X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Psotka, Konwi dobrze radzi.....za momencik sami wyciagniecie szczebelki.

Adulcova, moja 2 ma zaparcia. Ze starszakiem co 2-3 mies.jestesmy w szpitalu na badaniach.

Maniek, super ze Jagodka juz ok.
    A Tobie zylaka b.wspolczuje. Moja przyjaciolka miala. Po porodzie wchlonal jej sie.
    A co do bad.moczu, to moze zle probka pobrana? U nas jak wychodza cyrki po lekach, to do szpitala i cewnik. I u duzych i u malych.

Zgredko, jak nocka?

Konwi, a jak u Was., nadal u rodzicow?

U nas nadal mlyn po podrozy. Jakso sie ogarnac nie moge tym razem. Wczoraj sama odebralam robot do odkurzania (masakra ta firma kurierska). Odkurza ok. Wiadomo trzeb abedzie raz na jakis czas poprawic po nim w katach i pod kanapa. Mnie on troche wkurza, bo sama bym np.salon szybciej i doklandiej odkurzyla, no ale plan taki, ze jak on odkurza, to ja scieram kurze itp. No zobaczymy
    Jutro mam wychodne z kolezankami na kolacje, drinka i ploty. Poki co nie chce mi sie ;)

Co do pracy, to ehhhh skimplikowane to.w kazdym razie prawnik znow zaangazowany....grrr

Moi rodzice mieszkaja w domu, ktory od lat 70 jest pod zagrozeniem wywlaszczenia. Co chwile plany zmieniali,a le generlanie nic z tym rodzice zrobic nie mogli...ani sprzedac, bo kto kupi (um daje marna kase a raczej chca upchnac mieszknaia, ktore maja a to masakra jakas), ani zburzyc i wybidowac nowy, bo za kazdym razem decyzja odmowna z um.
    W kazdym razie pare mies. Temu byla firma z um wycenic chate, a pare dni temu facet z um robil przeglad domu. Takze chyba cos sie w koncu ruszy. Rodzice juz jaksi czas temu zaczeli rozmowy z um, aby ci wykuoili ten dom...ale um daje zanizona cena i to mocno a zamaist kasy chca upchnac te tragiczne mieszkania. Jak teraz tak samo bedzie, to chyba batalia w sadzie nas czeka a i moze jakas sprawa dla reportera hahahha
    W kazdym razie jestem w szoku, jak um oszukuje....bo nie wiem jak to inaczej nazwac

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, zdecydowanie nie ma co się godzić na takie warunki. Lepiej nagłośnienie, to od razu zmieni się stanowisko..

Maniek, ja mam żylaka, który mi niestety został.. Czasem nadal się pojawia :/ a jak pobierasz próbkę moczu? Moja gin kazała tak : podjąć się, założyć tampon, popuscic, zebrać środkowy mocz, no i już..

Beszko, jeszcze u rodziców. Dziś przyjeżdża mój i cieszę się.. Szczerze to myślałam, miałam większe oczekiwania i czuję się zmęczona.. Prawda jest taka że tylko od gotowania mogłam odpocząć bo dzieci i tak na mojej głowie... Do tego dziwnie się zachowuje moja druga siostra, nie podoba mi się jej zachowanie wzgledem rodziców, nie wspomnę o mnie.. Ale najbardziej mnie wkurza że moja mama mimo takiego traktowania ciągle "wchodzi jej w D. .pe" , szlag mnie trafia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 08:59

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wspolcUje Konwi. Powiem Ci, ze moja bratowa, brat i tesciowa brata tez tragicznie moja mame traktuja i a ta tanczy jak tamci zagraja. Np. odkad mama jest chora to w ogole jej nie odiwedzaja. Brat byl moze 3 razy w szpitalu i tyle. Sasiadka pomagala robic zakupy i gotowac dla mamy. Teraz mama jest sama i tez maja ja w dupie. Jak my bylismy w Pl, pojechalam z mama do kliniki na bad. W centrum Gdyni. Tesciowa brata chciala sie koniwcznei spotkac...a moj mama poszla. Znia an kawe. Dzien orzed naszym wyjazdem. Wkurzylam sie mega. Jka my w Pl jestesmy i bratowa nagle zadzwoni, to mamam zamiast pow.,ze nie bedzie dlugo gadac, bo gosci ma, to siedzi i nawija orzez ten tel.godzine. A oni serio maja ja w du..

Zycie....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zdycham:(wymiotuje plus biegunka od 4 rano. Nie wiem czy czymś sie strulam czy wir jakiś. Musiałam zadzwonić po męża zeby sie jagoda zajął bo nie daje rady :(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

MANIEK wspolczuje zatrucia to samo przechodzilam w poprzedni piatek az musialam w szpitalu odpoczac. Oby Ci szybko przeszlo kochana .

Ja bylam wczoraj u dentysty w sumie u innej babki ale tez spoko no I co no I leczyla mi juz kanalowo ta jedynke masakra z jednej steony ok ale tak bez zdjecia ehh oby wyszlo z nia wszystko dobrze . Grunt ,ze juz nie boli.

Nic mi sie nie chce.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Manku, współczuje, tez to przeżywałam (przeżywam) nic fajnego :( dobrze ze maz sie Jagoda zajmie, a gdzie mama? Zdrówka, sił i pij elektrolity!
    Zobaczymy co ze mną, zjadłam śniadanie i czekam na reakcje żołądkowego-jelitowe. Mam nadzieje ze juz bedzie ok. Chociaż sił nadal brak ;(

Konwi, siostrę do studni! Ale to ńie ta fajna co was ostatnio odwiedziła?

Czekam na kuriera z paczka z H&m. Zamówiłam 3 ubranka i 100 pękła. Omg

Młoda, twarda babka jesteś, ze zęba kanałowo leczyłam bez znieczulenia, Wow! No ale jak miał bolec?

Kotko, Domi nie jest juz maluszkiem heheh wyciągnij mu te szczebelki :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa cos Ty. Na poczatku tylko sprawdzala bez znieczulenia na ile zab reaguje ale potem mi dala zastrzyk ,bo nie moglam z bolu wyrobic heh bez znieczulenia bym u iekla gdzie pieprz rosnie hehe. Jedynke gorna lecze ehh.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo widzisz? A myślałam, ze ńie można znieczuleńia w ciąży, ale teraz rożne nowości sa wiec wiadomo, ja 100 lat za murzynami! Dobrze, ze masz to za sobą!
    Ejjjjj za pare dni przytulisz Hanię :) ale to zleciało!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny Maniu Lauro macie to co ja z Kostkiem w ciazy :/ bardzo Wam wspolczuje, bylam tak ledwo zywa, ze z trudem mala do zlobka oddawalam..

A dzis mala sie obudzila po 5 dalam jej mleko, ale spac nie chciala, posadzilam ja do lozka (od sciany maly ja ona) i wlaczylam baje i kima, znaczy takie wiecie lezenie, ale nie twardy sen. No i o 8.07 sie obudzilam 8.21 biegiem do zlobka, bo 8.30 sniadanie

Lauro: ja w drugim trym zrobilam wszystkie zeby na znieczulenie i nie gadaj, zes zacofana bo w ostatniej ciazy bylas ze dwa lata temu
    Aha a ja zamowilam materialow tez za 100zl ale mam nadzieje uszyc z tego min 3pary portek i tyle bluz i cos z pikowanego, ale nie wiem co..
    A zaraz ide czapkr dla siebie robic w te maki, co mala ma sukienke, bo wczoraj dla niej robilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:30

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee mozna mozna zwykle dostalam. KOniec wrzesnia tez bylam I tez normalnie znieczulka. Ja bez nie ma opcji.

A no juz ciaza donoszona w niedziele. Leci leci niby ale szczerze nic mnie nie cieszy przy tej koncowce. Nie ma to jak z Adamem bylo takie oczekiwanie po prostu a teraz sama nie wiem co mnie czeka ale nie wierze ,ze mala sie odwroci takze mysle moze 14listopada bedzie cc. Ale to sie dowiem za tydzien w piatek ,bo ide do gina z badaniami no I kontrolnie hehe. W domu nie ogar. Torba lezy I kwiczy dalej nic mi sie nie chce robic.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, w ciąży nie leczyłam zębów. Dopiero po i to dopiero kiedy skończyłam karmić. A i tak znieczulenia nie brałam. Właściwie teraz powinnam sie zapisać do kontroli.
    Ale bardziej bolało mnie usuwanie kamienia niż leczenie. Aaa i tak nie miałam dużo dziur jak na kilka lat nie chodzenia (5 zębów).

Młoda, moze poród 11.11? Powiem Ci ze to świetna data :) zawsze wolne, ja tam jestem zadowolona z tej daty :)

Aaaaaa No i Smoku, masz wieeeelkiego minusa! Były urodziny? Były! A gdzie ciastko?
    Wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjj i spełnienia marzeń, ciotka!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Biedro, No poleciałas kolorowo :)
    e nie delikatne sa hehehe poprzednie lakierowe były fioletowe takie śliwkowe :) no moze ten jeden ciemny to taki ciemny braz z brokatem nie widać tego na zdjęciu typ piasek pustyni

lubie np krwisto czerwone ale lubie tez np delikatny blady róż czy pistacje :)nie miałam za bardzo wyboru kolorystycznego bo kolezanka ma narazie mało lakierów a ten gołąbek mi sie podobał :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 28 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka dziewczyny

Lara ja tez kanałówke leczyłam bez znieczulenia bo bałąm sie bardziej niz samego leczenia :P hehehe

My jutro na wies z dziewczynami wracamy w niedziele mąż ma wolny poniedziałek

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: :( przykro mi..

Ja wrocilam z hybryd, maly raz sie rozplakal ale pobujalam i poszedl dalej w kime, teraz wciaz spi
    A dzis kolesie ida rurke wycinac i lipa, poniewaz przyjda prawdopodobnie, jak moj wroci i to bedzie ma sa kra, on na pewno ich tam pogoni (kiedys pracowal jako kierownik na budowie no i generalnie sie na tym w koncu zna)..
    Aha paznokcie bez

Lece po mala do zlo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety co to sie dzieje? To jakas jelitowka chyba? Pogromnormalnie

Moj pojechal dzisiaj po to auto.

Domi dzisiaj mnie zaskoczyl. Dostal na sniadanie 2 kromeczki chlebka (plus mleko w lozku). Wyjelam go z krzeselka, otwieram drzwi kuchni a ten je zamlnal i pokazuje na fotel i ze am. No to go wsadzilam i faktycznei zjadl jeszcze kromke :D

A wczoraj kazal sobei dac sorter i wysypac klocki. Ja poszlam do lazienki, wracam za 5min a tam wszystkie klocki w pudelku :D

nikt mi o AzjaEkspres nei odpowiedzial :(. To znaczy ze nie czytaci emoich postow :(

Ja nigdy nie robilam paznokci...

BIEDRO na jaka wioche? ty na wsi mieszkasz takiej, prawdziwej wsi :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:32

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu wykończyć sie można.
    Wróżko jak Franio?
    Zgredko jelitówka czy zatrucie to chyba moja zmora, a z dzieckiem i w ciazy to juz wyższy poziom .
    Co do kolesi ze sm to wczoraj po 20:00 mi ktoś zadzwonił dzwonkiem gdy maz poszedł usypiać jagodę otwieram a tu gość do sprawdzenia instalacji gazowej pfff kartkawisi ze mieli być do 20:00 no i go nie wpuściłam bo piec mam w łazience na gorze obok pokoju jagody.

Pytalyscie o mame:była na naświetlaniu potem u lekarza bo czuje sie coraz gorzej i ma zapalenie pęcherza bolesne. Niestety szykujemy sie do chemii bo sama radio nie pomaga tak jak założył na początku dr. ... załamać sie idzie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 28 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia wrzuc pazurki na FB

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 28 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia ja nie ogladam Azji :)
    Na wies do tesciów to taka wioska koło Skoczowa Chybie sie nazywa hehe do Bielska jezdzą 4 autobusy w ciągu dnia heheheh ja mieszkam w miescie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANKU trzymam kciuki za mame!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: ja czytalam ten post nawet 2x co przyznam rzadko mi sie zdarza, ale nie mam takich odczuc jak Ty, na czym dokladnie mialoby to zle podejscoe wygladac? Oni tam prosza ludzi o nocleg, jedzenie o podwozke, a dobrzy ludzie im pomagaja.

maniu: sily dla mamy po chemii no i Tobie, bo na bank odbije sie to na Tobie :/

U mnie wlasnie ekipa siedzi. Szkoda ze moj z robotu nie zdazu wrocic

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2110 2111 2112 2113 2114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ