X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja dziś z H i L w domu. Naibiad mamy pójść do brata męża mego. Jego córka urodziny miała. Przez chwile miałam pomysł, aby Niemiec bo Tesciowa mnie wkurzyła i oglądać mi się jej nie chce. No ale przecież dziecko niczemu winne...

L i J nadal jakby podziebieni. Ale ponoć już noenzarazaja. My z mężem przeziębieni, a H to chyba nie przeziebieni a te 3 (bo by chyba już jakaś temp była czy katar?). Dziś kolejna noc nieprzespana.

Konwi. Dasz radę !! Sił życzę.

Ada. Tobie również zdrowia i nie czytaj Google !!!

Nena, ja to bym ciebie tez chętnie nawiedziła ;)

Psotko. Ja mam przeczucia jak Blondik ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za moją wizytę tonikt kciuków nie trzyma. :P
    Czekam w kolejce.

Blondik, konwalianka lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że może być super w przedszkolu prywatnym. Ale jak się pracuje "w danej branży "co nieco się wie :) mam nadzieję, że będziesz zadowolona. I powiem Ci Kroko że masz super niska cenę za przedszkole. Ja za żłobek bez dofinansowania miasta musiałabym płacić 1250zl plus jedzenie. Także ten...
    Sumii, z tego co pamiętam jak ci doradzają żeby pogłębić diagnozę i poczekać trochę :)
    Psotka trzymam kciuki

Kroko dej znać po wizycie :)

My dziś znowu do lekarza, Madzia kaszle jak gruźlik :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:38

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

u nas nocka taka se :/ Antek zlapal katar, nie wiem skad, nie wiem jak. w domu wszyscy zdrowi. takze jedzenie, spanie do kitu. Franek pojechal do zloba, choc boje sie czy nie zlapie tego rota :/ co prawda szczepiony i niby on i jedna dziewczynka jeszcze zadnych objawow nie maja, reszta polegla. oby go ominelo... pliss. poza tym auta nam sie znow sypia, co generuje kolejne koszty, wiec bidujemy :/

co do przedszkoli, to wedlug mnie prywatne, glownie ze wzgledu na ilosc dzieci i zaangazowanie kadry jakos mi sie lepsze wydaje. w naszym przedszkolu jest gora 10 dzieciaczkow, w zlobie podobnie. ciekawe to co Blondik napisala odnosnie programu przygotowujacego do szkoly. musze to sprawdzic. choc i tak uwazam, ze dla takich maluszkow najwazniejsza jest uwaga i indywidualne podejscie, co w publicznych placowkach moze byc utrudnione ze wzgledu na ilosc dzieci. nasz zlobek jest bardzo kameralny, poza tym Panie to kolezanki mojego meza i traktuja Franka wyjatkowo :) jestem bardzo zadowolona. poza tym je tam podobno bardzo ladnie i ma mase zajec dodatkowych. podobno jako jedyny rozkminil jak sie otwiera bramke od sali i teraz musza go pilnowac, bo otwiera sobie i dzieciaki za nim leca :D za to angielski ma w glebokim powazaniu :D dzieci ucza sie englisza, a ten bramke rozkminia :D choc dzisiaj z rana przyniosl ksiazeczki i mowi "book" :D takie to moje dziecko ma podzielna uwage hehe ;)

kurcze, musze zrobic morfologie Antkowi, bo ostatnio babka powiedziala, ze cos blady. no ale znow sie katar przypaletal i ooo :/ dupa. Frankowi tez chce zrobic, bo od dluzszego czasu stanal z waga. okolo 12kg wazy i nie chce ruszyc do przodu :/ i juz mam jakies schizy... ehh. ile waza Wasze dzidziole w wieku Franka? Beszka? Kroko? Psotka? Zgredzia? Lara?

ok, ide odpoczywac poki mlodziez spi. milego dzionka wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, to trzymam kciuki aby nic nie złapał. Co do wagi, to chyba nie jest mało.. Mojej koleżanki syn, wciska był na bilansie 2 latka i waży 12,200.. A auto, brr, współczuję, bo to kopalnia pieniędzy, jak dom zresztą..

Kroko, trzymam kciuki

Zgredka, nie ukrywaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 10:48

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko no ba trzymam z całych sił :)
    Blondik zdrówka dla Madzi może banki?? u nas pomagaja bardzo

my dziś na casting do pokazu mody no i w srode lub czwartek bedzie łóżko piętrowe dziewczyn :) pow spania 200x90 :)

przygotowałam tarte na obiadek zaraz jedziemy po Zuze :)

Zdrówka Adu

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas waga 12,5 kg wazona na 20 miesięcy a moja gaska Zuzia lat 7 i 8 miesięcy 22,9kg hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test podobnie jak wczoraj choc mam wrazenie znowu ze cos widze ale moj maz twuerdzi zem nienormalna i nic tam niema.
    Juz mu sie wyplakalam, ze jak to ciaza to do prqcy znowu przez kolejne 2 lata nie pojde, ze domu nie kupimy i bedziemy sie nadal kisic w tym malym mieszkanku, ze nie mam miejsca zeby moja rodzina przyjechala w odwiedziny na dluzej, ze kasy bedzie malo bo od kwietnia juz nic nie dostane.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko a jak twoje uczucia wzgledem Antka.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko zdrówka dla dzieciaków. Rota brrrrr oby mały nie złapał.

Blondik a może napisz dlaczego przedszkola państwowe są lepsze od prywatnych?
    U nas to samo mówią. Argumentują ze państwowe są bardziej kontrolowane.
    Mniej na zarobek nastawione. Dodam żeńskiej chodzą do niby prywatnego. Niby bo tutaj płaci się tyle samo za oba plus czeka się w jednej kolejce, która gmina nadzoruje i przydziela miejsca. Oba są dofinansowane przez rząd.

Psotka. Pokaz foto testu ;)

Muszę Hankę zważyć. Ona z miesiąc temu ważyła koło 11 kg. Wzrost nie wiem ale nosimy ubrani na 92. Chociaż za szerokie są na nią. 86 są ok ale krótkie ;)

Młoda nie chciała zasnąć w domu bez szumiała. Na dworzu śpi bez niego. Ale się naszukałam. Jest a młoda w końcu śpi.

Robicie dzieciom smoothie? Moje poją np z jarmużu kiwi i banana. Dzisiaj H i L język szczypał. A maź ma alergie na kiwi , wiec podejrzewam ze i oni mogą mieć. Robicie może jakieś ulęknę koktajle ? Możecie coś dobrego polecić bez kiwi?

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO na foto nic nie widac, naprawde. Jakby sie dalo temu czemus zrobic zdjecie to bym nie miala juz watpliwosci.

Zaczyna mnie ciagnac w dole brzucha. No ale z D tez ta mialam. Wtedy w 25dc bylam pewna ze przyjdzie @ i wieczorem wypilam sobie kieliszek bialego wina. Ahh do tej pory to pameitam, zimne, pyszne wino. Zebym wiedziala ze to bedzie wtedy moje ostatnie na wiele miesiecy to bym jeszcze bardziej sie rozkoszowala ;D.

No ale temperatura z rana dzisiaj mnie zaskoczyla. 37,00..

Tylko spokoj moze mnie teraz uratowac :D

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotko a mnie się wydaje ze smutno ci będzie, jesli @ przyjęcie. No ale tylko ki się wydaje, wiec pewnie się mylę ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO Matki Natury nie da sie oszukac, jestem kobieta i w jakis sposob jestem na rozmnazanie zaplanowana ;P wiec napewno bedzie mi tez troche smutno jak przyjdzie @, to prawda. Serce chcialo by pewnie II ale umysl mowi stop.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOLEC powiem ci ze nie wiedzialam, ze nei powinnam biegac z rozstepem. Czy ja w ogole moge cokolwiek robic majac rozstep? W sensie jakies cwiczenia inne niz na jego zamkniecie? Teraz sie staram przykladac w koncu do tych cwiczen ale dluga droga przedemna. No i wiem, ze moj brzuch juz napewno nigdy plaski tak czy siak nei bedzie :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, ja nie robię.. A to błąd, bo powinnam.. Tymek nie wypije, on nie lubi ani warzyw ani owoców ( moja klęska),, ale Patryk może by wypił.. Muszę poszukać.. Podobno dobre są z pietruszki, ale nie piłam..

Kotka, Ty jesteś tak rozdarta.. Mam wrażenie, że chciałabys i mieć pracę i być w ciąży.. Czy jeśli byś teraz zaszła to nie możesz tam iść na zwolnienie? Ja od roku bez kasy, na utrzymaniu męża :)
    Wydaje mi się, że może być jak u Katji..

Patryka tak dusi, że muszę go ciągle bujac.. Tymek dostał tablet (no co poradzić), by chociaż on siedział cicho.. Obaj kaszla okropnie, czasem i ja..

Wymyśliłam twórczy poranek, który zakończył się.. Dwukrotna zmiana ubioru u Patryka, kłótnia chłopaków.. Patryk mnie wykonczy, musi mieć wszystko to co tymek, natychmiast..

Tymek ma zrobić pracę do przedszkola, temat :smog, wykorzystanie surowców i recykling. Co można zrobić w tej tematyce? Oczywiście wszystko z takich właśnie surowców wtórnych.. Mam już jakiś pomysł, bo ale jest on mój.. Jeszcze Tymka podpytam może i on ma, ale co wy byście widziały?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO ja robie Mango Lassi :D. Czyli mago plus jogurt i troche mleka. Domi bardz o lubi i zawsze krzyczy "o mango lasi!"
    Innych jeszcze mu nie robilam, musze sprobowac. Mysle ze z burakiem to by wypil.

KONWI na jakie zwolnienie? no wiesz, zajsc w ciaze majac prace to chyba idealne rozwiazanie :), raczej nie ekstrawagancja.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo szczerze Wam zyczę i wierzę,ze Wasze przedszkola sa super i będziecie zadowolone. Nie będę się juz na ten temat wypowiadac, bo mnie znienawidzicie i stąd wykopiecie, hehe :)

Konwi, a ta praca ma być bardzo fantazyjna? Np. sukienka dla lalki z surowców wtórnych czy takie realne wykorzystanie pokazać, czyli np. co naprawdę z makulatury można otrzymac itp.
    Konwi co dajesz chłopcom na kaszel?

Psotka, pokazuj ten Twój wykres

Dziewczyny, znowu nas czeka impreza na 20 osób...MAcie pomysł na jakieś szybkie danie na ciepło(najlepiej "jednogarnkowe"), którego nie będę robić całą noc? Jakies leczo, zapiekanka...chilli con corne...sama juz nie wiem co zrobic...

EDIT: Jeszcze jedno...czy wasze dzieci mają "koślawe stopy" ? Madzia am stwierdzone na kontroli z rehabilitacji,ale poza zaleceniem -kupować dobre buty" niby nic wiecej nie da się zrobić...doradzili Wam coś innego lekarze? JAkies wkładki do butów? Ćwiczenia? U J. w rodzinie najblizszej większośc kobiet ma koślawe stopy wiec to moze jakiś gen... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:23

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm nie umiem wkleic tu miniatury :P Zapomnilam juz jak to sie robi. Ale wkleilam link :P

Ja jestem za chili con carne :D, robi sie raz dwa, nie kosztuje majatku, jest pycha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 12:27

Blondik lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, ze jak? Ze dzieci maja prace do domu zadane z przedszkola? Omg! Ja bym nie robila, bo uwazam, ze przedszkole to przedszkole a szkola to szkola. Przyjdzie czas na odrabianie prac domowych.....no sorry

Blodnik, ja z tym przedszkolem, to nie zlosliwie a z czystej ciekawosci sie pytam. Bo nei wiem jak to w Pl jest.

Dania na szybko, no nic mi do glowy nie orzychodzi. Moze zobacz cos na mniammniam.pl jakies udka zapiekane razem z warzywami?

Psotko, dzieki za przepis na koktajl. Mi bardziej o koktajl z jarmuzem chodzilo. Co dodac, aby male chcialy pic. Owocowe, to pija jak cie prosze....a z tymi warzywnymi, to juz sie nagimnastykowac musze (oporcz L, bo ten to wsio lubi).

Ide robic nalesniki hamerykanskie na lunch. Starszak wlanse zadzwonil od kolegi, czy moze u niego zostac. Zabladzil po skzole ;) w ogole od sierpnia Leon zaczyna sam chodzic do szkoly. I wracac do domu. Jemu chcemy gps z tel.kupic, bo mniej ufamy ;)

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli rozumiem ze chcesz jakies warzywa przemycic. No zamaskuj je mango, burakiem, pomaranczem, daktylami. Moj raz pil nawet pomarancz+cytryna+imbir+czosnek :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ