Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo! Moja żaba jeszcze nie spi
wstała o 15 a jeszcze kula sie po łóżeczku , wylatala sie po dworze i co z tego. Maz sie uczy do egzaminu na uprawnienia a my walczymy.
Kroko współczuje problemu Zuzowego!! Oby ten chirurg cos poradził!!
I wszystkie mamy z wiecej niz jednym dzieciątkiem podziwiam
Lara rozumiem Twoje podejście co do psa w budzie, ale ja nie wyobrażam sobie takiego psa w domu...mam duzy podwórek i hektarynie bedzie siedział w kojcu bo ma chodzić luzem ale gdzies spac musi wiec buda musi byc. Serio ja nie mam zamiaru go zamykać czy broń Boże na łańcuchu trzymać ale za Chiny w domu
Kroko bo normalnie weszli i se chlali na tarasie... minus ze nie mam oświetlenia na zewnątrz bo moj nie umie zamontować a elektryk jakos nie ma czasu zamontować choc lampy kupione
Co do makijażu przeważnie oko i podkład i puder ale zależy czy gdzies wychodzę czy siędzie w domu czasami chodzę jak lajza w dresiebez urazy
Zgredka zazdro decyzji o wyjeździe! Ja bym jechała ale mi sie nie chce, ja to typowy domator
Młoda supernowe do domu!!!!! Powodzenia Wam zycze dziewczyny ❤️
A ja nawet nie wiem co to ten termomox czy jak tam...ja gotuje tradycyjnienawet dzis mama po pracy wpadła na pomidorowa o powoedziala ze jest super a od niej takie słowo usłyszeć to cud
I uwaga, chyba spróbuje cos tez szyć ale mam tylko taka myśl ale czy sie uda to nie wiem brak cierpliwości
Spokojnej nocy zycze :*
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
A mnie USA kręcą - gdybym męża nie poznała, to pewnie bym dziś tam mieszkała, a NY to moje miejsce ma ziemi. Ale do tej Brazylii tez bym pojechała, z tym, ze w każde takie miejsce bez dzieci - do Afryki to juz w ogóle...
Beszko, a co z mama?
Smoku, jak to weszli na taras? A ogrodzenie?
Kroko, współczuje, kurczę, miss cos zaradzić na te dolegliwość Zuzanki...
A ja sie zastrzelę - Zuza ma chyba opryszczkę (!), pewnie złapała w przedszkolu (tylko raczej wcześniej, bo teraz tam jest dea dni, a okres inkubacji jest), bo nikt w rodzinie nie miał. Zastrzelę sie, bo boje sie o Toske, niby juz taka mała nie jest, ale..,ech,Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
Dzis spałyśmy do 5:40, Wow. Coraz lepiej.
Ja tam w stanach nie byłam, ale średnio mnie kręcą. Zawsze lubiłam objazdowki, zwiedzanie. Włochy, Hiszpania, FrancjaAha i polecam w przyszłości (jak juz maluszki bedą ciut większe) wypad do Disneylandu pod Paryżem. Zabawa świetna, a wrażenia niesamowite. Byłam tam w wieku 17 lat (wydawało mi sie ze jestem za stara na takie atrakcje, nie chciałam tam jechać) a pamietam do dzis to co tam przeżyłam, co widziałam. A widok dzieciaczków z otwartymi buziami oglądające postacie z bajek i te kolory.... Na bank tam wrócę.
Summerko, moze Kup Zuzi ten plaster, aby dalej sie nie rozwijało?
Beszko, co z mama?
Leżę w łożku i skręca mnie z głodu.
Kurde, oglądam tvn24 i jestem w szoku jeśli Trump wygra wybory. Przecież to jakaś pomyłka (to jest tylko moje zdanie).
Miłego dnia -
Hej, ja witam się oo bardzo słabej nocy.. Już nie wiem kiedy tak źle było.. Gdy wróciłam z cross fitu, młody się obudził, Patryk jakby wyczuł, zaczął płakać. Ale szybko go odlozylam.. A później to już był Meksyk.. Nie spałam do 1 w nocy.. Patryk płakał, wiercil się, marudzil.. Nie wiem co mu było.. Nie chciał spać na rękach, w łóżeczku usypial a zaraz płacz i na ręce, z rąk po 3 min wyginanie i do łóżeczka i tak przez 3h.. Dałam wreszcie nurofen, ale nie pomógł tak szybko.. Wstał przed 6, jestem.. Nie do życia.. Jeszcze z rana mądrości życiowe męża, że mam szansę iść spać jak usnie a nie chce i mam jeszcze wkurwa do tego..
Stany, uwielbiam! Mieszkałam tam 1,5 roku ale NY nie widziałam. Okupywalam Nevade- zakochałam się. Gdyby nie mój mąż też bym tam mieszkała, zapisałam się nawet na studia.. Chciałabym zobaczyć NY i te rejony, mąż jest zachwycony, był i mieszkał tam 2 m-ce. Może kiedyś.. A i że stanów najpiękniejsze są Hawaje, polecam, tzn to dopiero można mieszkać, hehe
Sumerko dawaj Wit P i E bo one działają przeciw opryszczce.
Miłego dnia -
Hej hej
Konwi, wspolczuje nocki.
Te dzieciaki chca nas wykonczyc. Serio. A Ty kladz sie spac, o ile Maly ladnie zasnie i pospi w ciagu dnia.
Summi, ale dzieciom nie chcesz niekotrych zakatkow pokazac?
Mnie USA kiedys krecily, ale teraz nic a nic. Natomiast NY chcialabym zobaczyc, udac sie do porzadnego fryzjera i na shopping. Pochodzic po muzeach. Pokazac dzieciom ciekawe miejsca. Super.
Moja kolezanka byla tam dwa razy z malutkimi dziecmi. Oni cigale gdzie ze swoja 2 jezdza. Byli tez na kubie. Piekne foty, ale akurat tam to jakos az tak mnie nie ciagnie.
Moja panna dzis spala w podwojnej pizamie i noc nieco lepsza. Kto wie, moze meza teoria, ze jej za zimno,bo sie odkrywa co chwile jest trafna. Pozyjemy zobaczymy
A mama, ehhh wychodza jej beznadziejne wyniki, ma osteoporoze ( czy jk to sie tam nazywa), watroba od lekow wysoada i generalnie organizm caly oslabiony, a wczoraj wyszla z domu o 8 rano i weocila po 20wieczorem bez jedzenia. Mysli, ze jak sobie kupi sucha bulke, to bedzie ok. A ciagle orzeziebiona jest, a wie ze ma d,uchac na siebie, bo nawet paracetamolu wziac nie moze. No masakra. Pracuje w szkole, wiec jej pow.,ze ma wykupic sobie obiady, to chociaz ten cieply posilek bedzie, jak nie chce jej sie gotowac dla siebie samej. Mozliwe, ze moj kuzyn wprowadzi sie do niej na troche, to bedzie lepiej, bo dl aniego ugotuje
Mloda wlasnie rzuciala mlodemu w twarz ciezka lokomotywe z brio -
Konwi: bo facet pierwsze co by zrobil to poszefl spac jak mialby okazje, a my glupie nie
.
Ale podejrzewasz co jest malemu?
Mala w zlobku, maly po nebulizacji i syropie gada w bujaku, ja jem sniadanie, niestety ogladam tvn24..
Maly dpstal do nebulizacji lek ktory dake sie na astme i ostre zapalenie oskrzeli
Ale dobrze ze nie antybiotyk.
Bylam w NY Chicago i Vegas i troche pojezdzilam po Usa truckiem..
Beszko: a tp NY slynie z dobrego fryzjera? Bo to co tam widzialam to nie przemaeialo za ta.tezamam swietnrgo w krk polecam
Beszko: bardzo wspolczuje, zdrowia dla mamyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 09:38
-
Ta co jest w biedronce?
Zgredko, nie mam pojęcia co mu. A co za lek dostał Kostek? no i co się nie odezwałaś że nie wysłałam Ci wszystkich rzeczy? Dziś to zrobiłam :dres, spodnie, buciki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 10:50
-
Konwi: bo w tym samym czasie dostałam też paczkę od Lili..
a właśnie LILI: co tam jak tam?
.. i nie skumałam, ze czegoś nie dostałam, coś mam dopłacić?
dostał Pulmicort, z pamięci piszę, więc nie wiem czy dobrze
do tego 10 kropli berodualu i to 2x dziennie, plus w południe sam berodual i sól fizjologiczna
zaraz skoczę z małym do urzędu złożyć wnioski o dowody osobiste dla dzieciów
-
zgredko, to standardowy zestaw przy zaflegmieniu lub naciekach, ale nie martw się..lepsze to niż antybiotyk.. no chyba nie, bo za tamto już się rozliczyłyśmy, to teraz kw wzięłam na siebie.
młody śpi, powinnam isc też spac, ale kurcze..no nie chce mi się spac.. i co teraz? -
Biedro, malz dostał pieluszki gdzieś w Katosach
jeszcze persil sie opłaca
Mała śpi, Pomylam podłogi, poprasowalam, jem sernik popijając czerwona herbata (zeby nie ładować cukru) oglądam przyjaciółki i zaraz postaram sie kimnac.
Co powiecie o wynikach wyborów w Stanach? Kuzwa, jestem w szokuBiedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Beszko, chce pokazać, ale jak juz bedą wiecej kumac;) z dziećmi to do Eurodisneylandzie, bo jak byliśmy ze starym, to tak myśleliśmy, ze zabierzemy kiedyś bąble, a to było 5 lat temu;) chociaż teraz w Europie to strach gdziekolwiek.
Co do mamy - ech, czasem, patrząc na swoich rodziców, mysle, ze sa jak dzieci i zastanawiam sie, jak oni żyli, gdy byłyśmy małe? Wiec Cię rozumiem..,
U Zuzy to nie opryszczka, chyba rozcięła wargę i tak wyglądało, bo dziś tylko szrama...
-
Lara, ja uważam, ze Trump jest lepszym wyborem dla USA. czytałam mnóstwo artykułów na temat Clinton i napewno bym na nią nie zagłosowała..a że media tak przedstawiały trumpa a nie inaczej, to wiadomo..wszędzie jest tak samo..zresztą ten temat to temat rzeka..tak jak władza w każdym państwie na świecie..
Sumi, to dobrze ze nie opryszczka.
Dziś u nas zawitał nowy członek :brokuł z BiedronkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:30
-
Wlasnei wstalam z drzemki i pije kawe.
Lacze sie w bolu z KONWI. Noc masakra. Budzil sie chyba ze 4 razy i zasnal na dluzej dopeiro kolo 4tej. Ja podejzewam, ze to regres w spaniu po chorobie. Tak przynajmiej kiedys mi terapeutka mowila no i jest to wytlumaczalne. Maly sie przyzwczail ze jak placze to do niego ktos idzie i nosi. jak dziecko chore to ja moge godznami nosic ale jak on chce tylko zeby go nosic bo zasnac sam nie moze to ja nei daje rady.
Co do podrozowania to ja sie ciesze, ze pare miejsc zobaczylam bez dzieci. Do Botswany i Namibii gdzie bylismy pare lat temu napewno bym dzieci nie zabrala, napewno nie malych. W ogole jak pomysle o niektorych akcjach to mi sie slabo robi hehe.
Mnie do USA nie ciagnie, choc slyszalam ze pieknie. Do Kanady bym chetnie skoczyla bo mam rodzine.
Natomiast marzy mi sie Ameryka srodkowa i Kolumbia ale dla mnie zapora jest lot nad Atlantykiem. Strasznei boje sie latac i ta wielka woda mnie przeraza.
Ja lubie takie kraje troche mniej rozwiniete. Kocham Azje choc ubolewam ze sie tam nei da z nikim normalnie porozumiec bo zadnego z tych jezykow sie raczej nei naucze. No ale nie zmienia to faktu ze jest zarabiscie, przyroda, ludzie, zabytki, jedzenie! Do Tajlandii bym chetnie wrocila, mezowi pokazala Wietnam i Kambodze. W Birmie byl hardcore wiec z malym dzieckiem bym sie ie zdecydowala.
A z Afryki to kiedys sie wybiore do Etiopii i Ugandy (chce goryle zobaczyc!)
Indie to tez moj cel, prawie tam pojechalismy ale trafila sie okazja na wyjazd ze znajomymi razem do Afryki i zmienilismy plan wtedy. ALe Indii sie troche boje, musze dobrze poznac ten kraj najpierw z ksiazek bo Indie to ciezki kraj do ogarniecia.
Ahh gdzie to ja bym nei chciala. Godzinami moglabym gadac
A z najblizszych celow to chce do Norwegii (BESZKA nawiedze cie.
Chcielismy leciec do Tajlandii z D ale ja mam cykora. Chodzi o lot. Raz ze si eboje a dwa tyle godzin to meka dla rodzicow i dziecka chyba. Choc sa ludzie ktorzy tak daleko podrozuja. Ale mysle ze poczekamy az przynajmniej podrosnie na tyle aby przekazac otoczeniu co mu dolega, czego chce i zeby troche sie choc sluchal i nei pakowal wszystkeigo do buzi.
-
Laro: ja nie jestem w szoku, ale mialam nadzieje na Clinton. Widac jakie sa nastroje w spoleczenstwach, wszedzie prawica, niechec do innych nacji, ludzie nie znaja wojny i mysla ze o nia trudno. Troche sie boje nadchodzacych czasow.
Ja wrocilam z urzedu, szybko zalatwilam, dowody maja byc do dwoch tyg (oby bo wlaznie wyjazd taki planowalam list grudzien)
Ja lubie zwiedzac, bardzo milo wspominam objazdowkw po Andaluzji, Azja w ogole mnie nie kreci, ale Norwegia owszem i nowa zelandia o tak.. jak dzieciory beda starsze to.... Sie je do babci podrzuci i poleci hehehenie no, moze nie bede taka wyrodna..
Ny tez mamy brokula Bartka, a w sb babcia przywiezie sliwke Sabine.. aha bo wiecie w sb idziemy na impreze, a maky nadal nie umie z butlo, dzis cos zlapal, ale sie krztusil, na szybko zamowilam inny smoczek, tako co zlapal ale mniejszy z nuk.. -
A co to sa te Brokuly Bartki i sliwki Sabinki
?
Ja tez lubie zwiedzac ale lubie tez przyrode i takie troche jak to sie mowi chyba off the beaten track. Butan bylby fajny ale ceny w kosmos wyrabane i nie da sie bez przewodnika/biura.
A z takich krajow rozwinietych mocno to Japonie bym chciala ale to tez drozyzna ze hej.