ciezko bedzie;)
moj sie darl wczoraj ze dzieci na takie zimno na pole biore 13 'bylo i ze chore beda a ja nie zamierzam w domu sie kisic tym bardziej ze Leo uwielbia po polu latac;)dzisiaj tez spacer zaliczony tesciow wyslalam nazakupy coby troche psychicznir od nich odpoczac;)a teraz ukrywam sie w sypialni Leo pochrapuje z mala a ja sobie leze a co:)LaRa, justta lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
dzieki dziewczyny! ja mysle, ze to wlasnie dzisiaj kwestia zebowa dala o sobie znac, bo plakal z bolu jak nic. moze faktycznie tak jak Zgredka, sprobuje znowu jak Malemu trojki wyjda. jedna juz jest out.
ehh, jakis slaby emocjonalnie mam dzisiaj dzien przez tego smoka i szalejace cukry. no i wlasnie zjadlam knopersa, co jeszcze poglebi moje wyrzuty sumieniadupa.
odezwe sie wieczorem jak juz troche ochlone i wtedy Was doczytam dokladnie. -
Jejku jak tak czytam o tych waszych smoczkowych problemach to sobei mysle, ze z drugim tez nie dam smoka od razu. Nam radzono smoka podaj dopeiro chybapo 4 tygodniach czy jakos tak. No i jak dalismy to on nie wiemdzial co my z tym zrobic wiec nigdy smoka nie ciagnal. Wtedy bylam zla na siebei ze mu go nei dalismy od poczatku bo bylby dobry uspokajacz ale teraz mysle ze moze to jednak dobrze bylo bo teraz nei ma problemu
Blondik lubi tę wiadomość
-
Blondik łącze sie w bólu!!! Świetnie Cie rozumiem tez byłam z zoska u okulisty i musze ość znowu
juz sie boje i zapowiedziałam mojemu ze ma jechac z nami bo ja jej nie utrzymam! Masakra
Co do smoka to uważam jak i ze wszystkim ze każde dziecko inne...nie ma reguły. Mnie to koleżanka marudziła Żr juz jej zabrałam smoka bo tak fajnie z nim wygladała...tez mi argument
Młoda gratki dobrych wieści!
Wróżko odpuść na jakiś czas i sprobuj pózniejbez stresu!