X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Damo: delikol wlasnie jest na to z laktaza, ja to man ale sie balam. To.moze spowodowac pozniej problemy z trawieniem mleka chyba..
    Ja dawalam espumisan i zawsze maly sie po tym uspokajal bp zaczynal koncert kolo 18, jak nie walnal kupy.. najlepiej espumisan100..

Kotko: ja nie wiem, nie czytam badan, ja bylam w zlobku chcialam isc wczesniej do pracy i musialam oddac, moglam zostac w domu do roku, ale bylam juz mocno sfrustrowana i u mnie sie to na pewni na dzieciach by odbilo..

Dobrze, ze u Dominika (skoro sam tak woki siebie nazywac :-))

Zakladam nowe buty i lece po mala do zloo

No ja nikogo nie oskarzam tutaj ze robi zle posylajac do zlobka. Takie zycie teraz, Wiekszosc musi lub chce wrocic do pracy. I nawet wlasnie to "chce" nie jest zle bo tak jak mowisz moze sie to odbic na dzieciach.

Ja do niego mowie Domi lub Dominik ale w zlobie nie zdrabniaja wiec pewnei dlatego mowi sam na siebie Minik.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, tez kupiłam trapery ale z fila, No i miodowe wlasnie, i dzis tez pierwszy raz wylazlam. A ze do stałam 20 zł zniżki na urodziny z Deicmanna wiec zamiast 160 wyszło 140.
    Ania śpi, ja upiekłam chalke i tez spróbuje sie kimnac.

justta lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te trapery sa ocieplane ???? musze jakieś sobie kupić i zeby dobrze sie autem jeżdziło

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: juz w nich prowadzilam, jest ok, cos tam maja futerkowego w srodku, alemmi to wszystko jedno, bo i tak lekko duzawe na mnie wiec bede nosic grubsze skarpety, no i jestem raczek chlodno ubierajaca sie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko, ka co do posyłania dzieci, napisałam, jestem za. Co do dociekliwości, temat żłobka, jak temat szczepien, nawet tu u nas - cześć szczepi i nie wnika - bo lepiej ufać lekarzowi, cześć nie szczepi, a cześć docieka za bardzo, jak ja i Ty, a i tak nie ma jednoznacznej odp, wiec...

Konwi, No jak szukaliśmy dla Zuzy w fashion, to wg mnie wszystkie sklepy porażka - w ecco to masakra, tylko w tomberlandzie nam sie podobały, ale cena rzeczywiście dość wysoka.

A ja pojechałam do Lidla obczaić te zabawki, bo w przedszkolu choinka i mamy dzieciom kupić prezenty do 49 zł, wiec kupiłam duplo za 50;) i git

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Zgredzia to chyba tez pojade i po granatowe tym bardziej :) wrzuć fotke jakby co to sobie oblukam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro dzieki muszę spróbować.
    Co do żłobka taka historia: wczoraj mój maz zaśpiewał jagodzie piosenkę " koła autobusu kręcą sie... " i słuchajcie zaczęła pięknie tańczyć w wersie o drzwiach rączkami zasłaniała i odsłaniała oczy a potem zrobiła takie ruchy jskby twista tańczyła ... padliśmy z mężem :)
    Zgredzia daj fotę butów. Tez szukam :)
    Beszko a czy to nie jest tak ze Hania jako wasze ostatnie dziecko sprawia ze Ty chciałabyś zatrzymać ja dla siebie do pełnoletności? Moja ciocia tez tak robiła z trzecim dzieckiem i mówiła ze zal jej ze tak szybko dorasta i moze Tobie tez jest ciezko bo chciałabyś mieć ciagle malutka Hanię ?
    Nena tez sie trochę z Toba zgadzam z tym żłobkiem.
    Kroko dałaś mi do myślenia z tym przedszkolem chyba po wyzdrowieniu przejdę sie i zapytam co i jak.

Blondik lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka. Przepraszam za pomyłkę ;)

Maniek , to nie do końca tak. Ja uważam, ze tak małe dziecko jak H powinno być w domu. Uważam, ze do przedszkola powinna pójść jak skończy 3 rz. Wysłanie jej za rok po wakacjach miało być kompromisem pomiędzy moimi poglądami a tutejszym stylem życia.
    Tesciowa wpadła na chwile. Maź się jej zapytał czy zaopiekowała by się H. Powiedziała ze nie bi na kanary leci w połowie stycznia. Nic żebyśmy jakieś rozwiązanie razem znaleźli. Ze trochę ina trochę moja rodzina. Tylko ze nie. I ja bym nie oczekiwała od niej pomocy, gdyby nie fakt ze rok temu a raczej w tym roku zima pilnowała córki męża brata. W tym samym wymiarze czasowym. Tez na kanary poleciała. Tak zachwalała ze tak sobie ten czas chwali i ze super było. Tyle pieprzy ze pomoc chcą ale jak kurczę przyjdziencondo czego to zero pomocy. W grubszych spr. to tylko na moja rodz. mogliśmy liczyć. Dla Leona tez taka wredna była w dupie miała jegompotrzeby itp. To samo z J no może ciut lepiej, jego jako jedynego toleruje.

Młody na treningu a ja poszłam na spacer - sama. Teraz czekam w aucie aż skończy. Powinnam do sklepu pójść ale mi się nie chce

Pstoka ja tez nie daje przeciwgorączkowych przy takiej temp. Ale jesli mamy kolejna nieprzespana noc inwiemmze ja coś boki, to czasem dostaje nurofen na noc :(

Kroko. Super ze decyzja podjęta. U nas jednak więcej opiekunów na dziecko szczególnie u maluchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 17:19

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jakby mial sie meczyc cala noc i nie spac to bym dala paracetamol bo sen to najlepsze lekarstwo. Ale spal jak kamien i p poludniu dzisiaj tez ponad 3h, do 16tej prawie spal. Teraz kapiel i eksmisja do lozka ;).

BESZKO jak to toleruje? straszne slowo :(

Mowilam dzisiaj mezowi co wyczytalam o zlobkach, ze agresja i pyskate dzieci...to swierdzil ze dobrze, ze bedzie sobie w zyciu lepiej radzil ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Beszko. Co do teściowej to zaczynam myślec ze ona Ciebie i Twoich dzieci nie akceptuje, jesteś innej narodowości moze ma jakiś problem z tym. Dzieci szkoda ze maja taka zjebana babkę!
    Psotka Twoj maz zareagował jak typowy facet :)
    Lara jak nowy członek rodziny?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: i dobrze maz gada, zycie to nie je bajka nie drapnie cie po...

Beszko: a czy Twoj maz cos na ten temat swojej mamie powiedzial? Ja sobie nie wyobrazam, ze prosze mame o pomoc a ta mi z wakacjami wyjezdza..

Maniu: jak zatoki?

Alu hop hop

Moja jest wlasnie usypiana, maly zasnal, za wczesnie, a jak sie obudzi to do polnocy bedzie szalal :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka rozumiem Cię, my do września mamy jeszcze kupę czasu a już się stresuję przedszkolem. :)
    A z drugiej strony się cieszę i nie mogę się doczekać.
    Takie mieszane uczucia mną targają. :)
    To Wasze przebywanie cały dzień na zewnątrz w przedszkolach mnie szokuje. :) Nie wyobrażam sobie tego. Z drugiej strony u nas w mieście (nie wiem jak w innych miastach w PL) przegięcie w drugą stronę, wychodzą tylko jak jest ciepło. W taką pogodę jak teraz nie wychodzi nikt, ani przedszkola prywatne ani państwowe.
    Beszka tzn ilu opiekunów na ile dzieci macie?
    Co do teściowej... nie mam słów. Moja taka sama.

Konwi pokaż te buty z lasockiego.

Dama Delicolu nie podawaj, ale probiotyk jak najbardziej, najlepiej codziennie.

zgredka ja mam buty zimowe z lasocki young, jakoś styl młodzieżowy zawsze mi lepiej leżał, jeansy, bluza z kapturem, plecak i trampy i jazda. ;)

Summi nie mów że o tej porze dorwałaś jeszcze duplo. :P

Mańku ale o co chcesz pytać z przedszkolem?
    Moja Zuzia dzisiaj zobaczyła w tv Krosnego jak tańczył, zaczęła go naśladować, też myślałam że klęknę, piruety i wymachy nogami, no nie wiem skąd to wzięła ha ha ha.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu zatoki juz nie bolą ale z nosa kapie.
    Kroko chce zapytać o zasady rekrutacji kiedy trzeba przyjść zeby zdążyć ( w prywatnych) jaki koszt itd.
    Jutro wizyta u gin na badanie przepływów w związku z tym ze mała trochę za mała ( ostatnio czyli w 27tc nie miała jeszcze kilograma) zobaczymy jutro.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas grzejniki podłączone, trochę w dzień pomarzłyśmy, ale grzejnik elektryczny dał radę. ;)
    Po 15 byłam na spacerze z Zuzią, muszę z nianią pogadać, bo teraz z Zuzią na spacery w ogóle nie wychodzi, nie chce jej się w takie zimno pewnie, a mi zależy żeby Zuzia chociaż pół godziny dziennie na zewnątrz była. I wracam z roboty to muszę lecieć na pole. :/

Nogi mnie napierdzielają konkretnie, zmęczona jestem jak nie wiem, sprzątałam dzisiaj cały ten syf po wczorajszym wierceniu, od razu umyłam okno i zrobiłam w salonie porządki iście świąteczne, czyli wszystko od góry do dołu, padam.

Wiecie co, ostatnio zaniosłam do reklamacji lalkę i wczoraj mi babka ze sklepu dzwoni, że reklamacja nie uwzględniona, bo lalkę kupiłam w maju a na zabawki jest 2 miesiące gwarancji.... No kufa bez jaj. Pomijam to, że nawet nie zdążyła by tej lalki wysłać i odebrać z powrotem. No i dzisiaj napisałam na fb na profilu producenta wiadomość, ile dają gwarancji. Oni mi odpisali że dwa lata od daty zakupu i reklamację należy składać w sklepie w którym kupiłam lalkę. No to dzwonię do tej baby i jej to mówię. A ona do mnie z wielkim nerwem, że co jej to przeszkadza, że jak dla niej to mogę dostać nawet nową lalkę, ale ja nie kupiłam u producenta tylko w sklepie i sa 2 miesiące gwarancji (????? WTF?) i hurtownia jej to odrzuca i koniec.
    Wkurzyłam się, trochę jej nagadałam, to powiedziała, że ona to wyjaśni z hurtownią i da mi znać. Także niech lepiej wyjaśnia szybko. Napisałam do producenta już jaka jest sytuacja. Lalka kosztowała 60parę zł i to nie są duże pieniądze ale wku*wia mnie jak ktoś ze mnie robi debila i nie popuszczę.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kroko: ja wlasnie Lasocki Young kupilam, skora i super cena :-)

A.propos plecaka to wlasnie chce na allegro zamowic mojemu, zeby mial jak podreczny na wyjazd..

Maniu: to dobrze, ze kapie, dmuchaj, zeby znowu sie nie zapchaly zatoki, teraz jestws bardziej na zapalenie podatna

U mnie wszysxy spia, ja ogladam singielke na vplayer i tez sie klade, bo przeciez mala o 6 juz zastuka mi w twarz..

Ja chcilam wychowac mala na lubiaca sport, chetnie wychodzaca, a sama nie wychodze wlasciwie tylko domzlobek zlobekdom. Mam mega wyrzuty dzis z tego powodu :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem daleeeeko daleeko w tyle z nadrabianiem, jakoś zupełnie zabrakło mi czasu jak po urlopie wróciłam do pracy..

Więc na razie tylko odp na dwa pytania na których czytanie skończyłam:

Adulcova, na fb mam kilka zdjęć swoich pierwszych uszytków z czasów macierzyńskiego. Możesz mnie znaleźć wśród znajomych Zgredki, to zapraszam ;-)

Kroko, tak, kupowałam Tomkowi pluszaka na początek żłobka. Sprawdził się rewelacyjnie, zdecydowanie polecam. Do dziś to jego ulubiony pluszak, do niego dołączył jeszcze jeden . Do żłobka już go nie bierze, ale śpi z tymi dwoma, przed spaniem je wyprzytula i trzymając w objęciach zasypia, lub bierze misia za łapkę i zasypia. Ja go nazwałam Tuliś, a Tomek już teraz po swojemu mówi do niego Titu. Titu jest niesamowicie ważną "postacią" w jego życiu i rozbudził w nim miłość do pluszaków. Myślę, że w żłobku też czuł sie z nim bezpieczniej, przez długi czas pakował mi go do torebki rano przed wyjściem do żłobka, zebyśmy o nim nie zapomnieli ;-)

To na razie na tym utknęłam.. jak nadrobię to odniosę sie do reszty.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, sklep nie ustala dobie indywidualnie czasu gwarancji (zwrotu, gdybys np. sie rozmyśliła, mogą nie uznać, reklamacje myszą, bo takie jest prawo). Nawet, jak kupowałam iphonea poprzedniego, to koleś w Apple Store powiedział, ze Apple daje rok gwarancji (producent), a ja na to, ze zgodnie z prawem UE mam dwa lata, wiec powiedział, ze owszem, wtedy musze przynieść do punktu, w którym kupiłam i oni naprawiają, wymieniają, we własnym zakresie.

Duplo było i to sporo, ale byłam w Konstancinie, a tam same celebryty mieszkają, wiec na Lidla sie nikt nie rzuca, hehe (choć spotkałam tam, jak mieszkaliśmy, kilka znanych osób w lidlu;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala Ty wtedy pokazywałaś tego pluszaka, pokażesz jeszcze raz?
    Mam nadzieję że zając zdobędzie uznanie Zuzi hehe.

Summi ja to wiem wszystko, ale baba mi ciemnotę wciska, nie wnikam czy ona to tak z siebie, czy faktycznie hurtownia ją w ciula robi (moim zdaniem ona tego nawet nie wysłała), ale bez jaj, nie zostawię tego tak na pewno, bo się wkurzyłam. Zobaczę co mi jutro producent odpisze na tą sytuację i czy ta babka w ogóle mi zadzwoni czy coś ustaliła z tą swoją hurtownią...

Trzeba będzie to postraszę ją rzecznikiem praw konsumenta. :/

• adulcova Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dodalam do znajomych, chyba dobra os.

Summi u mnie nawet pol kartona po duplo nie ma :) wszyscy sie rzucili, ja tylko z ciekawosci zerkałam.

Kroko trzymam kciuki za pomyslne zalatwienie sprawy.

Mnie wzielo na wspominki, ogladam zdj z wesela. W sumie mialam juz dawno spac :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Spicie? Niecierpie jak maz gdzies sluzbowo rano pociagiem musi jedzie bo budzi D grrrr

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ