X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlsanie nigdy tutaj, bez wikeszej okazji, nei stosowalam pudru czy podkladu, korektoa. Na jakies wieksze okazje tylko. Ale cera mis ei tak popsula ( 0pewnei przez brak zabiegow u kosmetyczki, oczyszczania itp.ale na wsi dobrej nie ma), ze chyba zaczne stosowac....

Cud sie wydarzyl :) tesciowa sie odrochowala i sie w koncu odezwala, wiec chyba zabierze H na spacer, gdy ja musze byc na wywiadowce. Szkoda, ze wczesniej nie odp. Molgabym pare spr.inaczej zaplanowac, ehhh najwazniejsze, ze zabierze, bo moj maly trol nie dalby mi w spokoju pogadac.

W ogole to chyba odcyckowuje Hanke, bo za bardzo mnie gryzie i kazde kp, to ogromny stres dla mnie

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:

Nie patrze nawet co to jeat termomix zeby sie nie jarac bo to bedzie kolejny mebel u mnie, a i tak mam problem z vhowaniem rzeczy w domu. Chyba musze

Haha tak samo pomyslalam ale jednak popatrzylam ;). U mnie problem jest taki, ze maz nei moze maki jesc wiec wszystkie placki, ciasta, chleby i pierogi odpadaja. No chyba ze na innej mace ale nie wiem czy termomix da wtedy rade. Zreszta, miejsca w kuchni nie mam!

ZGREDZIA ja tam bym ci Maroko jednak polecala. Cudny kraj. Tylko mysle, ze jednak nad Atlantykiem moze troche ladnie mowiac wiac bo uzylabym gorzsego slowa ;). A moze jakas grecka wyspa? Kreta na przyklad? My tez myslelismy gdyzie tu wybyc na urlop ale listopad to naprawde zly miesiac. Prawie wszedzie jest juz zimno i deszczowo. A ja sie szczerze mowiac rozleniwilam i jakos mi sie nie chce tarabanic z dzieckiem i spac w jakims hotelu. Nie w spominajac o tym, ze mam straszny lek przed lataniem.

BESZKO ty to superwoman jestes z ta trojka! A twoj maz to naprawde jest na medal! I on do pracy chodzi tak?? Mojemu nawet o tym nie powiem bo sie facte zalamie :(. Jest wyczerpany praca, bardzo zle w nocy sypia i jeszcze jakbym mu glowe suszyla o to ze nie zajmuje sie wiecej D np. w nocy to bym go dobila.

Wiecie co? To glupie myslenie ale zawsze to moj maz jest obloznie chory i zalega w lozku nawet nei spojzy na D i ja sama wszystko robie. Ja wiem wiem ze on chory. Ale kurcze mnie tez brzuch w nocy bolal ale i tak wstawalam pare razy do D, nosic go, przewijac i tulic. nie robi emu wyrzutow ale tak w glebi mnie poprostu cos sie buntuje, bo tez bym raz chciala polezec i zeby ktos za mnie caly dzien i cala noc sie D zajal. Zwlaszcza o noc chodzi :/.

KROKO biedna Zuzia :(

MLODA jak tam?

Uczyc i kariere naukowa robic to se ne da. Bo uczyc mialabym w szkole sredniej a nei na uniwerku. Ehh nie wiem co tej kobiecie odpisac...

Dzisiaj ide na seminarium na temat wchowania dwujezycznego. Maz mial isc ze mna ale chory wiec nie moze wieczorem wyjsc z domu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho!

Melduje, ze u nas juz lepiej. Franek koncowka kataru, ale za to kaszel :/ no i zaczal poplakiwac przy odstawianiu do zloba. A ja sie przestraszylam, bo dwa dni temu odszedl mi kawalek czopa z krwia. Wpadlam w panike i dzis juz mam wiekszosc rzeczy kupionych, ciuszki poprane i czesciowo wyprasowane, kosz Mojzesza zakupiony. Jeszcze tylko syf na chacie musze ogarnac, ale do tego chce wziac babeczke. Poza tym czuje sie juz bardzo zmeczona i kazdy ruch czy przekrecanie sie boli :( trzymajcie kciuki, zeby Antolinek do poczatku grudnia poczekal...

Czytam Was, ale kompa mam zepsutego i pisze z kom, a tutaj sie nie rozpisze zanadto :/ zdrowka zycze wszystkim chorym!

Mloda Dama- gratulacje :) kurcze, to teraz ja nastepna w kolejce. Olaboga!!!

Milego dnia wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff polecialam z psem, potem ubralam malego i do fotografa, fota z otwarta buzia..
    Teraz czekam az kimnie zebym mogla poprasowac..

Adulcova: u mnie tez zawsze przed wyjsciem wlacza sie marudzenie i wlasnie wtedy ka trace cierpliwosc

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszko ja od jakiegoś czasu maluję się, makijażem dziennym.. siostra mi pokazała..kładę krem, na to bazę pod makijaż, biorę korektor pod oczy (zawsze mam podkrążone) i rozmazuje oraz wokół nosa (tu mam zawsze czerwone) na kość nad okiem(jak kończy się otwarta powieka) nakładam cielisty cień.. poniżej, nad powieką biały, na środku tego białego jedna kropka cienia perlistego (aby rozświetlić oko), kredką lub ciemnym cieniem (czarnym)rysuję delikatną kreskę nad rzęsami, poprawiam kreską eyelinerem lekko zakręcając gdy kończy sie powieka, tuszuje oczy i już. Odrobinę fluidu kładę na policzki i tu gdzie koloryt skóry mi się nie podoba, na to delikatnie puder sypki, poniżej kości policzkowej bronzer, powyżej biały puder i na to róż. Tyle..to brzmi, jakbym długo to robiła. ale zajmuje mi to max 5 min i maluje się zawsze rano, bo później mi sie nie chce..

wrózko, nieźle sie spięłaś, jeszcze masz trochę czasu, Antoś posiedzi.

Kotka, ja Ci się nie dziwie.. mój mąż też chodzi do pracy, spi nieefektywnie, bo sprawdza na tym swoim urządzeniu (czasem 2h snu głębokiego czasem 56 min.. na 8h snu), też choruje,ale do cholery.. to tylko Twoje dziecko? I on chce kolejne? A ile masz w nim pomocy? Zastanów się.. Ja przed Patrykiem postawiłam mojemu ultimatum, albo dzielimy się obowiązkami, albo więcej dzieci nei bedzie.. przystanął na to.. teraz sporo robi (choć i tak mniej niż maż beszki).. przy tymku też robił, nawet więcej, ale dlatego, ze ja szybko wróciłam do pracy.. i znowu spadnie na niego więcej obowiązków, gdy zacznę pracę, on to wie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 12:11

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko: no to w ciagu dwoch tyg moze sie akcja rozwinac

Ja sie boje, ze jak wroce do pracy to wlasnie nic sie w podziale obow nie zmieni :/
    Poprasowalam na szybko,
    Konwi: ja oko podobnie z tym ze niw uzywam eyelinera (nie umien) zawsze.kredka i omo 2-3 cieniami ale nic na twarz poza kremem, no maksymalnie zima fluid revlonu (starcza mi na ponad rok) chcialabym sie nauczyc tego calego konturowania...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie my dzis do domku . Ja czuje sie dobrze choc chetnie zdrzemne sie w swoim lozku na 3h choc haha oczy mnie jakos bola. Z mala po wizycie lekarza wszystko dobrze robi sie zolciutka bilurbina 8 ale jest okej. Mam problem z karmieniem ,bo mala zanim zlapie to tak sie denerwuje I tyle naplacze ,ze hoho takze nerwowka ,mowilam tej lekarce ale ona mowi ze dziwi sie wlasnie ,bo malutka trzyma pieknie wage maly spadek tylko jest I jest super heh takze mam nadzieje ,ze te problemy przejsciowe beda z tym lapaniem cyca. Pieluszkujemy juz ja do nastepnej wizyty bioderkowej. Jestem szczesliwa , ze do domu a jednoczesnie przerazona w koncu mam w domu jeszcze malego lobuziaka masakra.

Dziekuje za gratulacje :) a jak wszystko sie potoczylo opisze dzis jak bede miala chwilke w domu hehe tak co jeszcze cos pamietam haha

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Mloda,super ze do domku idziecie, napisz potem jaka reakcja byla ;-)

Wrozko teraz ty na wylocie a potem ja o matko, ja mam jeszcze troche czasu a tez czuje sie juz ciezko, i odpoczac nie ma kiedy

Kroko wspolczuje biedulka mala, oby to juz zostalo tak jak ma byc, a nie ciagle sie zrasta, biedaczka Zuzia caluski

Lara jak zdrowko juz lepiej?

U nas ladna pogoda a ja brak sily na cokolwiek, Leon spi ja poleze milego dnia

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: ale ja Afryki sie obecnie po prostu boje.
    Mloda: super, ze dzis wracacie. Oby mala.sie szybko na cyckanie przestawila..

Postanowilam kechac na te wakacje bez tlumaczenia ze dzieci, tak to se moge do ich 18stki tlumaczyc, a masa ludzi z dziecmi jezdzi.. dobra pakuje malego i do lekarza fruuu

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow KONWI to niezly makeup robisz.

Ja pudruje twarz, rozuje policzki i tuszuje rzesy, czasem jakas kredka na powiece.

Pani dzisiaj w zlobie mowila, ze Domi to niezly rozrabiaka bedzie. Jak to stwierdzila, ma swoje za uszami. Rzuca przedmiotami i jak mu sie zabroni to patrzy w oczy i rzuca znowu z delikatnym usmieszkiem lobuziaka. Tiaaaa skad ja to znam....No ale to normalne, on testuje granice. Ciezkie zycie z nim, mowie wam ;). Ale mowi, ze fajny chlopak z niego i ma z nim niezla zabawe ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, Patryk co prawda nie rzuca drugi raz..ale bije..i co lepsze?

i prawidłowo zgredka!

Młoda, miłego pobytu w domu

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi niedawno usnęła dopiero :( od 5:30... Przygotowałam obiad do ugotowania, posprzątałam i leżę, moze usnę.

Zgredzia, jedzcie, należy Ci sie! (Zabierz mnie ze sobą).

Co do makijażu, to ja maluje tylko rzęsy. Nic wiecej.

No to ja na swojego małża narzekać nie mam co. Zwłaszcza teraz gdy widzi ze średnio sie czuje, ze czasami chce mieć święty spokoj. Naprawdę, daje chłopak rade. Ale widać ze jest szcźesliwy, zwłaszcza wtedy gdy wchodzi do domu a A biegnie z piskiem ledwo wyrabiając na zakrętach :) i sie przytulają :) słodki widok. Mysle, ze wstawanie w nocy tez nie robiłoby większego problemu, No ale próbować nie chcemy. Teraz zaczną sie przeboje gdy od grudnia wchodzimy remontować mieszkanie. Na styczeń umówiłam sie z mama ze przyjedzie na conajmniej 2 tygodnie aby zając sie Ania a ja bede sprzątać nowe aby jak najszybciej sie wprowadzić, bo w wynajmowanym juz mi sie niedobrze robi, sprzątam ot tak, zeby Polska nie zgineła. Chęci brak.

Justta, nie uwierzysz..... U mnie sa dady ale tylko 5. W innej tylko 3. A gdzie 4? Wychodzi na to ze rzucają po jednym rozmiarze ?
    A jak sie czuje? Dzięki ze pytasz.... Dzis znacznie lepiej, byłyśmy na spacerze bo świetna pogoda. Brzuch ńie kręci. Śniadanie sie utrzymało wiec jest ok. W przyszłym tygodniu musze jechać badania zrobic. Orientujecie sie ile kosztuje badanie na cmv?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ale czas leci juz 9 tydz zaraz :) widac już coś bo ja pamietam ze z Lilką to jaks szybciej mi wywaliło brzusio :)
    młoda pałda zjem drugie i chyba połoze sie drzemnąć ZUza uczy sie słówek z angielskiego

Zgredzia wez mnie ze soba :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• adulcova Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a jak wygląda cenowo? Ja myslalam o multi-cookerze, ale nie wiem. Ja kocham gotowac (co z reszta widac) i latwo mi to przychodzi wiec to tylko gadzet.
    Ja za CMV igg i igm placilam po 38zł (76 razen(
    Co do cwiczen to warto bedzie w 2 trym na kregoslup chociazby :) sily przyjda, trzymam kciuki.

Beszka moj codzienny makijaz:
    -baza
    -podkład rozswietlajacy
    -podklad matujacy
    -puder transparentny
    -bronzer, róż
    -tusz, czasem kredka czy eyeliner
    -kredka do brwi
    -czasem podkreslam kolor ust.

Moze brzmi to mega tapeciarsko, ale wszystko zajmuje mi 5 minut.

MlodaDamo fajnie, ze idziecie do domu. Czemu pieluchujesz? Tez mialam takie wskazanie, niby w USG bioder w szpitalu złe kąty wychodziły, ale lekarz na kontrolach nas wyśmiał.

Mloda się już cos kreci, spi 1,5h. Jak wstanie to zrobimy ciasto marchewkowe i biore się za szycie - spodnie z materiałów łączonych z kieszeniami, bluza z kominem i kangurzą kieszenią no i jeśli czas pozwoli to druga bluza asymetryczna.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzko,

Makijaż - krem, podkład, puder, baza pod tusz, tusz, róż i tyle...eylinera nie używam, bo mam permanentny, brwi teraz planuje tez tak zrobić, no i oczy musze poprawić, bo ze 3 -4 lata mam i zbladły.

Zgredko, Kuba, to oprócz czasu, chyba trochę inny pułap cenowy niż kanary..mi sie marzy Brazylia, no i objazdowa po USA, byłam juz, ale sama i maz tez sam, a chcemy pojechać, wynająć motocykl i objechać, ale tak bez dzieci, wiec podrosnąć musza;) w ogóle lubię objazdowki, zrobiliśmy sobie właśnie taki miesiąc miodowy, super było;)

Młoda, Zuza tez na początku tak ssała, a potem było git, wiec sie nie stresuj.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova - 4725 przy płatności gotówka, a teraz jest promo na 21 rat po 236 zł. Ja biorę na raty, przynajmniej mniej odczuje.
    Kotka, podobno wyrobi każda mąkę, ale poki nie sprawdzę to nie potwierdzę. W sobote bede na pokazie wiec zobaczę.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi: ja wiem, ze Kuba to inny pulap cenowy, ale tu nie ma kwestii pieniedzy a raczej odleglosci i pogody no i bezpieczenstwa.
    Usa w ogole mnie nie kreca, no chyba, ze musialabym szybko przytyc. Bylam.3x

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł,

U nas po staremu. No może poza tym, że Młody nie chciał mi jeść przez kilka dni i się stresowałam mocno. Wczoraj i dzisiaj już lepiej z jedzeniem. Żadne zęby nie dały mu tak popalić jak te piątki, widać, że każdy kęs sprawia mu ból i cierpi bidulek mój. Kupy też niefajne, takie wychodzące z pieluchy.

Ja też ostatnie dwa dni fatalnie się czułam. A to wszystko przez nadchodzącą @. Ostatnio tak na kilka dni przed okresem męczą mnie okrutne mdłości i słabość nieziemska. Ciąża wyleczyła mnie z bóli miesiączkowych ale inne niedogodności nasiliły się.

Makijaż? To, że się pomaluję ( rzadko ),
    w niczym mi ostatnio nie pomaga. Kiedyś makijażem nawet trochę udawało mi się co nieco poprawić, polepszyć wygląd, teraz nie działa. Bez kitu, chyba się nie opłaca ;) Nie ma już czego podkreślać :D Taki wiek i taka deterioracja w moim przypadku...

I zimno się zrobiło.

Dużo zdrowia dla wszystkich!

Buziaki.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ile to kosztuje? Omg... to jest to samo co multicooker?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam do domku niedawno. Dzieci spia. Hanka bez cyca n anoc. Maz mowi ze wiercila sie dlugo zanim zasnela, ale bez histerii.

Psotko, Konwi dbrze orawi nt.drugiego dziecka. Twoj maz powinien wiecej pomagac. Takie moje zdanie. Kazdy chodz dompracy i kazdy jest zmeczony. A Ty co? Lezysz i pachniesz cay dzien. No ok, moze jak D jest w orzedszkolu to mozesz sobie chwile odpoczac. A,e nie daj sie. Szanuj sie! Ja przy pierwszym duuuzo wiecej robilam od meza. No bo ki go zal bylo, ze on rano do pracy musi. Az sama domoracy wrocilam i zobaczylam, ze tam sie odpiczywa hahhaha w prownaniu do tego co jest w domu. Ale moj maz zawsze po oracy duzo pomagal...a teraz do H tylko on wstaje ;) chyba, ze jest mega kryzys. I tak...po takiej nocy idize do pracy.
    Ale co do gryoy zoladkowej, bo piszesz,ze twoj maz ma, to wiesz kazdy inaczej przechoi. Np.ja tak zle znosze, mam takie mdlosci, ze nawet mowic nie moge, woec w zyciu bym ne wstala do dziecka...

Lara, termomix robi maki super. I to jedyny powod, dla ktorego bym go zakupila...albo inaczej....glowny ;)

Codo wycieczek, to objazdowki oo usa nie chce, ale czekamy az H zacznie noce orzesypiac i chcemy zobaczyc NY, pewnie Chicago bo tam mieszka moja orzyjaciolka oraz maz chce do LA i meksyk chce dzieciom pokazac. Jemu meksyk sie bardzo podobal. Za to Brazylia nigdy przenigdy. Maz byl, brat jest tam orzez 6 tyg co 8 tyg.i tez mowi ze masakra i to samo twoerdzi moj tato. Jesli kiedykolwiek bym tam pojechala, to bez dzieci. Bali tez bez dzieci. Maz byl i mowi, ze ich tam nie ma zamiaru zabierac poki sa takie male. Za to bira bira itp.to tez planujemy. Dominikana i tyle z takich dalszych....tylko zeby H zaczela ladne noce przesypiac.

Zgreedko, jka bedziesz miala farta i zaznaczysz w opcjach, to dostaniesz spanko dla dziecka na takim dlugim locie.
    Znajomi keca na dominikane za 3 mies. Ahhhh zazdroszcze im!

Co do makijazu, to ja cienie, czasem kredka do brwi czy do zrobienia kresek, tusz i tyle. Ale chyba podklad musze zaczac uzywac, bo nie chodza regularnie do kosmetyczki i cera srednia. Apo Hance to w ogole masakra.

Moja mama zachowuje sie jak dziecko. Serio. Wykonczy mnie.

Maniej, jak Twoja mama? W domu czy w szpitalu nadal?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 2127 2128 2129 2130 2131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ