Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ja dziś z H i L w domu. Naibiad mamy pójść do brata męża mego. Jego córka urodziny miała. Przez chwile miałam pomysł, aby Niemiec bo Tesciowa mnie wkurzyła i oglądać mi się jej nie chce. No ale przecież dziecko niczemu winne...
L i J nadal jakby podziebieni. Ale ponoć już noenzarazaja. My z mężem przeziębieni, a H to chyba nie przeziebieni a te 3 (bo by chyba już jakaś temp była czy katar?). Dziś kolejna noc nieprzespana.
Konwi. Dasz radę !! Sił życzę.
Ada. Tobie również zdrowia i nie czytaj Google !!!
Nena, ja to bym ciebie tez chętnie nawiedziła
Psotko. Ja mam przeczucia jak Blondik -
Jasne, że może być super w przedszkolu prywatnym. Ale jak się pracuje "w danej branży "co nieco się wie mam nadzieję, że będziesz zadowolona. I powiem Ci Kroko że masz super niska cenę za przedszkole. Ja za żłobek bez dofinansowania miasta musiałabym płacić 1250zl plus jedzenie. Także ten...
Sumii, z tego co pamiętam jak ci doradzają żeby pogłębić diagnozę i poczekać trochę
Psotka trzymam kciuki
Kroko dej znać po wizycie
My dziś znowu do lekarza, Madzia kaszle jak gruźlikWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:38
-
hej hej!
u nas nocka taka se Antek zlapal katar, nie wiem skad, nie wiem jak. w domu wszyscy zdrowi. takze jedzenie, spanie do kitu. Franek pojechal do zloba, choc boje sie czy nie zlapie tego rota co prawda szczepiony i niby on i jedna dziewczynka jeszcze zadnych objawow nie maja, reszta polegla. oby go ominelo... pliss. poza tym auta nam sie znow sypia, co generuje kolejne koszty, wiec bidujemy
co do przedszkoli, to wedlug mnie prywatne, glownie ze wzgledu na ilosc dzieci i zaangazowanie kadry jakos mi sie lepsze wydaje. w naszym przedszkolu jest gora 10 dzieciaczkow, w zlobie podobnie. ciekawe to co Blondik napisala odnosnie programu przygotowujacego do szkoly. musze to sprawdzic. choc i tak uwazam, ze dla takich maluszkow najwazniejsza jest uwaga i indywidualne podejscie, co w publicznych placowkach moze byc utrudnione ze wzgledu na ilosc dzieci. nasz zlobek jest bardzo kameralny, poza tym Panie to kolezanki mojego meza i traktuja Franka wyjatkowo jestem bardzo zadowolona. poza tym je tam podobno bardzo ladnie i ma mase zajec dodatkowych. podobno jako jedyny rozkminil jak sie otwiera bramke od sali i teraz musza go pilnowac, bo otwiera sobie i dzieciaki za nim leca za to angielski ma w glebokim powazaniu dzieci ucza sie englisza, a ten bramke rozkminia choc dzisiaj z rana przyniosl ksiazeczki i mowi "book" takie to moje dziecko ma podzielna uwage hehe
kurcze, musze zrobic morfologie Antkowi, bo ostatnio babka powiedziala, ze cos blady. no ale znow sie katar przypaletal i ooo dupa. Frankowi tez chce zrobic, bo od dluzszego czasu stanal z waga. okolo 12kg wazy i nie chce ruszyc do przodu i juz mam jakies schizy... ehh. ile waza Wasze dzidziole w wieku Franka? Beszka? Kroko? Psotka? Zgredzia? Lara?
ok, ide odpoczywac poki mlodziez spi. milego dzionka wszystkim! -
Wrozko, to trzymam kciuki aby nic nie złapał. Co do wagi, to chyba nie jest mało.. Mojej koleżanki syn, wciska był na bilansie 2 latka i waży 12,200.. A auto, brr, współczuję, bo to kopalnia pieniędzy, jak dom zresztą..
Kroko, trzymam kciuki
Zgredka, nie ukrywaj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:48
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Kroko no ba trzymam z całych sił
Blondik zdrówka dla Madzi może banki?? u nas pomagaja bardzo
my dziś na casting do pokazu mody no i w srode lub czwartek bedzie łóżko piętrowe dziewczyn pow spania 200x90
przygotowałam tarte na obiadek zaraz jedziemy po Zuze
Zdrówka Adu -
Test podobnie jak wczoraj choc mam wrazenie znowu ze cos widze ale moj maz twuerdzi zem nienormalna i nic tam niema.
Juz mu sie wyplakalam, ze jak to ciaza to do prqcy znowu przez kolejne 2 lata nie pojde, ze domu nie kupimy i bedziemy sie nadal kisic w tym malym mieszkanku, ze nie mam miejsca zeby moja rodzina przyjechala w odwiedziny na dluzej, ze kasy bedzie malo bo od kwietnia juz nic nie dostane. -
Wróżko zdrówka dla dzieciaków. Rota brrrrr oby mały nie złapał.
Blondik a może napisz dlaczego przedszkola państwowe są lepsze od prywatnych?
U nas to samo mówią. Argumentują ze państwowe są bardziej kontrolowane.
Mniej na zarobek nastawione. Dodam żeńskiej chodzą do niby prywatnego. Niby bo tutaj płaci się tyle samo za oba plus czeka się w jednej kolejce, która gmina nadzoruje i przydziela miejsca. Oba są dofinansowane przez rząd.
Psotka. Pokaz foto testu
Muszę Hankę zważyć. Ona z miesiąc temu ważyła koło 11 kg. Wzrost nie wiem ale nosimy ubrani na 92. Chociaż za szerokie są na nią. 86 są ok ale krótkie
Młoda nie chciała zasnąć w domu bez szumiała. Na dworzu śpi bez niego. Ale się naszukałam. Jest a młoda w końcu śpi.
Robicie dzieciom smoothie? Moje poją np z jarmużu kiwi i banana. Dzisiaj H i L język szczypał. A maź ma alergie na kiwi , wiec podejrzewam ze i oni mogą mieć. Robicie może jakieś ulęknę koktajle ? Możecie coś dobrego polecić bez kiwi?WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
BESZKO na foto nic nie widac, naprawde. Jakby sie dalo temu czemus zrobic zdjecie to bym nie miala juz watpliwosci.
Zaczyna mnie ciagnac w dole brzucha. No ale z D tez ta mialam. Wtedy w 25dc bylam pewna ze przyjdzie @ i wieczorem wypilam sobie kieliszek bialego wina. Ahh do tej pory to pameitam, zimne, pyszne wino. Zebym wiedziala ze to bedzie wtedy moje ostatnie na wiele miesiecy to bym jeszcze bardziej sie rozkoszowala .
No ale temperatura z rana dzisiaj mnie zaskoczyla. 37,00..
Tylko spokoj moze mnie teraz uratowac
Blondik lubi tę wiadomość
-
IZOLEC powiem ci ze nie wiedzialam, ze nei powinnam biegac z rozstepem. Czy ja w ogole moge cokolwiek robic majac rozstep? W sensie jakies cwiczenia inne niz na jego zamkniecie? Teraz sie staram przykladac w koncu do tych cwiczen ale dluga droga przedemna. No i wiem, ze moj brzuch juz napewno nigdy plaski tak czy siak nei bedzie
-
Beszko, ja nie robię.. A to błąd, bo powinnam.. Tymek nie wypije, on nie lubi ani warzyw ani owoców ( moja klęska),, ale Patryk może by wypił.. Muszę poszukać.. Podobno dobre są z pietruszki, ale nie piłam..
Kotka, Ty jesteś tak rozdarta.. Mam wrażenie, że chciałabys i mieć pracę i być w ciąży.. Czy jeśli byś teraz zaszła to nie możesz tam iść na zwolnienie? Ja od roku bez kasy, na utrzymaniu męża
Wydaje mi się, że może być jak u Katji..
Patryka tak dusi, że muszę go ciągle bujac.. Tymek dostał tablet (no co poradzić), by chociaż on siedział cicho.. Obaj kaszla okropnie, czasem i ja..
Wymyśliłam twórczy poranek, który zakończył się.. Dwukrotna zmiana ubioru u Patryka, kłótnia chłopaków.. Patryk mnie wykonczy, musi mieć wszystko to co tymek, natychmiast..
Tymek ma zrobić pracę do przedszkola, temat :smog, wykorzystanie surowców i recykling. Co można zrobić w tej tematyce? Oczywiście wszystko z takich właśnie surowców wtórnych.. Mam już jakiś pomysł, bo ale jest on mój.. Jeszcze Tymka podpytam może i on ma, ale co wy byście widziały? -
BESZKO ja robie Mango Lassi . Czyli mago plus jogurt i troche mleka. Domi bardz o lubi i zawsze krzyczy "o mango lasi!"
Innych jeszcze mu nie robilam, musze sprobowac. Mysle ze z burakiem to by wypil.
KONWI na jakie zwolnienie? no wiesz, zajsc w ciaze majac prace to chyba idealne rozwiazanie , raczej nie ekstrawagancja.
-
Bardzo szczerze Wam zyczę i wierzę,ze Wasze przedszkola sa super i będziecie zadowolone. Nie będę się juz na ten temat wypowiadac, bo mnie znienawidzicie i stąd wykopiecie, hehe
Konwi, a ta praca ma być bardzo fantazyjna? Np. sukienka dla lalki z surowców wtórnych czy takie realne wykorzystanie pokazać, czyli np. co naprawdę z makulatury można otrzymac itp.
Konwi co dajesz chłopcom na kaszel?
Psotka, pokazuj ten Twój wykres
Dziewczyny, znowu nas czeka impreza na 20 osób...MAcie pomysł na jakieś szybkie danie na ciepło(najlepiej "jednogarnkowe"), którego nie będę robić całą noc? Jakies leczo, zapiekanka...chilli con corne...sama juz nie wiem co zrobic...
EDIT: Jeszcze jedno...czy wasze dzieci mają "koślawe stopy" ? Madzia am stwierdzone na kontroli z rehabilitacji,ale poza zaleceniem -kupować dobre buty" niby nic wiecej nie da się zrobić...doradzili Wam coś innego lekarze? JAkies wkładki do butów? Ćwiczenia? U J. w rodzinie najblizszej większośc kobiet ma koślawe stopy wiec to moze jakiś gen...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:23
-
hmm nie umiem wkleic tu miniatury Zapomnilam juz jak to sie robi. Ale wkleilam link
Ja jestem za chili con carne , robi sie raz dwa, nie kosztuje majatku, jest pychaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:27
Blondik lubi tę wiadomość
-
Konwi, ze jak? Ze dzieci maja prace do domu zadane z przedszkola? Omg! Ja bym nie robila, bo uwazam, ze przedszkole to przedszkole a szkola to szkola. Przyjdzie czas na odrabianie prac domowych.....no sorry
Blodnik, ja z tym przedszkolem, to nie zlosliwie a z czystej ciekawosci sie pytam. Bo nei wiem jak to w Pl jest.
Dania na szybko, no nic mi do glowy nie orzychodzi. Moze zobacz cos na mniammniam.pl jakies udka zapiekane razem z warzywami?
Psotko, dzieki za przepis na koktajl. Mi bardziej o koktajl z jarmuzem chodzilo. Co dodac, aby male chcialy pic. Owocowe, to pija jak cie prosze....a z tymi warzywnymi, to juz sie nagimnastykowac musze (oporcz L, bo ten to wsio lubi).
Ide robic nalesniki hamerykanskie na lunch. Starszak wlanse zadzwonil od kolegi, czy moze u niego zostac. Zabladzil po skzole w ogole od sierpnia Leon zaczyna sam chodzic do szkoly. I wracac do domu. Jemu chcemy gps z tel.kupic, bo mniej ufamyBlondik, Krokodylica lubią tę wiadomość