X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny sorki że się nie odzywam ale jak to u mnie ciągle coś odkąd M zaczął jezdzic samochodem wreszcie zaczelismy ogladać rzeczy dla dzieck a itp .. moglismy załątwić kilka spraw... teraz znowu mój chory :/ ja troche tez taka nie do zycia i jakos odpalać kompa mi się nie chce podczytuje sobe Was na tel ale pisać na tym masakra :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi bo przeziębiona, gardelko czerwone i katar, temp na szczęście schodzi więc obędzie się bez antybiotyku ale 3 dni dr kazała siedzieć w domu.

A wczoraj jak poszłam spać to Zuzia usiadła w łóżeczku z płaczem, zaczęła wychodzić z łóżeczka rękami i głową do pezodu i tak zawisła sobie z głową na dół i mówi żałośnie "o nieee, o nieee" :)
    Włożyłam ją do łóżeczka i zasnęła z powrotem. :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zdrowia wszystkim ...u nas nawrot choroby katar i większy kaszel :( jutro muszę iść do lekarza z jagoda. ... znowu.
    Mieliśmy dzis iść na grzyby ale jagodowy kaszel zmienił ten plan i siedzimy w domu.
    Blondik udanej imprezy.
    Rosół zjedzony! Maz zażyczył dobie pączki i juz smakuje :) ja ćwiczę moja słaba silna wole.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: w jakiej formie dostaje sie diete chodakowskiej? Bp ja gdzies w pdfie mam jadlospos na dwa tyg od mojej dietetyczki na 1400 kalorii

Co do snow mnie ostatnio snilo sie ze ktos mnie dusi podusKa i to bylo tak autentyczne, ze po obudzeniu sprawadzalam czy kogos.w domu nie ma

Bylismy u rodzicow mojego, teraz jedziemy nizej do siostry, wiec.doczytam potem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ania dziś póki co bez drzemki, zaraz ich gdzies wyślę coby mi juz nie padła. Ja za to jestem tak senna, ze nie nam siły nic robić. Nawet do kościoła dziś nie poszłam. Nie jestem z siebie dumna ;(
    Zdrówka wszystkim chorowitkom.

Słyszałyście o Delfinku Blu Blu? zastanawiam se czy nie kupic Ani na Mikołaja i święta? Macie jakieś opinie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam mastrchefa :) miska spi i kaszle co chwila :(
    Cisza tu widzę :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię rownież (w końcu) śpi. Wytargala ze mnie wszystkie siły, nie spała ponad 12 h, pierwszy raz sie tak zdarzyło. Ja jak dętka (chyba mdłości sie zaczynaja-nie wiem czy to to bo ńigdy tego nie miałam) jakby ból żołądka i chęć wymiotów. Najlepiej mi w pozycji leżącej. I nic tylko bym jadła, fuck, musze przecież wagi pilnować.

Malz pojechał z Ańia do sali zabaw, abym ja mogła poleżeć. Przyjechał i zaczął opowiadać jak nam sie dziecię rozwija Hah. Mowi ze patrząc na inne dzieci w podobnym wieku to jest nadto ruchowo i pod względem Odwaznosci. Aaaa i jakiś chłopiec przebiegał obok, szturchnął nia, A odbiła sie od wiszącego worka, chwilkę popłakała, poszła za tym chłopakiem i go odpierdzieliła, podobno wyglądało to mega Haha malz mowi ze jak kiedys komuś odda to bedzie bolało. Yeahhhh

Manku, jak mama? Jest u Ciebie czy u brata?

Bleeeeee niedobrze mi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 20:37

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

zupelnie jakos stracilam watek :/ od paru dni jakas niezywa jestem, jakis dolek mnie meczy. sama nie wiem, przesilenie jesienne, depresyjna pogoda, czy juz sama nie wiem co. zmeczona sie juz czuje. jutro idziemy z Frankiem na to ostatnie szczepienie i juz mam stresa. poza tym musze przelozyc swoja wizyte u diabetologa, bo okazuje sie, ze moj ma wyjazd, a babcia... ekhem. godzina 8 dla niej to za wczesnie zeby przyjechac zajac sie troche wnukiem. jakos mnie to specjalnie nie zdziwilo :/ tak wiec musze pokombinowac, bo terminy sa dluuugie. ehh. meczy mnie ta cukrzyca juz. staram sie naprawde pilnowac, a i tak przekroczenia sie zdarzaja. i wierzcie mi, marze o takim swobodnym jedzeniu na co mam tylko ochote. juz nawet nie chodzi o slodycze, bo specjalnie mi ich nie brakuje. bardziej meczy mnie to planowanie, jedzenie z zegarkiem w reku, pomiary co troche... przepraszam, ze non stop tak gledze, ale serio- mam juz dosc :(

Yasminka- gratki syneczka! :) podziwiam Cie z tymi wszystkimi dolegliwosciami, rehabilitacja Kingi... jak Ty kobieto to ogarniasz? a jak z prawkiem? dzialasz?

Lara- pokoik malego pokaze jak tylko powiesimy półki na ksiazki. poki co, Franka nie moze w tym czasie byc na chacie, bo jest mega panika w czasie wiercenia :/ wspolczuje mdlosci, bleee :/

Manku- wspolczuje nawrotu chorobska :( trzymajcie sie! a jak to echo serca?

Kroko- az sobie wyobrazilam to "o nieee!" :) uroczy Zuzinek! zdrowka!

Ania- oj, widze przygotowania w toku :) powolutku, ze wszystkim zdazycie ;) przy pierwszym dziecku mialam schize, ze nic nie mam juz od polowy ciazy. teraz w sumie nic jeszcze nie zrobilam, a juz 33 tydzien prawie! musze sie w koncu ogarnac.

Nenek- jak tam nastroj?

Beszka- zazdro robota! poka butki Hani :)

Konwi- hehe ja tez zawsze jak mi sie cos w sklepie podoba, to okazuje sie, ze najdrozsze :D ale wlasnie poczynilam duze zakupy na zalando i w hm. w przyszlym tygodniu maja byc i juz mam zaciesz :)

Blondik- jak tam impreza sie udala? ja z gory chcialam przeprosic, ale karteczka dla Madzi pojdzie jutro dopiero :( nie ogarniam...

no nic, kolacja zjedzona, wiec zaraz trzeba bedzie isc spac.

spokojnej nocki wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko myślałam o Tobie bo cos zamilkłas. Niedługo tez robie test na obciążenie i zastanawiam sie jak to bedzie. Echo super wyszło :)
    Kochana nie martw sie każdy ma gorsze dni. Pogoda nie sprzyja, ja Cie rozumiem bo tez mam dol ale jakos idę do przodu...

Tak Lara wciąż jest u nas. Nie ględze Wam już co mnie wnerwia bo bym same eseje pisała hehe. Staram sie myślec o tym ze maz zaprosił mnie do kina :) jak tylko jagoda pójdzie do żłobka to idziemy łaaaa.
    Nom jutro pliss trzymac kciuki bo czekam na tel od pani w sprawie lokalu i zobaczymy czy mam czy szukam dalej.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł,

U nas ogólnie znośnie tylko z czasem kiepsko. Wiecie rozumiecie. Dużo wychodzimy na zewnątrz bo z tym małym człowiekiem nie da się wytrzymać w domu. Co za pchła, owsik, kornik...! Pyskaty się zrobił, zbuntowany, wszystko na NIE. Jak żyć?
    Tutaj pogoda jeszcze dopisuje, więc korzystamy.
    I tak to jest, nie wyrabiam z niczym, ganiam za Młodym, spacery, jedzenie, zabawa, mycie, dla mnie już niewiele zostaje z tegoż życia codziennego ;) Nie ma Neny. Diego ją zjadł :)

Dobranoc Niewiasty :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczta jak śpiom, piecuchy jedne! Wygrzebywać mi się z wyrka natentychmiast.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu!!!!!Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin! Dużo zdrowia, radości, uśmiechu podczas poznawania świata i zdobywania nowych umiejętności! Bezpiecznej zabawy na prezentowych zabawkach.
    Blondik, wszystkiego najlepszego z okazji roku w roli mamy! Dużo radości, spokoju, cierpliwości, satysfakcji z pełnionych ról życiowych, czasu na przyjemności i odpoczynek ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 07:43

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Magdaleno! W zdrowiu i szczęściu!
    Buziaki urodzinowe :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, sto lat sto lat. Duzo umsiechu, radosci i zdrowia. Bezpiecznego poznawania swiata :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Madziu najlepszego!!!

Zgredko fajowe te ciuszki:)
    chetnie bym zobaczyla te diete jak znajdziesz to pideslij na maila:)a dlaczego 1400 kcal?

Kroko bedzie dobrze!badania zrobicie i sie wyjasni!

Wrozko hormony szaleja dobrze to znam;)

Wczoraj ugotowalam obiadki na kilka dni;)Leo szaleje wczoraj wrzucil szczoteczke do zebow do klopa:/rozwalil piekna doniczke przewrocil wiatrak nawet na 2 minuty nie usiadzie:(jakby mial owsiki!takze Nena nie jestes sama w cierpieniu;)Lili tez juz dawno nie ma:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Madziu sto lat kochana zyj w zdrowiu i szczesciu i baw sie ile sie da ;-) buziaczki od Leosia

Nena tez mi sie wydaje ze juz nie istnieje wogole, a jak mala sie urodzi to bedzie dopiero ;-)

Leo po 2 dniach goraczki praktycznie non stop wczoraj juz jej nie mial w dzien i w nocy nie wrocila, wyczulam przebita ostatnia 4 ale dalej marudny i je kiepsko, mam nadzieje ze juz bedzie lepiej bo takie biedniutkie dzieciatko z tej goraczki ze zal serce sciska, ja wrak z niewyspania ofcors

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 09:31

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak to jest. Przychodzi weekend i dziecko nie chce spac do ludzkiej godziny. W sobote i niedzioele rano obudzil sie kolo 5tej....i nei pomogla butelka z mleczkiem.
    A dzisiaj obudzil sie o 6tej i po wypiciu mleka gadal jeszcze z godzine do siebie...

domi ma pierwszy raz taki gesty katar. Zapchany nochal kompletnie. Ale jakos sobie z tym radzi, zasnal raz dwa i przespal cala noc.

Zab idzie, dolna dwojka.

Domi zaczyna gadac po niemiecku grrrr. Mowi "heiss" ze cos gorace i jak juz zje to mowi "alle".

BESZKO czy H mowi tez po norwesku juz? Albo czy juz mowi po polsku ;)?

MADZIA wszystkiego najlepszego!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno,
    Wracan z biocenozy, maly sie spisal (spal a potem byl cicho), nadal sie w tramie spisuje
    Gorzej, ze mialam tez isc do banku bo co roku mam dawac potw ubezoieczenia na zycie i mieszkanie, ale.zapomnialam, aaah jak mnie wezwa, to zadzwonie tam czy moge wyslac, niestety wyjscie to wielka eskapada, a ja chce tylko spac

Na jutro (miesiac temu) ustawilam termin szczepienie dla dwojki, tak, zeby mojemu pasowalo i co? I moj akurat na delegacje ma 3 dni. Szczesliwie sasiadka pomoze, ale glownie go chcialam, zeby mala trzymal wrr matka byc..

No i najwqzniejsze:

STO LAT DLA MADZI :-)

Zdrowia dla chorych

Lili: dlatego, ze przy tylu z owczesnym trybem zycia chudlam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Paczta jak śpiom, piecuchy jedne! Wygrzebywać mi się z wyrka natentychmiast.

Hahaha wstalam po 5tej dlatego pedem do domu jade, co by pospac przed odebraniem malej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka wszystkiego najlepszego :)

u nas kurcze chciałam zdjąc jej skórke z tego jeczmienia bo taka stercząca wysuszona była i uszczypałam :( płacz i buch normalnie krwiak sie zrobił jakby jej naczynko w srodku pekło plus widac czubek ropny :( w przysżły wtorek jedziemy na ceglaną z tym zezem i pewnie tego sie "przyczepią" ach bojem siem

Psocia u nas tez dolna dwójka atakuje

Zdrówka dla Leo

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2088 2089 2090 2091 2092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ