Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lara, wspolczuje nocki. Oby Ani przez reszte dnia humor dopisywal.
Przez orzypadek mam wlaczony tv na tvp 2 i psycholog dzieicecy wypowiadal sie nt.wychowywania dzieci, rozkazywania i nakazywania imswietne. Bardzo mi sie spodobalo, to co mowil
-
hejo o poranku!
alez mnie rozbawilyscie tymi tekstami o swiecachwiecie, kazdy ma jakiegos hopla. ja np. moge miec bylejaka elektronike, telefon, w ogole mnie nie ruszaja tego typu rzeczy. ale uwielbiam kwestie wystroju domu, klimatu i zapachu. no kreca mnie tego typu pierdółki
jestem troche snobka w tym temacie i lubie "eleganckie" rzeczy. i np. wieczorkiem jak Franek pojdzie spac, sprzatam caly jego grajdołek, zapalam sobie swiece, wlaczam jakas spokojna muzyke, kocyk, herbatka i te sprawy
a jesli chodzi o sama swieczke to z tej firmy sa dostepne roznego rodzaju swiece. jesli bedziecie mialy okazje poniuchac gdzies, to polecam- Kringle Candle. naprawde pieknie, nienachalnie pachna. No a ja kupilam duza swieczke na 90h palenia, wiec wystarczy na dluuuugo
no i przecena byla ze 100zl, wiec jakies 80zl zaplacilam
a chcialabym jeszcze w przyszlosci wyprobowac firme Woodwick, to sa swieczki, ktore palac sie "trzaskaja" jak ogien w kominku. wiecie, jak sie nie ma kominka, to jakos trzeba pokombinowac
no takiego mam fioła
aaa nocka u nas spoko. Maly jeszcze spi. ja z deka zalamana wynikiem cukru porannego, ale dzisiaj znow pokombinuje tak, zeby bylo dobrze.
Konwi- ojj, to sie nalatalas wczoraj. ale chociaz zmienilas klimat, zawsze cos
Lara- gratki serducha! trzymam kciuki, zeby z tej fasolindy wyszla piekna dziołchaaaa i wspolczuje nocki
nameczylas sie biedna... kciuki za szczepienie!
Smoku- uuu, dobrze ze zebole nie ucierpialy! moj taka kuchenke by uwielbial, ale miejsca brakmysle co by mu kupic pod choinke co nie zajmie duzo miejsca...
Kroko- hmm, moze wyprobuje ta ciastoline. ale najpierw przygotuje chate jak do malowania
Summerka- ojj, trzymam kciuki, zeby zz twoim sie poprawilo!
Adulcova- witamy
Beszka- a co tam mowil ten psycholog?
Lili- popatrze na ten ekspres. poki co kasy brak, ale moze kiedys...
no nic, dziewczynki, ide do bobka, bo sie wlasnie obudzil.
milego dnia!
LaRa, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Hejka
Lara wspolczuje nocy, a wymioty pewnie od kataru u nas tak bylo kiedys, a moze i od tej kielbaski biedna Ania, dobrze ze juz lepiej, powodzenia na szczepieniu
Beszko co mowil psycholog zaciekawilas mnie
Adulcova Leo juz nie pije mleka mm, kaszkami tez juz pogardzil, chyba sie przejadlo, pije rano kakalko a wieczorem mleko z miodem, mleko krowie, no i w dzien jakis serek homo jogurt i tyle, pokaz swoje dziela
Wrozko ty juz 33 tydzien ale to leci, ta ciaza tez mi tak leci ze hej, chyba dlatego ze nie moge sie tak na niej skupic jak na poprzedniej
Aha i myslimy nad chrzestnymi, normalnie masakra nie ma kogo wziasc, szukam tez kolderki dla Leo bo tamta za mala i sie zastanawiam nad pathworkowa moze byla by ok, on nie lubi byc przykryty czyms ciezkim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:02
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Oo tak jak ktos ma bzika na jakims punkcie a jest to warte ceny to czemu nie
szalej Wrozko hihi
LaRa wspolczuje nocki. U nas z leksza podobnie ale bez wymiotow. O 21 maly zasnal wiec sobie ucieklam zjesc I na komputer chwila dla mnie a ten lobuz po 1,5 co chwile sie budzil I przychodzil po mnie mamulok jeden ,ze mam isc do lozka I go tulic a ja serial ogladalam noooo. I tak z 3x potem sie poddalam wylaczylam I poszlam do lozka. Zasnac nie umialam z dwie godziny . A jak juz zasnelam maly ciagle sie wiercil I mnie budzil ehh masakra I jak tu zie wyspac no.
Milego dnia -
Powiem wam ze dieta bez soli daje rade. Wczoraj zrobilam potrawke z piersi kurczaa z buraczkami i porem do ryzu. Bez grama soli wszystko (rzu i tak nigdy nie sole). I bylo pycha!
Moj dogorywa w lozku. Mowi, ze tak zle o sie chyba nigdy nie czul. Gardlo go boli i ucho. Wczoraj wkoncu poszedl do lekarza! A prosilam go od zeszlego tygodnia zeby poszedl ale on nie mogl bo praca, bo wazne terminy, bo musi. Musi to na rusi. Nikt by nie umarl jakby nie poszedl a tak doprowadzil sie do stanu krytycznego. I nie dal sobie wypisac zwolnienia do srody bo w poniedzialek ma bardzo wazne spotkanie....Cud, ze mnie i D nie zarazil jeszcz etym syfem. Antybiotyku nei dostal. Czyzby lekarka widziala na oko, ze to wirus a nie bakteria?
LARa super wiadomoscii wspolczuje nocy. Brak snu to tortura
-
Psotko, na oko moze ocenic wyglad gardla. Inaczej wyglada wirusowe inaczej bakteryjne. A co, naset crp nie zrobila?
No stan krytyczny,to chyba nie...ale na pewno nie jest wesolo
Co do wypowiedzi psycho w tvp to kto chce to chyba moze sobie urywek na necie zobaczyc na stronie pytania na sniadanie (nie wiem, bo jesl ogladam o tje porze tv, rzadko, to jest to tvn). Ja tej dyskusji nie bede tu na nowo zaczynactylko tka wspomnilaam, aby zainteresowani mogli sobie zobaczyc.
-
CRP nigdy (przynajmniej nic o tym nie wiem) mi nei robiono, mezowi tez nic nie badano. Kieds sie tej lekarki pytalam na jakiej podstawie osenia czy infekcja jest wirusowa czy bakteryjna skoro wypisuje antybiotyk i powiedziala ze po latach doswiadczenia poprostu wie jak to wyglada.
Dostal tylko tabletki na gardlo z lidokaina.
No krytyczny nie, chociaz wiesz jak mezyczyzni choruja. Nie no nabijam sie ale ja wiem ze jak czlowiek ma katar i bol gardla, ja sie bardzo wtedy mecze. A maz ma jakis ostry zapalny stan.
Jak mialam kiedys zapalenie krtani to myslalam, ze zejde z tego swiata z bolu, tyle ibupromu to chyba przez rok nie zjadlam co wtedy a i tak bolalo. -
Beszko: serio moglas napisac co w tv mowili :p przeciez to nid Twoje slowa, czasu nie mam szukac
Laro: bardzo wspolczuje nocki, dobrze, ze maz byl do pomocy bo ja bym pewnie sama all musiala zrobic. A adulcova zrobila dla mnie i malej takoe same bluzy w kwiaty, dla mnie dwie bluzki do innych ubranek maleja i dla chlopakow z tego samego materialu po tshircie-) kiedys pokaze
Poklocilam sie z ojcem, znaczy on sie na mnie obrazil, bo walczyl z dawnym pracodawca, wygral i juz rozdysponowal kasa, a oni sie odwolali, nie dziwne, ze jest w dlugach skoro wydaje cos czego nie ma, no nic ide sprzatac -
X Zgredko ale on chyba sobie zdaje sprawę, że to było nieodpowiedzialne.. Jak teraz to widzi?
A gdzie Maniek?
Adulcova Patryk pije mleko krowie. Zresztą on już od dawna (czyli od odstawienia od cyca, gdy miał 16m-cy ) nie pije mleka pt tak, w butli. -
justta wrote:Dzisiaj 21, wiec wszystkiego naj naj dla dzisiejszych dzieciaczkow
u nas 21 miesiecy
Zafundowała, swojemu dziecku z tej okazji szczepieńie, krzyk, ból..... MasakraBiedroneczka83, justta lubią tę wiadomość
-
Konwi: nie sadze, zeby sobie zdawal sprawr, ubzdural sobie, ze ta ksiazka da mu zarobek..
A mi sie wydaje, ze mala jest uczulona na pomidora papryke lub slodycze czekolade.. bo odkad tego nie daje, to juz buzka lepiej wyglada..
Chcialabym pocwiczyc, czy maly zasnie??
Aha mam macierzynski do 8.11 i teraz oytanie jak wezme 6tyg rodzicielskiego (za taki wymiar jeszcze placa 100%, potem juz 60%), ktory uplynie 21.12 czy brac jeszczr czy wykorzystac urlop wypoczynkowy (a mam zalegly jeszcze z 2015, razem 37 dni czyli ze 7 tyg + za 2017), do kiedy zistac w domu do lutego do marca? -
hi!
Lara wspaniale ze serduszko bije:)nocki wspolczuje:(
Wrozko a no pewnie kazdy ma jakiegos bzika;)jak tylko ci humor poprawia to czemu nie:)
Konwi zaraz skrobne ten przepis;)
Wczoraj zakupilismy ekspres inny model bo ten co chcialam okazal sie duzyyyy no i oczywiscie trzeba bylo dolozyc kasy bo drozszy grrrr a po powrocie do domu okazalo soe ze w pojemniku na mleko nie ma rurki:(i moj musial dzisiaj znowu jechac ehhh u nas zawsze cos....ale kawka super
Adulcova gdzie mozna zobaczyc twoje dziela?
*******Gang18+*******B -
Dzień dobryyyy
choc nadal pochmurny i ponury
Zoska wlasnie zasypia wiec bede brać sie za prasowanie .
Lara współczuje nockiumeczylyscie sie obydwie
Konwi Ty tez ranny ptaszek z przymusu. Ale wcześnie spac chodzisz...tez bym tak chciała
Wróżka fajne te świece naprawdę!!! A ta trzaskające to juz w ogole!
Beszko,Konwi, Psotka zdrówka i wszystkim które potrzebują!!
I wszystkiego naj dla miesięczników
Aha uwaga dostałam 10 dyń od sąsiadkibosko! Tez porozdajr i cos tam ewentualnie Zamroze
Wczoraj zoska zjadła makaron ze szpinakiem ale bez szału wiec dzis zrobiłam jej gulasz i jarzynowa a wczorajsz szpinak maz wziął do pracy i wlasnie mnie poinformował jakie to pysznejestem w szoku bo on nie nawidzi szpinaku!!! Hahaha
Miłego popołudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 13:21
-
Krem z kalarepy
-kalarepa ok 500g
-2 duze ziemniaki
-piers z kurczaka ok 200g
-cebula
-bulion
-200g slodkiej smietany (nie dalam bo fajna byla bez)
-olej rzepakowy moze byc inny
-galka muszkatawowa
-zielona cebulka
Kalarepe, ziemniaki i cebule pokroic i podsmazyc. Mieso pokroic w kostke przyprawic sola i pieprzem smazyc az sie zarumieni. Warzywa zalac bulionem i gotowac ok 15-20min (az beda miekkie) zmiksowac dodac smietane przyprawic (mozna z galka lub bez wg uznania). Na talerz wlewamy zupe wrzucamy kawalki miesa i pokrojona zielona cebulke. Voila:)Bon appetit!
Smoczyca1, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
A ja rok temu zamrozilam dynie i w tym roku wywalilam calosc prawie, bo raz sprobowalam z tej mrozonej i to bylo o hy dne.. czyzbym zle zamrozila?
Cwiczenia zrobione pod pilnym okiem malego, potem prysznic, kp - maly zasnal a ja pije inke i bede zbierac sie po mala.. -
Wróżko a czym pachnie ta Twoja świeczka? Ja uwielbiam zapachy cynamonowe, ewentualnie jabłko + cynamon, jakiś piernik
ale to typowe zapachy na zimę, święta..
Justta Moja kaszki juz nie je ho ho i jeszcze dluzej. Sloikow itp tym bardziej. Teraz ma odwyk slodyczowy (a i tak je malo), bo ma problem z qpa. I nie wiem czy od tego, ze miala antybiotyk i zaburzył prace, czy po prostu coś w niej "siedzi".
Mnie sie nie podobaja patchworki - ale to chyba ze wzgledu na to, ze trzeba sie przy tym narobić i duzo to kosztuje ;P a tak powaznie - ja musze miec wszystko dopasowane
Co do ogolnego picia dzieci to moje chyba oszalało - zaczela z powrotem pić z butelki, a nie przez słomke, mam nadzieje, ze to przejsciowe.
Zgredi nie chwal mnie tak
Lili mogę Ci pokazać na facebooku, bo nie mam żadnej strony ani nic, bo najzwyczajniej na swiecie tak jak pisalam szyje dla siebie, ewentualnie dla znajomych - nie mam DG, a licho nie spi
Wow, dynia Wam smakuje? Ja albo nie umiem zrobić, albo sie zrazilam, bo dla mnie to smakuje jak piasek? Nie wiem
Ja swoj wczorajszy 'plan' zrealizowalam, uff -
Wiecie, jakaś bez siły jestem, spać mi sie chce, Ania jak na złość usnęła w wózku gdy z nia wracałam, w domu sie rozbudziła i szaleje. Jesc nie chce, tylko butla. Moze ja trzyma po nocy? Na śniadanie tez tylko butla. Ona ńie je a za to nadrabiam.
Malz pojechał po moja mamę, bedą za ok 3 h. Ja sie pochlastam.
Sorry za śmiecenie, ale kto jak nie Wy mnie zrozumiecie? Zieeeew