X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: Zakopane bardzo odradzam, masa turystow, powietrze nieswieze bo Zako lezy w niecce i jest smog jak w Krk. Za to Torun tez mi sie matzy, ja Polske zwiedzan nieco inaczej, nie konkretne miasto, ale miejsce i tam w okolicy wszystko co sie da, ja najbardziej lubie zwiedzac zamki :-)

Laro: mam nadzieje, ze jednak sie wyspalas.

U nas wieczorem wpadla sasiafka, pogralismy, maly ppszedl spac po 24..
    Ale wstal teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:06

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nienajgorzej że spaniem. Patryk co prawda otworzył oczy ale polulany usnal i spał do 6. Teraz rozrabia. Ja na 11.30 do kosmetyczki.

Zgredko ja i tak się kiedyś wybiorę, bo mój w sumie nie był nigdy i też chcę zobaczyć. Ja jeździłam swego czasu co rok do Zakopca.

Miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Doopa a sie nie wyspalam, usnęła o 2 a przed 7 pobudka. Byłyśmy w kościele, cała drogę powrotna szła na nogach (daleko) i myślałam ze padniemy, ale ona ma znów inne plany. Malz z mama pojechali do kuzyńki mamy, która leży w szpitalu i wrócą popołudniu.
    Spacccccccc .....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ja @ dostałam dziś wiec nowy cykl uff

popołudniu spadam do mojej babci z dzieczynami a potem do rodziców

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• adulcova Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Wloch - jezdzilam tam kiedys jako animator dla dzieci i nie jest to kraj brudny... Wlosi sami w sobie sa schludni, ale wlasnie turysci robia sajgon (w tym polaczki w skarpetach i sandałach + parawaning).

Mnie USA w ogole nie urzekły, sajgon dla mnie :) nie moglam sie odnaleźć.

Kupilam juz wszystkim prezenty pod choinkę, łaał... tyle kasy przeszło mi przez palce. Jeszcze tylko muszę popakować.

Do Poznania mialam jechac 17stego z teściami, ale... ale młoda zaczela dzisiaj w nocy wymiotowac, nie musze chyba pisac, ze bylysmy o 3 w nocy na dyżurze, juz niby ok, ale ma znowu zaczerwienienie w uchu :( dostalysmy krople, czyzby byla ostatnio niedoleczona? Nie skarzy sie na bol, dziwne...

Eh...

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• justta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra super ze @ wkoncu jest

Adulcova biedna malenka zdrowka

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: wszystkiwego Naj o ile.fb sie nie myli..e

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Laro: wszystkiwego Naj o ile.fb sie nie myli..e
    Nie, nie myli sie. Dziękuje :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

My u rodziców.

No cóż, polaczki sa wszędzie, a najwiecej właśnie na kanarsch, w Turcji, Dgipvie - tam, gdzie kiedyś było drogo, a juz nie jest. Ja wyraziłam swoje zdanie() a co do Neapolu to naprawdę jest mega brudny, nawet kiedyś oglądałam reportaż o tym, ze tam nie wywożą śmieci, bo zakłady oczyszczania kontroluje mafia i tak leżą na ulicach..,a i nigdzie nie widziałam tylu poobijanych samochodów;) nawet byłam świadkiem, jak babka wsiadła do samochodu, stojącego miedzy dwoma innymi - uderzyła w przód, tył, aż wyjechała ..,,i pojechała sobie....
    Rejs był włoskimi liniami i było czysto, ale to, co innego, tak, jak w kurortach, etc. Adulcova, skoro mówisz o parawaningu i skarpetach do sandałów, to wnioskuje, ze o kurortach mowa. My zwiedzaliśmy po prostu miasto (przypływał statek i szliśmy), wiec obserwowaliśmy, jak Włosi "mieszkaja@, etc. i, jak zwykle nie zwracam uwagi - w sensie nie mam spostrzeżeń - tak tam od razu i to w rożnych częściach Włoch, od razu myśl - ale syf...zwłaszcza w porównaniu z Hiszpania. Tak samo w Tunisie, a podejrzewam, ze w kurortach jest czysto..,
    Ja lubię bardzo Chorwację;€

Laro, sto lat, sto lat!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 18:30

LaRa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Laro 100 lat :)
    Adulcova współczuje, biedna kruszynka.
    Summi rozbawiłaś mnie :) dwa lata temu byłam w neapolu z mężem kilka dni i cóż no jest brudno tzn śmieci bo faktycznie mafia kontroluje większość ale to jest w pobliżu dworca w głębi miasta gdzie zwiedzaliśmy było wg mnie uroczo pięknie. Zakochałam sie w Positano w Amalfi widoki ze az dech zapiera. A co do kuerunkow moich wakacji to ja nie lubie all inclusiv lubie sama sobie organizować czas a przede wszystkim jedzenie bo tym sie kieruje gdy wybieram kierunek i tak u nas żądza Bałkany :) fakt trochę brudno , duzo ruskich ( nie znam tego języka) ale jedzenie jest znakomite i to nie w resto przy głównych turystycznych ulicach tylko głębiej tam gdzie jadają miejscowi.
    Ja stany lubie, lubie Amerykanów bo sa optymistami :) (choc teraz po wyborach tego powiedzieć die nie da), ale Polskę tez lubie Bieszczady piękne moze cudne choc zimne zamki ciekawe i budzące wyobraźnie:).
    U nas bez zmian mama kombinuje jakby tu wyjsć a ja jakby ja przekonać do siedzenia tam. Zrobiłam dzis ciasteczka taka przedpremiera świąteczna i zawiozłam mamie bo juz jej wolno coraz wiecej a nie chciałam jej kupnych dawać.
    Zgredko z ta babcia to rozumiem komplement był :) ja nie lubie rosołu, ale jak sama zrobię to jem i tylko z robionym makaronem innego nie zjem i chyba moje dziecko tez tak ma :)
    Kichająco smarkajaco zycze przespanych nocy

LaRa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK moja babcia robila makaron :) Pamietam jeszcze jak sie suszyl na sotlnicy...

Dziewczyny ktore zaraza dopadla jak tam brzuchy? Mnie bolal wnocy tak ze bralam nspe i paracetamol, nie mam sraczki ale brzuch nonstop boli :/.

Ciekawostke wam zapodam. Moze znacie. Jest taka kobieta, Sara Laing, ktora jest czarna a rodzicow, dziadkow i pradziadkow ma bialych :D. Niezle co?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, sto lat!! Wszystkiego najlepszego, dużo radości, spokojnej ciąży i szybkiej przeprowadzki 'na swoje' :-)

LaRa lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje. Nie śpię od 5. Bez powodu.
    Nosz kurna budzę się i koniec.
    Od kilku dni męczę się z bólem gardła i katarem. Mam nadzieję że się nic z tego więcej nie rozwinie.
    Zuzka już dwa tygodnie prawie męczy się z mega katarem. :/

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko :-(
    Ja nie spie z mala od po 6, a wczoraj powiedzialam mojemu, ze dzis on ma wstac.. jestem ledwo zywa..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do faceta to nawet się nie wypowiadam, jak by nie to że dziecko patrzy to bym mu zrobiła jesień średniowiecza w domu, kufa nie mam słów do idioty.
    Ale on jeszcze poczuje gniew sauronu, oj poczuje...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znowu chory no i znowu lezy w lozku a D zajmowac musze sie ja. A D znowu sraka. Mnie brzuch boli caly czas, na noc wzielam 2 nospy i ibuprom ale prawie nic nie pomoglo.

Co robicie z dziecmi w takie zimno? Jak dlugo jestescie z nimi na dworze? Nosza rekawiczki?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki!

U nas nic nowego poza tym, ze Franek zrobil sie mega zlosnikiem! Jak mu cos nie pasuje, to wscieka sie masakrycznie, wali rekami i nawet glowa uderza o podloge (!!), po czym oczywiscie jeszcze bardziej ryczy :/ nie wiem, czy on w zlobie sie tego nauczyl, czy jak... No i placz przy oddawaniu do zlobka- szkoda slow. Oby sie szybko przyzwyczail... A bylo tak dobrze. Teraz spi i dobrze, bo po poludniu ruszamy na roczek jego kuzynki. Ja juz sie czuje mocno porodowo. Usta mi spuchly i wygladam jak glonojad. Jednak modle sie zeby Antek poczekal do grudnia.

Tak czytam o tych Waszych podrozach i czuje sie jak jakis wyrzutek. W swoim zyciu za granica bylam tylko w Londynie, Pradze i Berlinie. I to tylko pare dni w sumie. Chcialabym bardzo jeszcze cos zobaczyc. Marze o Norwegii, Nowej Zelandii, Grecji, Chorwacji, Wloszech... Ehh, oby mi to kiedys bylo jeszcze dane.

Lara- jak tam samopoczucie?

Kroko- kurcze, biedna Zuzia z ta pipulka :/ a wiadomo czemu sie tak dzieje? Wspolczuje tej bezsennosci :/

Maniek- dobrze, ze mama pobedzie troche w szpitalu. Troche odsapniesz. Jak Jagodka sie czuje?

Konwi- jak chlopcy?

Beszka- tez uwazam Wasza rodzinke za wzorcowa :) a Twoj maz- pogratulowac :)

Nie pamietam co tam jeszcze mialam pisac...

Trzymajcie sie cieplo w ta zimnice!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar reakcja szybka 3x20kropli cebionu plus 3x5ml wapna terapia szokowa katar max 4-5 dni

Justta @ no ale muisiałam dupka brac po trzech dniach sie zaczeła

musze do gina sie wybrac bo hormony mi szaleja

laski a ja przeziębiona gardło kaszel monsz nadal tez Zuza smarka a ten tydzien szalony pn skałdam dokumenty do mopsu, wtorek odbieram decyzje na dodatek mieszkaniowy, środa urz ad pracy czwartek na 12:30 jade na ceglana Lilka od wczoraj dostaje krople z atropny wyglada jak naćpana ma takie wielkie żrenice :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro nie za dużo tego cebionu?

Wróżka nie mam pojęcia niestety od czego to się robi. :( w poniedziałek jedziemy do chirurga dziecięcego, zobaczymy co powie tym razem. A Zuza dalej zasmarkana na maksa, może jakoś dojedziemy pociągiem.

Kotka wychodzę tylko nie na tak długo. Np dzisiaj koło godziny (bardzo nieprzyjemnie i zimno). Nosi rękawiczki.

• adulcova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja Mloda nosi rekawiczki, wychodze na godzine na typowy spacer. Popoludniu np bawialnia, do tesciowej itp wiec to 10-15min na dworze po raz drugi.

Ja w nocy sie wkurzylam i nie wstalam ani raz do malej, Wonsz musial wstac, pff. I gitara, teraz chodzi i jęczy, że jest nie wyspany (ee no, naprawdę?).

Trzeci dzien bez smoczka u Nas, nawet lekko poszlo. Choc ciezko w niektorych momentach ja uspokoic.

Moim zdaniem 2x10 kropli cebionu ok, 20 za duzo.

Ja przy katarze smaruje na noc stopy i klatke piersiowa aromactivem i zakladam grube skarpety. Polepsza sie po tym.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: