Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
PsotkaKotka wrote:LARA, ZGREDKA, nie bardzo wiem o co wam chodzi z tymi problemami? Generalnie czuje sie w tym momencie troche urazona i chyba sobie na jakis czas zrobie przerwe od forum bo po co mam pisac. Najwyrazniej jakos tu nie pasuje wam.
Maz bedzie zapierdzielal
Duchy
Brak wakacji
Ostatni dom-włamania
Kłótnie....
Dla mnie to akurat nie problemy (No moze poza duchami). Ale tak jak pisałam na starocia bym sie nie pisała bo jest tam mnóstwo ukrytych kosztów.
Wiecej sie juz nic nie wypowiem. -
Kotko: napisałam tylko tyle, b nie chciałam być ostra, arogancka czy chamska po prostu.
Moim zdaniem powód typu, że mąż się zajedzie i będziecie się kłócić jest noo śmieszny, bo oczywiste, że to wymaga pracy, zwłaszcza przy takim domu, no i oczywiste, że będą spięcia, ale od czego jest związek, żeby takie coś przezwyciężać
mój ostatnio mi powiedział, że każdy ma krzyż taki, jaki uniesie im ktoś silniejszy, tym jego krzyż cięższy (dlatego on ma taki ze mną)
i wiem, że chamidło ze mnie, bo ja wielokrotnie się Wam zwierzam.
może i jak powinnam się zwolnić z tego forum na jakiś czas, choć bardzo mnie irytuje uciekanie od forum i np pisanie na fb (w ogóle się wtedy do tego nie odnoszę, nie wiem, może za dużą wagę przywiązuję do tego forum, uważam, że jakaś forma lojalności nas łączy)
ale zboczyłam z tematu
wybacz, po prostu Twój problem wydał mi się błahy.. albo inaczej, nie sam problem, ale te minusy, Ty chyba masz mocno analityczny umysł, często rozkładasz różne kwestie na czynniki pierwsze, dla mnie czasem jest to przesada, no ale tak masz, a ja nie powinnam z tego powodu robić Ci wyrzutów czy lekceważyć Twoje sprawy.
a teraz o mnie: mała było w żlo, tam Mikołaj, ale panie nie pamiętały czy Łuca siedziała u Mikołaja na kolanach czy też pośrednio (u przedszkolanki na kolanach), no zobaczymy na fotach, dzieci dostały po paczce z owocami słodyczami i dwiema książeczkami
idę Was czytać
edit:
Beszko: matko Boska z tą Hanulką to masz, myślisz, że ona wyrośnie z tego mdlenia??
tak, to się nazywa imbus. ale Leonek jaki rozsądny, że śpiewał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 18:14
Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kochane!
Zapraszam Was do skorzystania z mikołajkowej promocji w naszym sklepie z odzieżą i akcesoriami dla maluszków
Dziś i jutro dostawa tylko 2,99zł! Niezależnie od kwoty zamówieniaZapraszamy na strone
www.babelu.pl
zostawcie też prosze lajki na fb
https://www.facebook.com/babelusklep/?ref=aymt_homepage_panel -
Powiem wam, ze czuje, ze stracilismy ogromna szanse bo to miejsc ebylo wyjatkowe. Wiem, ze stara rudera ale potencjal byl mega. No ale skoro skonczylo sie na licytacji to pewnei i tak bysmy nie kupili
.
Nie wiem czemu te problemy wydja sie wam blahe. Jak dla mnie fakt, ze maz musialby przez pare lat po pracy zapierdzielac na budowie zamaist spedzac czas ze mna i dzieckiem to jest jednak mocny argument przeciw. No ale juz nei rozkminiam tego. O problemie braku kasy nawet nei wspominalam bo to oczywiste dla mnie....
SUMMI- wiem, ze lepiej dzialke i nowy dom wylko, ze u nas dzialke kupic w miescie lub blisko miasta to graniczy teraz z cudem. DLatego dzialka ze starym domem to jest czeto szansa na cos fajnego. -
Psotka, ale powiedz mi Twój jets budowlancem? Ewentualnie by zapierdzielał przy malowaniu ścian, bo na grubszych "remontach" się pewnie nei zna...
A skoro się boisz "rozłąki" buduj od zera, nam to zajęło półtora roku
Beszko, straszne te omdleniaMoże to rzeczywiście takie zapowietrzenie się przy placzu i wyrośnie z tego?
WspółczujeTen klucz z Ikea, chyba sobie do portfela włożę, żeby miec w razie "wu"
Nażarłam się makreli, jak mi dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 20:23
zgredka lubi tę wiadomość
-
adulcova wrote:Psotka o Matko, przeciez to mega duzo kasy
wolalabym nowy pod klucz za ta kase
Na polskie warunki to duzo kasy ale tutaj to jest przecietna cena. Nei jest to malo to fakt ale czasy gdzie taka dzialke mozna bylo za polowe tego dostan niestety juz minely. Ostatnio widzielismy dzialke z amiastem, polowe mniejsza, przy mega ruchliwej drodze wylotowej za 200tys -
PsotkaKotka wrote:Na polskie warunki to duzo kasy ale tutaj to jest przecietna cena. Nei jest to malo to fakt ale czasy gdzie taka dzialke mozna bylo za polowe tego dostan niestety juz minely. Ostatnio widzielismy dzialke z amiastem, polowe mniejsza, przy mega ruchliwej drodze wylotowej za 200tys
A, ja myslalam ze w PL mieszkaszNo nic, dom juz poszedł, nie bede sie wypowiadac, bo ja nie lubie ogolnie starych budowli, rzeczy itp wiec moja opinia nie bedzie obiektywna.
-
Mi sie marzy nowy, za pare lat sie przymierzymy, przy czym dla mnie minusem jest - sprzatanir takiego domu i rachunki..
Juz nawet wymyslilam na parter i poddasze na gorze pokoje dzieci, sypialnia, goscinny i gabinecio i garderoba, mial byc maluyki zgrabniutki ale pokoi mi w planie przybywaBlondik lubi tę wiadomość
-
Adulcova takie sa niestety ceny za granica tzn Belgia, Niemcy, Francja np w Luxemburgu musisz liczyc razy2
My kupilismy parterowy domek 4 lata temu w tym roku dobudowalismy 1 pietro domek 40 letni zadbany ale wiadomi okna drzwi instalacje wszystko robilismy nowe plus dobudowa kolejny koszt i powiem ci Kotka ze 2 raz bym sie juz nie zdecydowala bo kasy kupe juz poszlo i pojdzie i za ta cene mielibysmy zapewne nowy domek
Zgredka ty sie marnujes kobieto w tym sadzie;)ksiazki powinnas pisac usmialam sie (choc wiem ze to tobie napewno do smiechu noe bylo)z ywojego porannego posta:))))))
Ps.Sara pierdy puszcza tylko sie przy nich rozbudza tak glosne sa i smierdzace
Lara myslisz ze to przez lasagne A wymiotowala?moze jakis wirus?zdrowka zdrowka dla Ani
Beszko kazdy by sie wystraszyl biedna H
Kroko rosol byl dzisiaj bo wczoraj byl ale kacor;)
Zgredka no wlasnie to sprzatanie....adulcova, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Że niby błahy problem Kotki? Pogłupiałyśta?
Błahy problem to jest przykładowo "co kupić mężowi, dziecku, teściowej i sąsiadce na gwiazdkę". Rozprawki czasem z tego powstają, a to przecież taka pierdoła.
Rozważania Kotki za i przeciw, przecież jak najbardziej normalne przy podjęciu podobnych decyzji. No dobra, może oprócz tych duchów...
Kotka, siedź na pupie, Ty przecież obrażalska nie jesteśKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Nena, akurat duchy wszystkie przyjęłyśmy ze zrozumieniem.
Adu, pytałaś chyba Blondik, ale ja tez stawiałam dom od podstaw 3 lata temu. Ceny zależą od regionu, w którym mieszkasz, metrażu, No i tego, w jakim standardzie chcesz go wykończyć (tez jakie ogrzewanie, instalacje, etc.). My, np. za 250 m (po podłodze) z działka 1000 m, zamknęliśmy sie w 800 000.
Zgredko, co do rachunków to chyba nie sa wyższe niż w bloku, gdzie płaci sie czasami czynsz wysoki, w Wawie, na Wikanoeie to sam czynsz 1000 zł.
adulcova lubi tę wiadomość
-
zgredka wrote:Mi sie marzy nowy, za pare lat sie przymierzymy, przy czym dla mnie minusem jest - sprzatanir takiego domu i rachunki..
Juz nawet wymyslilam na parter i poddasze na gorze pokoje dzieci, sypialnia, goscinny i gabinecio i garderoba, mial byc maluyki zgrabniutki ale pokoi mi w planie przybywa
Ja mam podobne plany co do pokoi. Bardzo chcialabym wlasnie miec pokoj goscinny i gabinecik - biurko pod oknem z widokiem, szafy z ksiazkami i sofa. No marzy mi sie ale zycie wiadomo jakie jest.
No i ogrodek dla mnei jest wazny choc kaazdy mi mowi ze z ogrodka si enei korzysta.... -
Summerka wrote:Nena, akurat duchy wszystkie przyjęłyśmy ze zrozumieniem.
no wlasnie hahahah to mnie w calej tej dyskusji najbardziej rozwalilo, zwlaszcza komentarz LARY ze w sumie to wszystko nei problem, no moze poza wlasnie duchami
No ale tak szczerze to serio, strasznie glupia sprawa z tym i mi zycie utrudnia. Poszlabym sie leczyc ale mi glupio ;P. Bo co powiem? Ze sie laleczki Chucki boje albo Frediego? Maz sie ze mnie smieje i uznaje za slodkie, ze jak go nie ma to spie z zapalonym swiatlem. A to tylko 50m mieszkanie...Wiec moze to i dobrze ze ten dom poszedl. W sumie to juz jakis czas temu sobie postanowilam ze zadnego starego domu nie chce!
-
Hej kochane
Kotko piekny domale fakt jest faktem ze ja tez bym chyba sie decydowala na nowy sami borukamy sie ze starym donem i to jest meksyk skarbonka bez dna
jak jedno sie ruszy to reszta leci
Beszka o matko ...kurde a co lekarze na to ...sprawdzali w kierunku epilepsji ??
My dzis po szkole rodzenia happy bede mogla karmiccoprawda tylko przez 3 miechy ake zawsze to cos