Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a jak tam kupuje głównie używane na allegro, mam takiego jednego pysznego sprzedawcę..
a co do pieluszek to właśnie takim sę przyglądałam, ale wiesz jak walnie kupę, to jednak do pralki wolałabym tej kupy nie pchać, stąd wydaje mi się to troche obrzydliwe póki co -
zgredka ja tez kupilam na allegro... od jednej mamy i jestem bardzo zadowolona... moze nawet napisze ze jak bedzie chciala sprzedac wiecej to wezme
co do kupek to wlasnie pisalam ze sa specjalne wkladeczki, wkladasz do pieluszki i czesciowo chroni wielorazowa pieluszke... wyrzucasz ta wkladke z kupka a reszte pierzesz
zreszta mam tez franie jak cosa poza tym teoria a praktyka czesto nie ida w parze wiec sie okaze
-
Ja przez pierwszy miesiąc zamierzam używać jednorazówek bo:
1) jest to zalecane przez moją położną w celu uniknięcia infekcji kikutka pępuszka (trzeba odgiąć przód pampersika do zewnątrz). Posiusiana wielorazówka może tam dotykać (szczególnie przy siusianiu chłopców)
2) jednorazówka ponoć ma być lepsza dla rozwoju bioderek w pierwszym okresie (chodzi o rozstaw nóżek)
3) PODEJRZEWAM, że nie będę w stanie na początku macierzyństwa, ucząc się wszystkiego od podstaw prać, suszyć itp
W późniejszym stadium rozwoju bioderek PONOĆ ma być korzystniejszy rozstaw wielorazówek. Mam plan wdrożyć tetrówki lub owe majteczki z czasem. Jednorazówki stosować na noc i wyjście z domu. Jak długo dam radę - zobaczymyplan jest na razie taki, życie pokaże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:19
-
hehe i tu sie z toba zgodze
zreszta na pierwszy tydzien juz mam kupione jednorazowki, ale na tetrówki sie nie nastawiaj, pamietam jeszcze jak moja siostra w nich sie wychowywała...
przesiaka wszystko lacznie z posciela... oczywiscie pewnie nie na poczatku ale nie chcialoby mi sie ciagle przebierac maluszka bo tetrówka zatrzymuje niewiele...
te jednorazowki maja miec nieprzemakalna zewnetrzna warstwe
ale jak pisalam okaze sie w praniu... moze mi sie nie spodobaja wcale....
ide spac... papatki... zreszta jak juz zagladnelam to tu cisza dzis...
czekam na wiesci od Malenki i konwalianki
na dobre wiesciYasmin lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja się wychowałam w terówkach i podobno przesikiwałam WSZYSTKO, ale dosłownie wszystko
taki sik miałam...
I teraz szukam alternatywy do tetrówek. Jak na razie kupiłam 20 tetrówek (tych 140g), te wkładziki i zestaw majteczek takich a'la foliowych. Dlatego tez interesuję się tymi majteczkami o których piszesz
dobranoc, śpij dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:34
-
Mam najnowsze wyniki badań.. A lat, a spat i bilurbina(? Czy tak to się pisze? Bo nie chce mi się znowu logować do systemu) w granicy normy., tzn. Ostatnia wartość jako dobra, co oznacza że spadło i to raz tyle niż było - ciesze się, choć jedna pozytywna wiadomość :
Ja z kolei mogę p polecić książki erotyczne, gdyby któraś byla zainteresowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 07:07
Yasmin, Nieukowa, justta lubią tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Mam najnowsze wyniki badań.. A lat, a spać i bilurbina(? Czy tak to się pisze? Bo nie chce mi się znowu logować do systemu) w granicy normy., tzn. Ostatnia wartość jako dobra, co oznacza że spadło i to raz tyle niż było - ciesze się, choć jedna pozytywna wiadomość :
Ja z kolei mogę p polecić książki erotyczne, gdyby któraś byla zainteresowanabardzo sie cieszę....
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Hej, ja sie nie nastawiam na tetre ani wielorazowki, ale ponoc jak sie wiekszergo niemowlaka przestawi na tetre, to szybciej siada na nocnik, bo bardziej czuje dyskomfort niz w pamnpersach
Ja tak sobie kombinuje, czy by sie nie dalo dziecia na ceracie i tetrze klasc z golym dupskiem na poczatku... bedzie czerwiec, upaly i moze da sie nie zaparzac malucha w pieluszce? Ale z drugiej strony, lepiej zeby byl przyzwyczajony od razu do stalowych gaci...
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Konwalia dopiero doczytałam na OF, trzymam kciuki za Was aby wszystko było dobrze! Cieszę się że wyniki są ok. Oby było tylko lepiej.
Yasmin spokojnie, nikt Ci dziecka nie odbierze.
Biedronka oszczędzaj się.
Ja staram się jak najwięcej leżeć. Mam nadzieję że 22-giego na wizycie już będzie wszystko ok i Święta spędzę normalnie!
helenq ja jednak zostanę przy pieluchach jednorazowych. Jakoś tak tamte do mnie nie przemawiają.
Pati trzymam kciuki za brata!
Pati Belgia, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Konwalia dopiero doczytałam na OF, trzymam kciuki za Was aby wszystko było dobrze! Cieszę się że wyniki są ok. Oby było tylko lepiej.
Yasmin spokojnie, nikt Ci dziecka nie odbierze.
Biedronka oszczędzaj się.
Ja staram się jak najwięcej leżeć. Mam nadzieję że 22-giego na wizycie już będzie wszystko ok i Święta spędzę normalnie!
helenq ja jednak zostanę przy pieluchach jednorazowych. Jakoś tak tamte do mnie nie przemawiają.
Pati trzymam kciuki za brata!Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Pati kciuki i nie przerazaj sie, bo pewnie bedzie pogadanka o tym czego Sebastianowi nie bedzie wolno po przeszczepie (diety, zakazy przebywania wsrod ludzi, ciagle kontrole lekarskie itd...). Juz sobie wyobrazam ze dla nastolatka juz samo to, nie mowiac o samym zabiegu, jest przerazajace
Ale najwazniejsze ze jest nadzieja na ratunek! I mlody zostanie wujkiem
Aha, bylam u gina, moje wyniki cukru sie poprawily i nie musze obciazenia juz teraz robicdoktorek pozwolil na basen, powiedzial tez ze moge uprawiac sporty zimowe... w swoim salonie na play station
lubie jego poczucie humoru...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 22:22
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Pati kciuki i nie przerazaj sie, bo pewnie bedzie pogadanka o tym czego Sebastianowi nie bedzie wolno po przeszczepie (diety, zakazy przebywania wsrod ludzi, ciagle kontrole lekarskie itd...). Juz sobie wyobrazam ze dla nastolatka juz samo to, nie mowiac o samym zabiegu, jest przerazajace
Ale najwazniejsze ze jest nadzieja na ratunek! I mlody zostanie wujkiem
Aha, bylam u gina, moje wyniki cukru sie poprawily i nie musze obciazenia juz teraz robicdoktorek pozwolil na basen, powiedzial tez ze moge uprawiac sporty zimowe... w swoim salonie na play station
lubie jego poczucie humoru...