Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
Melduje sie w No...juz od czw.jestesmy, ale czasu brak. Was tez tak po lebkach orzeczytalam, przepraszam
Dzisiaj znowu bylam na kursie. Hanka nadal orzeziebiona. Od wielkanocy. Apetytu brak. W czw.lekarz.
Co do orzedszkola, to ile osob tyle opini - czy jak to sie mowi ja chcialam starszaka szybko poslac do orzedszkola, bo byl gotowy. Mlodszy poszedl , gdy skonczyl 2 lata, nie dlatego bo byl gotowy, ale dlatego bo musial. I to byl blad. Efekt taki, ze do dzisiaj niecierpi przedszkola. Mial teraz dwa dni adaptacji w szkole, bo od sierpnia idize, to pow.,ze do przedszkola juz nie wraca. Oczywiscie nastepnego dnia, poinformowany, ze musi pojsc do przedszkola, ryczal, wyl, rzucal sie na podloge.
Hanka tez nie jest gotowa, aby pojsc do orzedszkola, ale w chwili obecneij nie mam wyjscia. Musi pojsc. Niani brak. Pocieszam sie, ze pracuje 50% i mam nadz, ze do przyszych wakacji, to sie nei zmieni.
Takze wszytsko od dizecka zalezy. Przerobilam dwa rozne przypadki
Maz chory, wiec wiece jakie katusze orzechodze moja rodzinka ma orzyjechac w czerwcu.....juz sie doczekac nie moge.
Milego wieczoruKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie, chyba zostawię sobie tą decyzję na sierpień, wtedy Zuzia może chodzić na godzinkę dziennie do przedszkola i po prostu zobaczę czy jej się tam spodoba itd.
Zuzia dzisiaj cały dzień w majtkach, bez pieluszki. Dwa razy się zsikała, a tak to szło do nocnika.piri piri, MANIEK, Biedroneczka83, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Hola,
Moja dzien tez zaczela od "siusiu" na nocnik..
Kroko: a Twoja sama mowi ze chce czy ja sadzasz i pytasz? Ja swoja pytam, raz mowi ze tak i siada a czasem odmawia, czasem tez sama wola. (Zlobek to dobra rzecz)
Maly spi ja przy nim leze z bolem glowy lekkim. Dzis mamy lekarza ale kaszlal w nocy wiec nie bede szla do pracy (wczoraj nie poszlam rano ale jak moj wrocil z roboty to skoczylam i wszystko zrobilam)..
Zobaczymy co powie lekarz tym razem ja wezme l4 (jesli bedzie trzeba) -
Hej,
Siedzę w labie i czekam na pobranie krwi i sprawdzenie wapnia. Chodzic nie mogę, jest masakra, ginka w związku z poprzednim rozejściem sie spojenia kazała mi jak najszybciej wykonać badanie. Z łóżka wstawałam jęcząc "o Jezu" jak babinka 90 letnia.
Gratuluje wam siuskow w nocniku, tez sie musze za to juz konkretnie wziąć
Dziś mama wraca do domu (przyjedzie końcem miesiąca) wiec korzystając z okazji skocze do ciucholandu. Nie byłam juz z rok. Mam nadzieje na jakieś perełki.
Zdrowka potrzebującym i miłego dnia. Ja dziś zaczynam ostatni 9 msc. Wow -
Hej widzę ze sezon na nocnik otwarty:) gratulacje.
Lara oj Ty to sie umeczysz z tym spojeniem. Szybko mi ta Twoja ciąża przeleciała:) jeszcze chwilka i synuś bedzie
Kroko dobra decyzja poczekaj i sama zdecyduj.
Ja odciągam mlesio i na 14 lecę do biura. Dzis muszę do 17:00 posiedzieć bo mój pracownik idzie do lekarza.
Jagoda z każdym dniem zaskakuje nas czymś. Wczoraj wróciła ze żłobka i mówi ze ciocia zrobiła jej nunu ... pytam dlaczego zrobiła jagodzie nunu ? A ona mówi bo Jadoda weszła na stolik!Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
ooo ja to laktator muszę chyba wystawić na sprzedaż.. nie przydał się tym razem, przy małej miałam jakieś wielkie cycki,a tu jakby puste, no ale mały jakoś je cały czas..
myślę, że już nie będzie potrzebny, acz gdy wchodze do ciucholandu i widzę fajne malutkie ubranka to aż żal..
aha co do ciucholandów to staję się powoli mistrzem
kiedyś wyłapałam taką torebkę z trójkątów połamanych, patrzę na wysokie obcasy, a tam taka totebka wystąpiła w sesji (i to nie z modelką, tylko ona sama jako główna rzecz)
albo ostatnio wzięłam sukienkę w modnym w tym sezonie princie dżungli
szał
Maniu: u mnie podobnie, choć moja ma swoje słownictwo które rozumiemy i nie spieszno jej do uczenia się (przykłady: apoń to kabanos, apa-kanapka, zoń-wstań)Biedroneczka83, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Czesc..
no to raz jeszcze..buu
u nas też zalatany czas..jest mnie mniej..nie mam na nic czasu...
Tymek dostał sie do szkoły do której chcemy, uff..kamień z serca, bo byłby płacz..a i dla nas logistycznie fajnie..jeżdzi autobus i dzieci sąsiadów chodzą, wiec będziemy się dzielić w wożeniu dzieci
Ja codziennie odwiedzam przedszkola dla Patryka.. też biję sie z myślami gdzie i jak.. mam dwa na oku.. jedno już odrzuciłam, bo cena mnie powaliła..a niby najblizej i po sąsiedzku.. Tymek tam chodził.. byłoby spoko, ale kurcze 1000zł to kapkę dużo..wiec mam dwa albop za 800 albo za 500, to drugie nie jest mi znane.. właściciel trochę w gorącej wodzie kompany..sama nie wiem.. niby w grupie 20 dzieci i 3 panie.. w tym za 1000 22 dzieci i 4 panie, w tym za 800 16 dzieci i 2 panie.. tansze ma angielski 3 razy w tyg plus 1 francuski plus inne muzyczne zajęcia.. czujecie , ze dla 2,5 latka mozna zajęcia z aikido zamówić(?) lekka przesada, no ale ok.. logistycznie najdalej domu, choć po drodze do szkoły Tymka..nie wiem na co sie decydować..bo musimy już teraz..miejsc już nie ma zbytunio...
My już od dawna bez nocnika..wpadki już się rzadko zdarzają.. najlepiej sam woła "na wyjazdach", wyjściach.. w domu sama sadzam. Na noc zakładam pampersa ale jest już od miesiaca suchy. Niestety..kupy robi w majtki nie umiem go tego oduczyć.. wchodzi za łóżko albo do szafy i robi, woła po fakcie..czasem złapie go "w trakcie" to jeszcze "dociśnie " na nocniku..no ale jednak to problem..
gratuluje Waszych postępów nocnikowych, codziennie do przodu.!
Mam bardzo zajęte weekendy do końca lipca..
ten najblizszy - Tymek na turniej, za dwa tygodnie jedziemy po mięso i wyroby w niego do teściów, za trzy ja jadę z siostrami do Zakopanego, za cztery Tymek ma urodziny i robimy, za pięc - jedziemy na komunię, za sześć jedziemy na urodziny do znajomych, za siedem - wolny weekend! uff a za osiem, jedziemy na wakcje.. dwa tygodnie..no i póżniej zaraz na imprezę - 85 lat babci mojego..uff..
Beszko zdrowia dla Hani.
Kotka, brawo dla D
Piri to trzymam kciuki aby jednak test pokazał II kreseczki
ide gotować.. uff.. nie lubię takich dni jak teraz.. wszystko do zrobienia a ja czasu nie mam poćwiczyc..
Ps.. u mnie dieta na całego.. niemal całkowicie wyeliminowałam węglowodory (ale tylko na chwilę, spokojnie).. schudłam już i tylko 4 kg..ale mnie chodzi o ten tłuszcz trzewny co mi został po ciażach, ćwiczę codziennie.. oby do celu
buziaki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 13:38
-
Zgredzia kurna ja swój tez sprzedałam i łóżeczko z super materacem i co po niespełna miesiącu dowiedziałam sie ze w ciąży jestem taki przewrotny los
teraz dostałam laktator reczny od koleżanki bo ona nie używała zgubiła sie tylko jedna czesc napisałam do firmy Lovi i za free mi dosłali brakujący elementKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja jako że tel mam w serwisie, a w domu jedynie zastępczy stary rupieć z klawiszami, to jestem odcięta w ciągu dnia od wirtualnego świata, bo laptopa przy moim Tomku nie ma szans odpalić, za duże zainteresowanie wzbudza..
Wpadłam tylko dać znać, że jestem po przedwczorajszej wizycie. Z maluszkiem wszystko ok i na 100 % dziewczynka. Mega jestem szczęśliwa tą wiadomościąLaRa, konwalianka, MANIEK, Izoleccc, Anuśka, Biedroneczka83, Krokodylica, piri piri, Blondik lubią tę wiadomość
-
Czesc
Kotka, jest najdalej domu, pieszo nie ma szans..jest jednak po drodze do szkoły Tymka.. ale pewnie i tak sie zdecydujemy..później bedziemy myśleć co dalej..
Gratuluję Alicja, imię macie?
Lara, już tak niedługo..
szybko lecą Wasze ciążeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 11:37
-
Dziewczyny ale jaja!
Pojechałam dzisiaj do kliniki z plamieniem. Okazało się, że plamienie nie groźne i już przechodzi ale za to dowiedziałam się że mam dwa pęcherzyki!!! Zemdlałam. A jak się ocknęłam, to znowu zemdlałam
Mam podwójne szczęście
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a0ce4ee6736.jpgBiedroneczka83, Krokodylica, piri piri, konwalianka, MANIEK, LaRa, PsotkaKotka, Izoleccc, beszka, Blondik, Smoczyca1, ara lubią tę wiadomość
-
hej ja po prenatalnych
Maluch ma 57,7mm o dwa dni starszy wychodzi płci nie dał dojrzec zreszta pani dr mówiła ze za wczęsnie, wstydniś jak dziewczyny hehehe. Serducho 174 uderzenia sporo ale w normie
term pokazało na 19 listopada
NT 1,5 wiec ok jest, kość nosowa jest ufff kolejna wizyta 2 czerwca u mojej lekarki a potem oczekiwanie na 20tydzAnuśka, piri piri, Izoleccc, beszka, Blondik, ara lubią tę wiadomość
-
Anuska ale jaja dobrze że to krwawienie niegroźne!
Biedro gratuluję wizyty.
Konwi jak u Was odpieluchowanie? Zuzia 3 dni w majtkach chodziła ale dzisiaj się zsikala w majtki i był straszny płacz i nie chciała już majtek. Jutro rano znowu spróbuję.
Ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i jest pęcherzyk 6mm zakotwiczony tam gdzie trzeba.
Za 2 tygodnie wizyta "serduszkowa".Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 17:32
Biedroneczka83, Anuśka, Izoleccc, beszka, ara lubią tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Anuska ale jaja dobrze że to krwawienie niegroźne!
Lara gratuluję wizyty.
Konwi jak u Was odpieluchowanie? Zuzia 3 dni w majtkach chodziła ale dzisiaj się zsikala w majtki i był straszny płacz i nie chciała już majtek. Jutro rano znowu spróbuję.
Ja dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i jest pęcherzyk 6mm zakotwiczony tam gdzie trzeba.
Za 2 tygodnie wizyta "serduszkowa".
Cieszę się, że wszystko się zakotwiczyło tak jak powinno