Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojaaa I maz mi sie strul. Pieknie zamiast odpoczywac dostane w dupe. Zjadl wczoraj kebaba I od razu po nim biegunka a dzis wymioty I zle samopoczucie. No co to sie dzieje
Biedra wspolczuje siedzenia tam I tych przezyc. Ja z mama na ceglana jezdzilam do Katowic I tyle czasu zesmy tam spedzaly znim zesmy wyszli ,ze o jaaa a ja jeszcze wtedy przy koncowce ciazy z malym.
-
Hej,
Witam sie w nowym tc
Niech ktoś mi odda moja energię i dobre samopoczucie, plidsssss.
Biedra, moja mama miała tez ostatnio wizytę na ceglanej. Miała być po 7 rano, bo uruchamiają jakaś maszynę, która nie działa długo i tylko kilku pacjentów jest obsługiwanych. No i babka w rejestracji tak napieprzyla, zE mama zamiast isc na badanie siedziała pod innym gabinetem. W końcu tez poszła zapytać bo czekała a nikt jej nie wolal, No i okazało sie ze to nie tam. Całe szczęście zdążyła na te badanie. Bardzo kompetentne sa te rejestratorki, bardzo.Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Apropo wyzszej klasy w mowieniu...
WYZSZA KLASA TO... odróznienie fuj od chu*. Do prawdy, nie przeklinam w domu, a na pewno nie chu*uje, a mała mówi zamiast fuj to ch*j.. Zatem zamiast fuj każę jej mówić 'ble'... No nic, ja nie zwracam na to uwagi, bo wiem jakie ma intencje, ale gorzej z obcymi...
MlodaDamo przykro mi z powodu zatrucia męża, strasznie rozbijajacy jest ten wirus.
Biedroneczko na jaki kurs idziesz?
Eh, mój D przyjechal dziś do domu z delegacji, bo miał szkolenie, ale za nic w świecie nic w domu nie robi.. I jak tu nie zabić, a miałam szyć! W efekcie zaraz bedzie 16-sta i jadę do mechanika 100km w jedną str... -
Hej Adulcova dobre ja mowię bee jagoda mówi mango ,oko, mamo, i naśladuje większość zwierząt ( osiołek jej wychodzi perfecto!)
No u nas noc z dupy jagoda złapała jakiś wirusa żłobie ( po dwóch tyg w domu w żłobie była dwa dni) i wieczorem tak wymiotowała ze mi sie słabo robiło . Na szczęście tylko dwa razy ale ze było duzo to dzis musiałam jechać kupić nowa suszarkę do bielizny zeby wszystko wyprać i wywiesić co zajęło mi cały dzień bo obrzygana u siebie wszystko a potem u nas... siedziałam u niej pol nocy i patrzyłam jak spi bojąc sie zeby nie zakrztusiła sie.
Padam zrobiłam chleb idę zjeść i spać oManiek
-
nick nieaktualny
-
Maniek współczucia. Ja byłam na przełomie grudnia/stycznia z moją w szpitalu, bo też wymiotowała i miała biegunkę. Masakra!!! Wszystko przez to, że spanikowałam i zamiast poczekać do 18stej na dyżur to pojechałam tam, bo była 17sta.
Jestem W S C I E K L A !!! Mialam dzisiaj odebrac samochod od lakiernika i zawiezc do mechanika I CO? I mnie doslownie wystawil lakiernik!!! ON AUTA NIE ZROBIL JESZCZE... Malo tego, gdy mnie zobaczyl to uciekl do swojej kanciapy i wystawił 60-letniego ojca, ktory powiedzial mi, ze on nie bedzie ze mna dyskutowal, bo jestem dla niego zbyt gówniata... Oj uwierzcie mi, że zrownalam go po tym z podloga... CHAMSKO.. -
Maniek: a jak robi osiol?
Ja wlasnie kp, co jakis czas obrywajac w reke. Mala spi, maly po kapieli. Moj poszedl po piwo, ale o psie zapomnial.
Ja zamowilam materialy tym razem gladkie grube..
Ide Was czytac
Dzis moj ulubionu azja express mmm
Jutro wosk wasow i brwi w pt hybrydy a co
A na chrzest nie mam w co sie ubrac -
hej hej!
nie odzywam sie, bo dopadlo i nas Franek wczoraj w nocy bardzo niespokojny, wstawalam to niego z tryliard razy, wiec dzis dzien pod znakiem mojej nieprzytomosci. w zlobku tez maruda, a dzis po poludniu goraczka i mega wodnisty katar ehh, szybko poszlo. teraz co troche budzi sie z placzem, wiec boje sie kolejnej nieprzespanej nocki. a z rana musze na badania, bo w przyszlym tygodniu mam ginekologa... no i mojego cos dopadlo. brzuch go w nocy bolal i dzisiejszy dzien tez. cholera wie co to ja poki co ok, wiec staram sie ogarniac ten grajdolek. no ale moj ma wyjazd jutro wieczorem, wiec spanie bedzie rewelacja o dziwo, w takich warunkach u mnie cukier ok. nie spinam sie juz tak no i dzis po 7 razach kłucia ani jednego przekroczenia. natura ludzka jednak jest nieodgadniona.
Adulcova- co do wizyty stomatologicznej, to najlepiej zeby pierwsza byla w czasie kiedy dziecku juz wszystkie mleczaki wyjda. im wczesniej tym lepiej, bo chodzi o przyzwyczajanie malucha i brak zlych skojarzen. i niekoniecznie musi to byc w jakiejs "kolorowej" klinice kwestia znalezienia fajnego stomatologa, ktory przyjmuje dzieci.
Maniek- wspolczuje tych wymiotow biedna Jagodka. trzymajcie sie tam jakos...
Mloda Dama- zdrowka!!
Kroko- masakra z ta lekarka! strata czasu... ehh wspolczuje no a chirurg faktycznie powinien wiecej na ten temat powiedziec. bedzie dobrze.
Psotka- kciuki za spokojna noc.
Yasmin- zachowanie meza- skad ja to znam oni chyba wszyscy tacy sami! zdrowka!
Lara- energii Ci nie oddam, ale pociesze Cie, ze do drugiego trymestru juz niedaleko. dasz rade!
co robicie w nocy jak dziecko ma mega katar i budzi sie co chwile? odkurzacz co troche? kurde, u nas trauma odkurzaczowa coraz wieksza wlaczylam nawilzacz, pokropilam olejkami posciel i juz pomyslu nie mam. nie chce go wybudzac tym odciaganiem odkurzaczowym... ehh, do dupy
-
Adulcova- no ja mam Nasivin i dalam na noc, ale niewiele on pomaga a do tego odciagania to musze miec meza, bo inaczej juz nie daje rady. szlag by z tym katarem na szczescie goraczka spada... a przezyc z mechanikiem nie zazdraszczam niedawno wydalismy jakies 8tys. na naprawy samochodow i w sumie jedna naprawa za gruby hajs niewiele dala. ahh, szkoda gadac.
spokojnej nocy dziewuszki! -
Wróżka, ja polecam maść depulol. Smaruje się na klatce piersiowej przed snem i mega udrażnia nos. Jak dla mnie jest mega, a aromactiv może się przy nim schować.
Ja dziś odebrałam auto od machanika, tak a'propos tematu Adulcovej..i uwaga!! Poszło 1600 zł! Masakra, jeszcze nigdy tyle nie wydalam na naprawe auta
Psotka, ja też jestem zszokowana tekstami babek ze żłobka. Szok!! A co je to obchodzi czy ty pracujesz czy nie. To nie ich sprawa co robisz w dzień. Płacisz przecież i masz prawo zostawić dziecko na tyle godz ile chcesz. Mam wrażenie, że to chyba ich umiejętności pedagogiczne i organizacja pracy są do doopy, skoro przy zaledwie 6 dzieci nie są w stanie ogarnąć dzieci i wlasnego wc.. to nie twoja sprawa ile razy dziennie ona korzysta z wc. To ich problem jak nauczyc Dominika spać w grupie albo inaczej zorganizować mu czas jak spać nie chce. Moje dziecko po jednym dniu nauczyło się samo zasypiac w 5 min, mimo że od urodzenia usypialam go na rękach i też wybudzal wczesniej go najmniejszy szmer. A jednak babki daly radę i to przy srednio 15-20 dzieciach. Myślę, że nie powinnaś się im dac podporządkować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:38
WróżkaZielona, Summerka lubią tę wiadomość
-
Wróżka też polecam depulol. Aromactiv faktycznie słaby.
Do tego na czas kataru daję na noc poduszkę klin, przed snem odciagam i zakraplam nasivin (Zuzi pomaga), mokra pieluszka na łóżeczko i na nią ollbas, pod nos maść majerankowa. Przy takim zmasowanym ataku zwykle śpi spokojnie do 22 -23 a potem znów zatyka nos...
Współczuję kataru bo to uciążliwe u takiego malucha.
A i syrop z wapnem podawaj w dzień plus cebion.WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Wrocilismy do domku. W polsce bylo ok. Zabiegani. Wesele nawet spoko. Poszlismy spac o 2-3 a mloda obudzila sie o 5 i ani moja mama ani kuzynka nie mogly jej uspokoic. Z glowki oberwaly. Przyszlam po nia, to tak sie darla az cyca dostala, ze cale pietro obudzila (cale szczescie na pietrze sami swoi weselnicy byli ).
Przeczytalam, ale nie pamietam wszystkiego, weic sorry jesli kogos pomine.
Damo, mam nadzieje ze bedzie ik. Co do porodu posladkowego, to ja bym sie nie zgodzila. Ale i normlany porod moze byc z komplikacjami. Koj pierwszy trwL 22 h zakonczony vacuum, a mi kosc ogonowa pekla.
Yas, ja czasem z 2 sama zostawalam, to z noworodiem, to byl koszmar, bo chlopcy mieli kolki. Jak kolki przeszly, to bylo ok. Wkladalam J do wanny a obok mialam wanienke dla L i kapalam obu w tym samym czasie. Yciagalam pierwszego L. Wycieralam, ubieralam i kladlam na lezaczku w lazience. Potem wycieralam i ubieralam J. Mleko dla J z butli, wiadomo w tym wieku dziecko samo butle trzyma. Zabki mylismy i szlam do J do pokoju z L. Siadalam na podlodze, karmilam L cycem a J czytalam bajke. Ciezko bedzie, ale dasz rade.
Z H bylo to niemozliwe b.dlugo, bo ona miala giga kolki, ktore trwaly b.dlugo...
Manku, nie mam slow na Twoja mame. Wspolczuje Ci. Musle ze do psychologa powinna pojsc.
Mojej tez by sie przydalo, ale nie pojdzie.....
Zgredko, powodzenia w walce z pracownikami
Wrozko, zdrowka impowodzenia w zlobku
Kroko, nie mam slow. Co za lekarka. A nie chcesz pojsc. Zmala do gina dziececego, aby ktos porzadnie te wargi sprawdzil?
Moja H tez miala usg w PL. Nerki sprawdzalismy. I wsio ok. Jedna podrosla a druga przystopowala. Darla sie okrutnie. Oboje z mezem ja trzymalismy
A ja zmienilam stomatolga blizej domu mojej mamy i tragedia ..tragedia z moimi zebami. Nie wiem czy moja ooprzednia stomatolog byla slepa czy mi w tak krotkim czsie az tak zeby poszly przez kp. W kazdym razie 6 m-cy teku mialam jeden ubytek a teraz 13 zebow do zrobienia. Na jednym mam teraz lekarstwo, aby kanalokwi uniknac, do tego zab sie ukruszyl i jakas nakladke trzeba zalozyc. Mam ochote pojsc z awantura do bylej doktorki. Wsciekla jestem. Bo dbam i zeby i nint zawsze wszystko bylo ok.
Z mama moja niby loeije. W koncu znalazlysmy dobrego (ponoc) naczyniowca. Ponoc skrzepy z uda wchlonely sie. Zostaly pod kolanem i w lydce.
Mnie wykancza nerwowo norweskie biuro pracy i moja byla firma.....WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Wrozko wspolczuje katarku, n trwal u malego tydzien taki gesty glosny latal w nosie, mala ma nadal gila ale wycieka sam
U nas masc majerankowa na ubranko ollbas i odciaganie.
Goscie powiedzieli, ze przyjda jutro, jak nie to bedzie wkurw bo w nd przybywaja ludzie na chrzest, a tez nie chce im dzos mowic ze bardzo prosze bo chrzest, bo mi jeszcze na zlosc nie zrobia.
Juz na privie pisalam Adulcovej, ze tez bym chciala byc taka asertywna, ja to jestem w domu harpagan, a do obcych myszka.cicha..
Na 12 ide na chwile do kosmetyczki, oby maly sie nie darl
Beszko: co z ta robota? Wracasz do pracy?WróżkaZielona lubi tę wiadomość