X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majster dzisiaj skończył kłaść płytki na ścianach w łazience. :D (Brakło mu 4 płytek). Jutro kładzie podłogę. :D
    Ja muszę wyjąć trochę kasy z konta oszczędnościowego Zuzkowego i kupujemy dla niej mebelki (szafa narożna i komoda - już zamówiłam) i zamówić łóżko. :D
    Teraz szukam na alledrogo dywanu dla niej. :)

Przy zasypianiu dzisiaj był ryk bo mąż nauczył Zuzię pod moją nieobecność po staremu - zasypiała leżąc z nim na łóżku.
    A ja od wczoraj znowu uczę ją zasypiania w łóżeczku i spotyka się to z jej dużym niezadowoleniem. ;)

Alicja z tego co patrzę to w pępku w ogóle nie mam szwu, nie wiem czy to możliwe?
    Poza pępkiem mam jeszcze 3 dziurki, tam mam po jednym szwie, najgorsza dziurka jest ta po lewej stronie, bo tam miałam rurkę od drenu.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko po drugim cc jest bardzo gorzej . Dzis moja gin mi to powiedziała podczas ściągania szwów ze druga cc to wyższa szkoła jazdy . Nie dziwie sie ze Yas nie moze wstać bo sama wstawałam 4 razy ( 2 wieczorem a i tak na wozku pojechałam sie umyć oczywiście na siedząco) i dwa razy rano z tym ze za pierwszym rano nawet nie wstałam z łóżka tylko usiadłam i odleciałam ... ale moze to kwestia organizmu. Oby Yas wróciła szybko do formy.

Z tego co piszecie to metody wychowawcze właściwie każda z nas ma bardzo podobne z tym ze Kotka nazwała je karami a pozostali widza to jako konsekwencje konkretnego zachowania ... tak mysle.
    Zgredko jest tam u Was śnieg ?
    U mnie dzis luźniejsza atmosfera sie zrobiła ... widzę z mężem ze moja mama jakiś lepszy nastrój miała i od razu to widać po jej zachowaniu...
    Zuzia zaczęła sie od dzis prężyć i popłakiwać gdy chce kupę zrobić... chciałabym ominąć ten etap... i mam taka schize przed kolkami....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Manku, nie strasz. Ja sie pisze na drugie cc..... Matulu.....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka z tego co mowisz a dobrze mowisz moim zdaniem robisz jak trzeba :) jasne ze trzeba wyznaczać jakieś granice ale to cholernie trudne jednak. A 2lata myśle ze to ok zeby zacząć bo pózniej to juz bedzie za pozno.
    Smartka jak wyniki???
    Zgredka a myślałaś o jakiejsc skromnej krótkiej sukni ślubnej? Nie wiem ale mi jakos pasujesz a jeszcze w stylu retro to juz w ogole :)
    Sorry nie wiem co tam jeszcze ale posprzątałam cała chałupę, zamarynowalam mięcho no bo jutro goście...Kroko wbijajcie karkowecKa polędwiczki schabowe dewolaje spoko wystarczy :) jeszcze jutro kotlety z pyrek fryty i sałatki...
    Ale wam zazdroszczę tych kolejnych dzieciaczków i ciąż!!!! Musze sie brać ale czekam na wizytę i gina.
    Dobranoc spadam

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Yas. Oby szybko wrocila do formy.

Kroko one są raczej lekkie, ale to fakt długo w nich nie pochodzi. Wczoraj upolowałam w Zarze z działu chłopięcego fajne trapery :) za 40zł i kurtke puchowa (taka jak na zdj tylko bordowa) za 50zł.
    http://iv.pl/images/16158829030625816930_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/65672099274011712918_thumb.jpg

Czy Wasze 2 latki noszą body? Ja uwielbiam jak Ada nosi body, ale jedyne dobre to z HM, bo inne firmy maja odrobinki.

Anastazjo u mnie mega zimno, choć słońce świeciło dzisiaj :)

Beszko a jakie to sa kary adekwatne do wieku? Bo tu tez chyba co kraj to obyczaj, nie pytam zlosliwie, raczej czysta ciekawosc.

Ja tez jak chce cos wytlumaczyc to sprowadzam sie do poziomu Ady - kontakt wzrokowy. Jak nie chce sluchac to łapie za dłonie i trzymam - jakos lepiej reaguje na dotyk i gdy mowie to sie uspakaja. Ja ogolnie mowie do niej duzo, chyba za dużo... I ona ma to juz w dupie. Dzisiaj madra ja powiedzialam na głos "kur.. mać" no to domyslcie sie reakcji Ady ;) JUZ NIE PRZEKLNE PRZY NIEJ - TO TEN CZAS!!

Maniu tez slyszalam, ze drugie cc to wyzsza szkola jazdy, dlatego sie boje. Jednakze marzy mi sie VBAC :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dopiero co zasnal :/ i tylko u mnie, dziadka sie boi, babci nie tolerujw jeszcze na rekach..

Kotko: tez mysle, ze nie mam calosci obrazu, zadna z nas nie ma, bo zawsze kazda z nas podejrzewam przedstawia czesc..
    Po przeczytaniu Twoich postow i Beszki widze, ze po prostu uzywasz innych slow, mocniejszego jezyka, a chyba chodzilo o to samo

Ide spac odpisze jutro

Maniu: w krk nie ma, na mazowszu jest snieg..
    Smoku: ja w ogole wolalabym nie slubna
    Mi sie podoba styl boho, koronka na gorze zwiewna lekka na dole

Adu: moja nosi body,, to niezbedne z noszeniem jej do samochodu jak sie kuryka podnosi, ale moja ma 86 jeszcze za duze..

Beszko: jak juz pisalam wracam od 1 marca, maly na tysiac procent do zlobka innej opcji nie ma, gdybym miala niane za 2tys to rownie dobrze moglabym zostac w domu jeszcze 4 miechy bo tyle by mi z pensji ucielo..
    Musi sobie poradzic, nie moge go tez inaczej niz L traktowac, bo i tak juz mi sie zarzuca ze jest synus mamusi..bardzo mi ciezko, ale nusi sobie dac rade
    .l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 23:34

adulcova lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • smarta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Metody wychowawcze to dla mnie jeszcze czarna magia więc w rozmowę się nie włączę. Wyników bety jeszcze nie mam -będą po 10. Jedziemy do Bialki na narty. Tzn. Mi już raczej narty nie grożą;) zrobiłam dziś sikanca i jest lekka kreska co chyba znaczy że beta rośnie bo ostatnio jej nie było. Czuję że jest ok. Powiem wam że czułam też od samego początku że inseminacja się udała, z chwilą załamania na negatywna bete w 9 dpo choć byłam wsciekla wtedy że nie wyszła bo wyraźnie czułam że jest ok i stwierdziłam że więcej sobie nie uwierzę;)

Krokodylica, Anastazjaaa, adulcova lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, my już nie śpimy.. Buu.. Ale gorączki już brak, rano 37.1. Katar i kaszel oczywiście. Mega mokry kaszel.. Byłam wczoraj na cross ficie i powiem Wam, że zdecydowałam że zaczynam treningi codziennie, tzn. 3 razy w tygodniu po godzinie, trzy krótkie tabaty 20 min.. No i dieta, póki co gubią mnie przekąski, Wafelki, póki co zamiast rzrzbic ciało to robię masę, nie mogę założyć połowy kosz ul..

Smarta, to czekamy na info. Oj to kochana będziesz siedziała w karczmach, i raczyla się ciepła herbatka, bo nawet wina nie można :)

Kroko, super ze tak remont postępuje. Kiedy planujecie przeprowadzkę?

Smoku czyli impreza się szykuje? Bawicie się dobrze

Adu niezłe łowy

My nie mamy na dziś planów.. Na jutro mieli przyjść sąsiedzi do Patryka a tak nie wiem co zrobić, odwołać? Ci radzicie? Młody ma dobry humor, biega za dziećmi, tylko ten katar..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta ten czas tak leci że jeszcze chwilę i też będziesz się martwić problemami wychowawczymi. :)
    Udanego wyjazdu, ciesz się ciążą, dbaj o groszka i odpoczywaj. :)

Konwi ja bym powiedziała znajomym jak się czuje Patryk i niech sami zdecydują.
    My się nigdzie nie przeprowadzamy. :)
    Po prostu dorobiliśmy sobie kilka pomieszczeń. ;)

• smarta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 33.8, progesteron 29.89. Takze wszystko super ;) zastanawiam się czy na serio już to do mnie dotarło;)

zgredka, konwalianka, Krokodylica, Anastazjaaa, LaRa, adulcova, Izoleccc lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, Zuzka ma te kurtkę na zimę (zapłaciłam za nią 200 zł!!!). Co do body, nosi cały czas, bo w przedszkolu nie moge ryzykować, ze cos jej sie podwinie, zawinie i zmarznie. Nawet, jeśli ma bluzkę to body bez rękawów. Od początku kupuje w hm, bo tak sie nie niszczą i długo śluza.

Kroko, pytałaś o podrożenie Zuzi, wróciłam do pracy na 7 godz, wiec wychodzę o 14 i moge ja zawieźć.

Smarta, jeszcze raz gratulacje!!!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja tam popieram twój system, troszkę rygoru w domu nie zaszkodzi ;)

A u nas, o rety.... Znów remont.... Jak ja tego nie lubię,
    Mąż teraz remontuje sypialnie, potem łazienka na górze, a w kolejce jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, dzień przed roczkiem będą montowali nam panele słoneczne, wszystko na jeden termin :/

A Kiano jest u niani, jest mega zadowolony, bardzo lubi przebywać z dziećmi więc czuję się tam jak ryba w wodzie i wcale nie płacze jak go zostawiam.

Ja pracuje 4 dni w tygodniu po 6 godzin więc nie jest najgorzej

I mamy wreszcie dwa żeby ;) po długim oczekiwaniu wreszcie się pojawiły.

Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta gratulacje juz na pewniaka :) podziwiaj piękne widoki i ciesz sie wolnym czasem.
    Lara nie straszę mowię jak ja to czułam, wiesz każdy organizm inny, podzielisz sie wrażeniami jak juz bedzie po :) a z ta płcią to niezłe żarty:)
    Konwi a co sądzisz o fit mom ? Kojarzysz ta dziewczynę? Czy któraś z Was z nią ćwiczy?
    Zgredko myślałam wczoraj o Tobie ze dalas Lusie do żłobka gdy niosła 6 mc i Kostka tez dasz i jest wszystko ok ( z Lusia) bo chyba tez Zuzu bede musiała dać ( o ile szanowny pan minister znajdzie moje dokumenty i przyśle mi decyzje) choc bije sie z myślami czy to dobry pomysł i czy ja sobie z tym dam rade.... chociaż jak pomyśle ile kasy na żłobek pójdzie za obie damy to chyba niania wyjdzie w podobnych pieniądzach... tyle ze w żłobku jagoda pobawi sie z dziećmi i duzo uczy ... i takie mam rozkminy ...

Konwi tez uprzedziłabym znajomych niech sami decydują.
    Wczoraj zrobiło mi sie przykro ... siedziałam na dole w fotelu, jagoda biegała i nagle podbiegła do mnie i mówi " mama idź, dzidzia" pokazując palcem na gore ... chciała żebym zeszła z fotela bo sama tam usiadła....a dzis rano pobiegła do babci do pokoju i mówi : baba idź buki am am ... no taka szefowa sie zrobiła.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu, współczuje tego bólu. Ja druga cesarkę zniosła super ekstra, pierwsza tez dobrze, ale po drugiej to bajka, wiec Adu nie martw sie - to indywidualna sprawa;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Jezu, Manku, nie strasz. Ja sie pisze na drugie cc..... Matulu.....
    Ja po drugim cc czułam się lepiej niż po pierwszym, fakt faktem u mnie był duży odstęp czasu nie wiem czy ma to znaczenie. Bez problemu wstalam, na drugi dzień już smigalam po pokoju, po 4 dobie jak wróciłam do domu tylko lekko pobolewal brzuszek sama byłam w szoku.

Kroko ach jak ja Ci zazdroszczę końca remontu, u nas jeszcze daleka droga.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff... przeczytalam!

pamietacie mnie jeszcze kobitki?

u nas coraz lepiej, dochodzimy powoli do ladu i skladu. pierwszy miesiac to byl hardkor. wczoraj skonczylismy 2 miesiace :) alez ten czas leci... Antosia karmie piersia glownie, co kilka dni dostaje wieczorem mm kiedy czuje, ze mleka nie ma. ogolnie jest coraz lepiej, wiec dziewuszki po porodach- bedzie lepiej, przeczekajcie pierwszy miesiac!

Alicja, Smarta, Anuska- gratuluje ciaz! super, ze kolejne dzieciaczki beda :)

co do wychowywania dzieci- ja jakos klapsa takiemu malemu nie wyobrazam sobie dac :/ w ogole jakos karanie fizyczne dzieci to dla mnie kosmos. jak mozna? :/ oczywiscie mowie tak teraz, kiedy jeszcze mi wystarcza cierpliwosci, nie wiem jak zachowalabym sie w skrajnej sytuacji. a tak to tlumacze i konsekwentnie np. zabieram dana rzecz. placz jest, a i owszem, ale inaczej nie mozna, bo sie nie nauczy.

ups. to sie rozpisalam, Antek sie budzi.

milego dnia wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, mówisz o Ani Dziedzic? Od niej robię krótkie 15 min treningi, choć dziś rano też chciałam taki zrobić a okazało się że był 40 min, no to zrobiłam @skoro zaczęłam) robię to co już ma opublikowane. Nie zależy mi co to, byle dobre kardio, na podkręcenie metabolizmu. Siłowe mam na crosie. Mogłabym sama sobie układać, ale po co skoro ktoś już to zrobił.. Młody nie lubi moich treningów.. Przeryczal 40 min na rękach taty..

A jagoda to teraz starsza siostra, więc musi trochę rządzić :D zupełnie niepotrzebnie masz doła z tego powodu, że Cię " wyprosila" z fotela. Patryk ciągle tak robi, mamę na się tylko jedna! Nawet jeśli chwilowo ktoś inny jest na tapecie uwielbienia..

Ana dacie radę, skoro już nieraz dałaś to teraz to będzie pikuś, czasem naraz nawet lepiej.

Wrozko, pewnie że pamiętamy. Jak tam chłopcy? A Ty?

Z dojsciem do siebie po cc, jest jak z porodem naturalnym. Każdy inaczej go przechodzi i inaczej do siebie dochodzi. Nie ma się co sugerować. Moja 40 letnia siostra super doszła do siebie po drugim porodzie, przy pierwszym była masakra.

Trochę się zdrzemnelam przy Patryku..

Dobra, dam wybór sąsiadom.. Choć znam decyzję, wszyscy zaraz na ferie wyjeżdżają więc pewnie będą chcieli zdrowe dzieci zachować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2017, 12:47

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko super ze u Was juz sie poukładało i ze kontynuujesz kp:)
    Konwi no wlasnie o nią mi chodzi :) jsk dojdę do siebie to chce zacząć z nią ćwiczyć... zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Jagoda rozpuszczona przez babcie fest. Wlasnie 10 min płakała bo nie chciała założyć kapci i uderzyła tatę .... ciężki bedzie powrót do mojej córci sprzed wizyty babć.... a babcia teściowa dzis pojechała do domu bo... zaraziła sie od babci - mojej mamy! Ja mam jakiś kaszel od dzis i juz sie trochę stresuje. Oby to nie żadne choróbsko.
    Ooo to widzę ze jako jedyna gorzej przeszłam drugie cc niż pierwsze... takze Lara nic sie nie stresuj... a i daj znaka jak Yas sie czyje?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi haha to niezle :) 200zł bym za nią nie dała :)

Anastazja gratuluje zabkow :)

Dostalysmy (tzn Ada) 7 kartek urodzinowych :) korci mnie otworzyć, ale zrobie to jutro. Mimo wszystko bardzo dziekuje w moim imieniu i Ady :) to bardzo miłe!!

MANIEK, Anastazjaaa, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko pytalas o impreze. Idziemy. Nadal uwazam, ze nie powinni jej teraz robic, ale tez nie chce zeby bylo im przykro w jakis sposob bo to ich sumienie czy uczucia.
    TA kolezanka przykdzie z ojcem, i fajnie, bedzie sie pewniej czula, nie bedzie wracac sama...

Zgredko mi tez sie boho suknie podobay ale moj stwierdzil ze okropne sa, jak firanka ;)

Ja tez sie na drugie cc nastawiam jednak. Stwierdzilam ze wystarczy ze moj brzuch jest popsuty i nie chce ryzykowac ze mnie tam na dole za bardzo porozrywa, hemoroidy i te sprawy. Wiem, ze tez cc niesie ze soba ryzyko ale chyba batdziej kontrolowane.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ