X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik zdrówka ach te choróbka wszystko przez ta pofyrtana pogode :(

ide robic botwinke :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka jestem w szoku o.O Myślałam, że w NO standardy leczenia są zupełnie inne (tzn lepsze) niż w PL o.O A tu takie zaskoczenie... Ja bym nie popuściła... Szła bym do lekarzy, do jakiejś izby lekarskiej, składała skargi itp.
    Jak to lekarce się nie chciało szukać?! No to jest dla mnie nie do przyjęcia o.O

Psotka współczuję... Ja bym nie mogła chyba patrzeć jak moje dziecko płacze, i jej tak zostawić :( No ale z brzuchem i małym dzieckiem nie jest łatwo... Nie wiem, czy ja też nie będę zmuszona skorzystać ze żłobka... Bo z bliźniakami i Marychną chyba nie dam sobie rady... A nie mam nikogo, kto by mi pomógł...

Biedroneczko no właśnie jednojajowe to jedna podzielona komórka, czyli od podziału powinny równo rosnąć a różnice mogą być ale znikome a nie 4 dni. Wg dr z Gamety to jest spora różnica i jemu się to nie podoba (ale nic nie jest przesądzone), także pozostają modlitwy i czekanie do 19 maja, na kolejne USG. Jednak są w osobnych pęcherzykach, więc jeśli mniejszemu się nie uda to większemu nic nie grozi... Ehhh... Zawsze coś musi się dziać niedobrego...
    A wiecie, że jednojajowe będą takie same i tej samej płci? Ale by były jaja jakbyśmy mieli jeszcze dwie dziewczynki :D Muszę do Łucji wybrać jeszcze jedno imię :D

Lara ja jestem do tej pory w szoku :D Małżon również :) Zwłaszcza, że jak wróciłam to mu powiedziałam, że ciąża jest i nic jej nie grozi, ale... Mamy za mało łóżeczek, wózków i siedzeń w aucie :D Aż miał chłopina łzy w oczach ;)
    Nie wiem jak ogarniemy opiekę nad całym "miotem" ;D Ale skoro kobiety jakoś sobie radzą to i ja dam radę :)
    Można? Można! ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/118ca9b26010.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 11:48

Biedroneczka83, LaRa, marissith lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska masz racje damy rade wkoncu kto jak nie my :)

Ja mojego okruszka leniuszka widziałam wczoraj a juz bym chciała znowu hehehe a tu trzeba czekać conajmniej miesiąc ale licze ze wreszcie pokarze co ma miedzy nogami i pomacha do mnie bo narazie non stop spi hehehe

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dla odmiany noc całkiem ok. Tylko teraz spać ni chce a ja miałam plany na releks

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Anusia. Standardy leczenia uważam, ze tutaj są jednak wyższe. Plus pacjent traktowany jest jak człowiek. No ale jak wszedzimmozna trafić na lepszych i gorszych lekarzy. To co np.teeraz dzieje się z leczeniem mojej mamy w PL tez zasługuje na Uwagę w TVN a fakt, ze w ogóle zator miała to spr. do sądu. Była u lek w piątek, poniedziałek i wtorek. Nic nie wspomnieli o zatorze. Dopiero my ja do prywatnego kardio zawieźliśmy i ten skier. Ja do szpitala. Tam w stanie krytycznym czekała 12 godz. Na przyjęcie ....także ten ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • ara Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to już wiem czemu o nieludzkiej porze się obudziłam i spać nie mogłam!
    Anuśka jeszcze raz podwójne gratki! maluszek na pewno nadgoni :)
    piri gratki a beta fiu fiu! ;)
    blondik zdrówka dla Madzi, Beszko dla Was też!
    Lara coś wybierzesz, a nawet jakby miał w bodziaku wychodzić, to lato już będzie... ;)
    widzę, że wczoraj był dzień wizyt, my też podglądaliśmy nasze maleństwo - kluska sobie smacznie spała aa właściwie to prawdopodobnie pan klusek! ja tam ledwo głowę potrafię zobaczyć na tym usg, jeszcze nie pojmuję jak można stwierdzić kto tam mieszka o.O na razie traktujemy oczywiście te wieści z lekkim przymrużeniem oka... chociaż mam wrażenie, że mąż urósł od wczoraj nieco ;D no i tak fajnie, osobowo się zaczyna robić co oznacza, że remont trzeba uskutecznić ;)
    miłego dzionka, w końcu jakaś normalna pogoda się zrobiła :)

Anuśka, LaRa, Krokodylica, Izoleccc, marissith lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko nasza służba zdrowia to jest totalna porażka... Ja chodzę tylko prywatnie i codziennie się zastanawiam po jaką cholerę te składki płacę :/

Ara nie lecicie z pisklakiem na jakieś wakacje? Czy już osiadłaś na dobre ;)

Biedra czyli jeszcze nie wiesz co tam w brzuszku siedzi?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodze z dziecmi publ do baszej przychodni i jestem bardzo zadowolona, sama tez jak cos mnie lamie bo przychodnie mam naprzeciwko kaltki (dla dzieci w centrum)

Beszko: jestem z malym na l4 do wtorku: maly ma glownie katar i juz mokry kaszel, wiec idzie ku lepszemu. Wode morska ma taka jak zalecil lekarz (byl inny na zastepstwo) co lekarz to inne leki, ale nie dal zasnych lekow tylko tw wide inna i nebulizowac sola..

Bede robic ten miodek mniszkowy co Anuska (nawet z jej przepisu)
    Wiecie ile mozna ogladac programow o aukniach slubnych? Tysiace. Nawet sie juz zleczylam. I cora bardziej podoba mi aie projekt mojej ;)
    Moj chlop tez ma wolne wiec wszystko zalatwilismy okolodomowego

Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • ara Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka składki płacisz, żeby dać ZUSowi powód do nalotów w razie L4!!! :P
    ehh wakacje, nawet mi nie mów... nie mamy zgody :( budapeszt odwołałam, australię odwołałam, nieopacznie mamy jeszcze chiny i japonię na grudzień, ale to trochę poza moim wyobrażeniem na razie :P możemy jechać w tym roku, czyt. w ciąży w góry albo nad morze, ale to dopiero koniec sierpnia/wrzesień... ale co tam - ptaszyna najważniejsza, nadrobimy wakacje w trójeczkę (już planuję sesese) ;)

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska no nie wiem ale nie ważne ważne zeby zdrowe było bo czekamy z niecierpliwoscia juz na listopad :)

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no jak pełnia to wszystko jasne. ;)

Ara gdzie ta ładna pogoda? Bo u mnie tragedia, leje.

Anuśka nadrobi maluszek.

Kotka nie wiem co Ci poradzić bo sama stoję przed podobnym dylematem. Zobaczę czy Zuzi spodoba się w przedszkolu i od tego uzależnię swoją decyzję.

Beszka współczuję tego pępuszka :(

Blondik biedna Madzia. :(
    A ona chodzi do żłobka czy z Tobą w domu jest?

Anuśka lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko w krainie podziemnej pomarańczy! ;D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara powiem Ci że i tak jakoś mnie omijają ZUSowe hieny ;) Ja od stycznia jestem na L4 bo najpierw Marychna chorowała, później po poronieniu miałam szpitalnego zwolnienia miesiąc, po czym od razu wskoczyłam na L4 od psychiatry bo się lekko załamałam no a teraz znowu ciążowe :D A że ciąża bliźniacza, to wysokiego ryzyka, więc niech wpadają na kawę :) I tak siedzę sama w domu :D

Zgredzia pochwal się syropkiem z mniszka jak już zrobisz :) U nas wszyscy go lubią nawet herbatę nim słodzimy :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ale rozumiem że siedzisz faktycznie w domu i nie wychodzisz nigdzie?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Anuśka ale rozumiem że siedzisz faktycznie w domu i nie wychodzisz nigdzie?

Nie no czasem na spacerek z małą skoczę albo do babci na kawę :) Nie muszę leżeć więc nie leżę :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze tyle maluszków się posypało..oby tak zostało :)

Anuśka, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z rozmowy. Do 2 tyg dadza mi znac.
    Przyjechalam 1h za wczesnie! Katastrofa generalnie bo wychodzi na to ze zamotana jestem :(. Jestem w sumie ale to wina mojego telefonu. W Grecji zapisalam sobie w kalendarzu ze spotkanie jest o 13tej. A telefon po przylocie zmienil czas i zmienil tez godziny w kalendarzu! Tak mi sie cos wydawalo ze mialo byc o 13tej no ale wolalam przyjechac za wczesnie niz za pozno....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Aaa no jak pełnia to wszystko jasne. ;)

Ara gdzie ta ładna pogoda? Bo u mnie tragedia, leje.

Anuśka nadrobi maluszek.

Kotka nie wiem co Ci poradzić bo sama stoję przed podobnym dylematem. Zobaczę czy Zuzi spodoba się w przedszkolu i od tego uzależnię swoją decyzję.

Beszka współczuję tego pępuszka :(

Blondik biedna Madzia. :(
    A ona chodzi do żłobka czy z Tobą w domu jest?

KROKO ale ty chyba w domu mieszkasz no nie? Jakbym miala chate z ogrodkiem to bym sie nie zastanawiala i wziela mlodego do siebie ale w tym mieszkaniu gdzie musze ciagle 2 pietra czasem z zakupami wlazic i zlazic nie bardzo mam ochote sie kisic z Domim. Tzn ja sie moge kisic ale on na pewno chetnie by, przynajmniej latem byl ciagle na dworze a zima to tez chyba szaleju bym z nim dostala. Ah sama nie wiem.

Zadna niania tez sensu nie ma bo niby jakby to mialo byc? Ze ona do nas przychodzi i razem siedzimy ;D?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie słońce i ciepło nareszcie.
    Kotka i co powiedziałaś o ciazy? Ze żłobkiem tak czasem bywa nie łam sie czasem Domi bedzie popłakiwał wg mnie to normalne ... czasem tez do pracy mi sie chodzić nie chciało ale w ciagu dnia sie rozbryka z dziećmi takze wg mnie luz. Zapytaj panią jak sie zachowuje w ciagu dnia gdy pobyt zaczyna od płaczu.

Anuska tak jednojajowe to takie same:) ale uwaga tylko z wyglądu- moje bratanice sa identyczne z wygladu a charakter to jak woda i ogień. A i tez były rozne wagowo az do porodu ( ciąża jednojajowe i jednokosmowkowa) takze jedna obżerała druga:) ale po porodzie ta lżejsza nadrobiła szybko z nawiązką. Wg lekarza mojej bratowej jednojajowe i jednokosmowkowe to najcześciej dziewczynki. ... super imię:)

Beszko zdrowka dla Haneczki. Lekarz do bani tez bym skargę smarowała.
    Przepraszam nie pamietam co wiecej bo noc do dupy jedna spała ( mniejsza) ale druga cos płakała i dzis rano chrypka i katar i mówiła ze ja boli ząbek ... chyba czas na piątki nadszedł. Poza tym byłam dzis na szkoleniu, nuda wiec uciekłam wcześniej.... no nic idę myć podłogę zanim powieki mi opadną.

Anuśka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek nie powiedzialam narazie. Zobaczymy czy w ogole mnie chca. Jak beda chcieli to sie zaczne zastanawiac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2376 2377 2378 2379 2380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ