X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKA masz zapalenei zatok od kropli czy od tego ze nigdy nie uzywalas? Jakos nei zrozumialam tego zdania ;P. Syf bo bardzo uzaleznia, reklamuja jako cudo a ludzie nie wiedza jak sie z tym obchodzic i sa tacy co miesiacami tego uzywaja bo oddychac juz bez nie moga. Moj maz tez tylko po to siega i stosuje za dlugo. No i mnie strasznei zre w nosie jak sobei prysne. Ale dziala i to jak!

SUMMI Tosia miala urodziny niedawno! Nie przypominam sobie zebym skladala zyczenia! Spoznione Wszystkiego najlepszego od ciotki z forum!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: przeprolaszam pewnie nie napisalak najlepiej
    Kropli nigdy nie uzywalam. Ale skoro dzialaja to gdybym uzyla nie mialabym kataru, katar mam, wiec zapalenie zatok tez.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej z pracy

Wkurzają mni tu dzisiaj, tonsobie przerwę zrobiłam i kantorom zaglądam ;)

Konwi. Współczuje choróbska. Dużo zdrówka dla Was!

Zgredka. Jankatar mam często, a kropli nie używam. Najwyżej woda psikam. Może raz psiknelam kroplami przez ostatnie kilkanaście dobrych lat. Sąsiad moich rodziców jest uzależniony i w zw z tym jestem baaaardzo ostrożna. Jak podaje H to tylko przy mega Katarze i góra trzy dni. A tak to sama woda. Zapalenie zatok miałam raz a kataru nie było. Także ten. Tonze masz zapalnie zatok, to nie znaczy ze gdybys krople wzięła, to byś tego nie miała

Błonnik. Jak Madzia?

Dzisiaj wyjątkowo bardzo tęsknie za maja stara praca a szczególnie za współpracownikami, buuuu tutaj atmosfera jest beznadziejna a baba co ma mnie uczyć humorzasta. Trzymammnie myśl, ze jeszcze 2 godz i jadę do domu uffff

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj beszko, to niedobrze, że tak odliczasz czas do wyjścia..źle to wróży..

mój mąż też był uzależniony od tych kropel! ale wyszedł z tego i teraz bierze w ostateczności..ja zapomninam często ze są.. dzieciom też rzadko daje..

Tymek ma mega katar..oczy go bolą..choć leki p/gorączkowe dostał ostatni raz o 6 rano i to jedną tebletkę.. teraz ma 37.8 nie dostał nowych leków, nie jest to 39 i nastrój ma lepszy, choć gardło go boli.. Patryk ciągle płacze przez sen wiec ja już mówię ze go gardło boli chyba, na co mój mnie opieprzył..nos ma zapchany.ja mam umiarkowany katar i mój tez..

ogólnie, to lekarz skierował mnie do poradni genetycznej na nadanie markerów rakowych.. a poza tym nadal czekam na wyznaczeni eterminu do neurologa (a miał być pilnie!) także ten..i to w prywatnej opiece medycznej..

a ja się dziś pozabijam z moi, tak mnie wkurza..a w domu ma byc cały tydzień..

edit tymek ma jednak gorączkę ponad 39

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malemu zawsze daje krople jak ma katar, ale tylko na noc i tylko tyle dni ile mozna.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wpadam, macham ze żyje (ledwo)!!!!!
    Dzis połówkowe, trzymajcie kciuki zeby wszystko było ok.

W trakcie przeprowadzki zgubiłam gdzieś iPada (wczoraj sie znalazł), dzis pół dnia szukalalam karty ciąży- znalazłam, ufffff
    Ale sajgon mam nieziemski....

Chorowitkom zyćze zdrówka, u nas tez średnio, katar, kaszel.....

marissith, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: kciuki, a podejrzewam, ze sajgon masz taki jak ja codziennie

Ee Kotko? To mowisz ze to syf, ale darjesz malemu? Cos nie kumam

Konwi: moj juz drugi tydzien jest w domu i juz wczoraj chcialam zeby sie wyprowadzil :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 19:01

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo on sie sam nie uzalezni a dorosli to sobie sami dozuja bez opamietania.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka to i tak dobrze mowi ;)

Summi to duza z niej dziewczynka, fajnie ;)

Konwi no czasem ma jakieś problemy, nie wiem czemu. Nie ma nadmiernej ilości bodźców w ciagu dnia, ma duza dawke ruchu, wycisza sie przed snem, przerwa miedzy jedzeniem tez zachowana... Nie wiem...

Te dzieci sie nade szybko rozwijaja :) to wzruszajace.

Kotko ja tez uwazam, ze krople do nosa to shit. Moi tesciowie uzywaja caly czas, hektolitrami wrecz. Ja wole miec katar niz sobie tym psikać :)

Larka jak tam polowkowe?

U mnie bol gardla sie uspokoil, ale katarze nadal ;) ale juz jest oki

Moj tata mi zadzwonil, ze kupil Adzie na urodziny zestawy z Peppa - boje sie :)

Aha... hit dnia - Ada wstala dzisiaj o godzinie 11 w poludnie!!! I drzemki nie miala... tragedia ;)

Ja posprzatalam cały dom, poukladalam w szafach, poodsuwalam meble itp :) dezynfekcja pelna para.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my się wzięliśmy za pokój chłopaków..nmój pojechał po farby, przywiózł..wszystko wynieśliśmy, cały salon zawalony, syf jak 150! pozdejmowaliśmy wszystko ze ścian, podłogi itd..i najgorsze.. takie niepozorne naklejki z kubusiem puchatkiem..boziu za jakie grzechy..tak sie przykleiła, ze 2h ją zrywaliśmy, po normalnie fragmencie 0,5cm.. sama jestem zła na siebie, no co za shit.. jutro malujemy i mój zaczyna montować podwieszane łóżka, a później jak już Tymek zamieszka na górze, to Patryk idzie na dół, a wreszcie odzyskamy sypialnie..

Tymek nadal gorączka.. Patrzę na Patryka i czekam..kiedy on.. a i Tymek bardzo narzeka na ból oczu..mam nadzieję,że to wina kataru..biedny jest..

Adu zapraszam do mnie..będę miała mnóstwo takiej pracy, jak dziś wykonałaś :)

oo zgredko, to wyeksmitujmy ich razem

dobrej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 21:26

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia zdrowieje, dużo pije, je lobuzuje i tańczy. No i w końcu się uśmiecha! Jakie to cudowne uczucie! .

Lara gratulacje zdrowego synka :)

Dobranoc.

konwalianka, Krokodylica, Biedroneczka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik super ze Madzia lepiej.
    Beszko przykro ze w nowej pracy taka atmosfera ale moze bedzie lepiej. A kiedy masz ten egzamin?
    Kroko jak u Was?jak sie czujesz i jak Zuzia?
    Lara gratulacje.
    Psotka ja tez uważam ze krople to jest samo zło wiec nie używam i dziecku tez nie podaje. U nas depulol lub aromactiv zawsze jakos dają rade plus nawilżacz powietrza i odciąganie gili.
    Konwi ale Was dopadło i jeszcze malowanie .... oby szybko przeszło.
    Adu dobrze ze wracasz do zdrowia.
    Zgredzia Kostek słodziak :) fajny juz taki odchowany... cholera a przede mną znów ten początek ...

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    standardowo nic a nic nie ogarniam, przyszłam się zameldować w chwili wolnego czasu.
    Zdrówka dla chorych :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu:.gdzie tam odchowany, cos mu strzelilo do glowy i od wczoraj nic tylko ma byc noszony nie polezy sam 5min, mnie juz plecy pekaja..
    A i butli nie, cyc tylko, jedzenia innego tez nie :/
    Dzis niby z niekapka cos ciagnal (choc wypluwal.co mu splynelo), a jak widzi butle to odwraca glowe..
    A ja przeciez od marca do pracy wracam :/

Laro: gratulacje, wiem, ze to dla Ciebie trudna informacja, ale zobaczysz, zakochasz sie.. :-)

Konwi: jakie kolory beda u chlopakow

Pytanie do dz z pokoikami dla dzieci

Chce wywalic moje duze lozko, w ktorym sa 4 szuflady i tam obecnie sa ubranka dzieci. Jakie meble macie na ubranka i inne np na ksoazeczki? Zabawki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności.. wybaczcie mi to zniknięcie. Dziękuję Lara i Zgredzia za zainteresowanie moim losem przez fb i gdzieś mi przemknęły pytania tu o mnie na forum- jesteście kochane :-* W nadrabianiu utknęłam na 11 stycznia i uznałam, że to już nie wykonalne, więc jestem totalnie nie na bieżąco niestety. Zerknelam teraz tylko na ostatnią str przez tel,że Lara dziś badania polowkowe..rety, kiedy to minęło..

U mnie urwanie głowy, choroby na okrągło na zmianę, dziś ja ze zwolnieniem lekarskim wróciłam z przychodni.
    W pracy sajgon- nowa kierownik daje popalić, nie mam czasu nawet na siku iść i zostawanie po godzinach jest w jej mniemaniu czymś pożądanym.. zrobiła nam rewolucję, przeprowadzkę do innego biura, przenoszenie dokumentów, archiwizację, a spraey bieżące leżą i się przedawniaja..

Tomek też chory od tygodnia nie chodzi do żłobka. Miał bal karnawałowy, był piratem ;-) czekam na zdjecia, bo robił im fotograf portrety i grupowe :-)

W międzyczasie gdy tylko się da biegnę do maszyny, bo ona daje mi odstresowanie po pracy.

Przepraszam, że tak tylko o sobie, ale zupełnie wypadłam z obiegu info :-(
    Ps. Zaczęliśmy staranka o drugą dzidzie już na dobre od grudnia. Ale dwa cykle pod rząd były ze str bez jajowodu. Kilka dni temu owu z dzialajacej str, wiec teraz oczekiwanie..zobaczymy :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu: i to jest wlasnie nowa wladza, byle mowili, ze cos robi, ale tak naprawde bzdury jakies reorganizacyjne, ktore tylko wlasciwa prace opozniaja..wkurwiaja mnie takie zmiany.
    No i trzymam kciuki za starania :-)

Moja sie dzis obudzila o 5 i maly razem z nia :/
    Teraz oboje siedza w nowym lozeczku nalego. Dzis ma ktos przyjechac po kokyske, ktora wystawilam na olx, ale na mate edukacyjna nikt sie nie chce pokusic :/
    Plecy w czesci ledzwiowej bola bardzo, soadanie boli :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, umówiłam już wizytę do Tymka, między 12 a 20 świetnie. Ale on cały czas gorączkuje..

Zgredko, ja jeszcze nie wiem gdzie upchne zabawki. Na pewno czeka je reorganizacja i większość sprzedam. Dziś wystawiam za 15 zł każda, bo nie mam gdzie tego trzymac. Na Lego kupuje pojemniki Lego. Dwie szuflady mam w duzej szafie, jedna w komodzie a resztę - zobaczymy. Pokój : beckers light grey i Satin Blue + gwiazdki na części szarej przy łóżkach. Dodatki turkusowe, czarne, biale już mam np poduszki na ścianę.. No ale najpierw malowanie, później łóżka, później reszta, choć już kupuje dodatki - chmurka turkusowa, księżyc, itd..

Alicja, dobrze że jesteś, bo już się martwiłam. Zdrowia, odpoczniesz może trochę od tego kołowrotku.

Mari, co u Was?

Cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2017, 08:51

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miec polki chmurki ze.dwie i jedna domek, do tefo chce kupic komode z ikei hemnes biala 3 szuflady bo w pokoju jest juz jedna ale wysoka i do tego jakis regalik na ksiazeczki

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo

Alu, fajnie ze sie odezwalas :) wspolczuje atmosfery w pracy. Jednak mila atmosfer a biurze, to duzo. Zdrowka dla Was.

Konwi, pokoik pieknie sie zapowiada. A jak chlopcy sie czuja?

Zgredko, wspolczuje pobudki...

Maniek, ja zreygnowalam z kursu. Zrobie go za rok. Teraz maz musi skonczyc swoje podyplomowe.
    Jej jeszcze 2 dni i bedzies tulila swoje szczescie ❤

U nas gowniana noc. Doslownie. Chyba Hanke wirus dopadl, bo bolal ja bardzo brzuszek. Wila sie i krzyczala za kazdym razem, gdy chciala baka puscic lub gdy robila kupe. Spalam moze z 2 godz. A od pobudki w ciagu godziny, zrobila juz 4 kupy. Luzne, cuchnace i ze sluzem, bleee humor na szczescie juz lepszy. Zjadla nawet kanapke. Jesli dalej bedzie duzo kupek, to pojade po sok i elektrolity.
    Oboje stwierdzilismy z mezem, ze chyba z pol kilo jak nie wiecej, stracila na wadze.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alu fajnie że się odezwałaś. ;)
    Powodzenia w staraniach. :)
    Do jakiej maszyny biegniesz się odstresować???

Zgredka ubrania Zuzi są póki co w mojej szafie ale ma komodę na zabawki i do jej pokoiku dokupię jej szafę z tej samej serii i komodę. Ja mam akurat z mebli ML model BEST. Wzięłam takie bardziej młodzieżowe żeby miała na dłużej. :)

‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ