X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly zasnal po 22, ja poszlam z.psem a ta piipipipi nic nie zrobila (na spacerze po poludnii tez nie)..

Co do parapetow to ja mam kamien moja mama mowinze tonohuda mi tez sie nienpdpoba kest wielki i niefajny w kuchni zrobilam a la drewno cieplo i przytulnie

Lauro: bedzies miec przerabane z usypianiem, jak dwojke bedziesz ogarniac, maly bedzie orzy cycku (lub mala) i wtedy anie musi ogarnac maz, ale to bedzie juz etap czytania to moze bedzie lepiej..

Manku: badz twarda i nie daj sie, lubie za lokal :-)
    Wrozko, Lauro: bedzie w uj ciezko, bedziecie chcialy zabic kogos, ja jestem obecnie na etapie zabicia siebie, ale dacie rade

Okazalo sie ze moge wziac 6tyg rodzicielskiego w pierwzEj czesci a potem min 8tyg w kolejnych trzech czesciach, czyli mimo nowelizacji nic sie nie zmienilo, 6biore (do 20.12), ale kolejne 8tyg to za duzo, z pensja o 2.tys nizsza nie dam rady bez zjadania oszczednosci :/nic to zuzyje caly urlop i wroce kolo lutego, choc moj mi radzi te 8 wziac i urlop i wrocic w marcu jak bedzie lepsza pogoda w sumie to nie jest zly pomysl, bo wozic dzieci wnlutym do dwoch roznych zlobkow ...

Alicjo: bardzo mi przykro, ale sama dochodze ostatnio do wniosku, ze dzieci nie sa argumentem za pozostaniem w zwiazku nieszczesliwym. Jednoczesnie wydaje mi sie, ze ludzie ida teraz na latwizne i szybciej sie rozwodza, naszym rodzicom nie przychodzilo to do glowy, acz ja np uwazam, ze moi byliby o wiele szczesliwsi gdyby sie rozstali z 10lat temu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 22:57

Nenaaa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu współczuje :(
    Lara my mamy parapety z jakiegoś kamienia ale to nie granit białe z cętkami ;) dobre bo łatwe w utrzymaniu czystości moim zdaniem
    Kroko a Zuzia nie jest spocona? Bo nasz termometr jak czoło spocone to pokazuje niższa tego i dlatego mierze na skroni
    Manku współczuje sytuacji z mama :(
    Blondik zdrówka!!
    Dobranoccccc

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiedzialam mojemu ostatnio ze popelnie przestepstwo i pojde do wiezienia i wroce za 2 lata na co on zebym cos konkretnego zrobila zebyo w zawiasach nie dostala bo wtedy nici z mojego planu;)ale czl pomysly do glowy przychodza:/

Zgredko wybralabym opcje do marca

Alu wspolczuje u nas w rodzinie 2 rozwody:(

Leo usnal o 23 Sara nie chce spac oczywiscie darla sie jak co wieczor moj ja przejal na 3 godz bo ja juz nie dawalam rady psychicznie teraz probuje ja uspic przy cycu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 00:49

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Hehe dziewczyny ale macie plany..... Nie zabijacie sie i do przestępstw nie namawiajcie heh.

Wiecie jaka ja durna jestem? Tzn mój mózg, zamiast spać o cieszyć sie spokojnym snem Ani to co chwile sie budziłam i analizowałam dziejsze zakupy, którym musimy sie poddać. Masakra, oczywiście gdy Ania sie obudziła to bym pospała jeszcze, a w nocy zamiast spać to myślałam o parapetach, futrynami, drzwiach. No wariatka.
    Dzis Ania zostanie z babcia, a my uderzamy do sklepu.

Kroko, jak Zuza? Mam nadzieje ze ok, odpuść tak częste mierzenie.

Lili, współczuje, czemu Sara nie chce spać? Jak jest w ciagu dnia?

Zgredzia, tez bym pewnie posiedziała jak najdłużej sie da. A pocieszyłas mnie tak, ze chyba ńiedlugo sobie strzelę w łeb, tylko dam sobie czas do urządzenia mieszkania. Bo jaram sie jak dziecko.

Aaaa miałam pytać, bo z Ania tak nie miałam, czy jak budzilyscie sie w nocy to musialyscie juz, w danej chwili cos zjesc? Bo jak nie to mdłości? Fuuuuuuj?

Miłej soboty

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Ja na szybko, bo weekend u teściów...

Alicjo, współczuje. Rozumiem Cię, bo u mnie, od pół roku, tez same problemy i złe wiadomości, kiedy to sie skończy?

Kroko, moja Zuza często ma taka temp, ale nigdy nie pomyślałam, ze to cos groźnego, Hmm...

Jedziemy dziś u teściów, zobaczyć syna szwagra, ma 3 tyg...;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Rano się wszystko unormowało z temp.
    Lara wieczorem zmierzyłam bo czułam pod ręką że ma ciepłe czoło. Jak coś jest nie tak to mierze co 10 - 15 minut żeby wiedzieć czy trzeba reagować np lekiem p.goraczkowym. mierzenie temp. to nie jest moje hobby które namiętnie uprawiam ;)
    Beszka tak, Zuzia jest przeziębiona, już 10 dni męczy się z katarem.
    Ja się przestraszyłam bo jedna koleżanka stąd z bbf miała takiego nopa u córki, że temp spadała, ona miała 35,2 :/ dzwonili na pogotowie itd.
    No ale na szczęście wszystko ok.

Alicja współczuję. To zwykle jest tak że jak się wali to wszystko na raz. :/
    Ale już niedługo będzie lepiej.

Do mnie dzisiaj przylazła @.
    Jeszcze dwa opakowania tabsów.
    A potem i tak nie będzie starań bo się ze starym w ogóle dogadać nie mogę i nie mam ochoty.

Zgredka to prawda, ludzie teraz zbyt łatwo rozwodzą się itd.

Maniek gratki lokalu ;)

Dobra robię kawę i idę sprzątać. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara też bym się jarała urządzeniem mieszkania. ;)
    Zostaw sobie koło łóżka chrupki kukurydziane i zjedz parę zanim wstaniesz. Powinno pomóc na mdłości.

LaRa lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kroko, o chrupkach nie pomyślałam, i tak zaliczyłam porcelanę, ale ze żołądek pusty to sama żółć poszła (sorry) teraz leżę i ledwo dycham.
    Czekam na mamę, skoczymy do mieszkania pomierzyć conieco i mam nadzieje ze zakupy pochłoną mnie na tyle ze o mdlosciach zapomnę. Bllleeee
    Obiecuje ze to mój ostatni wywód o złym samopoczuciu.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kromke chleba

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam chrupki ryżowe przy łóżku. A często jak w nocy wstałam i nie mogłam potem zasnąć to musiałam zjeść dodatkowy posiłek bo inaczej było mi niedobrze.

Ja mam drewniane parapety. Mega fajnie wyglądają.

Zamienię katar niemowlęcy na jelitowe dorosłych. .....
    Aaaà o 12 ma przyjść kumpela a ja nie śpię od 7 bez prysznica, śniadania, kawa stoi zimna w kuchni a młody śpi z cyciiem w buxi i charczy bo ledwo oddycha pdzsz ten katar

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jadę, rodzicami do nich, na tydzień. Zobaczymy. Patryk wstal o 5.30 i mój z nim, ja pospalam do 7.30. Ale Patryk pokazał dziś taki charakter. Ryczal pol godziny, bo tyle nie brałam co na ręce, ale powiedziałam dość, bardzo wymusza, wyrywa zabawki, nie pozwolę aby wszedł nam na głowę. Tymek na tym cierpi.

Dobrze Kroko, że wszystko ok z Zuza

Lara, udanych zakupów. Nie przejmuj się, pisz nawet o złym samopoczuciu, choć oby tego było jak najmniej

Ala współczuję złych sytuacji w rodzinie

Udanej soboty

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hai!

Lara nie mam nic przeciwko postom o mdlosciach;)choc jak czytam to gesiej skory dostajena wspomnienie:/ja zawsze mialam kromke chleba kolo lozka (chrupki nie pomagaly)co do spania Sary problem zaczyna sie ok 14,15godz tylko na rekach a wieczor jest katastrofa:(choc np dzisiaj od rana na rekach u mojego i nie da sie odlozyc:(a co dziwne na spacerach spi ladnie
    parapety mamy z konglomeratu

Kroko moze termometr zepsuty?zdrowka dla Zuzi

my dzisiaj jedziemy na zakupy za kiecka jak nie kupie to ide nago;)no bez jaj nic nie moge znalezc:/

Ps moj mi dzisiaj kawke do lozka zaserwowac a potem bylo milo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 11:21

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!!
    Wlasnie siedzę u fryzjera a moj z zoska.
    Lara wlasnie mnie tez pomagał suchy chleb jak juz sie złe robiło! I powodzenia na zakupach :)
    Wlasnie Lili my tez mamy z konglomeratu (dzieki za podpowiedz;) współczuje kłopotów brzuszkowych Sary :( zoska tez dość długo w wózku spała i non stop trzeba bujać :(
    Konwi twarda bądź, choc to wymuszanie to ciężki temat :(
    Kroko oby Zuzia juz wyzdrowiała :*
    Rownież miłego dnia zycze

Blondik, Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomagała tylko jedna rzecz. wyrzygac się solidnie i na troche był spokój, ehhe :)

Boli mnie wszystko :( wygladam jak potwór, a dziś idziemy na urodziny :(

Lili, Sara ma kolki? Macie sab simplex?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila gadalam z mama przez twl uwaga
    Powiexziala mi, ze "problem polega na tym, ze ja sie ubieram jak stara kobieta" mo ?i$$$ ja ktoria ma bomberke w kwiaty dres j adidasy na co dzien

A za tydzien mamu chrzest malego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 14:05

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na mdlosci pomagaly tylko czopki od gina... Lezalam chyba tydzien w szpitalu z tego tytulu, grozilo mi poronienie, eh..

Zgredi najwazniejsze, ze Ty sie dobrze czujesz w tym co nosisz i Facet Cie akceptuje. Mamie podziekuj za rady, ja bym odbila pileczke ;)

Upieklam ciasto - kruche z pianka budyniowa i jagodami + na gorze kruszonka. Polowe dam tesciowej, a co mi tam...

Poszyłabym cos, ale oczywiscie Maz wrocil do domu, a zyjemy ze soba jak pies z kotem...

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze odbijam :-) tym razem jednak wycelowalam w innego czlonka rodziny..
    A stroj prawie wybrany, nawet wahalam sie nad kolibrami od ciebie do tego waska rurka spodnica, a dla malej ta sukienka i futerko, ale jeszcze nie wien

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA wspolczuje mslosci.

Tak sobie ostatnio pomyslalam, ze z tym Spanien to moze da fazy rozne. Tzn. przez jakis czas dzieci spia jak zloto i nagle przychodzi moment Moment wszystko zmienia sie o 180'. Jak tam Ania teraz spi?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka moze i racja z tym spaniem, a ja zamowilam Leoskowi spiworek z racji ciaglego odkopywania zrezygnowalam z koldry, a spiworek ma podzial na nozki wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi, trzymajcie kciuki, on sie najczescij budzi jak misze go przykryc bo sie odkopal

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, dzien pod znakiem : RZYG!
    Kuzwa, gdybym w ciąży z Ania miała takie jazdy to serio dluuuuuuuugo zastanawiałabym sie nad drugim (i tu ukłon dla naszej Kroko i współczucia za to co przechodziłas) jestem głodna jak szlag, a rzygam juz nawet woda, kupiłam sobie latte -ja nie pijąca kaw- pyszna niesamowicie, dojechałam do domu i co? Spotkanko w wc, i pięknie pachnący kawowy RZYG ! Do tego napierdziela mnie brzuch od tych wymiotów. Fuck i mam dreszcze, momentami biegunkę.

Ania podniecona pobytem babci ma w doopce swojej małej spanie, ale za to mam nadzieje padnie o 20 i wieczór spędzę na spokojnie w łożku.

Zakupiliśmy praktycznie cała łazienkę, choc cżesc do odbioru w połowie listopada, ale to nie szkodzi. I tak będziemy do mieszkania mogli wejść w grudniu.

Sorry ze o sobie ale szybko pisze i idę rzygac.....
    Trzymajcie za mnie kciuki!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2101 2102 2103 2104 2105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ