X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wytrzymałam tylko do reklamy, nie jestem w stanie na to patrzeć :) teraz czekam na mecz :)
    Zgredka, kilka postów wcześniej wkleilam linka do łóżeczka ( z żyrafa), działamy już żeby pózniej nie było szoku z wydaniem gotówki. Tzn. Jeśli chodzi o grube kwoty.
    A wózek zamówimy dopiero w styczniu, wczoraj to był rekonesans :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt też nie dałam rady ;) teraz słucham perfekcyjnej pani domu ;) czasami to mi ręce na jej złote rady opadają ;) jeśli chcesz aby Twoje dania były mniej tuczące użyj do odsączania papierowych ręczniczków przeznaczonych do żywności...no jaaaaa :D
    jakieś 3 strony temu chyba wklejałaś link :) a co się kupi to nie zginie ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi kumpelka napisała ze załatwiła mi to samo łóżeczko za 200 zł
    Normalnie w ofertach mozna wybierać :)

Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Wlasnie ubralam choinke, ale stwierdzilam ze zmienie kolorowe lampkicna biale i jade na quest do marketu ;)
    Maniek jesli sie uprzesz, to dasz radepracowac, tylko bedziesz miec takie 2-3 tygodnie, ze zamienisz sie w kalafiora i bedziesz kwitla jak na grzadce zamiast pracowac :). Ja to jakos przezylam, na zmiane spiac i modlac sie, zeby sie nie shaftowac :P teraz jest juz okej, ale nie byl to przyjemny czas...

Gratuluje lozeczka Lara.
    Dronka krwiaczek sie wchonie, jestem pewna ;)

Ja jestem ciekawa kiedy ruchy poczuje, poki co wczoraj na basenie zauwazylam, ze przy kraulu mnie ciagnie po bokach brzucha. Dziwne uczucie, za mala skora...
    w ogole chyba zaczne chodzic na basen termalny regularnie. Niesamowicie relaksuje, mamy w Poz na termach taki fajny otwarty basen, woda 30 stopni, a nad glowa kilka stopni i otwarte niebo. Jak sie opar snuje i jest ciemno to super klimat panuje :) basen drogi, ale sobie tlumacze ze to dla dobra ciazy ;P

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo NIeukowa to Ty moja krajanka jesteś ja też z wielkopolski :)
    to że czasami coś Cię ciągnie na brzuchu czy podbrzuszu to normalne przynajmniej ja też tak miałam ;)ja to chyba bliżej bym miała do uniejowa ale jakoś nigdy nie byłam, a teraz i tak nie wolno mi gorących kąpieli więc co poradzić. Ale basen podobno najlepszy na kręgosłup także może później spróbuję choć pływaczka ze mnie kiepściutka ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku, ja walczę z bólem czegoś... Boli przy chodzeniu, przy naciąganiu nogi, przy wstawaniu, nawet przy wyciąganiu... Boli mnie ... w kroku, bardzo nieprzyjemne uczucie, ginka kazała mi na to pic. Calcium, a w styczniu zrobi mi badania wapnia w organizmie :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku ja tak impotrowana bardziej do Wielkopolski a nie autochton :) Z pohranicza wpoj slaskiego i opolskiego jestem, a tak wyszlo ze sie pod Poz. osiedlilam. Ale juz wiem co to jhest wuchta wiary, czyli sie zasymilowalam :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej Nieukowa to żeś już swoja babka :)
    LaRa mnie wcześniej bolało w boku, ni to nerka, ni to jajnik a teraz wydaje mi się że pachwina lub biodro ale ginka mówi że to tak bywa jak z moją skróconą szyjką czasami się tak zdarza. Więc mam nadzieję że mi minie a jak nie to przypomnę jej o tym na następnej wizycie :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jako że pech mnie nie opuszcza...proszę o modlitwę i sama jeszcze nie wiem co....
    od 16.12 jestem prawdopodobnie na patologii ciąży i przed świętami rozwiązują moją ciążę :(
    teraz przyplątało się za mało wód płodowych....jeszcze 29.11 było 12 w skali AFI, teraz jest 7:(
    jutro zdaję jeszcze krew, mocz i w następny poniedziałek jeszcze jedno usg....

QRRWa nie palę, nie piję, staram się zdrowo odżywiać, wypijam 2-3l wody dziennie....i skąd to cholerstwo się bierze.....

dziewczyny już MAM DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!
    ktoś umie "odciotować?"

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, ale fajnie Was znowu 'widzieć' i czytać :) Tak się cieszę, że u Was wszystko OK, wiadomo, różne dni, ale suma na plus :)

Gdzie ja, hen za Wami, ale będę czerpać z tego co już przebrniecie i czym się podzielicie :)

Krokodylica, Malenq, LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    jako że pech mnie nie opuszcza...proszę o modlitwę i sama jeszcze nie wiem co....
    od 16.12 jestem prawdopodobnie na patologii ciąży i przed świętami rozwiązują moją ciążę :(
    teraz przyplątało się za mało wód płodowych....jeszcze 29.11 było 12 w skali AFI, teraz jest 7:(

QRRWa nie palę, nie piję, staram się zdrowo odżywiać, wypijam 2-3l wody dziennie....i skąd to cholerstwo się bierze.....

ktoś umie "odciotować?"
    jeju tak mi przykro kochana!!! :( tulam Cię mocno <3 ale jeśli to jest jedyne wyjście to co poradzisz :/ będzie dobrze na pewno!!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Smoczku wiem.........."taka uroda" oby tylko malutka była zdrowa...........

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

ktoś umie "odciotować?"

Kochana tak mi przykro. A gdzie jedziesz do szpitala? Zajmą się małą i jej serduszkiem po porodzie? Kochana tulę, ja się dziś już modliłam za Kosię i będę nadal, naprawdę wierzę że jak specjaliści się Wami zajmą to będziesz niebawem tulić zdrową córcię!

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, tak mi przykro, ale na spokojnie, lekarze wiedzą co robić i na pewno będzie wszystko dobrze, pod kontrolą!!!!
    Malenq wrote:

ktoś umie "odciotować?"

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin nie chce mnie puścić do Wawy...powiedział że kładzie mnie w Białymstoku i że na 20.12 kardiolog z Wawy przyjedzie do małej....

wiem kochane, mnie też jest przykro.....

DOBRZE, że już prawie wszystko kupiłam.............

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mój gin nie chce mnie puścić do Wawy...powiedział że kładzie mnie w Białymstoku i że na 20.12 kardiolog z Wawy przyjedzie do małej....

Przepraszam że zapytam ale co jest nie tak z serduszkiem malutkiej?
    Dobrze, że masz takiego gina który zadba o Ciebie i malutką

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Malenq nie na takie wiadomości czekałam, ale tak jak dziewczyny piszą, lekarze wiedza co robią, a robią wszystko żeby z Kosia było dobrze, bo ona jest teraz najważniejsza.
    :* dla Was

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

No to jak lekarz przyjedzie do Was to dobrze, obejrzy malutką a Ty nie musisz się tłuc do Warszawy.
    Zaciskam kciuki!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku Koni ma potwierdzoną bradyarytmię na 1-2 uderzenia serduszka...

dziewczyny wiem i proszę WAS tylko nie zacznijcie schizować ok:)?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Smoczku Koni ma potwierdzoną bradyarytmię na 1-2 uderzenia serduszka...

dziewczyny wiem i proszę WAS tylko nie zacznijcie schizować ok:)?
    ojej przykro mi wiem powtarzam się. Ale strasznie mocno trzymam kciuki aby wszystko dobrze poszło kochane!!!! i jestem pewna że tak będzie <3

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ