Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny!
witam sie ledwo zywa. nocka nie byla najgorsza, Franek budzil sie tylko pare razy, ale mimo to czuje sie padnieta. cukier znow mi sie pogorszyl, a z nim moje samopoczucie katar nadal mamy, ale juz nie taki tragiczny i podwyzszonej temperatury tez nie ma. oczywiscie wszystkie proby odciagania to jedna wielka masakra, bo maly rzuca sie w histerii. a ze silny, to ciezko mi go opanowac... no i tak. byle przetrwac.
Manku- kurcze, wspolczuje mega taki sezon teraz chu.. nawadniaj sie tam i odpoczywaj jak mozesz... zylaki? nie powiem gdzie mi wyszly. szkoda slow
Mloda Dama- dobrze, ze juz zab nie boli... a kanalowe nie jest takie zle znieczulenie oczywiscie mus. sprawdzalas te "wycieki"?
Psotka- ja odpowiem na Twoje pytanie o AE jak dla mnie sama idea programu troche smieszna, bo przezycie za dolara dziennie... tamci ludzie tak zyja, a nasze gwiazdki wielce umeczone. ja widzialam pare odcinkow, ale jakos mnie nie wciagnal. czy to fair? wiesz, szołbiz rzadzi sie innymi prawami i nikt na takie rzeczy nie zwraca uwagi byle kasa sie zgadzala. fajne akcje ten Twoj Domi wyczynia
Beszka- oby sprawa z mieszkaniem sie jakos pozytywnie rozwiazala...
Biedra- spoko pazury!
Smoku- spoznione zyczenia! i wspolczuje sytuacji... ehh. trzymaj sie!
Adulcova- jak tam dzisiaj z Mala?
Konwi- to sobie odpoczelas ehh. chyba wolalabym juz gotowac, niz zajmowac sie non stop dziecmi.
Zgredzia- no wlasnie, pochwal sie pazurami!
no i tak. pogoda do d. samopoczucie do d. nawet mi swieczka juz nie pomaga. ide skisnac jak kapusta, ktora non stop zre, bo mi cukier obniza. bleeee.
-
PsotkaKotka wrote:Mowicie ze ogladacie AzjaExpres. A czy ten program nei jest troche nei fair w stosunku do mieszkancow tych panstw? Przeciez ci celebrycie maja kupe hajsu a ych ludzi czesto stac ledwo na jedzenie. Obejzalabym sobie coby Azje powspominac ale jakos nie moge sie przekonac wlasnie. Jak to jest?
Nie rozumiem, czemu nie fair? Trochę dystansu każdemu sie przyda.
Gwiazdy same mówią, ze schudły po ilus dniach kiedy nie dostawali (nie znaleźli) jedzenia, wiedzieli na co sie piszą. A ze to biedne kraje to co zrobisz? W każdym kraju sa miejsca gdzie jest smród, brud i ubóstwo, i moze wlasńie o to chodzi zeby to pokazać ze ńie zawsze jest tak kolorowo jak na filmach?
Widać, ze niektórzy sa tam dla kasy, a inni dla przygody, choćby I. Miko i Lenio. Cudowna para, o dobrych sercach i bardzo czuli na krzywdę.
-
Mam mega wzdęcia, wzięłam dwie krople emoticonu i reklam na espumisan, leki dozwolone w ciąży - całe szczęście bo czuje sie jak balon.
Manku, wiem ci przechodzisz, trzymaj sie. I tak, masz racje, wymioty przy maluchu w brzuszku i tym biegającym sa wykańczające. Mi (gdy wisiałem nad wc) Ania wisiała na plecach, cud, miód i orzeszki. Chociaż wtedy delikatnie smyrala mnie po plecach -
Wrozko szybkiego powrotu do zdrowia maluchowi a Tobie do formy . Ta wydzielina byla jednorazowa do tej pory wszystko w porzadku no I I tak bylam w szpitalu a tam z dzidzia wszystko dobrze wiec jest ok.
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Lara: z kolejnego odcinka ma niby wynikac. Ze Lenio tylko gra takiego dobrego, no ale to slowa Renulki wiec sama nie wien
No no ten progr pokazuje jak zyja inni ludzie, a nasi ponoc niezla kase za to dostali..
Moja wlasnie wywala siatke z zakretkami, najpierw po jednej teraz slysze caly worek polecial..
Wrozko: bardzo wspolczuje nocki
Pazury dalam w poscie na fb Biedronki o pazurkach..
Jeszczr nie jadlam obiadu dzis makrela smazon puree i kapustka kiszonaWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Aa, no i skończyło sie na antybiotyku, bo nie przechodzi, ech trudno, ale jyz spać nie mogła.
Ja jutro na pazury, bo odpuściłam jedna wizytę i mam mega odrosty - zawsze tobie dłonie i stopy.
Kotko, ja tez nie mam takiego odczucia, ale ogólnie jest to śmieszne, przecież ludzie widza kamery, wiec to nie jest tak anonimowo...ale generalnie uważam, ze warunki strasznemu ja bym sie nie zdecydowała, a ta brudna woda...fuj -
Ehh ja to zawsze musze cos narobic. Zrzucilam termometr rteciowy z szafy ehh no I co zadzwonilismy po straz ogarneli to niby. Kazali poodkurzac I worek od razu wyrzucic I wywietrzyc chate. ale jak pojechali przyjrzelismy sie a pod szafa jeszcze byly drobinki rteci a to taka masywna szafa rozsuwana jejku no. nic maz pojechal po odkurzacz do mamy I te resztki ile sie da wciagnelismy do odkurzacza I wyrzucilismy worek. Jutro jeszcze dokladnie posprzatamy poodkurzam I podloge umyje. Obawiam sie tylko ze neszcze pod ta szafa moze cos byc a przesuniecie jej graniczy z cudem kurde no maly zasnal biedak w sypialni zostawimy mikro w oknie niech sie wietrzy cala noc lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 22:10
-
Maskra, siedze od 2h przed lapkiem i jestem centrum nawigacji. Meza kieruje jak ma jechac zeby korki na autostradzie ominal. Przed naszym miastem 13km kompletny korek!
W Polsce jeszcze korka nei ma bo pewnie wszyscy przed Dreznem stoja...
Masakra mowie wam. Nei wiem czy jechac jutro do Polski bo juz mi slabo jak to widze.
MLODA no odsuncie lepiej jutro ta szafe. Dacie rade a spac bedziesz lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 22:52
-
Kotko: wspolczuje tych korkow..
U mnie wszyscy spia, maly zasnal po 21, po kapieli i cyckowaniu, mala wczesniej po kapanku, bez marudzenia..
Malemu podoba sie zakupiona karuzelka, patrzy sie i sie smieje, zainteresowany choc ma glosna melodyjke i prawdopodobnie noedlugo to ja zwariuje
Druga czesc hobbita obejrzana, wkrecilam sie, choc trylogia pierscienia w ogole mnie nie wkrecala, a bylam na kazdej czesci w kinie, jeszcze ze swoim chlopakiem z liceum, matko jak to dawno temu bylo, on juz swiezo upieczony malzonek, ja panna, ale z dwojka dzieci (i psem)
Mloda: na pewno wszystko wciagneliscie, a i ja zapamietam na przyszlosc co trzeba robic, ja to mam dwie lewe rece wiec sie przyda ta wiedza..
Summi: zdrowia.. szkoda, ze antybiotyk musi byc.. -
Witam Was wieczorną porą.
Mnie zawsze zastanawiało, czy ludzie mające iRoboty i ich pochodne są zadowoleni ze sprzątania? Chyba nie ma to jak samemu, szybciej w ogóle wybaczcie, ale ja pedantka!
Maniek współczuję, trzymaj się i zbieraj siły. Niezła kumulacja choróbsk! No i modlę się za Twoją Mamę - kobiety to silne istoty, wierzę, że będzie dobrze.
3,0
MłodaDamo ja nigdy nie lubiłam chodzić do dentysty, po czym jak zasiadłam na fotelu, to okazało się, że kanałówka nie jest taka straszna w ciąży zęby mi się nie popsuły, ani po. Wspolczuje akcji z rtęcią.
Lara też czekałam dzisiaj na paczkę z H&M. Zamówiłam Mamie płaszczyk wiosenny, Męzowi bluzę, a sobie kosmetyczkę i peeling - takie tam mini prezenty pod choinkę, akurat było taniej.
Zgredka jesteś u-za-le-żnio-na!!!
Biedroneczko ja zawsze uwielbiałam czerwone paznokcie, z resztą niejednokrotnie do pracy 'musiałam' takie mieć, ale teraz... Jakoś kompletnie mi się odwidziały - miałam w zeszłym miesiącu je na paznokciach i stwierdziłam, że never again...
Psotka ja czytam Twoje posty.. ale nie lubie tego programu, dopiero stąd dowiedziałam się, że oni tam żyją za dolara
Wrozko dzięki, że pytasz. Mloda nadal gorączka, marudzi. Qpe zrobila, ale po czopku, pozniej ją trochę przeleciało, ale zobaczymy. W razie "w" zrobiłam arsenał w domu - sok z buraka i jabłka, sok z suszonych śliwek, błonnik jabłkowy, sok z kiszonej kapusty, ogórki kwaszone, suszone morele, w ramach słodyczy "dobra kaloria" czyli suszona śliwka z ziarnami. Duzo sily dla Ciebie, bo widze, ze Twoje dziecko to też niezły gagatek.
Macie jakiś pomysł na prezent dla Teściów - rocznica ślubu (nie jakaś okrągła), imieniny obojga + urodziny Teścia? Wszystko w jednym. Nie chcę szaleć z budżetem, bo my z Mężem zawsze dajemy fajne prezenty, a reszta rodzeństwa po łebkach więc czas to zakończyć. Co więcej - teścia kocham, teściową trochę lubię Cała akcja rozbije się w swięta Bożego Narodzenia, przy czym teściowa już mi oświadczyła, że nie robimy sobie stricte prezentów świątecznych - mądrala, bo sama coś dostanie, no cóż...
W przyszły tydzień jadę na grzyby
Na Andrzejki jedziemy prawdopodobnie do Bukowiny - tylko nie wiem czy powietrze nie za ostre dla 21msc dziecka?
W tym tygodniu 4 treningi z Chodakowska za mna - Skalpel. Dosc spoko, choc miesnie nie sa wybitnie wyrobione/utrzymane wiec niektore cwiczenia wykonane w wersji light. Niestety dzis nie cwiczylam, bo strasznie boli mnie biodro - promieniuje na cała noge - pewnie źle stanęłam, albo przez moje rzucanie się na głęboką wodę - chciałam zrobić 'rewolucje'. -
No to witam sie z bolacym gardlem
myslalam glupia, ze w chacie pelnej zarazy mnie to ominie, ale coz. i teraz ciekawie, bo w ciazy arsenal lekow ograniczony, a do tego cukrzyca, wiec homeopatia cukrowa tez odpada. chyba bede sie kurowac swoja wola zycia dupowato, noo. na szczescie Franek spal cala noc bez pobudki! co prawda zasnal po 22 bidulek, ale widac lekka poprawe. ehh, oby jemu bylo lepiej. wtedy ja juz sie jakos wykaraskam z tego dziadostwa. moj dzisiaj tez spal sam na gorze, przeziebiony straszliwie... a dzis do pracy na 5h na dworze masakra.
Adulcova- to zes sie zrewolucjonizowala zdrowka dla Ciebie i dla malej! aaa przypomnialas mi o "dobrej kalorii". jedyny batonik, ktory moge jesc w sumie. co do prezentow to ja lubie robic takie "wyjazdowo- wydarzeniowe". moze jakis wyjazd na weekend? moze masaze dla dwojga?
Mloda Dama- wspolczuje stresu z tym termometrem. wietrzenie to dobry pomysl
Kotka- ja juz w obecnym stanie w ogole nie mam checi na wyjazdy a tesciowa napiera... ehh. oby szybko u Ciebie poszlo z ta jazda.
Summerka- ja tam nie jestem az tak anty- antybiotykowa. jesli to kwestia samego kataru to bez sensu, ale z uszami nie ma zartow. Franek mial pol roku jak mu sie zapalenie ucha przyplatalo i to bylo straszne dostal antybiotyk i za chwile przeszlo. oby u Zuzi tez szybko poszlo.
Jak tam chorowitki? Lara? Maniek? Jak sie czujecie dzisiaj?
Nena?
Beszka- niezla ta Twoja akrobatka. moj az takich zapedow nie ma. noo oczy dookola glowy musisz miec.
spokojnego dnia Wam zycze.
-
Hej, ojjjjj jak pusto, myślałam ze bede miała co nadrabiać.....
My po basenie, Ania sie wypluskala powiedzieliśmy znajomym o ciąży, bardzo sie ucieszyli
A co ze mną? Mam niezle jazdy jelitowe, jestem ciagle nabrzmiała, obolała i mam juz dosyć. Biorę espumisan ale średnio daje rade, nie wiem juz co robić. Na bank musze kupić luźne spodnie bo te mnie odciskają i moze stad te bóle i gazy? Ńosz kuzwa, masakra. Dobrze ze mdłości i wymioty przeszły to teraz problem z doopa sie pojawił.
Wróżko, zdrówka dla Was wszystkich!
Summerko, dla Was tez, i dla Manka i wszystkich innych chorujących. Niech moc bedzie z Wami.
Po południu mieliśmy jechać do CH ale z powodu moich problemów gastrycznych chyba ńie dam rady. Mowie Wam, mam juz dosyć. Tak mi jelita buzują ze czasami jak siedzę to nie mogę oddychać. Umieram.... -
Wróżko właśnie dorwałam te batony w Rossmanie bo do apteki nie zdążyłam. Wyślę Męża pózniej po odbiór. Wzielam takze wode kokosowa, a co
Wyjazd odpada, bo Tesciowa len, nigdzie sie nie rusza, a Tesc kierowca wiec w weekendy dorabia. No nic, bede myslec dalej... najwyzej "zaszaleje" i kupie im zelazko, bo niekiedy pomagajac w prasowaniu klne pod nosem, bo maja jakiegoś rzempla z przed 15 lat.
Lara ja sobie teraz tak przypomniałam, że we wczesnej ciąży też cały czas siedziałam na kiblu wręcz nie mogłam utrzymać 2 w tyłku i biegłam łamiąc sobie nogi... TO OKROPNE!!! Pozniej doszly wymioty do 16tc, ma-sa-kra. Wspolczuje.
Masakra, Małż w domu i zero pożytku z niego, też tak macie? Chciałam żeby się pobawił z Małą, ja bym coś poszyła, albo odpoczęła, bo tą nogę chce mi po prostu wyrwać, a on leży przed TV... Dno totalne. -
Moja wstala dzis po 3 i nie ma dalej spania .. dalam mleko a ta po domu kazi wreszcie jakos dala sie ublagac, zeby wlazla do lozka i przelezelismy do 6 ale spanie to nie bylo..
Szafki po odcieciu rurki przyczepione, znowu mycie na kolanach podlog, teraz robie zupe, tyle miesa dodalam, ze warzywa sie nie zmiescily, dzieciaki zasypiaja, znaczy mala spi ale przelozona na moje lozko bo w swoim sie obudzila szybko, a maly kp i licze ze zasnie bo juz 3x singielke na vplayer.sobie wlaczam..
Adulcova:. Ja tu kiedys ankiete przeprowadzilas ile kolesie nasi robia, Beszki wygrywa, ale to Norweg, wiec sie nie liczy, generalnie costam robia, mi nawet nie chodzi, zeby przy dzieciacj robil, ale wiecej w domu. Dzis sie spisal.
Wrozko Laro: zdrowia dla Was!
Ja czekam na moja kumpele, przyszla chrzestna malego.. -
Ojjjjj Adulcova, to u mnie by to nie przeszło, właśnie malz zabrał Anie na spacer abym ja mogła w miarę możliwości ogarnąć mieszkanie.
Haha Zgredzia, co do singielki, to Ańia uwielbia ta piosenkę, a tańczy przy tym Superkowo, wciąga brzuch i buja sie na boki a właśnie musze nadrobić cały tydzień na playerze.
Kotka, właśnie słysze w TVN ze Azja Express sie zaczyna. No bo chyba masz TVN?
Zgredzia, wszystko gotowe do chrzcin? -
Hej,
Młoda - gdybym rozbiła termometr, to nie wiedziałabym co robić...juz będę
Zuzka lepiej, anty pomaga- musiała wziąć, bo kaszel sie niestety nasilał.
Poszłam dziś na paznokcie, ale nóg nie dałam rady zrobi, bo Toska i ja chore, wiec pędem do domu.
Lara, wzdęcia sa masakryczne - współczuje.
Zgredko, Ty to dla mnie kobieta - ośmiornica jesteś. -
A co to znaczy kobieta osmiornica?
Lauro: a co powinno byv gotowe? Maly nawet ubranka nie bardzo ma. W sensie nie wiem co na wierzch..
Moja tez lubi te piosenke z singielki..
Mala jest usypiana z godzine i wyje, biedulka..
-
Moja śpi, dzis była wykończona, tata ja zajechał na spacerze, sama przeszła ok kilometra.
Zgredzia, No właśnie o ciuchy mi chodzi i wszystkie potrzebne do chrztu rzeczy, świece, biała szata itd.
Ja zamiast leżeć i oglądać mam talent siedzę w kiblu z mega biegunka. Pochlastam sie ;( ale moze jak mi te jelita przeczyści to ustąpią bóle w/w? Mam nadzieje. Ale słysze jak mi sie w jelitach przelewa ;(