X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaneczko do mlodych mam z dziecmi mlodszymi od L :-) ale starszymi od K
    Jak to bylo z wprowadzaniem glutenu, ja pamietam lyzeczke dziennie kaszy manny na wodzie no do warzywka.
    Od kiedy? Moj niedlugo skonczy warzywka i przejdziemy do owocow

Mloda: poczekaj spokojnie na opinie lekarza, doktor google nie zawsze pomaga.

Kroko: mam przyjaciolke, ktora mi duzo poleca, a w sumie dwie, humanistki - zamawiaja na " dwie siostry", a ja na empiku, ale wczoraj w wydawnictwie znak, bo tansze niz w empie
    Zamowilam dwie poczytaj mi mamo, jedna o Peppie i dwie mama tata
    Kolezanki polecaja "jeden dzien", "ernest"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 15:13

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspałysmy sie!

Fryzura bedzie w odpowiednim czasie hehe, na razie nie wyglądam za wyjściowo, czuje sie jak wieloryb i jestem gruba, a to nie wpływa dobrze na moja facjatę. Jak uznam ze akurat w dany dzien wyglądam git, to wrzucę Wam fotę, obiecuje :)

Kroko, na razie dywanu nie kupiliśmy, oglądaliśmy tylko, zeby ostatecznie zdecydować. A całość pokoju Ańi kupiona bedzie w Ikei. Łóżko ktore z nia bedzie rosło i mebelki systemowe.
    I tu moje pytanie, bede potrzebowała kupić pościel i poszewki, na jaki rozmiar? Jaki rozmiar macie teraz?
    Chce oduczyć Anie spania ze mną, pod moja kołdra itd, ale pyt jaki rozmiar jej kupić? Mam taka pościel do łóżeczka, na teraz ok, ale wole juz kupić cos na przyszłość.

Młoda, bidulu, nie zadręczaj sie, nie czytaj internetu, poczekaj do wizyty u lekarza i wtedy bedziesz wszystko wiedziała. Spokojnie.
    Co do płyty indukcyjnej, my kupiliśmy elektroluxa, ale jeszcze nie mamy kuchni wiec i nie wiem czy dobra, wszedzie w sklepach i na forum zachwalali. :)

Ok malz wrocil do domku, wiec znikam

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam posciel 120x70 jakos tak ale ostatnio mama mi szyła jak kupie im za rok pietrowe to kupie 160x80

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos dostal ROK W LESIE. Mialam ta ksiazke ostatnio pzyczona i D sie podobala. Szczegolni eulubil dzdzownice i ciagle o nich gadal. Natomiast ja uwazam ta ksiazke za troche nudna bo sie malo zmienia ;). No ale grunt ze dzieciom sie podoba.

MLODA bez paniki. Grunt ze mala nie cierpi teraz. Bedzie dobrze!

Powiedzialabym ze sie pomodle ale chyba ostatnio stracilam wiare....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Postaraj się nie zadręczać...
    Zlecą pewnie USG, Diego miał nad odbytem dołeczek i robili mu USG, tak przy okazji, gdy miał tą infekcję układu moczowego. Okazało się, że wszystko ładnie zamknięte, jak najbardziej ok. Trzeba sprawdzić, ale to jednak często występuje i w większości przypadków jest dobrze. Daj znać po wizycie.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a nie lepiej spiworek?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny mąż mnie uspokoił,że też tak ma. Małej nic ogólnie nie dolega kompletnie mogłabym tego w ogóle nie zauważyć a jednak. Także jednak we wtorek pójdę ,bo wtedy przyjmuje zdrowe dzieci nie będę wlekła jej do bakcyli. Dzięki za odpowiedzi już mi lżej ale i tak mi smutno ehh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Święta ok. Wigilie jak zwykle dwie, najpierw u moich rodziców potem u teściów.
    U teściów prawie nic nie zjadłam bo było mi tak niedobrze że wyszłam stamtąd zielona (Beszka łączę się w bólu). Już byłam przerażona bo z tydzień wcześniej skończyła się u nich jelitówka...
    Ale chyba coś mi poszkodziło bo na drugi dzień było już w miarę ok.
    W pierwszy dzień świąt byliśmy u mojego męża cioci na imieninach i tam był szwagier z żoną i córką. W jednym pokoju siedzielismy a Dziewczyny ganialy pomiędzy kuchnią a drugim pokojem a kuchnią i ja ciągle ich pilnowalam na zmianę z moim mężem a szwagier z żoną siedzieli w najlepsze przy stole i mieli w d*pie.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam.mojej rok w lesie i ja kocham!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, kciuki, na pewno bedzie okej. Zazwyczaj u maluchów rożne rzeczy sa pozornie nie tak (u nas było podejrzenie niedojrzałości nerki), a zazwyczaj jest dobrze. Sprawdź na spokojnie

Zgredko, od tego roku tzn. 2016 roku zalecenia sie zmieniły i juz nie trzeba robić próby glutenowej, bo ponoć to nie ma znaczenia w późniejszej celiaki. Ja jednak robiłam i to jest 2,5 G chyba przez 2 mce, jeśli karmisz cycem, a jeśli mn to 2 mxe, przerwa miesiąc i znów miesiąc chyba. Ogólnie to po 4 mcu mozna rozpocząć.

My mamy płytę samsunga.

Któraś mówiła o domku peppy (Adu? Maniek?) i jak? To z playbig? Bo rozważam kupno

U nas kaszel pogorszył sie i antybiotyk- zastrzelę sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 15:51

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz dziś kupiliśmy i piekarnik i płyte Electroluxa jednak tak wybraliśmy a zmywarkę Bosha wybrałam . Jutro będzie też pralka hihi Beko ale pralkę już tu podłączymy ,bo obecna to złom. Teraz tylko czekać na mieszkanie ahhh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA a nie lepiej spiworek?
    Nie lubi śpiworów, wogole nie lubi być przykryta.

Młoda, kciuki trzymam!

Dzis sie zwazylam poświątecznie, w odczuciu mam +10 a w rzeczywistości + 1 kg. Wiec nie jest zle, ale od nowego roku wprowadzam zdrowe odżywianie, dla całej rodziny a dla siebie dietę BG.

Kroko, tak przeważnie jest, niestety, ze jedni pilnują a inni maja w dupie. :/ ale trzeba było sie odezwać ze chyba teraz ich pora na opiekę nad dziećmi. Ja bym powiedziała...

Dzis wysyłam małża z Ania do Auchan za lampkami ledowymi na choinkę na przyszły rok, bo skoro wyprzedaże to szkoda przepłacać za rok, w taki oto sposób nabyłam juz mnóstwo bombek i innych fajowych zawieszek, łańcuchów na choinkę za psie pieniądze. Tzn min 50 % przeceny niż przed świetami. Polecammmmmm :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi ja mam z TM Toys, bo ja nie bralam domku z klockow.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domek Peppy jest w uj drogi brrr. Dla Twojej Zuzy moze juz ok, dla mojej za wczesnie..
    My wlasnie bawimy sie domino..

Lara: swietny plan acz ja kupuje po taniosci w Pepco :-) ale lampki by sie przydaly

Summi: dzieki za odp

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mamy z duplo domek, ale za te kasę mogłam inny kupić i zamek księżniczki - fajnie sie nimi bawi, wiec chciałam peppy. No chyba, ze dla barbie, bo tez sie bawi, ale tam trochę maluch elementów i boje sie, ze Toska zezre.

Młoda, ja tez mam zmywarkę boscha, ale taka najprostsza i zalujuje, bo sądziłam, ze nie będę używać tylu programów, a przydałoby sie.

Lecę na pazury;)

A co do barbie - miałam taki domek w 2 klasie, składany w walizkę (ciotka w peweksie zakupiła na komunie) i odhrzebalam go w necie - sweet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 16:45

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 18 jade do kolezanki ze szkoly sredniej - nie widzialysmy sie od matur, w klasie maturalnej mialysmy lekkie spiny ze soba, ale mnie zaprosila... Brrr, czuje sie dziwnie, tak jakbym robila cos wbrew sobie.

Dla pol rocznej corki uszylam kocyk i wezme soczek, a dla 2,5 letniej sukienke i jakas slodycz. Mam nadzieje, ze wypadne spoko i nie bedzie sztywno no i ze Ada nie da w dupe :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Chodź mamo, usiądź, porozmawiamy. To dobry pomysł...Tak, dokładnie."

Tekst Dieguśka sprzed chwili ;)

konwalianka, PsotkaKotka, Krokodylica, Summerka, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    "Chodź mamo, usiądź, porozmawiamy. To dobry pomysł...Tak, dokładnie."

Tekst Dieguśka sprzed chwili ;)

haha widze jak on to mowi ;D

Geniusz ci maly rosnie, ze on takie zdania juz buduje :D

Nenaaa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze Barbie nigdy dziecku nie kupie, plastikowr babsko z trojkatem zamiast cipki cyckami sterczacymi, ale juz bez sutkow. Sama mialam.. 11 i nie nauczylo mnie to, ze chudziny sa cool, ale mimo to nie chce..

Maky lezy mi na brzuchu od 0.5 h i ssir co jakis czas. Nie widze mozliwosci odlozenia.. chyba z fotela nie wstane :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my znowu w drodze, tym razem do domu - uff, wreszcie.

Jutro odpisze więcej, bo nie mam siły.

Młoda, dobrze że jesteś już spokojniejsza. Na pewno da się to jakoś wytłumaczyć, może zadziałać. Będzie dobrze, zobaczysz

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2203 2204 2205 2206 2207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ