X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka google pomogły;) Alice Munro czytałaś jej ksiażki?jakie?
    Monika Schwaja jestem nudziara

Zadzwonilam do mamy niech robi zapasy chusteczek i plynu w Biedrze;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, lubie Biedronke :) pozatym mam ja prawie pod domem :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo dostałam :) dzięki. Polowałam na pudełko w szczególności :) Teraz jestem zadowolona...

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra pytanie z innej beczki, która zna się na kwiatach?
    Dlaczego usychają liście anturium???? przecież podlewam ;) stoi na oknie południowym więc ma ciepło ale stoją też dwa inne anturium i tamte rosną ok a to coś marnieje :/ no i zamioculcasowi młode liście żółkną ktoś coś wie?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Nooo dostałam :) dzięki. Polowałam na pudełko w szczególności :) Teraz jestem zadowolona...
    jaka torpeda :D gratuluję :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    jaka torpeda :)
    No ba :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dobra pytanie z innej beczki, która zna się na kwiatach?
    Dlaczego usychają liście anturium???? przecież podlewam ;) stoi na oknie południowym więc ma ciepło ale stoją też dwa inne anturium i tamte rosną ok a to coś marnieje :/ no i zamioculcasowi młode liście żółkną ktoś coś wie?

moze za duzo wody? w okresie zimowym kwiaty nie musza byc czesto podlewane :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

MALENQ - mam pytanie. Kiedy wykryli u twojej malutkiej, ze ma jakas wade na sercu? Na polowkowych

Nie, na połówkowych było wszystko w porządku..
    Teraz na USG III trymestru...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie znam na suszeniu kwiatow :)

Maniek: czytalam uciekinierki (chyba taki tytul).. mialam potem cos kupic, ale po opisach z tylu wydalo mi sie, ze wszystkie o podobnej tematyce..

Psotka: tez czytam klasyke wlasnie, dzis zamierzam skonczyc Imie rozy.. poczatkowo szlo powoli, ale sie rozkrecilam, z Rosjan czytalam Martwe dusze, ale nie dalam rady do samego konca (terminy w biblio) zreszta nie podeszli mi.
    Teraz nie mam na nic pomyslu, podsuneli mi tylko szatanskie wersety..

A potem znowu poczytam lekkie, tak staram sie naprzemiennie :)
    Musisz byc szczupla skoro w 20 tyg widac bylo ruchy, przez moje tluszcze to chyba w 40 cos zobacze :/ ale na razie to takie drobne puk puk

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    moze za duzo wody? w okresie zimowym kwiaty nie musza byc czesto podlewane :/
    raz w tygodniu czyt. jak mi się przypomni...to raczej nie to, przestawiłam w inne miejsce więc zobaczymy

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh Zgredka, chyba mamy podobna budowe ciała tzn. tłuszczyku, bo co napiszesz to tak jakby o mnie :P

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Ja sie znam na suszeniu kwiatow :)

Maniek: czytalam uciekinierki (chyba taki tytul).. mialam potem cos kupic, ale po opisach z tylu wydalo mi sie, ze wszystkie o podobnej tematyce..

Psotka: tez czytam klasyke wlasnie, dzis zamierzam skonczyc Imie rozy.. poczatkowo szlo powoli, ale sie rozkrecilam, z Rosjan czytalam Martwe dusze, ale nie dalam rady do samego konca (terminy w biblio) zreszta nie podeszli mi.
    Teraz nie mam na nic pomyslu, podsuneli mi tylko szatanskie wersety..

A potem znowu poczytam lekkie, tak staram sie naprzemiennie :)
    Musisz byc szczupla skoro w 20 tyg widac bylo ruchy, przez moje tluszcze to chyba w 40 cos zobacze :/ ale na razie to takie drobne puk puk

Imie Rozy czytalam ale lata temu. Bardzo sie wciagnelam i rysowalam sobie plany bibklioteki :D. Opisy sa ciezki bo dlugie :P
    Ja wlasnie licze na to ze lekkie ksiazki bede w stanei poczytac jak dziecko juz bedzie. Moze wroce wtedy do fantasy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spadam się zdrzemnąć bo moje psisko już chrapie ;)
    Kroko jestem z Tobą myślami, daj znać co i jak <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa: :D
    co prawda (coprawda?, nie to brzmi jakos glupio, a raczej wyglada) wczoraj ruchy w srodku wydaly mi sie wieksze i polozylam tam reke (podbrzusze) i jakby poczulam pod reka, ale nie wiem czy sobie nie wkrecilam

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaaaaaaaaaaaaaać...cholera chciałam na jutro wziąć wolne ale szef mnie ubiegł i mam wyjazd służbowy...jadę z nim więc będzie fajnie.

Tak piszecie o książkach też uwielbiam czytać ale ja lubię albo erotyki albo fantasy...wszystko co chciałam już przeczytałam jakby któraś z Was miała podobne zainteresowania to poproszę.

Konwalia Ty chyba jakiś czas temu pisałaś że możesz jakiegoś erotyka polecić?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :) witamy sie z Gdyni <3

jak ja sie stesknilam..nie tylko za rodzina (oni dosc czesto nas odwiedzaja w Norwegii), ale za moim miastem <3

nie przeczytalam dokkadnie tego co naskrobalyscie przez ostatnie pare dni, za co bardzo przepraszam.

Konwalianko, mam nadz.,ze z Twoim synkiem wszystko dobrze i nie bedzie sie jeszcz epchal na ten swiat.
    podczas ciazy z Leo rowniez wyciekaly mi wody, na tym samym etapie ciazy co Tobie teraz. polezalam troszke i bylo ok :) ba! nawet wielka przeprowadzke i remont nowego mieszkania zorganizowalam ;) bedzie dobrze :)

Tamka, ja postepy na budowie?

Kroko, mam nadz.,ze u Was wszystko ok. kiedy lekarz? udalo Ci sie dodzwonic?
    mnie czesto w nocy przy zmianie pozycji, okropnie boli podbrzusze...ale trwa to chwile i przechodzi. u mnei to wiezadla. mam nadz.,ze u ciebie to nic powaznego. koniecznie daj znac, jak juz bedzie po wizycie.

Moja mala od przylotu do PL baaaaardzo malo sie rusza. prawie w ogole, a jest bardzo ruchliwym dzieckiem. juz sie martwic zaczelam. w pon. ide do mojego ginka, ale chyba dzis zadzownie do znajomej lekarki, ktora ma gabinet niedaleko domu rodzicow. chcialabym przed weekendem upewnic sie, ze wszystko dobrze tam u niej :)

widze, ze sporo nt. jezyka polskiego i bledow bylo ;) z gory przepraszam, jesli u mnei pojawiaja sie bledy lub poprzestawiane litery, ale najczesciej pisze z iPada lub Iphona, gdzie mam ustawione 3 rozne slowniki i czesto poprawia mi konkretne slowa....oprocz tego, najczesciej pisze w pospiechu (tak tak ....2 dzieci plus praca...niestety czesto nie mam czasu, by na spokojnie usiasc, napisac i jeszcze zredagowac przed wyslaniem - najczesciej ostatnia czynnosc zostaje pominieta ;) ).

dzis moj maz ma przyleciec do nas na weekend. mam nadz.,ze samolot nie zostanie odwolany ze wzgl. na silny wiatr, ktory zapowiadaja :( juz sie stesknilam!!!

Malenq, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Yas, daj znac czy dostałas :)
    i jak tak lecisz to na drzewa uwazaj :P

Kroko, dodzwoniłas sie???

nie, dzwonie regularnie co pol godziny i na razie ma wylaczony tel

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko WITAMY WITAMY na ojczystej ziemi:)

Kroko odezwij się....
    edit: już jesteś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 13:11

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Oo i ta babka co nobla dostala rok temu chyba kanadyjka, o babkach pisze... Jak ona sie zowie hmm cos chyba na m munro? Jestem na tel wiec nie moge sprawdzic..
    lubie tez polskie ostatnio czytalam "jestem nudziara" ale zapomnialam czyje (nie grocholi)

z tego co kojarze to szwaja napisala, bardzo lekkie i dowcipne

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek pewnie że mogę.. nie bedę polecać standardów, typu: Gray..ale np. Crossfire, Trylogię trzech i wiele wiele innych mam za sobą (w natłoku starań przeczytałam ich z 150 i baardzo wzrosło mi libido, mąż był prze szczęśliwy) wyślij mi adres email :P

Kroko, no taki ból to nie przelewki..
    Beszka, dziękuję.. dziś wizyta, więc zobaczymy co i jak się zmieniło w ciągu tygodnia..

Melanq oj nie zazdroszczę tych cichych momentów..sama to przeżyłam, gdy wracaliśmy do domu..mały "milczał" od 13 do 20.. nic nie działało..do tego miałam skurcze, więc byłam już baaardzo zestresowana , zresztą mąż też..

Kroko, a Ty nie masz wizyty o 14? cos mi się ta godzina kojarzy..ja dopiero o 17.. niedługo po Tymka i w drogę..

co do proszków i takich tam.. to wyjdzie w praniu.. Tymek miał taką alergię, że skończyło się na mydlinach biały jeleń.. a wczesniej prałam w dzidziusiu..same zobaczycie.. podobnie jest z kosmetykami.. co do pieluch, to dadę stosowałam, lidlowskie też, bo mi odpowiadały..ale na pierwsze miesiące i tak stawiam na pampersa.

Bez mojej zgody czytałam - niezłe.. polecam także: Coś pożyczonego, Coś niebieskiego i jeszcze jedna jest z tej serii, ale zapomniałam tytułu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 13:52

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ