Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lili, moje dzieci to tez wielkoludy - Toska nosi rozmiar 92, a Zuzka 110 - czyli 3-4 latka..
Adu, No co za bezczelność. Aczkolwiek mnie szwagierka tez ostatnio kłamała, ze jej mała zdrowa...co do kataru, zawsze tez przekładam, nawet, jedli nie one tylko ja, ale teraz z racji żłobka, zobaczę. Dziś końcówka. Jeśli we wtorek nadal bedzie katar, to odłożę, jeśli nie, w środę zaszczepimy. Poza tym innych objawów brak, a w czwartek pierwszy dzień adaptacji, a w nast pn wracam do pracy...,
Zgredko, dobrze, ze z małym lepiej.
Lara, jak Ania?
Właśnie Blondik, jak tam? A mówiłaś, ze Madzia znów ma infekcje ucha? To chyba juz któraś z kolei? A na pneumokoki szczepilas? Bo one często za to ospiwiadaja
-
Ale tu pusto. My wrocilismy wlasnie z Wrocka. Ja chora . Czyli to chyba jednak przypadek ze wit.c i echinacea mi kiedys pomogly. Strasznie boli mnie gardlo, modle aie by mlodego nie dopadlo.
Dziadki zadowolone i smutne ze tak krotko. Domi zwblysnal znajomoscia zwierzat np szczupak, orka, susel itd. No i znow pobyt w Pl wplynal pozytywnie na rozwoj jezyka : D nie potrafil powiedziec koparka tylko zawsze kopa albo pakopa a od wcoraj mowi ladnie kopalka . -
Hej, u nad niestety gorączka nie jest jednorazowo.. Tymek już dwa razy skok temp na 39.8.. Ciężko to schodzi, telepie nim i tylko ibum w tabletkach, bo po paracetamolu tak zwymiotowal.. Masakra, jaki człowiek, zwłaszcza dziecko są bezbronne..
Gratulacje kotka dla D za nowe słówka
Beszko, ale szybko zleciało, ten pobyt kuzynki. Co później?
Młoda, zdrowia dla Twojej gromady.
Adulcova po 80 zł -
Dziewczyny, uważajcie jest jakaś epidemia wirusów z takimi objawami jak Madzi. Jest tyle chorych dzieci ze wczoraj odsylali najmlodsze do Krakowa.
A co do szczepienia na rota i jelitowke przebytych. Nie każda tzw. Jelitowka to rotawirus to może potwierdzić tylko badanie.
U nas chwilowo lepiej. Madzia zaczęła się uśmiechać. Kupke robi bez wrzasku. Ale co chwile śpi.
Buziaki. Trzymajcie się zdrowo
Ps. Madzia prawie nic nie mówi tylko po swojemu, martwi mnie toWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 16:45
-
Zdycham. Leb mi peka, gardlo boli a nos zatkany.
Myslicie, ze lekarz dalby jakis antybiotyk?
Ja nie jestem za czestym braniem ich ale pomyslalam ze moze warto zeby szybko ubic zaraze i dziecka nie zarazic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 18:01
-
Postko, agoraczke masz? Ile dni to trwa? Ja bym nie szla po antybiotyk, gdyby nie bylo ze mna b.zle lub mialabym wysoka temp. Ale ja nie lubie antybiotykow i biore tylko jak musze. Jesli, to wirus to antybiotyk i tak jie pomoze, a jedynie oslabi organizm.
Lili, ja wlasnie tez jelitowki i tempki unikam. Moj to niecierpi prac przy domu. Nawet, jka mu kowie, ze moge zabarc dzieci, aby cos tam porobil to kn sie miga ale w pt.mam zamiasr postawic go orzed faktem
Odpisalam pw
No i witamy na FB i o foty prosimy. Pokaz dzieciaki
Blondik, a co to za wirus? Powoduje on wymioty i biegunke, czyli jelitowka. Czy tez wymioty i biegunka sa efektem ubocznym? Jakas mega angina, zapalenie pkuc czy cos tam?
Konwi, po wyjezdzie kuzynki, dea dni H bedzie z siostra meza (co ki srednio odpowiada, ale maz wolnego nie chce brac) i pol dnia z mezem. Potem tescie....niestety. Nie mamy wyjscia. Maz ma ja niby dowozic do nich,a le jestem ciekawa jak to w praktyce bedzie, bo kn rowerem jezdzi do oracy a do tesciow w orzeciwnym kierunku
Wszystkim chorujacym duuuzo zdrowka. Niech juz wiosna przyjdzie . -
Kotko: gratki dla Domiego
Blondik: nie martw sie, ponoc mozna sie martwic jak dziec skonczy 2 lata, ale ja nie zamierzam.. u nas w pt Lucja pokazala na jedna bohaterke z Peppy (Suzy) i mowi "zuzy"
Jutro mala juz pojdzie do zlobka,
Kotko: antybiotyk na takie rzeczy? No co Ty po co? Ja to bym wziela cos na przeziebienie tylko.. -
Psotka moze zjedz kanapkę z czosnkiem i zrob sobie mleko z miodem ( naturalne antybiotyki choc w smaku paskudne) mi i mezowi pomaga bo tez mało lekow bierzemy.
Zgredko jak Twoje zatoki?
Konwi zdrowka dla Was. Zaszalałas na zakupach ale fajne i tanio.
Beszko czyli maz z teściami teraz ustala kwestie pomocy? No i dobrze bedziesz miała spokojna głowę i ciekawe jak teraz teściowa bedzie sie tłumaczyć.
Blondik spokojnie moja dopiero teraz zaczyna powtarzać słowa, ja w ogóle nie mam ciśnienia uważam ze Jagoda nauczy sie wszystkiego w swoim czasie.
Dziewczyny zdrowia dla wszystkich bo widzę ze armagedon ... az sie boje rodzic.
U mnie rodzice... to wiadomo nerwy mam na full ale staram sie sobie tłumaczyć ze muszę przetrwać ten rok a potem bedzie juz coraz lepiej .... oby. Na poprawę humoru kupiłam sobie dzis botki bo kozaki sa mi juz za ciepłe a w środę muszę oddać kurtkę na reklamacje bo sie rozerwała a kosztowała 350 zł ... dziadostwo.Maniek
-
Sara spi od 19 takze bedzie wesolo:/przenieslismy lozeczko do salonu i tam teraz spimy tylko nie przewidzialam tak wczesnej pory spania a salon z kuchnia:(siedzimy wszyscy po cichutku na dluzsza mete tak sie nie da oszalec mozna ach
nie moge sie polapac ktora to ktora na fb tzn pomalu dochodze ale....
*******Gang18+*******B -
Siemka,
Taaa też uwielbiam to hasło "ja nie zarażam"....
Lili u nas tez ten etap kiedy Zuzia super sie bawi z innymi dziećmi.
Beszka panele u mnie temat na czasie.
Młoda powodzenia z mieszkaniem.
Blondik ale jak uważać? Chyba się nie da przed tym ustrzec?
Kotka ja bym poszla do dr
Maniek dużo cierpliwości
adulcova, zgredka, konwi, Młoda, Lara, Blondik, Kotka zdrowia. -
Walczymy z usypianiem...
Summi, a ile Zuzka ma wzrostu i jak wagowo, jaki nr buta? Bo moja ma pewnie z 96cm, 13,5-14kg i but 24 regularne. Wielka z niej baba. Zebow ma 16 prawie, wlosy dlugie, za ramiona. Miala mega blond, ale juz ciemnieja. Do kogo jest podobna to nie wiem, ale raczej do mnie
Psotka fajnie, ze Domi rozwija sie jezykowo (w sensie polski jezyk, a wiadomo nie od dzis, ze nasz jezyk jest jednym z trudniejszych).
Konwi to fajna cena, u nas sa +/- za tyle w fashion house, ale sporadycznie tam jezdze. Zdrowka
Blondik nie przejmuj sie tym, ze malo mowi/po swojemu. Ona ma dopiero 15 msc!
Fajnie, ze macie alteratywne brania antybiotykow - ja nie moge, tzn pewnie jakas grupe antybolow moge, ale boje sie efektu, bo po kilku dostalam stanu przedwstrzasowego (anafilaksja) mdlalam, puchlam, nie moglam oddychac itp... I jestem zywym przykladem, ze TRZEBA[!!!] zachowac odstep pomiedzy braniem takich samych antybiotykow.... Bo mam to nabyte eh...
Zgredka u Nas jest : Kandi, Suziy, Dany, Tata Pinka, Mama Pinka, Pepa, Dzodz, Pani Mamela (gazela), Card (richard) i Bebeka (Rebeka). Z dnia na dzien weselej
Maniek a co to za buty kupilas? Pochwal sie, ja szukam ale znalezc nic nie moge. Co to za kurtka, ze sie zepsula ? Wspolczuje.
Kurde, usypiam ja juz z 30 minut i co? Wiadro, null, zero, NIE SPI... Cholera, jestem taka zmeczona - spie wyubierana jak eskimos, szalik na szyji, wysmarowana vickiem, rolka papieru obok lozka, gardimax - juz mi niedobrze po nim... Czuje sie jak stolec, a jasnie krolewna ma to w glebokim powazaniu...
Acz polozne w szpitalu mi mowily - w wychowaniu dziecka najgorsze sa pierwsze trzy lata - TRUE STORY... -
Moj zasnal dopiero teraz, jeszcze mnie wczesniej ugryzl wiec sie cholernie balam..
Wyl plakal, wreszcie padl przy cycu, 3-4c probowalam dac i wielkie oko..
Maniu: dasz rade!
Adu: u mnie peppa, dzo, mama tata dziadia i baba
U mnie z zatokami ok, antybol dziala. Tylko probiotyk podkradam od dzieci dicoflor do rozpouszczamia i boke sie, ze za slaby -
Hej, u nas zabawa się zaczyna.. Tymek dalej gorączkuje, o 22.30 dostal leki, bo 39.3, katar i brzydki kaszel, narzeka na gardło. . Patryk dziś obudził się z zapchanym nosem, ja mam katar a mojego boli gardło.. Nie wiem jak przetrwam ten czas.. Od dwóch dni co 2h chodzę do Tymka, robię okłady i się martwię.. Dobrze, że Patryk jeszcze na niezły apetyt..
Martwię się
Maniek, niech moc będzie z Tobą!
Adu a czemu Ada nie chce spać? Ma problem z zasypianiem?
Blondik? Jak tam?
Kotka, też uważam, jak Maniek. Czosnek, miód, Wit c leki p. Grypowe i do łóżka.
Cdn, idę po kawe -
Witam sie z kawka:)
Ostatni raz mloda poszla spac i 19 to stanowczo za wczesnie o 23 wstala z usmiechem udalo sie ja uspac a potem non stop pobudki:(dobrze ze cyca cyca tak przespalysmy noc
Leo jeszcze spi nie budze bo w nocy slyszalam ze aie tez co chwila budzil(spi z tata)a usnal tez pozno
chcialam wam wkleic foty dzieciakow no i domu bo juz dawno mialam to zrobic ale mam za malo pamieci na telefonie wiec moj musi mi pozgrywac czesc zdj albo odpale lap ale przy leo to bedzie wyczyn bo on pierwszy do klikania;)
Konwi ale was rozlozylo:(duzoooo duzooo zdrowka
Lara zyjesz kobitko?
Zgredka jak porzadki w szafie)i lozeczko?
*******Gang18+*******B -
Blondik straszne to co piszesz tyle dzieci ale u nas tez nie przyjmuja na oddział bo miejsc brak
Zdrówka dla was
ja wracam do normalnosci po feriach Zuza w szkole a ja mam zabawe z Lili bo zaczeła wołac siku i faktycznie jak zawoła to sika na nocnik lub muszle wiec w ciagu dnia max 2- 3 pieluchy schodzą
Zaraz jade do castoramy po wkretarke dla męża na urodziny bo ma w srode
Konwi zdrówka
Summerka ale masz duże dziewczyny
Lilka coraz wiecej mówi wiec kto co robi np wczoraj przyleciała i woła mama , tata gla (maz grał na kompie) hehe
Lara cudne to wasze gniazdko bedzie
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Blondik straszne to co piszesz tyle dzieci ale u nas tez nie przyjmuja na oddział bo miejsc brak
Zdrówka dla was
ja wracam do normalnosci po feriach Zuza w szkole a ja mam zabawe z Lili bo zaczeła wołac siku i faktycznie jak zawoła to sika na nocnik lub muszle wiec w ciagu dnia max 2- 3 pieluchy schodzą
Zaraz jade do castoramy po wkretarke dla męża na urodziny bo ma w srode
Konwi zdrówka
Summerka ale masz duże dziewczyny
Lilka coraz wiecej mówi wiec kto co robi np wczoraj przyleciała i woła mama , tata gla (maz grał na kompie) hehe
Lara cudne to wasze gniazdko bedzie
-
Goraczki nie mam. W ogole juz mi troche lepiej, gardlo przestalo bolec ale nos zatkany wiec i glowa ciezka, ale jestem na dobrej drodze. Wczoraj poprostu mialam chwile zwatpienia kiedy bylo mi bardzo zle stad pomysl z antyboiptykiem. No i gardlo mnie bolalo a kiedys mialam zapalenie krtani i nie obeszlo sie bez antybiotyku ale wtedy to byl hardcore.
Wczoraj wieczorem skusilam sie na krople do nosa. To dla mnie zlo wcielone ale mialam tak zatkany nos ze nawet sliny nie moglam normalnie przelykac. No i nie chcialam cala noc oddychac przez usta bo to zle na gardlo. Syf straszny te krople ale wynalazek genialny, pare sekund i czlowiek oddycha jakby nigdy nie mial kataru!
Kupilam wczoraj fajna ksiazeczke z bajkami "Zamkowe bajeczki", przesmieszne sa. Polecam. Ale niektore ksiazlki dla dzieci sa beznadziejne. A te sa takie fajne, ze sama sobie czytam
-
Kotko: a czemu syf? Ja co prawda tego nie uzywam, ale dlatego, ze nie uzywalam nigdy..no i potem mam, zapalenie zatok
Mala w zlobku, nawet z babkami dalam rade pogadav, tak wskoczyla do sali i zadowolona z dziecmi sie bawila, na mame nie zwazajac
O wlasnie na fb przypomnienie mi przyszlo z fota Lucji, pierwsze na dwoch nogachWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 10:00
Krokodylica, Lili83 lubią tę wiadomość