Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
adulcova wrote:Jest tu jakiś stomatolog? Młoda ubila zęba, nawet nie wiem kiedy... Nie boli jej, a do poniedziałku daleko.
Jedynka ubitą po środku ma taka koronkę -
Adulcova biedna maleńka
Lara wspolczuje rzygow, mnie ominely na szczescie, ale te mulenia fuuj, trzymaj sie niedlugo przejdzie
Ja jem chalwe i zagryzam mandarynkami, wkoncu sie rzucily, chyba blisko juz swietaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:27
-
Współczuję Adulcova, na pewno nie ma czym się martwić.
Wrozko, a Ty gdzie?
Lara kurcze teraz Coś wymeczy, oby do 2-go trymestru.
Ja u rodziców, ale Patryk jest nieznośny od trzech dni, no masakra. Nie wytrzymuje. Ciągle jeczy, płacze tak, że serce się kraja (a ja np. tylko nie pozwalam mu iść samemu, na ulicy), kładzie się na ulicy, histeria. Nic mu nie pasuje, a że siedzę obok niego, a że dostał taki widelec a nie taki, co ma Tymek. A że chce siedziec na tym krześle, a ja wtedy mu nie schodze.. No wymiekam.. -
Lara bardzo Ci współczuję.
Ja tylko to mam cały czas w głowie, co będzie jak zajdę w drugą ciążę i znowu będę pół roku rzygać non stop, jak ja się zajmę Zuzią wtedy itd.
No ale ten problem już mnie nie trapi.
Niestety mi na rzyganie nie pomagało komplwtnie nic, żaden ze znanych sposobów.
Dobrze że jest Twoja mama, wykorzystaj to trochę. -
Ojjjjj, nie wiem co sie dzieje, czy to nie jakaś grypa żołądkowa? Boli mnie brzuch-żołądek, mdli co moment, rzygam woda i żółcią, mam dreszcze całego ciała.
Jak u Was to wyglądało? Czy to rzeczywiście to sa te ciążowe atrakcje czy moze sie zaraziłem jakimś wirusem? A jak tak to chyba strzelę sobie w łeb jeśli Ania to podlapie. Mam ochotę sie popłakać, dodatkowo mała noe chce spać, kładziemy sie obok, wszystko pogaszone a ta ma w nosie spanie i wstaje do zabawy.strzElę sobie w łeb
-
Lara współczuje strasznie
moze to faktycznie jakiś wirus? Jak dreszcze i wymioty...biedna
dobrze ze jest maz i mama! Zdrówka!!!
Adulcowa współczuje! Ale moze faktycznie jak boedra mowi zalakuja...ważne ze jej nie boli! Zoska tez nie ma kawałka jedynki ale taki mały ze trzeba sie przyjrzeć ale tez nie wiem ani jak ani kiedy.
No i dzis tez nie chce cos spacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 20:52
-
Patryk już obudził się trzy razy od 20.00 też jest ciekawie..
Współczuję dziewczyny tego braku spania, raczej usypiania dzieci, Patryk dziś też nie chciał usnac..
Co do tej grypy Lara, to bardzo możliwe. Ja przeszłam w 5-6m- Cu, nie pamiętam dokładnie, ale było to bardzo słabe.. Schudłam 3 kg w 4 dni.. Bo tyle to trwało.. Pij odgazowana coca cole, małymi łyżkami, jedz solone paluszki, jak możesz elektrolity, choć ja po tym zygalam, no ale probiotyk to podstawa, najlepiej dwa różne, rozpuszczalne lub takie co proszek jest do wysypania z kapsułki.. Zdrowia
Mimo wszystko dobrego wieczoru i spokojniej nocy -
elo!
lacze sie w bolu z ciezko- usypiajacymimoj dzisiaj padl dopiero kolo 15 i spal do 17. przed chwila go polozylam, ale slysze jak lata po lozeczku, wiec bedzie wesolo
Konwi- jakbym o moim Franku czytala. taki maruda i placzek sie zrobil, ze masakra. wielkie histerie robi o nic, no placz tragiczny. i nic mu nie pasujeehh, a takie grzeczne dziecko bylo...
Adulcowa- a ostre to uszczerbienie? zab sie nie rusza? jesli to tylko malutki kawalątek, to spokojnie, obejdzie sie bez interwencji lekarza. jesli ostre, mozna w gabinecie troszke wypolerowac zeby nie zahaczala o warge np. generalnie w takich przypadkach obserwuje sie jakies 2tyg. czy zab nie ciemnieje, czy nie robi sie przetoka (kulka z ropa) na dziasle nad tym zebem. jesli boli przy nagryzaniu, to dieta polplynna przez tydzien i tyle. mozna w tym miejscu wcierac raz na jakis czas jakis preparat z fluorem, typu Elmex zel. tyle
Lara- o bidulo, wspolczuje tego zyganiaja tego nie znam poki co i licze na to, ze mnie ominie. pij duzo i odpoczywaj jak mozesz.
Justa- ooo nie, udusze za ta chalwe! nie dane mi slodycze w tej ciazyale z mandarynkami za jakis czas sprobuje, a co!
no nic, dzis ide wczesniej spac, bo wczoraj przegielam.
dobrej nocy kochane!
-
Wróżko niezbyt ostre, takie sobie - krzywdy sobie tym nie zrobi. Ubytek nie jest ani po lewej, ani po prawej tylko po środku - bardzo mały moim zdaniem powiedzmy, że 1,5mmx2mm - tak jak się przyglądnęłam. Ząb nie jest pęknięty itp. Przy jedzeniu nie skarży się, pije i ciepłe i chłodne normalnie.
Powiedz mi jeszcze jeśli możesz - jeżeli ząb zacznie czernieć to co? Wyrwanie? Boże tragedia... Nie wiem, chyba źle ją pilnowałam, mam wyrzuty sumienia -
Zasnal o 21 30, to jeszcze nie tak tragicznie, oby noc byla w miare bo jestem wykonczona
Ide sie polozyc, dzieciaki i msmuski spijcie dobrze, buzka
Adulcova bedzie dobrze, nie martw sie na zapasWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 21:52
-
Adulcova- nie nie, nic z tych rzeczy
leczenie kanalowe tylko i tyle. ale to naprawde w najgorszym przypadku. z tego co piszesz, to jest to raczej drobny uraz, wiec po prostu szczotkuj jej zabki jak zawsze i obserwuj, czy sie nie robi ciemniejszy. bedzie dobrze
dobranoc!adulcova lubi tę wiadomość