X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja dziś wstała o 5:06 i dobrze bo stary se zapomniał budzik nastawic :P zebyscie widziały to tempo hahahaha Lilka zjadła mleko i spałysmy dalej ja do 6:30 ona do 7 ZUza pojechała z moją koleżanką i jej córka do szkoły
    Zaraz do sklepu i juz czas po Zuze ach

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 17 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do teggo nie kumam mojego wykresu :( wcale a wcale bo juz powinna temp isc w góre a dzis nosz kurcze tak nisko a już powinno byc po

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 17 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0a4eed44139ef34083f718716010a3ed.png

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, z myślą o Jagodzie i jej kaszlu, to ja na noc daje Ani syrop Clemastinum Hasco. I biedna śpi spokojnie. Moze kup i spróbuj?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez lekarka clemastinum polecila i mamy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musiala,m odebrac D ze zloba :/. Wedlug nich Domi sie rozchoruje i powinien zostac ze dwa dni w domu. A moim zdaniem kobiety przesadzaja i dla nich im mniej dzieci tym mniej roboty. Moze sie myle. Fakt, ze gile do pasa ma ale nic poza tym i humor dopisuje, apetyt tez.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiegonajlepszego z okazji urodzinek dla Madzi. :)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla mojej imienniczki!
    Blondik pokazuj foty!!

Biodronko to Lila ma taki "jęczmień", jeśli tak to badania jej nie zrobią a dają leki do wyleczenia..

em em..ile to u nas już szczoteczek Patryk utopił w muszli klozetowej? chyba ze 3..

Fajne te butki Beszko. Patryk jeszcze nie ma na zimę:(

Psootka, tam u Was to pewnie nic złego dziecko z katarem, ale tutaj nie patrzą przychylnie jak się takie dziecko przyprowadzi.. no i nie tylko do żłoba, ale też do przedszkola.. na I zebraniu każdy usłyszał prośbę od nauczycieli aby dzieci zakatarzonych i kaszlących (czesto) nie przyprowadzac. Ja w sumie tak wolę, przynajmniej narazie, póki nie pracuje i mogę być w domu..

dziś mieliśmy rekord i młody wstał o 5.45.. mały bąk, od 3 dni zdejmuje skarpety, no i nie idzie ich utrzymać i co? dziś w nocy już zapchany nos..a i ja zresztą też coś pyrcham..ale uwaga jutro przyjezdzają moi rodzice.. a ja w srodę wreszcie pojadę SAMA na zakupy i do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 13:33

Lili83, Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 17 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze no miała na górze i sie wygoiło a teraz ma na dole ale od strony skóry na zewnątrz i nie chce peknąć :( mamy floxal i neomycyne nie działaja :( miała miec teraz okularki tzn babka mówiła ze na tej wizycie najprawdopodobniej dadza recepte zeby korygowac tego zeza

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Ale zaległości mam.

Przede wszystkim,Blondik, sto lat dla Madzi!!! To juz poważny wiek;)

Co do kataru, lekki rozumiem, ale np. ropny to juz przesada. Ostatnio Zuza miała katar, nie jakiś straszny, ale pisałam do Pani czy ja przyprowadzać (a u nas grupowe zajęcia sa tylko dea razy w tyg). Powiem Esm, ze wkurza mnie, jak matki przyprowadzają takie zakatarzone dzieciaki lub kaszlące. Rozumiem, ze same mogą sie nie przejmować, ale u nas zwykły katar to koszmar, wrzaski, wymioty i niespanie, bo nos zapchany, wiec wkurza mnie to, ze zasmarkane dziecko zaraza inne, zdrowe. Z tego powodu nie chodzimy, np. do sal zabaw, etc., do przedszkola nie ma wyjścia, wiec matki mogłyby to uszanować i chore dziecko zostawić w domu. Zuza ma 27 mcy i nigdy nie brała żadnych leków i chce utrzymać ten stan możliwie długo. Zreszta każde dziecko reaguje inaczej, jedno może byc często zakatarzone i nie rozwija mu sie nic wiecej, a u innego każda infekcja, to od razi choćby zapalenie oskrzeli. Przepraszam, ze sie tak rozwinęłam, ale naprawdę, każdy ma swoje metody i okrj, nie krytykuje, ale jedli pośrednio ma to wpływ na moje dziecko, to juz mi sie ciśnienie podnosi;))

Edit: Toska dziś rozbiła nos (poleciała jej krew), złe oszacowała wytrzymałość pudełka;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 15:46

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, nie mma pojecia w jakiej formie ta dieta. Czy to jakas aplikacja jak u Lewandowksiej, czy na maila wysylaja. Chyba aplikacja skoro mozna dania wymieniac w ich bazie.

Konwi, a myslisz ze to od bosych stopek? Moja H i L lataja boso. Hance jak zaloze rajstopy, to chwile ponosi a potem siada i sciaga i sie wkurza, bo nie idzie tak latwo jak ze skarpetkami ;)

Co do gili w orzedszkolu, to u nas chodza smarkajace, kichajace i kaszlace jak gruzlicy ;) a i z ospa chodza o ile stan ogolny jest dobry.

Nenusia, Beszki juz tez ni ma. Utonela pomiedzy obiwiazkami domowymi ;) a corka doklada tyle, ze hohoho
    Stwierdzilismy z mezem, ze musimy filmy nagrywac, jak ta sie wspina wszedzie i lazi jak malpa po meblach...pokazemy jej jak dorosnie, albo jak w ciazy bedzie ze swoim ;)
    Dzis w nicy zniw histeria byla:/ a do tego ja mialam atak kaszlu a pitem zoladek mnie bolal.

Wlasnie KONWI, jak robisz domowy syropek?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 17 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Zuza do przedszkola chodziła to stety / niestety ale jak dziecko miało katar było odsyłane do domu a były przypadki jak matka mówi nie kaszl poczekaj az wyjde wrrr u nas kazdy katar konczył sie zapaleniem gardła lub oskrzeli :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Biedronko, o to mi chodzi, dlatego ja chorego dziecka nie poslalabym, a chciałabym, zeby w przedszkolu dzieci tez były zdrowe.

Beszko, a u Was na ospę sie szczepi? Bo u nas to nie jest obowiązkowi. Ja Zuzy nie szczepilam i nie będę raczej (ze względu na diagnoze i chore jelita), wiec gdyby dziecko z ospa przyszło (tzn. gdyby juz miało i matka by posyłała mi mi tego, to bym sie załamała), nie mówiąc o tym, ze w domu mam młodsze dziecko, którego z racji wieku, zaszczepić jeszcze nie moge i wówczas to jest zagrożenie.

Co do bycia sobą...ja to nawet nie pamietam, ze mam jakieś potrzeby, ze w ogóle jestem, jakoś żyje tylko dziećmi, ale liczę, ze to sie za kilka miesięcy zmieni (wracam do pracy i mam nadzieje, dawnej świetności;)), czas odkurzyć szafę;))

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk mnie dziś wykonczy.. Strasznie marudny, opatrzył się zapalka.. Palilam w kominku i on musiał wziąć zapałki i odpalił jedna - SAM i się oparzył :( biedny, płakał :( i od tamtej pory mam delikatnie mówiąc.. Masakre. Do tego katar się u niego zaczyna a i ja mam katar :( dobijcie mnie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, wspolczuje....i lacze sie w bolu. Mloda jeczy piszczy. Maz stara sie nia zajac, le przed chwila stala pod drzwiami do laznienki (ja bylam w srodku) i walila w nie beczac i krzyczac mama, mama...a mnie niedbrze.
    A masz meza w domu, zeby mogl cos ci pomoc czy dalej sama?

Summi, u nas na ospe wietrzna nie szczepi sie dzieci. I tyle razy co moi byli w przedszkolu, gdy isoa paniwala, to nigdy nie zlapali...natomiast rzyganie i angine zawsze, takze ten .....

U mojego straszaka kolega jest na wizycie. Wlasnie maz im kolacje zrobil i mam nadzieje, ze zaraz matka po niego przyjedzie

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka piszczy. Zapowoada sie kolejna boska noc i tak juz od ponad 2 tyg.nie wiem po co mamy na to wesele jechac...my kolacji niemdoczekamy, bo padniemy ze zmeczenia. Aniania nie da rady z H, bo ta ja malo co kojarz i bawet moj maz mnie w nocy wola....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko dziś jak na złość.. Pociągi stanęły i był dopiero o 20:( Tymka ogarnął..

Współczuję i Tobie i życzę mimo wszystko dobrej nocy. Patryk charczy, Tymek kaszle.. Ja smarkam.. Wg. mojej aplikacji wczoraj w nocy miałam 1.25 min snu głębokiego i 4.15 min snu płytkiego. Ciekawe jak będzie dziś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 21:08

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUMMI u nas do przedszkola chodza dzieci z katarem. Inaczej polowy dzieci by chyba nie bylo....Jak pojdziesz do pracy i ci dzieci co chwila beda z gilami chodzic to przeciez nie bedziesz ciagle przez to w domu na zwolnieniu siedziec.
    Domi nie ma zielonego czy zoltgo kataru, leci przezroczyste. Ale widzialam wzlobie dzieci z takimi gestymi zielonymi gilami.

Ale spoko nie posle D jutro do zloba. Niech sie nie meczy, choc pewnei bedzie niezadowolony ze nie idziemy do dzieci..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:17

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWyi co to za aplikacja?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijcie mniw, dopiero oboje zasneli mala wyla i piszczala przez co maly nie mogl zasnac. Serio wyobrazam sobie zbiorowe samobojstwo, albo tylko ja sie zabije, ale na chwile przed przyjsciem mojego z pracy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ