X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Ma ku, milo mi slyszec, ale daleko nam do idealu. Mysle ze takiego nie ma....no moze po 50-60 latach malzenstwa. My pracujemy ;) i moze kiedys

Mam nadzieje, ze mama zostanie w spzitalu. Lzej Ci bedzie

Alicja, moja Hanka mana zime 24 ;) obecnie mamy 23 i sa takie na teraz. Poza kaloszami, ktore jej spadaja jesli grubszej skarpety nie zaloze...nie wiem co z nimi.

Psotka, j abym sprobowala dac cos i nego niz zwykle, bo moze sie znudzil jedzeniem. A jak dlaej nie chce, to bym nie zmuszala. Poczekalabym az zechce. Dzieci maja takie okresy jiejedzenia podczas chorowania, zabkowania i ot tak osbie. Orzy J bardzo sie stresiwalam, przy L w ogole, bo jadl super, a jak nie jadl, to wiadomo bylo, ze cos mu jest i nie zmuszalam. Gorzej z H na piczatku, bo stsraszn aniedowage caly czas miala. Odkad je razem z nami (wczesniej gotowalam jej na babycooku), to przytyla i w koncu dobila do 10 kg. Teraz mozliwe, ze wiecej nz 10 kg, bo brzuszekjej wyskoczyl ;) takze spokojnie

U nas nocka jak zwykle. Malsarka,. Juz od 21 zle spala i maz co chwile do niej latal. Pobudk ane wime o ktorej, ale wczeeeesnie, bo jka ja wstalam o 5.50 to oni juz po sniadaniu, ogarneli w kuchni i pozabawie.

Tym co dzisiaj podrozuja, bezpuecznej drogi

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Ala, pozwiedzalam, ale w czasie jednej podróży;) zrobiliśmy sobie z mężem miesiąc miodowy: najpierw pojechaliśmy samochodem (ja lubię jeździć w długie trasy, ktore teraz odpadają) do Wiednia, potem do Genui, gdzie zostawiliśmy samochód w porcie i na mega wypasiony statek i tam: Neapol, Palermo, Tunis, Majorka, Barcelona, Marsylia, powrót do Genui, w samochód i Paryż oraz Amsterdam;) fajnie było

Cdn, bo Toska wrzeszczy

Blondik, Izoleccc, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu: no Turcja niestety odpafa ze wzgledow bezp.. no o rozrywkach konkretnych nie mysle, ten wykazd jest potrzebny dla mnie dla zwiazku dla czasu razem, chodzi o czas dla rodzinu spacery z dziecmi itd (o ol jak ja dzieci zapakuje ?

Beszko: super, ze H nabrala wagi :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, a na ile jedziecie? 7-10-14? No, tak mysle, logistycznie ciężkie do ogarnięcia, ale dacie rade :) kuzynka jedzie?

Od wczoraj Ania rownież jest posiadaczka brokuła, i moze uzbieramy na czwartego, np pieczarka.
    No i wczoraj wpadłam do Pepco i kupiłam jej dwie cieplejsze czapki :)

Zupełnie nie wiem co pakować, a najchętniej poszłabym na spacer, ale chce za godzinkę Anie położyć. Ale mam problemy.....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się marzy urlop w ciepłym. A moje największe marzenie to nowa Zelandia i Brazylia. Jak dzieciaki będą kumate to chciałabym pojechać na objazdówkę po Stanach, które uwielbiam, i pokazać im wszystko - oba wybrzeża, północ, południe. W ogóle to ja bym chętnie pojechała wszędzie. Uwielbiam nowe miejsca, ludzi, przyglądać się i przede wszystkim jeść. :)

Zgredka, lara powodzenia z pakowaniem. :)
    Beszko ja też jestem pod wrażeniem twojego męża i w ogóle waszej organizacji. Mam nadzieję kiedyś chociaż zbliżyć się do tego. :)

Manku mam nadzieję że mama zostanie w szpitalu. Zawsze to dodatkowe osoby do opieki.

U nas znowu się dzieje. Jak Tomek wyszedł na prostą to teraz mój smara i kaszle. Mam nadzieję że nas nie pozaraża. Mojego babcia daje wszystkim w kość - ma Alzheimera do tego dziadek wylądował w szpitalu z zapaleniem płuc, zaraz po tym jak rozbił samochód. Masakra. Tylko ile my możemy pomóc będąc 250 km od nich i w dodatku z małym dzieckiem. Ja sugeruję dla dziadków dom opieki ale cała rodzina jest niechętna. Wiem że to ciężki temat ale my z mamą mamy już od dawna ustalone co ona od nas oczekuje w razie w.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry
    Lara brak słów to jest jakaś fobia z tym mierzeniem :/

Blondik zdrówka dla Madzi

u nas różnie Zuza smarka coś małz tez mnie o dziwo przeszlo

Lili zrobiła dzis pieknie siku rano do nocnika :)

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, zwłaszcza Konwi, Zuzce zrobił sie suchy placek na policzku..,co pomoże? Narazie dałam calcium i przemykam rumiankiem

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: pojecia nie wiem na ile, bo dopiero jak dowody dostaniemy to polecimy do biura mi by pasowalo na 10..
    Oczywiscie, ze nie jedzie, ja mam odpoczac..napisalam jej ze przeciz byla niedawno na wakacjach (na co ona ze w lipcu), na co ja ze to niedawno, a ona ze szkoda ze mna gadac brzmie jak elektorat pisu..i wtedy doprowadzila mnie do szaly i poszla wiazanka, do tej pory.sie do mnie nie odezwala, ale moze (eee watpie) do niej cos trafi.

Summi moja uzywa biodermy atoderm i przechodzi, tez svr xerial10 dzialalo, ale mozesz najprosciej natluscic mascia z wit a

Izo: bardzo wspolczuje, moja babcia tez miala Alzheimetlra, moja ciotka z nia mieszkala, to byl ciezki okres..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 12:42

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sumerko zależy od czego i jaka to zmiana.. jeśli azs-owa to natłuszczać, jeśli łzs to wysuszać.. u mne Tymek ma AZS a Patryk łzs:( Tymkowi super się sprawdza cutisHelp - polecam, mediderm też nieźle.. u Patryka stosuje maści robione.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka super dzisiaj. SPal od 19:30 do 7mej bez pobudek.
    Ale w zlobie nei zjadl kompletnie nic :/. Teraz mu troche wmusilam, tzn przemycilam pare lyzek. Cos mu jest chyba jednak :/.

My to nie lubimy lezec gdzies plackiem tak wiec biurowe wakacje all inclusive odpadaja. Objazdowek zorganizowanych tez niet bo nei lubimy jak nam mowia gdzie mamy jechac ;). Tak wiec sami sobei jezdzimy. Najdalej autem bylismy w Gruzji i Armenii przez Turcje. 5tyg spania w aucie w bagazniku. Tzn 3 noce byly w hotelu bo my to tak albo bagaznik albo jakis maly luksusik hehe.

Widze ze Stany rzadza. Moj maz juz byl a ja jak mowie, jakos mnei nei ciagnie chociaz nie mowie nie. Bo na przyklad do Australii mowie nie, pajakow sie boje i wezy i wzselkiego dziadostwa ktore tam zyje.
    Ale w USA fajie byloby zobaczyc czy jest jak w filmach :D. No i sekwoje! I Wielki Kanion!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie konwi tez mam mediderm ale t glownym.skadnikiem jest alkohol a wiec wlascowie wysusza..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w stanach to tez wielki kanion, mieliśmy kiedys zapro od kumpla, aby przyjechać, wypożyczyć kamera i objechać stany. Ale jak do tej pory nie pojechaliśmy to teraz zupełnie tego ńie widzę. No i boje sie tego lotu. Jak dł mnie lot ma trwać Max 4 h i koniec. Do Egiptu i z powrotem. Dalej sie nie wypuszczam.

Dobra, mała usnęła, ja kończę sprzątnie i zalegne obok niej, bo dluuuuugi dzien Przede mną. No a pakowac nas bede jak malz wróci z pracy.
    Zjadłam juz 1 kg mandarynek i jestem głodna ;(

Izo, współczuje sytuacji z babcia. No,i zdrówka!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA no twoj znajomy to jakis paranoik. Masakra. Nawet sie komentowac nei chce. Biedne dziecko...No chyba ze maja jakis powod.

SUMMI masz ciekawe spojzenie na Wlochy. Jeszcze nie slyszalam od nikogo takiego zdania. No ale jest w tym duzo prawdy. Ja Wlochy lubie, zwlaszcza za jedzonko :) no i jezyk ladny. I podejscie do dzieci jak nigdzie indziej.
    Ale Hiszpania tez fajna choc sie nei znam bo nei bylam w wielu miejscach (Barcelona chyba ze 3 razy, Lloret de Mar u kolezanki i Sewilla).

Ja za to polece wam cos europejskiego ale juz egzotycznego. Portugalia a szczegonie Lizbona. Kocham to miasto miloscia dozgonna. Ale to pewnie dlatego ze bylam tam 4 miesiace :).

Ktos o Nowej Zelandii wspominal. Tez fajne miejsce ale kurcze strasznie daleko a ponoc widoki podobne jak w Norwegii ;).

Kiedys marzyla mi sie Syria...Chyba nie musze pisac jak strasznie mi przykro, ze juz jest to niemozliwe :(. Jak bylismy w Jordanii to chcialam do Syrii skoczyc ale wlasnie wtedy zaczely sie juz problemy tam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo! Witam się!Wiem że nie bywam tutaj często ale no nie potrafię się wbić a do tego problemy z oddychaniem... chciałam zdać tylko relacje po wczorajszej wizycie żeby nie było ze o Was nie pamiętam!... A więc będzie.... DZIEWCZYNKA!!! Ciężko było zobaczyć bo szalała ale lekarz w końcu Ją wymeczyl i pokazała :D waga małej to 899 g wzrostu nie dało się ustalić dokładnie bo za duża już ale do pupci około 23 cm a z nóżkami 37cm :D tatuś wpatrzony był w ekran na corunie że po wyjściu oznajmił że to zaszczyt był zobaczyć takie Cudo o które tyle się staraliśmy :)
    Pomierzyl narządy, sprawdził przepływy i okaz zdrowia :)

Lekarz się śmiał że ciągle nóżkami przebiera, paluszki ssa i na czkawke akurat trafiliśmy to dodatkowo skakała ;) pytał czy któreś z nas to sportowiec bo naprawdę ruchliwa!!! No to już wiadomo kto z tatusiem maratony będzie biegał ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 13:30

PsotkaKotka, Krokodylica, Izoleccc, beszka, konwalianka, adulcova lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie Lizbona w ogolw nie podobala i zawsze odradzam, podobnie jak Wenecje.
    A Polsko to juz nikt nie chcw zwiedzac? Np Sudety cudowne i Mazury..

Moj od rana nie chce spac, myslalam, ze cos odpoczne, ale niestety, a zaraz ide do zlobka po mala.

Sciagnelam sobie hybryde z jednej reki, to nie dla knie cale to hybrydowanie, trzeba chodzic regularnie a ja nie mam czasu ani checi, bo sama se sciagam jak juz mi sie nie podoba, zreszta niecale dwa tyg dalo rade bo tak szybko rosna..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, właśnie nie wiem, taka jedna, mała plamka...może uczulenie?

Zgredko, a ja, gdyby nie hybryda miałabym obgryzione, brzydkie pazury. Ale mi wolno rosną obraz na 3 tyg wystarczy. Pilska mnie nie kręci - za duzo buraków nad morzem. A po górach chodzić nie lubię, ale z racji sytuacji na świecie - teraz tylko to mi zostaje.

Spaliłam Zuzce obiad, a do tego posmarowałem je kremem z mustelli z zeszłego roku, data ma jeszcze do 2018, Zuza od razu czerwone plamy, a Tiska krosty...Hmm...a wcześniej nic

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, pyt logistyczne: jak ubierasz Patryka na podróż? Tak, zeby od razu położyć go do łóżka? W kurtce jechać nie moze 3 h. Myślałam o cieplejszej misiowej bluzie, pod spod body z długim i spodnie dresowe. Przy wyciąganiu z fotelika opatulilabym kocem? Nosz kurczę, nie wiem jak inaczej to zrobic. Jak u Ciebie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, zawsze jak jedziemy do rodziców (1 godz 15 minut), zawsze robię tak, jak mowisz

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Patryk ma welurowy pajac. Przykryty kocem ciepłym i jak będę go przenosic to Opatule go tym kocem i czapka. Tymek też jedzie w ciepłej pizamie i skarpety. Przy przenoszeniu będzie to samo.

A my chcemy właśnie pozwiedzać Polskę, zaczęliśmy od Zamościa, teraz myślimy nad Zakopanem później Poznań, Toruń.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechaliśmy chwile po 23. Godzinę mała nosiłam bo sie obudziła przy przenoszeniu, a teraz szaleje z babcia a ja mam to w doopie i kładę sie spać. Jest przebrana, przewinieta wiec dadzą sobie rade. Tylko czy ja usnę? Fuck, juz nie wiem kiedy jeździć zeby było dobrze.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2130 2131 2132 2133 2134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ