Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas przeprowadzka trwa. Ręce mam zdarte do krwi. Coś mi strzelili w plecach i mam jakiś nerwowo w biodrze jak chodzę.
Madzia od poniedziałku idzie do żłobka. Myślałam, że pójdzie dopiero od połowy stycznia a to juz:( boję się jak to zniesie no i te cholerne chorobska
Będzie dobrze. Prawda?
W tym cyklu biorę clo, trzymajcie kciuki
Buzka dla wszystkich. W ramach relaksu poczytam co uwas -
Moja dostala barbie i nie lubi. Ja jestem bezstronna chyba (jednak). Lepsze Barbie niz potworne Monster High.
Mloda dopiero teraz doczytalam o waszym "schorzeniu" o ile mozna tak to nazwac, bo to chyba uroda wielu ludzi. Bedzie dobrze na pewno
-
Lara my mamy na razie pościel do łóżeczka a jak będę zmieniać, to już na zwykłą dużą, ale to jeszcze nie teraz, minie spori czasu zanim Zuzia wyrośnie z tej kołdry.
Do nowego pokoju mam już upatrzone łóżko dla niej, niskie, z zabezpieczeniem, ale duże z materacem 180cm bo nie chcę za chwilę go wymieniać, tylko żeby starczyło na długo.
Ja mam problem bo Zuzia ma od zawsze powiększone piersi, dr robiła jej kiedyś usg pod tym kątem ale wszystko było ok, prawa pierś już od pewnego czasu jest normalna a lewa nadal taka powiększona i dzisiaj się załamałam bo robi się na niej raki jak by guzek.
Mamy zaległe szczepienie więc pójdę i przy okazji zmuszę dr żeby się tym zajęła.
Blondik tak szybko clo?
W każdym bądź razie życzę powodzenia.
No i oby przeprowadzka poszła sprawnie.
Jakie rozmiary ubranek noszą teraz Wasze dzieci? -
Kotka dlaczego straciłaś wiarę???
Lara ja poszłam do stołu i rzuciłam hasło o bieganiu za dziećmi. Żona szwagra się zerwała do nich, jak byś ją sprawdziła z zegarkiem w ręku to siedziała tam dwie minuty po czym poszła sobie z powrotem siedzieć przy stole.
Konwi szerokiej drogi.
Młoda gratuluję zakupów, na pewno się bardzo cieszysz.
Cdn.
Sorki że tak mnoze posty ale piszę z tel. -
Adulcova jak spotkanie? (Dziś było? Bo nie ogarniam.)
Nena hasło ekstra. Wygadany po mamusi.
Zgredka ja tam lubiłam się bawić lalkami barbie.
Jutro mam w planach pojechać do sklepu kupić jakiś zabawkowy zestaw lekarza, moja Torpeda na każdej wizycie lekarskiej tak się drze, ryczy i rzuca że aż ją ciągnie na wymioty. Nie wiem czy to coś pomoże ale spróbuję, niech przebada wszystkie misie.
Aa Lara dziś w lidlu widziałam przecenione ozdoby świąteczne.
Ja w lidlu kupuję ciuszki z lupilu na "ostatnich sztukach" bo są nieźle przecenione, tylko wtedy biorę większe rozmiary, bo takich na teraz mam już bardzo dużo. Dziś np kupiłam super spodnie dresowe (Zuzia w takich chodzi), przecenione na 12zł -
Kurde, kto mi zamienil dziecko?
Zle ze usypialam piersia teraz mam.
Dzis jedna dluzsza drzemka a on ma.pczy jak 5zl od 3h probuje go uspicale jak mi przysnal i cyca odjelam to sie obudzil, nie.mialam go gdzie odlozyc, bo jeszcze mala byla usypiana i tak sie rozbudzil no ja pierdoo...
-
nick nieaktualnyMłoda mój Tomek też ma coś podobnego ale nic się nie leje ta dodatkowa dziurką.
Kroko dobrze że napisałaś o tych ozdobach w Lidlu chyba się jutro wybiorę. Btw ja większość ciuchów dla Tomka mam albo po kimś albo właśnie Pepco, Lidl , Tesco. Ogólnie szkoda mi kasy na markowe rzeczy skoro pochodzi w nich miesiąc. Jedynie na gry nie będę żałować kasy.
Co do dziewczyny mojego brata to oni są razem już chyba z 5/6 lat. Poznali się na studiach? Ona ich nie skończyła. Ledwie maturę ma. Kilka lat temu wprowadziła się do mojego brata jak jeszcze mieszkał u mamy. Czujecie co za bezszczel.... Do opłat oczywiście się nie dokladala bo i z czego. Jak mama kupiła bratu mieszkanie to oczywiście się przeniosła z nim i tak siedzi. Długi mają bo czynszu nie płacą, ona nazrec się jedzie do rodziców. A mój brat to taka pipa jest. Kiedyś, kilka lat temu chciał z nią zerwać to postraszyla go że się zabije itp i ten wymiekl. Ehhhhh bagno dziewczyna, śmierdzące bagno
Manku bo może po nowym roku będę miała dyżury na Borowskiej i myślałam że może się spotkamy
Edit: zgredko ja podałam po prostu kaszę mannę na śniadanie, a kilka dni później normalnie kawałek chleba do ciumkania. Żadnej próby nie robiłam bo i nie ma takiej potrzeby. Aaaa no i u nas po 6 miesiącu było jedzenie. Na początku chyba przez 2 tygodnie słoiczki a potem powoli dostawał normalne jedzenie. Od kiedy sam siedzi jesteśmy na blw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 00:10
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Hej, dojechaliśmy na 24, rozpakować auto, ogarnąć itd i zeszło się do 1.. Młody wstał o 6, o 5 przyszedł Tymek, który śpi nadal.. Jestem niewyspana. Maz też zmęczony, bo droga trudna, slizgawka..
Co dostały mogę dzieci.. Ech.. Patryk : domek Dumel, bębenek, laptop, garaż wadera, zajmujący w ciul miejsca, kolejkę na spole z Tymkiem, świecąca poduszkę gwiazdkę, koszule, słodycze, kasę, zestaw 20 metalowych aut, robot tańczący, którego się boi..
Tymek : auto sterowane, kimono na karate, koszule, tą kolejkę z Patrykiem, poduszkę gwiazdkę, Lego ninjago, czołg (?) , kasę, słodycze, koszule, Pokeball, auto z napędem, zestaw małego elektryka.
Do mnie dziś przyjeżdża koleżanka z pracy.. Ciekawe co tam nowego..
Buzi.. -
Krokodylica wrote:Kotka dlaczego straciłaś wiarę???
Portal SiePomaga przysyla mu czasem prosny o wsparcie. To co tam widze a zwlaszcza ostatnia historia przerazliwie chorego i cierpiacego dziecka sprawila ze bardzo bardzo zwatpilam . Widzac to moge tylko myslec ze Boga nie ma
-
Hello
Psotka, ja rowniez mam chwile zwatpienia, gdy widze chore dzieci, dzieci glodne, ciepripace, zyjace podczas wojny
Mloda, doskonale rozumiem Twoje zdenerwowanie. Na pewno wszytsko bedzie ok.
Moj J ma doleczek na odbytem. Usg mu zrobili.
Konwi, super, ze juz w domku. Jak to mowia...wszedzie dobrze, ale w domu najlepiejz ta mysla zawsze wracam do siebie
Iza, wspolczuje syt.z dziewczyna brata. Poki on nic z tym nie zrobi, to pewnie juz tak zostanie.....
Blondik, powodzenia ze zlobkiem i przeprowadzka.
Lara, Hanka zostaje z dziadkami od poniedzialku. Beda trudne pierwsze dwa tyg., bo tesciowa podnosic nie koze po operacji, a tesc rano ma pewne obowiazki na farmie siostry, wiec musze mloda wozic do nich, potem L do przedszkola i do oracy...a tam poszukac w centrum miasta parkingu bePlatnego. W efekcie bede wychodizla z domu zanim J pojdzie do szkoly, czyli on bedzie musial sam soe do tej szkoly wyszykowac i wyjsc o czasie, aby sie nie spoznic.... no i od 15.01 nie ma tesciow przez mieisac, wiec szukamy zastepstwa
Mam nadz,z,e ze spojeniem wsio ok. Generlnei w kolejnych ciazach wszytskie dolegliwosci szybciej sie pojawiajakiedy wizyta?
Zgredko, Lili, super ze spotkanie udanebyscie pokazaly jakies foty
Kroko, oby to nic zlego. Mojej kolezanki corcia ma tluszczaka na piersi. Nic z tym nie robia.
Co do prezentow, to H dostala wozek dla lalek, taki ktorym moze po dworU w ulewie jezdzic, lalke tancerke natalie, bobasa, szczeniaka, akcesoria do kuchni i kuchnie z ikeaubranka od siostry meza (ona ma 3 synow i zawsze sukienki H kupuje), lozeczko dla lalek i tyle. Chloocy dostali bayblade, lego i zestaw techniczny do budowy robota. Gry planszowe.
My przedwczorJ wrocilismy z PL. Zawsze ja sie meczylam z H w samolocie, a teraz dalam ja mezowi i czytalam ksiazke. A co! Nalezy mi sie od czas do czasu
Po poworcie wiadmo....jakies jedzenie, rozpakowanie, oranie itp. A wcOraj umieralam. Najpierw bylam meeeega niewsypana, bo H plakala cala noccos mnie w plecach bolalo, ze schylic sie nie moglam. Dzisiaj tez boli, ale mniej. Do tego cos z reka, ze nic uniesc nie miglam, a tu trzeba sie schylic by mala podniesc i podniesc ja obiema rekoma. Masakra. A w trakcie obiadu znow porblemy zoladkowe sie pojawily. W efekcie nic nie posprzatalam, obiad byle jaki, zakupy przelozone na dzisaj, L nadal czek na przeprowadzke do innego pokoju. Oby dzieiaj bylo lepiej.
Czekam na malej drzemke. Pozwole chlopcom pograc a sama powinnam poczytac dokumenty do nowej pracy....ehhhh
Milego dnia -
Joł,
Ale się źle czuję, to chyba przedokresowo tak, albo ze starości, lub cholera wie.
Kroko, te powiększone gruczoły piersiowe u dzieci to też raczej nie rzadkość... Najczęściej występuje to u dziewczynek poniżej 2 lat. Oczywiście skonsultuj, ale jest ok, nie martw się.
Diego nosi rozmiar 92.
U nas w Lidlu też ostatnie sztuki zwykle przecenioneI też zawsze coś z nich wyłowię
Blondik, bezbolesnej przeprowadzki i pobytu Madzi w żłobku.
Lara, oby z tym spojeniem było ok.
Zgredka, skąd ja to znam...usypianie wyłącznie przy piersi, do tej pory inaczej nie uśnie...
Konwi, ach te podróże, dobrze, że szczęśliwie dojechaliście, odpoczywajcie dziś
Dla wszystkich buziol!
Ooo Kroko, zdrowia dla Was.
Beszko, dobrze, że i Wy już w domuAleż Ty masz tam kołowrotek z tą Twoją ferajną. Podziwiam, szacun
Powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:28
-
Co do wiary, to argumentem ludzi niewierzących zawsze sa przykłady cierpiących, chorych dzieci, ale to nie Bóg zsyła na nas takie cierpienia, (bóg jest tylko miłością)ludzie przez grzech pierworodny sami prosili- skazali sie na życie w takim świecie, gdzie sa choroby, wojny, nieszczęścia, człowiek, mając wolna wole-wybrał źli zamiast raju. Ale to tak w skrócie, nie będę rozwijać, bo ani to nie miejsce, ani czas, ani kompetencje nie te (moje w sensie) Powiem tylko, ze tak jest najprościej zamiast szukać i dociekać odp., których byc może sie nie znajdzie, bo na tym polega wiata. Cdn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:40
LaRa, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Tak nie może być
proszę mnie tu Sylwestra zorganizować, może być i u mnie, nie mam znajomych z dziećmi i lipa
Mały zasnął koło 1, a do tego czasu śmiechy chichy, turlania, zabawy karuzelką..
Kotko: czy chodzi Ci o tego chłopca, którego DNA jakiegoś białka nie ma ?
pokazywali go w tvn, podejrzewam, że w jeden dzień zebrali kwotę która mu potrzebna, też czasem wysyłam dla nich pieniądze
Odwiozłam małą do żłoba i skoczyłam z małym do Rossmana, kupiłam mu mleko, no i oczywiście Pepco, a tam.. wyprzedaż!!!
kupiłam małym po bluzie w Myszkę miki, pobody oraz portki i bluzkę z długim dla małego
Nenna: mam te dwa miechy na oduczenie, dużego dziecka z cyckiem sobie nie wyobrażam, tak wiem wiem, każdy robi po swojemu..
w trakcie pisania przylazł kurier z książkami (bo oczywście piszę już z 0, ale zapomniałam, zaraz rozpakujęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 12:34
-
Beszko, zdrowia i oby H dała rade z dziadkami.
Blondik, u nas tez żłobek od końca stycznia i mega stres, bo juz teraz Toska choruje, a co bedzie pózniej.,,
Kroko, taki czas przeziębień;( u nas na antybiotyku Toska, a zaraz pewnie Zuza, Fuck.
Ja kupiłam wczoraj w hm Zuzi i Tośce super swetry/kardigany (po 30 zł!), spodnie po 20, a bluzki i rajstopy po 19, wiec nie chce juz czytać, ze jak ktoś w lidlu kupuje to dziad, a gdzie indziej to burżuj, bo ceny takie same, wiec tylko kwestia gustu, nie portfela;))Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość