X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: Zakopane bardzo odradzam, masa turystow, powietrze nieswieze bo Zako lezy w niecce i jest smog jak w Krk. Za to Torun tez mi sie matzy, ja Polske zwiedzan nieco inaczej, nie konkretne miasto, ale miejsce i tam w okolicy wszystko co sie da, ja najbardziej lubie zwiedzac zamki :-)

Laro: mam nadzieje, ze jednak sie wyspalas.

U nas wieczorem wpadla sasiafka, pogralismy, maly ppszedl spac po 24..
    Ale wstal teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 09:06

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nienajgorzej że spaniem. Patryk co prawda otworzył oczy ale polulany usnal i spał do 6. Teraz rozrabia. Ja na 11.30 do kosmetyczki.

Zgredko ja i tak się kiedyś wybiorę, bo mój w sumie nie był nigdy i też chcę zobaczyć. Ja jeździłam swego czasu co rok do Zakopca.

Miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Doopa a sie nie wyspalam, usnęła o 2 a przed 7 pobudka. Byłyśmy w kościele, cała drogę powrotna szła na nogach (daleko) i myślałam ze padniemy, ale ona ma znów inne plany. Malz z mama pojechali do kuzyńki mamy, która leży w szpitalu i wrócą popołudniu.
    Spacccccccc .....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ja @ dostałam dziś wiec nowy cykl uff

popołudniu spadam do mojej babci z dzieczynami a potem do rodziców

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• adulcova Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Wloch - jezdzilam tam kiedys jako animator dla dzieci i nie jest to kraj brudny... Wlosi sami w sobie sa schludni, ale wlasnie turysci robia sajgon (w tym polaczki w skarpetach i sandałach + parawaning).

Mnie USA w ogole nie urzekły, sajgon dla mnie :) nie moglam sie odnaleźć.

Kupilam juz wszystkim prezenty pod choinkę, łaał... tyle kasy przeszło mi przez palce. Jeszcze tylko muszę popakować.

Do Poznania mialam jechac 17stego z teściami, ale... ale młoda zaczela dzisiaj w nocy wymiotowac, nie musze chyba pisac, ze bylysmy o 3 w nocy na dyżurze, juz niby ok, ale ma znowu zaczerwienienie w uchu :( dostalysmy krople, czyzby byla ostatnio niedoleczona? Nie skarzy sie na bol, dziwne...

Eh...

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• justta Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra super ze @ wkoncu jest

Adulcova biedna malenka zdrowka

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: wszystkiwego Naj o ile.fb sie nie myli..e

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Laro: wszystkiwego Naj o ile.fb sie nie myli..e
    Nie, nie myli sie. Dziękuje :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

My u rodziców.

No cóż, polaczki sa wszędzie, a najwiecej właśnie na kanarsch, w Turcji, Dgipvie - tam, gdzie kiedyś było drogo, a juz nie jest. Ja wyraziłam swoje zdanie() a co do Neapolu to naprawdę jest mega brudny, nawet kiedyś oglądałam reportaż o tym, ze tam nie wywożą śmieci, bo zakłady oczyszczania kontroluje mafia i tak leżą na ulicach..,a i nigdzie nie widziałam tylu poobijanych samochodów;) nawet byłam świadkiem, jak babka wsiadła do samochodu, stojącego miedzy dwoma innymi - uderzyła w przód, tył, aż wyjechała ..,,i pojechała sobie....
    Rejs był włoskimi liniami i było czysto, ale to, co innego, tak, jak w kurortach, etc. Adulcova, skoro mówisz o parawaningu i skarpetach do sandałów, to wnioskuje, ze o kurortach mowa. My zwiedzaliśmy po prostu miasto (przypływał statek i szliśmy), wiec obserwowaliśmy, jak Włosi "mieszkaja@, etc. i, jak zwykle nie zwracam uwagi - w sensie nie mam spostrzeżeń - tak tam od razu i to w rożnych częściach Włoch, od razu myśl - ale syf...zwłaszcza w porównaniu z Hiszpania. Tak samo w Tunisie, a podejrzewam, ze w kurortach jest czysto..,
    Ja lubię bardzo Chorwację;€

Laro, sto lat, sto lat!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 18:30

LaRa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Laro 100 lat :)
    Adulcova współczuje, biedna kruszynka.
    Summi rozbawiłaś mnie :) dwa lata temu byłam w neapolu z mężem kilka dni i cóż no jest brudno tzn śmieci bo faktycznie mafia kontroluje większość ale to jest w pobliżu dworca w głębi miasta gdzie zwiedzaliśmy było wg mnie uroczo pięknie. Zakochałam sie w Positano w Amalfi widoki ze az dech zapiera. A co do kuerunkow moich wakacji to ja nie lubie all inclusiv lubie sama sobie organizować czas a przede wszystkim jedzenie bo tym sie kieruje gdy wybieram kierunek i tak u nas żądza Bałkany :) fakt trochę brudno , duzo ruskich ( nie znam tego języka) ale jedzenie jest znakomite i to nie w resto przy głównych turystycznych ulicach tylko głębiej tam gdzie jadają miejscowi.
    Ja stany lubie, lubie Amerykanów bo sa optymistami :) (choc teraz po wyborach tego powiedzieć die nie da), ale Polskę tez lubie Bieszczady piękne moze cudne choc zimne zamki ciekawe i budzące wyobraźnie:).
    U nas bez zmian mama kombinuje jakby tu wyjsć a ja jakby ja przekonać do siedzenia tam. Zrobiłam dzis ciasteczka taka przedpremiera świąteczna i zawiozłam mamie bo juz jej wolno coraz wiecej a nie chciałam jej kupnych dawać.
    Zgredko z ta babcia to rozumiem komplement był :) ja nie lubie rosołu, ale jak sama zrobię to jem i tylko z robionym makaronem innego nie zjem i chyba moje dziecko tez tak ma :)
    Kichająco smarkajaco zycze przespanych nocy

LaRa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK moja babcia robila makaron :) Pamietam jeszcze jak sie suszyl na sotlnicy...

Dziewczyny ktore zaraza dopadla jak tam brzuchy? Mnie bolal wnocy tak ze bralam nspe i paracetamol, nie mam sraczki ale brzuch nonstop boli :/.

Ciekawostke wam zapodam. Moze znacie. Jest taka kobieta, Sara Laing, ktora jest czarna a rodzicow, dziadkow i pradziadkow ma bialych :D. Niezle co?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, sto lat!! Wszystkiego najlepszego, dużo radości, spokojnej ciąży i szybkiej przeprowadzki 'na swoje' :-)

LaRa lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje. Nie śpię od 5. Bez powodu.
    Nosz kurna budzę się i koniec.
    Od kilku dni męczę się z bólem gardła i katarem. Mam nadzieję że się nic z tego więcej nie rozwinie.
    Zuzka już dwa tygodnie prawie męczy się z mega katarem. :/

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko :-(
    Ja nie spie z mala od po 6, a wczoraj powiedzialam mojemu, ze dzis on ma wstac.. jestem ledwo zywa..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do faceta to nawet się nie wypowiadam, jak by nie to że dziecko patrzy to bym mu zrobiła jesień średniowiecza w domu, kufa nie mam słów do idioty.
    Ale on jeszcze poczuje gniew sauronu, oj poczuje...

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj znowu chory no i znowu lezy w lozku a D zajmowac musze sie ja. A D znowu sraka. Mnie brzuch boli caly czas, na noc wzielam 2 nospy i ibuprom ale prawie nic nie pomoglo.

Co robicie z dziecmi w takie zimno? Jak dlugo jestescie z nimi na dworze? Nosza rekawiczki?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki!

U nas nic nowego poza tym, ze Franek zrobil sie mega zlosnikiem! Jak mu cos nie pasuje, to wscieka sie masakrycznie, wali rekami i nawet glowa uderza o podloge (!!), po czym oczywiscie jeszcze bardziej ryczy :/ nie wiem, czy on w zlobie sie tego nauczyl, czy jak... No i placz przy oddawaniu do zlobka- szkoda slow. Oby sie szybko przyzwyczail... A bylo tak dobrze. Teraz spi i dobrze, bo po poludniu ruszamy na roczek jego kuzynki. Ja juz sie czuje mocno porodowo. Usta mi spuchly i wygladam jak glonojad. Jednak modle sie zeby Antek poczekal do grudnia.

Tak czytam o tych Waszych podrozach i czuje sie jak jakis wyrzutek. W swoim zyciu za granica bylam tylko w Londynie, Pradze i Berlinie. I to tylko pare dni w sumie. Chcialabym bardzo jeszcze cos zobaczyc. Marze o Norwegii, Nowej Zelandii, Grecji, Chorwacji, Wloszech... Ehh, oby mi to kiedys bylo jeszcze dane.

Lara- jak tam samopoczucie?

Kroko- kurcze, biedna Zuzia z ta pipulka :/ a wiadomo czemu sie tak dzieje? Wspolczuje tej bezsennosci :/

Maniek- dobrze, ze mama pobedzie troche w szpitalu. Troche odsapniesz. Jak Jagodka sie czuje?

Konwi- jak chlopcy?

Beszka- tez uwazam Wasza rodzinke za wzorcowa :) a Twoj maz- pogratulowac :)

Nie pamietam co tam jeszcze mialam pisac...

Trzymajcie sie cieplo w ta zimnice!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na katar reakcja szybka 3x20kropli cebionu plus 3x5ml wapna terapia szokowa katar max 4-5 dni

Justta @ no ale muisiałam dupka brac po trzech dniach sie zaczeła

musze do gina sie wybrac bo hormony mi szaleja

laski a ja przeziębiona gardło kaszel monsz nadal tez Zuza smarka a ten tydzien szalony pn skałdam dokumenty do mopsu, wtorek odbieram decyzje na dodatek mieszkaniowy, środa urz ad pracy czwartek na 12:30 jade na ceglana Lilka od wczoraj dostaje krople z atropny wyglada jak naćpana ma takie wielkie żrenice :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro nie za dużo tego cebionu?

Wróżka nie mam pojęcia niestety od czego to się robi. :( w poniedziałek jedziemy do chirurga dziecięcego, zobaczymy co powie tym razem. A Zuza dalej zasmarkana na maksa, może jakoś dojedziemy pociągiem.

Kotka wychodzę tylko nie na tak długo. Np dzisiaj koło godziny (bardzo nieprzyjemnie i zimno). Nosi rękawiczki.

• adulcova Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka moja Mloda nosi rekawiczki, wychodze na godzine na typowy spacer. Popoludniu np bawialnia, do tesciowej itp wiec to 10-15min na dworze po raz drugi.

Ja w nocy sie wkurzylam i nie wstalam ani raz do malej, Wonsz musial wstac, pff. I gitara, teraz chodzi i jęczy, że jest nie wyspany (ee no, naprawdę?).

Trzeci dzien bez smoczka u Nas, nawet lekko poszlo. Choc ciezko w niektorych momentach ja uspokoic.

Moim zdaniem 2x10 kropli cebionu ok, 20 za duzo.

Ja przy katarze smaruje na noc stopy i klatke piersiowa aromactivem i zakladam grube skarpety. Polepsza sie po tym.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

‹‹ 2131 2132 2133 2134 2135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ