X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka skurcze mam kilka razy w nocy i jeszcze w dzień czasem dwa na raz jestem jednym wielkim chodzącym bólem. Drożdży nie zjem surowych bo nie dam rady. Jem magnez i czekoladę.
    Jeju jak on sie na tych schodach wywalił? Moja uwielbia konie i chodzi i parska i pokazuje w książce :)
    A jak w żłobku juz lepiej? Domi zostaje na drzemki?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zlobie super chociaz.....

Pamietam jak go dwa miesiace temu prowadzalam to zawsze jak wchodzilismy do zlobka to on tak jakby jak to mowie dupke sciskal - czulam poprostu jak sie spina. I wczoraj jak te konie tak parskaly i on si ebal to dokladnie tak samo robil :/. Wiec jednak mimo tego ze dziecko nei placze to jednak stres jest....

Te drozdze sie pije a nei je ;), pare lykow i z glowy, a moze s ajakies przepisy zeby to lepiej smakowalo. Wiesz, moja mama roznych rzeczy probowala ale po tym mowi no jak reka odjal.

A jakos sie poslizgnal i zaryl noskiem, ale ni eplakal dlugo choc wyglada strasznie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie w sprawie szafy.

Po pierwsze jakie macie szafy ubraniowe (i gdzie? w sypialni?). Chodzi mi o styl i wielkosc i czy macie jedna czy dwie?

Po drugie czy macie jakis okreslony styl w sypialni albo czy jakis wam sie marzy?

Po trzcie....Nei do konca rozumiem koncepcje takiej szafy: https://www.seart.pl/rustykalna-drewniana-szafa-country-20-p-6007.html

To dla singla? Czy kupuje sie wtedy dwie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu: po drugim dniu chyba.. chodze z malym po dworze bo u mnoe 16stopni, jestem w gondoli i nie wiem czy pedzic do domu na zmiane wozka czy isc po mala tylko z gondola. Moze byc hardcore

Wrocilam, bo maly sie darl

Kotko: ja mam 3 szafy, w obu pokojach i przedpokoj, sypiakni biala ikea 3drzwi, bo w sypialni mam biale.meble wszystkie
    W.duzym ciemny braz tez ikea,drzwi.suwane na doke po dwie.szuflady na szer drzwi, czyli 4
    W przedpokoju pax z ikei 3 drzwi

Generalnie ikei nie polecam bo to takie meble na rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:55

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, Ania śpi. U nas tez ciepło. Okna mam tak brudne ze powinnam je umyć bo ńic ńie widać.

Manku, jak sie czujesz? Mam nadzieje że lepiej.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham Lara odpocznij a nie myj okna :*

ja mam szafe w pokoju i przedpokoju laski mają swoją z Ikei białą bo tam chce wogóle białe meble za rok

Maniek jak tam???

week nam przeleciał sobota zakupy i impreza urodzinowa Zuzi kolezanki niedziela popołudnie spedziłysmy u mojej babci i potem u moich rodziców

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:

Szkla +2 to nieco duzo przy wadzie 0.75. Taka wada sama sie z czasem koryguje do 0. Ale okulista nie jestem. Pewnie ma to zwiazek z ta nizbornoscia. Zaskanianie oczka jest NIEZWYKLE WAŻNE. Nie daj sie dziecku podejść. Trzymama kciuki

ona kochana bez tego 5 dniowego kropienia atropiną miała plus 0,25 lekarka powiedziała ze to fizjologiczne ale ze oko ucieka wiec miałysmy atropine i wyszło po 6 dniacha kropienia 0,75 jedna lekarka chciała dac plus 1 ale jakaś docent która tam akurat była dała plus 2 i tropical potem przed wizyta znowu 5 dni atropine

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie wlasnie znowu ten bol zaraz idę po Apap bo wściec sie można. Maz przywiezie kaczuchę to muszę sie nią zając bo on biedny cała nic ze mną a potem Jagę do żłoba i do pracy. Pewnie padnięty jest. Mama mnie trochę wkurzyła bo teraz sie przyznała ze w nocy jagoda jak sie obudziła to chyba mała kupę i zamiast jej zmienić pieluchę to walczyła z nią godz az uśpiła. Ehhh z taka pomoca

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspila ja z kupa? Bez zmienienia pieluchy? Troche szok!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Manku, przegięcie..... Chyba ze to był bączek. Odparzenie jakies jest?

Umówiłam sie właśnie na prenatalne do Gyncentrum. 2.12. Godz 19:20

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jade dzis na te wkladke, bo napisalamojemu ginowi ze sa dalekie terminy i jak zajde znowu to bedzie placil alimenty (to kumpel mojej kuzynki, wiec mamy luzniejsze relacje) i mi zaproponowal dzis (chyba na krzywy ryj)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara to się na obusuwy przygotuj ja tez miałam w grudniu i pamiętam na 19:30 weszłam 21:30 oni tam często tak maja

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia a nie musisz miec @ bo cztalam ze wtedy sie zakłada daj znac jak po

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopytałam męża na szczęście kupa była po śniadaniu nie w nocy... no ale wiele mi to mówi jak mama sie jagoda zajmie gdy mnie nie ma :(
    Zgredko daj znaka czy to boli itd bo tez chyba bede zakładać. Po tym co przechodzę to chyba 3 dziecka nie bedzie.
    Beszko podziwiam Cie .
    Lara ciekawe kto tam u Ciebie zamieszkał :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, nie żartuj ;( innego terminu nie maja :/
    Miałaś skierowanie na NFZ? Bo mi ginka na NFZ wystawiła, cobym płacić nie musiała. Pytają wtedy o cos? I jak robili usg? Dowcipnie czy prźez brzuch? Z Ania robili prźez brzuch, ale w innej klinice.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moja tesciowa to wariatka - tzn ja o tym wiedzialam juz od dawna, ale chcialam zobaczyc czy z zewnatrz tez tak zle to wyglada. No i owszem. Ona tez sie mnie boi, nie odzywalam sie z nia jakies 1,5 roku wiec sie boi, ze ukróce jej kontakty z Mloda. No coz ;).

Zamowilam o 20 chinczyka ze strony pyszne.pl i czas oczekiwania 1,5h... oj boze.. Moze chociaz Mloda bedzie spac jak bede miala to zjesc - brakuje mi spokojnych posilkow. Teraz jem bo jem, a nie, aby sie nasycic, podegustowac.

Uszylam dzisiaj dla Zgredki parkę i sukienke - mam nadzieje, ze bedzie sie jej podobac.

Jutro moze sie wezme za swoje sukienki i bluzke - chyba juz dwa tygodnie to trwa i dojsc do skutku nie moze.

Maniek zycze zdrowia. No i moja Mama by juz dostala zjebe, ze uspila dziecko z kupa.

Lara ja tez chodzilam do GynCentrum. Tzn bylam jeszcze w kilku innych klinikach, ale GynCentrum najbardziej mi spasowalo. I na NFZ bylam i prywatnie. Mialam transwaginalne i zwykle. Mnie nic nie pytali tylko troszke papierologii, aby sie tam zapisac. No i u mnie bylo obsuwy max 30 min, ale tylko raz.

Psotka do wesela sie zagoi nosek. Grunt, ze nienaruszony.

Co do szaf ja mam tez PAXy z Ikei. Na przedpokoju dwa skrzydła z drzwiami przesuwnymi (same półki + drążek to chyba szerokośc całej szafy to +/- 2m) kolor czarny brąz w macie. U Młodej w pokoju mam biały połysk z lustrem i szafa ma ok 125cm. 3 szuflady w wąskiej części, 3 półki + szersza 3 półki + drążek. Mimo wszystko ciasno. Chcialam teraz do naszego pokoju nowe meble (ah co te swieta robia z ludzmi, wszystko by sie chcualo miec nowe) ale w przyszlym roku - lub za dwa, co byloby mi bardziej na reke przeprowadzka wiec leje na to.

Ogolnie lubie styl nowoczesny, wszystko w fajnych bryłach, nie wymyślne.

Lara nie myj okna, jeszcze sie przeziebisz, pogoda zdradliwa.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jutro planuje okna umyć.. Ja mam szafy na wymiar w przedpokoju i w pokoju chłopców. Ta druga mąż robił sam, taka jak chciałam. Jest do samego sufitu. W sypialni mamy meble kupione w Agata meble, za kupę kasy :(, i teraz bym zmieniła.. Jest duża ale nie po sufit i to mnie wkurza.. Nie powiem nadal jest piękna, ale ja bym chciała teraz w innej kolorystyce sypialnie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Biedro, gdzie Was tą atropiną jeszcze tak męczą. Będzie teraz miała porażoną akomodację baardzo długo. Tego się już nie stosuje, a już na pewno nie przy tak niewielkiej wadzie. 0,75 to praktycznie nic szczególnie u tak małego dziecka. To jak napisałaś jest fizjologiczne :/ mnie przeszkolono, że jeśli ktoś mi dziecku będzie chciał dać atropinę jak u was to mam skłamać że dziecko jest uczulone. Maja teraz krople Z atropiną które porażenie utrzymują do 24h i kropi się je 3 lub nawet 2 razy co 15 min. To +1 byłoby lepsze chyba...

Zgredziu, bardzo fajny pomysł z odwiedzinami na śląsku :) ja niestety teraz leżąca, mogłabym przyjąć co najwyżej w domu i to bez specjalnej gościnności niestety. Na spacer czy w ogóle jakieś wyjście nie ma u mnie szans.

Ktoś pytał, chyba Konwi co z zajęciami Kingi teraz. Dziś M zawiózł ją na zajęcia z moją mamą przed pracą. Ja byłam u mamy, a one razem busem do domu później wróciły. M rozmawiał z dyrektorem na ten temat. Mają mu zrobić 2 dni po 8 a nie po 12h, więc rano 2 razy może ją zawieźć i przywieźć. Raz w tyg będzie miał w grafiku dzień wolny który mu się należy a na 4 zajęcia to zobaczymy... moze moja mam lub ktoś z nią pojedzie. jak się u mnie poprawi to możę i ja dam radę w piątki...

Bo wiecie :) u mnie nico lepiej chyba :) kłucia ustały. skurczy nie czuję. A i brzusio się nieco jakby zmniejszył... nawet nie nico. Całkiem sporo. tak ze ten.... idzie ku dobremu.

Maniuś, mamy podobny problem ze skurczami. Ja mam kurcze łydek w nocy. Ile razy wyprostuję nogi tyle razy się zwija. Dobrze jak złapie ten klasyczny skurcz całej łydy. Wtedy wstaję na placach i szybko mija. Jak łapie któryś tak w środku łydki to już nie ma bata. ból jak chol.... i nieco z tym zrobić nie potrafię. A co najśmieszniejsze! ostatnio miałam skurcz mięśnia UWAGA -na piszczelu! toż to skóra niemal i kość przecież! A ból..... gorszy od łydki. CO tam za mięsień jest, chyba 5 milimetrowy jakiś. Jakim cudem tak boli? :) masakra
    musimy suplementować potas. Aspargin jest bez recepty, ja go teraz biorę na te skurcze porodowe i pomógł mi na te łydki też. sok z pomidorów, przeciery pomidorowe, przetwory. świeże pomidory raczej słabo, prędzej przetwory. Gorzka czekolada = magnez.
    Współczuję zapalenia. zdrówka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 21:48

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było...
    Zdrowia dla brzuchatek!
    Lara bardzo mi przykro :(
    Nie wiem co komu napisać bo zdążyłam tylko przejrzeć 2 ostatnie strony.
    Pozdrawiamy z Niną

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Zgredzia a nie musisz mieć @ bo czytałam ze wtedy się zakłada daj znac jak po
    Nie trzeba mieć okresu, chodzi o to, że wtedy niby wiadomo ze babka nie jest w ciąży, ale ja akurat mam @.
    Zostawiłam mojego z dwójką i pojechałam, a tam 4 babki opóźnienia, no ale jakoś poszło i już jestem
    a teraz relacja (nie foto na szczęście),
    wziernik, potem gość mówi, że uszczypnie coś no i ja już się przygotowałam na uszczypnięcie i jakoś przeżyłam, no i myślałam, że to uszczypnięcie to już, a ten mi mówi, że dopiero mnie przygotowywał na zabieg, a ja "że jak to? że to jeszcze nie koniec?"
    a ten,że dopiero początek..no ale sam zabieg nie był jednak zły, a teraz czuję tak jak skurcze przy średnio bolącym okresie..

Adulcova: ja już się Larze na fejsie chwaliłam twoimi dziełami ;) i czekam na przesyłkę, a raczej przesyłki od Ciebie ;)

a jak wróciłam mały wył mała w kołysce małego, a ojciec z je czapką na głowie, mały cyc i zasnął szybko, mała też w tym czasie..
    może powinnam go z nimi zostawiać, mały się wypłacze i szybciej zaśnie, bo normalnie (obecnie normalnie) zasypia koło 24..

oglądam drugą szansę, kurde co się stało, że Monika zemdlała..

Yas: to się jeszcze umówimy, a co :) ja tam nie potrzebuje gościnności, tylko pogadac z kimś ko ma tak samo kiepsko jak ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 22:29

Krokodylica, Yasmin, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ